Etoro

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
marek456
Dátum registrácie: Ut 03 12, 2024 9:11 am

Re: Etoro

Príspevok od používateľa marek456 »

Dakujem za strucnu odpoved a teraz je dalsia otazka: kupujem akciu bez paky, drzim 1 rok+ ... plati casovy test?
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Ano. Len si dajte pozor aby pri nakupe tam nebolo oznacenie CFD.
Niektore akcie moze mat Etoro v ponuke aj bez paky len ako CFD.

A treba si uvedomit, ze ak dokupujete, tak casovy test ste splnili len pre tie nakupene pred rokom.
Resp.pre tie kde uceleny kus drzite aspon 1 rok.

Inak este plati aj toto
V prípade, že nesplníte tento časový horizont, musíte zaplatiť daň z akcií, avšak máte možnosť ju znížiť o 500 eur.
Investor123
Dátum registrácie: Ne 08 12, 2013 1:34 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Investor123 »

Od 2.3.2025 bude nakup akcii v eToro spoplatneny:

Screenshot 2025-01-28 at 10.21.44.png
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Etoro IPO

Príspevok od používateľa MiBi »

Cena akcií eToro bola v IPO stanovená na 52 dolárov
eToro, ktory výrazne rozširuje svoju činnosť v oblasti kryptomien, stanovila cenu svojej primárnej verejnej ponuky akcií (IPO) na 52 dolárov za kus. Spoločnosť so sídlom v Izraeli získala takmer 310 miliónov dolárov predajom takmer šiestich miliónov akcií, čo ju oceňuje približne na 4,2 miliardy dolárov. Pôvodne plánovala predávať akcie za 46 až 50 dolárov za kus. Ďalších takmer šesť miliónov cenných papierov predávajú existujúci akcionári.

https://www.investicniweb.cz/aktuality/ ... -52-dolaru
Wolf
Active Member
Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
Has thanked: 59 times
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Wolf »

Pozerám po novom brokerovi na pravidelný nákup ETF a zaujalo ma eToro. Ale našiel som tu starší post o vysokých spreadoch u eToro. Spravil som si analýzu od plateného Gemini, k aktuálnemu dňu a ten mi to potvrdil.

Posielam súhrn, nech to tu nezaplavujem AI generovaným obsahom.

Skúsim teda skôr Degiro
Prílohy
Screenshot 2025-08-27 at 20.52.53.png
Pessimists sound smart. Optimists make money.
Používateľov profilový obrázok
iosephus
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
Has thanked: 66 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa iosephus »

Prečo zrovna Degiro? Tam vieš ísť len cez český alebo írsky účet, to už môžeš rovno ísť na IBKR ak budeš nakupovať viac ako 1x za mesiac.
Trh dokáže byť iracionálny dlhšie, ako my solventní.
https://smartinvestor.sk/
Wolf
Active Member
Dátum registrácie: Po 19 04, 2021 10:29 am
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Wolf »

Som český daňový rezident a mám príjem v CZK. A Degiro má pre pravidelné pasívne investovanie bez poplatkov.
Pessimists sound smart. Optimists make money.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

eToro spustil akciu, v rámci ktorej môžu noví používatelia získať až 500 USD vo forme akcií. Stačí sa zaregistrovať, overiť účet a vložiť prvé peniaze.
Nárok na bonus majú výhradne noví používatelia. Ak ste už eToro v minulosti používali alebo ste si účet zrušili, na akciu sa nevzťahuje. Rovnako platí pravidlo „jeden účet na osobu a domácnosť“, takže obísť systém vytvorením viacerých účtov sa neoplatí, keďže broker takýto pokus jednoducho zablokuje. Bonus sa tiež vzťahuje len na prvý vklad, nie na opakované dobitia účtu.
https://www.etoro.com/wp-content/upload ... th-GBP.pdf

Pre mna zacina byt eToro zaujimave najma z pohladu CopyTradingu, coskoro zverejnim profily, ktore by sa podla mna oplatilo kopirovat.

