Interactive Brokers

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Baba Jaga
Gold Member **
Dátum registrácie: St 25 08, 2021 6:56 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 126 times

Re: Interactive Brokers

Príspevok od používateľa Baba Jaga »

ZuggyZips napísal: St 16 07, 2025 1:41 pm Ahojte. Potrebujem konverziu NOK to EUR, disponujem aj norskym, aj EUR uctom aktualne zviazanym s IBKR (base currency EUR. ). Budem potrebovat konvertovat (pre mna) vacsiu sumu NOK to EUR. Ide to spravit tak, ze:

1. spravim "transfer wire" na svojom IBKR ucte a zviazem ho na norsky ucet
2. z norskeho vlozim NOK na IBKR zberny ucet
3. prekonvertujem (presne ako?) v IBKR z NOK na EUR
4. iniciujem vyber na svoj bankovy EUR ucet?
Premyslam spravne? Napadaju vas nejake uskalia?
Najprv si cez Account managment cez transfer a pay inicializuješ deposit notifikáciu ,že ideš vkladať NOK. Následne ti vygeneruje inštrukcie na vklad.
Po pripísaní penaží sa prihlás do AM do SEARCH okna zadaj convert a vyber Currency conversion
prvú menu vyberieš NOk a druhú EUR a zkonvertuješ to. Následne vysporiadanie trvá T+2 ( príklad v pondelok predáš a v stredu môžeš zadať požiadavku na výber). IBKR nemá rád ,ked klienti využívajú účet ako zmenáreň tak sa ti môže stať, že ti zrušia účet. Odporúčam ti po vysporiadaní konverzie nakúp za tie EUrá hotovstné ETF na jeden mesiac ak ti to nesúri YCSH ide o money market ETF. o mesiac ho predaj počkaj opät na vysporiadanie T+2 a vyber peniaze
IB-https://ibkr.com/referral/roman3131
Tasty-https://tastytrade.com/welcome/?referralCode=CEKTJ78ZFX
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2391 times
Been thanked: 2776 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Interactive Brokers prekonal očakávania zisku o 0,04 USD, prekonal tržby (59,43 )

Spoločnosť oznámila výsledky za 2. štvrťrok (jún) v hodnote 0,51 USD na akciu, čo je o 0,04 USD viac ako konsenzus 0,47 USD; tržby medziročne vzrástli o 14,7 % na 1,48 mld. USD oproti konsenzu 1,37 mld. USD.

Počet zákazníckych účtov vzrástol o 32 % na 3,87 milióna.
Klientsky kapitál vzrástol o 34 % na 664,6 miliardy USD. :potlesk:
Celkový počet DART vzrástol o 49 % na 3,55 milióna.

:like: :graf:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Interactive Brokers (IBKR) dnes oznámil spustenie Connections, nového výkonného nástroja, ktorý pomáha investorom odhaľovať obchodné nápady a hodnotiť investičné príležitosti tým, že zdôrazňuje prepojené investičné nápady na globálnom trhu.

Connections je integrovaný priamo do platformy IBKR a umožňuje používateľom preskúmať súvisiace akcie, ETF, opcie, ekonomické ukazovatele a ďalšie produkty z jedného centralizovaného miesta.

P.S. Ked začnete bohatnúť, príďte sa pochváliť, či to používate.

Čo je služba Connections?

Connections je nový nástroj (feature) v rámci obchodných platforiem IBKR, dostupný napríklad v Trader Workstation (TWS), IBKR Mobile a Client Portal. Umožňuje investorom získať komplexný prehľad o investičnom ekosystéme okolo konkrétnej akcie.

Pomáha „prepojiť bodky“ medzi súvisiacemi nástrojmi, spoločnosťami a investičnými stratégiami, čím poskytuje širší obraz trhu.

Čo všetko nástroj zobrazí?

Peer Companies & Themes
Identifikuje spoločnosti, ktoré sú sektormi alebo témami podobné, pomáha lepšie pochopiť, do akého širšieho trendu daný titul zapadá.

Related Tradable Instruments
Zobrazí súvisiace cenné papiere ako akcie, opcie, futures, dlhopisy alebo ETF, ktoré môžu byť relevantné pri diverzifikácii alebo hedžovaní rizík.

Macro Strategies
Ponúka investičné stratégie spojené s makroekonomickými indikátormi – napr. bývanie, inflácia, úrokové sadzby.