Screenshot 2026-01-09 134308.png
Screenshot 2026-01-09 134308.png (43.57 KiB) 3228 zobrazení
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

...no to je celkom zaujimava promo akcia Etoro,5.000USD vklad nieje az tak vela a dostat 500USD v akciach?...hm.
ro_so
Dátum registrácie: St 05 01, 2022 9:47 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa ro_so »

Stačí iba vložiť? Ako dlho tam peniaze musia byť? A ako ošetria iného člena domácnosti? Veď si to vloží zo svojho účtu na svoje meno. Podmienka Trading 212 je vkladať peniaze z účtu ktoré je písane na vlstníka účtu na trading 212. Keď som o tom ešte nevedel, blokli mi účet a dalo to veľa námahy na podpore vysvetliť prečo som to spravil.
ztakacs
Dátum registrácie: Ut 18 03, 2025 9:48 am
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa ztakacs »

ro_so napísal: Pi 09 01, 2026 9:11 pm Stačí iba vložiť? Ako dlho tam peniaze musia byť?
Minimálne 90 dní: Such deposited amount must remain in your eToro Account for a minimum of 90 days.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

OK. Tak sa treba poistiť riadnou rezervou. Lebo ked to klesne pod, tak budú nesplnené podmienky a žiadny bonus.
Takže ked idete na bonus 500, kde treba vklad 5000, tak vložte dajme tomu 7500, čo chráni proti poklesu vankúšom -33%.
Ak za 90 dní neklesnete pod 5000, tak do 7 dní na účet nakúpia ,,kvalifikované akcie,, - vyzerá, že jednu, čo si vyberiete.

Odčítajú si z toho svoje poplatky, takisto pri predaji budú poplatky.

Veľkou neznámou je, čo sú vlastne tie ,,kvalifikované akcie,,

Majú tam také hlášky: (i) Uvítací bonus nie je poskytovaný ako motivácia k obchodovaniu s kontraktmi na rozdiel (CFD).
(f) Oprávnenie zúčastniť sa tejto propagačnej akcie je obmedzené na jeden účet na osobu/domácnosť.

Opýtal som sa AI: Čo eToro rozumie pod pojmom „kvalifikované akcie“?

Na eToro sa pojem „kvalifikované akcie“ vzťahuje na konkrétny súbor akcií, ktoré platforma určuje na použitie v určitých propagačných ponukách (napríklad uvítacie bonusy, odmeny za nákup akcií alebo mesačné odmeny).
Nejedná sa o širokú finančnú klasifikáciu, ako sú „blue-chip“ alebo „marginable“ cenné papiere, ale skôr o zoznam špecifický pre propagáciu, ktorý definuje eToro.

Kľúčové body o „kvalifikovaných akciách“:
„ Kvalifikované akcie“ sú akcie, ktoré eToro sprístupňuje pre vybrané propagačné akcie – napríklad uvítací bonus vo forme bezplatných akcií alebo mesačné odmeny vo forme akcií spojené s používaním karty eToro alebo inou propagačnou aktivitou. Tieto akcie vyberá eToro a ponúka ich ako potenciálne aktíva, ktoré môžu používatelia získať podľa podmienok konkrétnej propagačnej akcie.

Zoznam kvalifikovaných akcií je obmedzený a kontrolovaný spoločnosťou eToro.
Zvyčajne obsahuje známe alebo vysoko obchodované akcie a môže sa líšiť v závislosti od krajiny a konkrétnej propagačnej akcie. Akcie zahrnuté v zozname sa vám zobrazia počas procesu registrácie alebo výberu v rámci propagačnej akcie.

Spoločnosť eToro výslovne uvádza, že zaradenie akcie do zoznamu kvalifikovaných akcií nie je odporúčaním ani investičným odporúčaním. Určuje iba to, ktoré akcie sú oprávnené na danú odmenu alebo bonus.

V typických uvítacích akciách vám eToro po otvorení a overení vášho účtu a vykonaní prvého kvalifikovaného vkladu umožňuje vybrať si jednu akciu zo zoznamu kvalifikovaných akcií ako bonus.
eToro potom nakúpi vybranú akciu vo vašom mene a pripíše ju na váš účet, pričom sa uplatňujú obchodné poplatky.