Bullish & Bearish Strategies

Zameriava sa aj na optimistické (bullish) alebo pesimistické (bearish) prístupy, ktoré umožňujú prevedenie získaných znalostí do konkrétnych obchodných krokov.

Ako službu používať?

V rámci platformy IBKR vyberte konkrétny titul, zobrazte Quote Details okno a prepnite na záložku Connections.

Tam nájdete všetky vyššie uvedené kategórie.

Implementácia v rámci IBKR platformy je jednoduchá – funkcia je dostupná priamo vo vašom bežnom workflow pri obchodovaní.

Na čo je táto služba dobrá?

Komplexný prehľad – Nástroj umožňuje pozrieť sa na širší kontext titulu, napríklad identifikovať podobné spoločnosti, relevantné ETF, futures alebo dlhopisy.

Inšpirácia a diverzifikácia – Môže vám ukázať nové investičné príležitosti, témy aj konkrétne stratégie, ktoré by ste bez neho nenašli.

Strategické plánovanie – Pomáha pri rozhodovaní, ako pozíciu posilniť alebo hedžovať pomocou rôznych finančných nástrojov.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
zolbed
Dátum registrácie: St 03 02, 2021 8:23 pm
Has thanked: 2 times

Príspevok od používateľa zolbed »

Ahojte, nie úplne rozumiem tomuto, SXRV, keď si rozkliknem, vidím tam Type : Short, ostane ETF keď rozkliknem mám Long.. co to znamená, keď som kupoval, nieco som si nevšimol, je to OK, kupujem postupne, dlhodobo..
Prílohy
IMG_20250821_104342_761.jpg
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

@zolbed...ked prejde 1rok zmeni sa to na LONG (teda rocny casovy test) vedla mozes vidiet aj datum 03.12.2026,vsetko do jednoho roka je SHORT
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1559 times

Príspevok od používateľa MiBi »

Interactive Brokers od štvrtka 28. augusta 2025 sa stáva novým členom indexu S&P 500. Interactive Brokers v ňom nahradí spoločnosť Walgreens Boots Alliance, ktorá sa v dôsledku dohody so spoločnosťou Sycamore Partners stane súkromnou.

Táto správa okamžite rozhýbala trhy. Akcie Interactive Brokers po oznámení stúpli o takmer 5 %, čo potvrdzuje, že investori vnímajú zaradenie do indexu ako pozitívny signál. Dôvodom je, že zaradenie do S&P 500 zvyšuje viditeľnosť firmy a často vedie k rastu dopytu po jej akciách, pretože do nich musia investovať pasívne fondy sledujúce tento index. Akcie Interactive Brokers už pred týmto oznámením preukázali silný rast – za posledný rok sa ich cena zdvojnásobila a od začiatku roka vzrástla o približne 40 %.

https://www.ftnews.sk/v-indexe-sp-500-s ... -sucastou/
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 198 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Chcel by som nieco na nakup jednotlivych korporalnych dlhopisov, co by fungovalo podobnym systemom ako internet banking Privatbanky. Hovorim o jednotlivych dlhopisoch, nie o dlhopisovych ETF.

Moje preferencie:
- minimalna hodnota nakupu korporalneho dlhopisu by bola idealne 1000 EUR alebo 5000 EUR, prinajhorsom 10000 EUR nie vyssia.
- mali by tam byt europske, britske, svajciarske, americka a potencialne aj japonske a australske korporalne dlhopisy
- broker by ma nemal okradat na extremne sirokom spreade pri vymene EUR za inu menu pre nakup dlhopisu denominovaneho v inej mene
- predanie pred splatnostou nie je v mojich preferenciach, ale zmaturovany dlhopis by sa tam mal spolahlivo premenit naspat na peniaze, idealne EUR. Ale prezil by som aj ak by som tam musel mat 5 rozlicnych uctov v jednotlivych menach a prelieval by som si peniaze medzi nimi

Narazil som na Interactive Brokers a Lynx.
Zaujimalo by ma, ci naozaj ponukaju to, co hore uvadzam. A pre Slovaka zijuceho na SK ktory z nich je na dany ucel vyhodnejsi (a preco). Pripadne ci je este nejaky iny broker, ktory by im na dany ucel mohol konkurovat.
Matej1992
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 23 08, 2010 8:55 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 7 times

Príspevok od používateľa Matej1992 »