Presné akcie na zozname kvalifikovaných akcií, hodnota, ktorú môžete získať, a dokonca aj to, či sa ponúkajú len akcie alebo aj kryptomeny, sa môžu líšiť v závislosti od vašej krajiny bydliska a konkrétnych podmienok propagácie.

Zhrnutie: „Kvalifikované akcie“ na eToro sú propagačnou podmnožinou akcií, ktoré platforma určuje na použitie v konkrétnych odmeňovacích programoch – a neznamenajú špeciálnu investičnú klasifikáciu mimo týchto propagačných akcií.

P.S. V angličtine píše, že ide o ,,equities,, kým cenné papiere sa zvyknú označovať pojmom ,,securities,,

Nikde nepíšu, že pôjde o cenné papiere, preto mám podozrenie, že pôjde o CFD, čo sú deriváty.
Ak to tak bude môj názor je, že treba si dať pozor na 2 veci:

V prípade CFD zrejme bude treba zaplatiť na druhý rok z tohto bonusu dane + odvody.
Pri cenných papieroch by sme podržali 1 rok a bolo by to oslobodené

Ak pôjde o CFD treba si dávať pozor na ich overnight a weekend poplatky (swapové náklady), konverzné poplatky, spread, poplatok za neaktivitu a pod.
Viackrát som písal, že náklady držania CFD sú dosť vysoké.
Naposledy si pametám, že pri XTB vyšlo držanie ETF vo forme CFD takmer 10% p.a.! (len O+W fees)

Pri CFD na akcie neviem presne, ale raz som niekde uvádzal, že aj eToro je v tomto poriadne drahé.
eToro, podobne ako XTB má podľa mojích informácii obchodovanie/investovanie s cennými papiermi i CFD na jednom účte.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
ro_so

Nezdá sa mi to aby to bolo až tak komplikované ako si to rozpísal: Z akcií podľa diskusií na fórach (aj CZ) som sa dočítal, že medzi akcie ktoré ponúkajú si máte možnosť vybrať akcie z Magnificent 7... Okrem toho ponúkajú možnosť vybrať si aj Crypto ETF, alebo ETF S&P 500. Jediná vec, ktorú neviem overiť je, či peniaze ktoré pošlem v EUR mi automatický konvertujú do USD alebo konverziu nebudú robiť a musím mať len dodržaný limt po ich internom prepočte kurzom.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Aby sme si rozumeli: nepochybujem o tom, že kasíno eToro umožňuje aj investovanie/trading reálnych akcií a ETFs.
Pri bonuse o ktorom píše Mibi je však kľúčové, či nejde o akcie a ETFs vo forme CFD.
Pretože ten bonus si nevyberáš ty. Oni ti ponúknu, z čoho si môžeš vybrať.

Nedávno sme pri XTB rozoberali, že napr. ETF na S&P 500 majú je vo forme cenného papiera ale aj CFD:

Tu ti kopírujem konkrétne CFD z XTB: IVV.US - ETF = iShares Core S&P 500 ETF CFD
(Instrument, which price is based on the market value of iShares Core S&P 500)

To isté sa týka akcií.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

JUGGLER napísal: So 10 01, 2026 7:20 pm V prípade CFD zrejme bude treba zaplatiť na druhý rok z tohto bonusu dane + odvody.
Pri cenných papieroch by sme podržali 1 rok a bolo by to oslobodené
Nie tak celkom. Treba rozlišovať príjem z predaja akcií a nepeňažný príjem v podobe samotných akcií.

Keď niekto dostane akcie ako odmenu od brokera, tak ide o nepeňažný príjem (v podobe akcií) a ten by sa mal zdaniť podľa hodnoty v čase pripísania. Je to podobný princíp, ako keby dávali priamo peniaze. Takže ak by dali akcie v hodnote 500 dolárov, tak to by sa malo zdaniť bez ohľadu na to, kedy ich predám. Časový test by sa dal uplatniť v prípade, že tie akcie podržím a predám po roku za ešte vyššiu sumu, napr. za 800 dolárov, vtedy by už nebolo treba ďalej zdaňovať ten rozdiel 300 dolárov.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: So 10 01, 2026 8:08 pm Aby sme si rozumeli: nepochybujem o tom, že kasíno eToro umožňuje aj investovanie/trading reálnych akcií a ETFs.
Pri bonuse o ktorom píše Mibi je však kľúčové, či nejde o akcie a ETFs vo forme CFD.
Pretože ten bonus si nevyberáš ty. Oni ti ponúknu, z čoho si môžeš vybrať.