Ja pouzivam Interactive Brokers na GBP a EUR korpobondy, ale ad bod 1 vacsina vynosovo zaujimavych je denominovanych na 100k.
Bod 2 by mal splnat.
Bod 3 je tiez ok.
Bod 4 netusim, doteraz som vzdy predaval a necakal do maturity.
Na webe je plno reklamy na nemeckych brokerov, ale osobne nemecky neviem ani tuk, tak som ich blizsie neskumal. Ak by niekto mal vyskusane, moze zdielat skusenosti.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Aj v Revolute sa da nieco najst
Screenshot_20250905_145356_Revolut.jpg
Prílohy
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

MiBi napísal: Pi 05 09, 2025 2:55 pm Aj v Revolute sa da nieco najst
Pozeral som, ale vtedy to clovek nevlastni ako nakupene cez Interactive Brokers alebo Degiro. Ma na Revolut len nejaku zmluvu a Revolut to vlastni cez brokerov.
Cize z kuponov potom 19%/25% dan + zdravotne odvody 14%
Z kapitaloveho zisku (ak je rozdiel medzi nakupnou a predajnou cenou pozitivny) 19%/25% dan.

Ziaden rocny test.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ale dakujem za tip.
Nasiel som tam nejake France 6%, maturita 10/25 ... a vynos do splatnosti to malo 1,41%
Tak skusil som za par tisic EUR a uvidim, co sa na konci oktobra stane.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Som tu napísal odpoveď, že máme aj ETFs do splatnosti a neskôr som zistil,
že som objavil teplú vodu. Teda máme také ETFs, sú dokonca korporátne, ale
už máme o tom vlákno: viewtopic.php?t=25675
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

jaroslav80 napísal: Pi 05 09, 2025 4:48 pm
Ale dakujem za tip.
Nasiel som tam nejake France 6%, maturita 10/25 ... a vynos do splatnosti to malo 1,41%
Tak skusil som za par tisic EUR a uvidim, co sa na konci oktobra stane.

Mam obavu, ze to 1,41% bolo uvedene v p.a. - Taka byva prax.
Cize 1,4 % p.a. /365 dni v roku * pocet dni do splatnosti.
Alebo zjednodusenie 1,4 % p.a. / 12 mes. * 2 mes. = cca 0,22% z toho co si zainvestoval.*

Este zalezi k akemu datumu ten udaj bol zverejneny/reportovany.
Medzicasom od uverejnenia YTM (Yeald to Maturity) sa cena mohla pohnut (co ovplynuje YTM).

*Co by bolo menej ako ponuka XEON - 2% p.a.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Pi 05 09, 2025 9:41 pm, upravené celkom 1 krát.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

kixog47100 napísal: Pi 05 09, 2025 9:35 pm
Alebo zjednodusenie 1,4 % p.a. / 12 mes. * 2 mes. = cca 0,22% z toho co si zainvestoval.*

Medzicasom od uverejnenia YTM (Yeald to Maturity) sa cena fondu mohla pohnut (co ovplynuje YTM).

Super, no ved o tu informaciu mi islo. Ci mi za ten mesiac cakania daju 1.4% alebo ovela menej. A ze ci mi vobec automaticky vratia peniaze na ucet.
kixog47100
Platinum Member ***

jaroslav80 napísal: Pi 05 09, 2025 9:40 pm
kixog47100 napísal: Pi 05 09, 2025 9:35 pm

Medzicasom od uverejnenia YTM (Yeald to Maturity) sa cena fondu mohla pohnut (co ovplynuje YTM).

Super, no ved o tu informaciu mi islo. Ci mi za ten mesiac cakania daju 1.4% alebo ovela menej. A ze ci mi vobec automaticky vratia peniaze na ucet.
Dlhopisy neobchodujem.
Ale moze to byt vedene ako redemacia - a to potom neviem ako sa teraz aktualne zdanuje a ci plati aspon oslobodenie do 500 €.
V podstate ani v pripade predaja uz nemas sancu dodrzat casovy test - dan (19 alebo 20%) + zdravotne odvody(14%).
Ale aspon si mozes odratat 500€.

Na JT stranke byvalo pekne popisane zdanovanie - skusim pohladat.
Doplnam - dobry prehlad
https://www.jtbanka.sk/uzitocne-informacie/#dane

Ale nie je tam to co sme chceli - ako to je v pripade splatnosti dlhopisov.
Naposledy upravil/-a kixog47100 v Pi 05 09, 2025 10:25 pm, upravené celkom 1 krát.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

kixog47100 napísal: Pi 05 09, 2025 10:10 pm Dlhopisy neobchodujem.
Ale moze to byt vedene ako redemacia - a to potom neviem ako sa teraz aktualne zdanuje a ci plati aspon oslobodenie do 500 €.
V podstate ani v pripade predaja uz nemas sancu dodrzat casovy test - dan (19 alebo 20%) + zdravotne odvody(14%)

Na JT stranke byvalo pekne popisane zdanovanie - skusim pohladat.
Doplnam - dobry prehlad
https://www.jtbanka.sk/uzitocne-informacie/#dane

Ale nie je tam to co sme chceli - ako to je v pripade splatnosti dlhopisov.
Danove zalezitosti ohladom tych potencialnych 8 EUR zisku uz nejako istotne uspesne vybavim. Hlavne po 3600 EUR straty v tomto roku.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Ak chapem spravne informacie, tak existuju brokeri v EU, ktori vyuzivaju infrastrukturu Interactive Brokers. Konkretne:
DEGIRO - so sidlom v Holandsku
LYNX - so sidlom v Belgicku
MEXEM - so sidlom na Cypre

Je v tom, co som napisal vyssie nejaka nespravna informacia?
Okrem troch vyssie spomenutych su v EU este nejaki, ktori sprostredkuju sluzby IBRK?
Mate niekto skusenost s MEXEM?
Glogol
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 138 times
Been thanked: 339 times

Príspevok od používateľa Glogol »

jaroslav80 napísal: Št 18 09, 2025 12:28 pm Ak chapem spravne informacie, tak existuju brokeri v EU, ktori vyuzivaju infrastrukturu Interactive Brokers. Konkretne:
DEGIRO - so sidlom v Holandsku
LYNX - so sidlom v Belgicku
MEXEM - so sidlom na Cypre

Je v tom, co som napisal vyssie nejaka nespravna informacia?
Okrem troch vyssie spomenutych su v EU este nejaki, ktori sprostredkuju sluzby IBRK?
Mate niekto skusenost s MEXEM?
mam este Captrader - (sidlo asi) v DE,
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

Ja som si myslel, Že Degiro je samostatný broker.

Trading212 využíva IB.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****

Croven napísal: Št 18 09, 2025 1:49 pm Ja som si myslel, Že Degiro je samostatný broker.

Trading212 využíva IB.
Dakujem.

Trading212 - zalozeny Bulharmi v Sofii v 2004. Teraz so sidlom v UK a s 1100 zamestnancami.

No ved z mojho pohladu DEGIRO aj Trading212 su samostatni brokeri, ktori ale v niektorych instrumentoch akurat sprostredkuju sluzby IB.
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

T212 využíva ma nakup akcii/etf IB
kixog47100
Platinum Member ***

Lynx a CT su White label - ina poplatkova struktura ale realne mas zmluvu s IB.
Si priamo v evidencii IB, peniaze vkladas priamo na ucet IB.

T212 - ide cez IB ale mas zmluvu s T212 a si vedeny pod omniuctom T212.
Dvojite riziko (T212+IB)

Degiro - ide cez IB ale len na burzach mimo EU.
ro_so
Dátum registrácie: St 05 01, 2022 9:47 am

Príspevok od používateľa ro_so »

Dobrý deň,
Prvý krát som na IBKR nakúpil akcie v mene USD. Použil som buy príkaz a nakupoval v EUR.
Následne mi nabehli nasledujúce notifikácie:
V zozname voľného cashu sa mi zobrazuje zostatok aj v USD. Je to bežne a normálne alebo som niečo urobil zle?
Ospravedlňujem sa za blbe otázky, Zatial len skúšam a na IBKR som bol doteraz iba v EUR ETF. Oproti Trading212 trocha menej užívateľsky prívetive a tak ma to zaskočilo.
Ďakujem.
Prílohy
IMG_3247.jpeg
IMG_3248.png
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 287 times
Been thanked: 103 times

Príspevok od používateľa Fund »