Nedávno sme pri XTB rozoberali, že napr. ETF na S&P 500 majú je vo forme cenného papiera ale aj CFD:
Pri akciach nie je na eToro rozlisene real a CFD, kontrakt sa automaticky stava CFD ak zvolite pri obchode paku (alebo short), ak nie je zvolena paka, obchoduje sa vzdy s realnou akciou.
Vsetky ETF z USA, forex a komodity su CFD a je to este horsie odlisene ako XTB, napr v mobilnej aplikacii vobec nie je info ci sa jedna o CFD:
Screenshot_20260111_110152_eToro.jpg
Vo webovej aplikacii to sice je, ale dost nenapadne
Screenshot 2026-01-11 110755.png
Screenshot 2026-01-11 110755.png (20.73 KiB) 2774 zobrazení
Takze ak chcete v eToro obchodovat ETF, treba vyberat iba tie co v maju v nazve UCITS
Ale podstatne vec, ze v pripade ak chcete otvorit obchod na CFD, vyskoci upozornenie a chce absolvovanie testu - to je myslim dostatocna ochrana, pred nahodnym obchodom s CFD.
Na zaklade tohto by som predpokladal, ze bonusove akcie nebudu vo forme CFD.
https://help.etoro.com/s/article/Are-th ... anguage=cs
Prílohy
Screenshot_20260111_110205_eToro.jpg
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Díky Mibi. :potlesk:
eToro je izraelský broker.
Stavil by som sa s hocikým, že to majú vymyslené sofistikovanejšie, len aby čo najviac zarobili.
Pre bežných ľudí sú totálne netransparentní. Pochybujem, že toto vyhovuje regulácii EU a Mifid.
Ved stačí prikúpiť nad stav cashu a X1 sa zmení na X2, teda cenný papier na CFD.
Tažko to ospravedlniť podmienkou, že prvý krát klient niečo musí odsúhlasiť, či splniť nejaké podmienky.

Obchodovanie s CFD im totiž prináša vysoké zárobky a straty loserov môžu obchodovať na vlastný účet.
Nič nové pod slnkom. A nič nové ohľadom toho, že ide v prvom rade o kasíno.
XTB je v tomto oveľa transparentnejšie a prehľadnejšie.
Môj tip: bonusy eToro budú vo forme CFD

Pre istotu som podstatu nechal zhrnúť AI:

Moja otázka pre AI:

Ako viem manažovať investovanie cez eToro, aby som investoval len do cenných papierov?
Pretože oslobodenie od daní platí iba pre cenné papiere a CFD majú hromadu poplatkov a nákladov.

ODPOVEĎ:

Na eToro sa dá investovať výlučne do cenných papierov (akcie, ETF), ale treba vedome nastaviť a kontrolovať niekoľko vecí.
Nižšie je praktický postup z pohľadu slovenského daňovníka, aby ste sa vyhli CFD a zbytočným nákladom.

1. Základné pravidlo: vždy kupovať „REAL ASSET“, nie CFD

Na eToro platí:

Akcie a ETF s pákou = CFD
Akcie a ETF bez páky (x1) = reálny cenný papier

Pri každom nákupe skontrolujte:

Leverage (Páka): musí byť X1
Direction: BUY (nie SELL / short)

Musí sa zobraziť text typu:
„You are buying the underlying asset“

Ak sa zobrazí „CFD“, obchod okamžite zrušiť.

2. Konkrétny postup pri nákupe akcie / ETF

1.Vyberte akciu alebo ETF (napr. Apple, S&P 500 ETF)
2.Kliknite Trade
3. Skontrolujte:
a/BUY
b/ Leverage: X1
c/ ŽIADNA páka, žiadny short

4.Nastavte sumu alebo počet kusov
5. Otvorte pozíciu

➡️ Takto kupujete skutočný cenný papier, nie CFD.

3. Pozor na ETF – nie všetky sú „reálne“

US ETF (napr. SPY, VTI)
– pre retail klientov v EÚ sú často dostupné iba ako CFD (kvôli PRIIPs regulácii).

UCITS ETF (EÚ)
– napr. iShares, Vanguard UCITS ETF
– tie sú na eToro dostupné ako reálne ETF (x1, BUY).

👉 Odporúčanie:
Vyhľadávajte ETF s označením UCITS.

4. Nastavenia účtu – čo skontrolovať
a) Typ účtu
Retail účet (štandard) je v poriadku.
Ak by ste mali Professional účet, eToro môže agresívnejšie ponúkať CFD.

b) Vypnúť CopyTrader a Smart Portfolios

CopyTrader často používa CFD
Smart Portfolios takmer vždy obsahujú CFD
➡️ Ak chcete len cenné papiere, nepoužívajte ich.

5. Ako dodatočne skontrolovať, či už nemáte CFD

V portfóliu kliknite na konkrétnu pozíciu a sledujte:
Označenie CFD

Prítomnosť: overnight fees, financing costs

Ak vidíte tieto poplatky → CFD.

6. Daňový pohľad (SR – stručne)

Pre Slovensko platí:

Cenné papiere držané > 1 rok → oslobodené od dane z príjmu

CFD
vždy zdaniteľné, bez časového testu + následne sa doplácajú odvody !
→ vysoké náklady (financing, spread)

➡️ To, čo robíte (vyhýbanie sa CFD), je správne a racionálne.

7. Zhrnutie – „checklist“

Pred každým obchodom:

BUY
Leverage = X1
Text „underlying asset“
Žiadne US ETF bez UCITS
Žiadny CopyTrader / Smart Portfolio

:beer:
MiBi
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Ne 11 01, 2026 4:42 pm Díky Mibi. :potlesk:
eToro je izraelský broker.
Stavil by som sa s hocikým, že to majú vymyslené sofistikovanejšie, len aby čo najviac zarobili.
Môj tip: bonusy eToro budú vo forme CFD
V eToro je ucet mozny len v USD, ak posles v EUR, tak konverzny poplatok 0.75%
Ak nakupujes pozicie v EUR, tak opat konverzny poplatok 0.5%, ak ich predas, opat konverzia do USD za 0.5%

Takze takto vedia na jednej pozicii zarobit 1.75% - nemusis ani CFD pouzit.
Ten bonus skusim, dam potom vediet
MiBi
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Ne 11 01, 2026 5:35 pm V eToro je ucet mozny len v USD, ak posles v EUR, tak konverzny poplatok 0.75%
Ak nakupujes pozicie v EUR, tak opat konverzny poplatok 0.5%, ak ich predas, opat konverzia do USD za 0.5%
Opravujem svoj predch. prispevok, je mozne mat aj EUR ucet, ale cez zvlast appku eToro money, nasledne pri obchode mozno zvolit ci chces obchod financovat z EUR alebo USD uctu. Viac tu: https://www.etoro.com/cs-cz/money/

Dnes som dostal tu bonusovu akciu, podla vsetkeho to nie je CFD:
Screenshot 2026-01-13 114804.png
Screenshot 2026-01-13 114804.png (41.06 KiB) 2504 zobrazení

V testovacom ucte som skusil otvorit CFD poziciu a vtedy je v portfoliu pri nazve info CFD:
Screenshot 2026-01-13 114719.png
Vigrem
Active Member
Dátum registrácie: Ne 02 01, 2022 4:07 pm
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa Vigrem »

MiBi napísal: Ut 13 01, 2026 11:54 am Opravujem svoj predch. prispevok, je mozne mat aj EUR ucet, ale cez zvlast appku eToro money, nasledne pri obchode mozno zvolit ci chces obchod financovat z EUR alebo USD uctu. Viac tu: https://www.etoro.com/cs-cz/money/
Cize je mozne vlozit 5000 EUR, drzat ich tam 90 dni, nic nenakupovat, zinkasovat bonusovu akciu a nasledne peniaze vybrat, a to vsetko bez poplatkov a konverzie na USD?
MiBi
VETERAN MEMBER *****

toto nemam vyskusane, etoro money som objavil az po prevode. Konverziu a prevod som robil cez Revolut, takze naklady som mal cca 10eur (upgrade na plus, poplatok za prevod)
AI vsak tvrdi, ze je to mozne: Áno, využitie eToro Money na získanie bonusovej akcie (tzv. Welcome Bonus alebo Free Stock) je v roku 2026 nielen možné, ale často aj najvýhodnejší spôsob, ako podmienky akcie splniť.

Na USD ucte vsak mozes mat urocenie 2.75% co je za 3 mesiacia cca 35 USD
Fund
Gold Member **

mal si aj moznost vybrat si bonusovu akciu? alebo oni ti urcili co dostanes?
MiBi
VETERAN MEMBER *****

na vyber boli:
Nvidia (NVDA)
Tesla (TSLA)
Amazon (AMZN)
Google (GOOGL)
Meta (META)
Microsoft (MSFT)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Good Job Mibi ! :potlesk:
Takže bonus pridaný rýchlo. Netreba čakať 90 dní.
Treba len splniť: vložená suma musí zostať na vašom účte eToro minimálne 90 dní.

A ide o akciu = cenný papier. Po 1 roku držania výnos oslobodený od daní.

Netreba ale zabudnúť čo nám napísal Rand:
rand napísal: So 10 01, 2026 9:37 pm Treba rozlišovať príjem z predaja akcií a nepeňažný príjem v podobe samotných akcií.

Keď niekto dostane akcie ako odmenu od brokera, tak ide o nepeňažný príjem (v podobe akcií) a ten by sa mal zdaniť podľa hodnoty v čase pripísania. Je to podobný princíp, ako keby dávali priamo peniaze. Takže ak by dali akcie v hodnote 500 dolárov, tak to by sa malo zdaniť bez ohľadu na to, kedy ich predám. Časový test by sa dal uplatniť v prípade, že tie akcie podržím a predám po roku za ešte vyššiu sumu, napr. za 800 dolárov, vtedy by už nebolo treba ďalej zdaňovať ten rozdiel 300 dolárov.
Aj tak to bude fantastický úspech, že dokážeme využiť benefity CFD brokerov.
Tak ako dokážeme využiť investovanie zadarmo (bez poplatkov) cez XTB.
:beer:
ro_so

Skúsil som teda tú promo akciu. Účet som zakladal o 21:00 včera.
Overenie účtu prebehlo rýchlo.

Vložil som 4500 eur ako bank transfer zo SLSP banky. Inú možnosť ako vložiť prostriedky priamo na Etoro som nenašiel. Etoro money peňaženka kde by sa dali vkladať peniaze v EUR sa mi aktivovala až počas dnešného dňa.
Peniaze prišli až na druhý deň okolo 14:00.

K poslanym peniazom trebalo priložiť výpis z účtu, v ktorom bude jasne uvedené meno vlastníka účtu, číslo účtu a realizovaná platba na etoro. Takýto výpis ale banka neponúka, resp. za poplatok 10 eur a aj to len na pobočke. Tak som tam nahral printscreeen z webového IB kde sú tieto údaje zobrazené.

Pri zakladaní účtu hneď v úvodnej stránke som si mal vybrať ktorú akciu chcem dostať. Z ponuky boli nasledovne akcie prikladám obrázok.

Po vklade si etoro zaúčtovalo poplatok 65 dolárov. Predpokladám že rovnaký poplatok bude zaúčtovaný aj pri výbere.
Dá sa to nejako obísť?

Akcia je drzana ako normálna akcia, nie cfd.
Prílohy
IMG_3797.png
IMG_3799.png
1768286838328390.jpeg
mcc
Dátum registrácie: Ut 13 01, 2026 5:09 pm
Been thanked: 2 times

Príspevok od používateľa mcc »

Zdravim, funguje to.

Ja som po registracii a overeni cez mobile app previedol 5000 USD cez WISE debetnu virtualnu kartu, bez poplatkov za prevod, poplatok je len za pripadny prevod EUR na USD v ramci WISE, zrejme revolut funguje podobne.

Dostal som akcie podla vyberu v hodnote 500 USD ktore som hned predal, poplatok etoro tusim 1 usd a vybral rovnako cez WISE kartu, etoro uctuje 5 USD za vyber, za par hodin som ich mal na WISE ucte, 493 USD

Uvodny vklad 5000 USD by mal zostat v etoro 90 dni, ale zda sa ze sa to tiez da vybrat okamzite, ja to tam tych 90 dni asi pre istotu necham a dostanem 2.75% urok

Najjednoduhsich 493 usd ktore som kedy zarobil.

ps. Podla TOC treba zadat iba zaujem o obchodovanie akcii pri registracii - "have solely selected interest in trading stocks as part of the registration;"
Ja som tusim zaskrtol akcie aj indexy/ETF a fungovalo to pre mna.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

ro_so napísal: Ut 13 01, 2026 4:39 pm Po vklade si etoro zaúčtovalo poplatok 65 dolárov. Predpokladám že rovnaký poplatok bude zaúčtovaný aj pri výbere.
Dá sa to nejako obísť?
Ja som ho neplatil, lebo som vkladal priamo USD. Da sa to obist aj tak, ze si aktivujes etoro money, kde mas priamo eurovy ucet.
Screenshot 2026-01-13 200928.png
Screenshot 2026-01-13 200928.png (21.52 KiB) 2327 zobrazení
Pozeram na obr, ze si vlozil 4500 EUR a USD si dostal za kurz 1.1507 teda celkom 5178 USD. Ja som mal vcera kurz cca 1.165, teda 4500eur = 5242 USD teda rozdiel cca 64 USD - co je asi ten tvoj poplatok 67.5 USD - rozdiel medzi aktualnym kurzom a kurzom etoro.
Ale aj tak je vela, vychadza to az 1.25% zo sumy
ro_so

No chcel som to vložiť cez Etoro money - ale tam som mal možnosť len crypto peňaženky. Eurová peňaženka sa mi otvorila až dnes, keď už boli peniaze vložené.
Poplatok vychádza na 150 PIPs, či je cca 1,5%. Neviem prečo každý youtuber chváli to Etoro. Poplatkami sú drahší ako banka.
Lexer
Dátum registrácie: So 22 07, 2023 2:52 am
Has thanked: 302 times
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Lexer »

Chvália ich asi preto lebo ich platia aby ich chválili 😁
niktoalebokadekto
Active Member
Dátum registrácie: So 16 12, 2023 11:43 am
Has thanked: 10 times
Been thanked: 23 times

Príspevok od používateľa niktoalebokadekto »

Super, aj ked ja som do toho nesiel. Len mi povedzte, kto v tejto dobe rozdava peniaze zadarmo. Dake cudne mi to pride. Nemusis ziadny obchod spravit, len drzat cash u nich
Satyricon1
Dátum registrácie: So 01 12, 2012 7:32 pm
Been thanked: 4 times

Príspevok od používateľa Satyricon1 »

Takisto som eurovy účet nemal v ponuke, až po vklade sa objavil.

Etoro konverzia by stala cca 50 eur, cez revolut trochu menej, nakoniec som previedol kartou cez wise, cca 20 eur konverzné costy (prevod na etoro wise odmietal, aj prvú platbu mi zamietol ze možný scam, no keď som potvrdil ze viem co robím, druhá prešla.)

V etoro som následne aktivoval 2,75% úrok na cash, prostriedky budem o pár mesiacov vyberat=potrebovať. Aktuálne tam otravujú so zapožičanim akcií, tých čo som dostal, do čoho sa mi ísť nechce, nie som si istý ako potom zdaniť pripadne dividendy, zbytočná komplikácia kvôli drobným.

Inak v pohode, odporucam
Fund
Gold Member **

...tak parada pani,mna len odradzuje to vsetko zdanenie,ak som dobre pochopil aj dar(akcia) sa musi zdanit,potom ak by som peniaze nechal na 90 dni kvoli urokom,aj tie treba zdanit.Este by bolo zaujimave nepredavat akcie,ale si ich preniest,ale poplatok ma etoro tiez drsny (Expect a $75 outgoing ACATS fee from eToro, plus potential fees from the receiving broker)
MiBi
VETERAN MEMBER *****

eToro prepusti 7 % svojich zamestnancov.

eToro na konci roka 2024 ma1 501 zamestnancov na 10 miestach po celom svete.
V máji 2025 uskutočnila svoju IPO s hodnotou približne 4,4 miliardy dolárov a cenou akcií 52 dolárov. Po tom, čo akcie vzrástli na vrchol približne 76 dolárov, zmenili smer a v súčasnosti sa obchodujú za cenu, ktorá je o 38,5 % nižšia ako cena IPO, a s trhovou kapitalizáciou 2,6 miliardy dolárov.
Najnovšie finančné správy zverejnené spoločnosťou boli pozitívne s príjmami z obchodných poplatkov vo výške 215 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 28 % oproti rovnakému štvrťroku 2024.

https://www.financemagnates.com/fintech ... -globally/
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

MiBi napísal: Ut 13 01, 2026 12:18 pm toto nemam vyskusane, etoro money som objavil az po prevode. Konverziu a prevod som robil cez Revolut, takze naklady som mal cca 10eur (upgrade na plus, poplatok za prevod)
AI vsak tvrdi, ze je to mozne: Áno, využitie eToro Money na získanie bonusovej akcie (tzv. Welcome Bonus alebo Free Stock) je v roku 2026 nielen možné, ale často aj najvýhodnejší spôsob, ako podmienky akcie splniť.

Na USD ucte vsak mozes mat urocenie 2.75% co je za 3 mesiacia cca 35 USD
Revolut platbu posiela SWIFT SHA, kolko si platil poplatok na strane revolutu? Prisla cela suma, alebo sa strhli nejake poplatky korespondencnych bank a poplatok za prijem na strane eToro?
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Adammd napísal: Ut 20 01, 2026 5:25 pm
Revolut platbu posiela SWIFT SHA, kolko si platil poplatok na strane revolutu? Prisla cela suma, alebo sa strhli nejake poplatky korespondencnych bank a poplatok za prijem na strane eToro?
3.5 USD si uctoval Revolut ako international fee, etoro si potom uz nic z toho nestrhol - teda prisla cela suma
Adammd
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
Has thanked: 459 times
Been thanked: 258 times

Príspevok od používateľa Adammd »

Ja mam standard ucet a poplatok bol 4,8USD. A v transaction confirmation report je SHA a trochu ma zamrazilo, ci som radsej nemal poslat viac ako 5035USD, kedze medzibankovy poplatok moze byt 15-50USD....

Obrázok

Mozes prosim staihnut potvrdenie o transakcii a pozriet, kedze mas Plus tarif, ci tam mas tiez SHA, alebo OUR? dik
f.i.r.e.
has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Tiez tam mam SHA
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Na ziskanie 500USD akcie zostava uz len par dni:

To qualify by 31 January 2026:
Pick a stock
Make a qualifying deposit by 31 January 2026
palsoft
Dátum registrácie: Ut 15 10, 2024 7:38 am

Príspevok od používateľa palsoft »

eToro sprístupnilo svoje API:
https://api-portal.etoro(bodka)com/ (nemôžem ešte na fórum odosielať odkazy, tak si nahraďte bodkou)

Dajú sa ním vykonávať pokyny, sledovať P/L, a pod..
MiBi
VETERAN MEMBER *****

eToro Q4 and Full Year 2025 Results:
HBW9A0MW0AE3s3M.jpg
Ked porovnam s XTB https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 88#p222688
XTB clients' assets: 11.8B USD vs. eToro 18.5B USD
XTB Net profit: 180 mil. USD vs. eToro 215 mil. USD