@ro_so,myslim,ze vsetko mas v poriadku,IBKR si musi zmenit EUR na USD kvoli poplatku za akcie,ktore su v USD a tiez zmenit EUR na USD aby ich mohol nakupit,nasledne co ostane,ako mas ty 0.01 USD cash ti IBKR automaticky casom zmeni do EUR...
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

ro_so napísal: St 08 10, 2025 6:56 pm Dobrý deň,
Prvý krát som na IBKR nakúpil akcie v mene USD. Použil som buy príkaz a nakupoval v EUR.
Následne mi nabehli nasledujúce notifikácie:
V zozname voľného cashu sa mi zobrazuje zostatok aj v USD. Je to bežne a normálne alebo som niečo urobil zle?
Ospravedlňujem sa za blbe otázky, Zatial len skúšam a na IBKR som bol doteraz iba v EUR ETF. Oproti Trading212 trocha menej užívateľsky prívetive a tak ma to zaskočilo.
Ďakujem.
za mna je IBKR taky Linux z 90 rokov... vies tam spravit vsetko, je to pre profikov, ale teda uzivatelsky nic moc (nez si zvyknes) :) :)
Akoze uctovnici musia byt nadseni ako to vsetko reportuje, ale take "dummy user" - hroza :)
ro_so
Dátum registrácie: St 05 01, 2022 9:47 am

Príspevok od používateľa ro_so »

Fund napísal: Št 09 10, 2025 8:04 am @ro_so,myslim,ze vsetko mas v poriadku,IBKR si musi zmenit EUR na USD kvoli poplatku za akcie,ktore su v USD a tiez zmenit EUR na USD aby ich mohol nakupit,nasledne co ostane,ako mas ty 0.01 USD cash ti IBKR automaticky casom zmeni do EUR...
Ďakujem za odpoved. Presne ako píšeš. Dnes už mám stav voľných prostriedkov len v EUR. USD tam už nie je.
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

Je to v poriadku. Ak máš cash účet a máš na účte len eurá a kupuješ si akcie v dolároch, tak prebehne automatická konverzia z EUR do USD, akurát to robí trochu bordel v histórii transakcií a vzniknú tam aj nejaké pár centové konverzie. Ten jeden cent v USD bol tiež "pozostatok" po konverzii a kúpe akcií. A drobné zostatky v iných menách (v hodnote cca do 10 USD) sa po nejakom čase automaticky skonvertujú do base currency.
Baba Jaga
Gold Member **

Aktuálne ,je možné mať kreditku cez KARTA VISA a tá sa prepojí s vaším účtom u brokera. Podmienka na účte musí byť NAV 50000USD.
https://www.interactivebrokers.com/en/a ... finite.php
ročný poplatok je tam 300USD.

https://www.interactivebrokers.com/lib/ ... 1179679925
Alpaca 3 ref na mesiac.Vklad 500USD 30 dní výplata do 10 prac. dní dostaneme obidvaja 100USD prvý mesiac je do 28.02.2026) V prípade záujmu cez správu
Erik
Dátum registrácie: Pi 04 03, 2022 6:24 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Erik »

Ahoj chcem sa spýtať ako získam Activity statements za celý rok 2024 , pustí ma to len po september 2024 a ja potrebujem od januara
segi
Active Member
Dátum registrácie: So 27 02, 2021 5:29 pm
Has thanked: 219 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa segi »

Máš vybraný správny účet? Minulý rok tých čo boli v IBCE migrovali do IBIR a získali nové číslo účtu. Nepamätám sa ako to fungovalo či nebolo treba vybrať obidva alebo ako.
Erik

segi napísal: Ne 21 12, 2025 10:04 pm Máš vybraný správny účet? Minulý rok tých čo boli v IBCE migrovali do IBIR a získali nové číslo účtu. Nepamätám sa ako to fungovalo či nebolo treba vybrať obidva alebo ako.
Ved toto mne sa tiež zda že tam boli dva učty ale teraz tam vidim iba jeden , alebo niečo mi uniká
Erik

už to mam tam bolo treba prehodiť učty len to mali tak nenapadne spravene
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Klienti spoločnosti Interactive Brokers, ktorí spĺňajú podmienky, môžu teraz financovať brokerské účty pomocou stablecoinu; ponúka takmer okamžité spracovanie, nižšie náklady na prevod a rozšírený prístup na trhy .

Klienti môžu financovať svoje účty zaslaním USD Coin (USDC), digitálneho aktíva krytého v pomere 1:1 americkým dolárom, zo svojej krypto peňaženky do zabezpečenej peňaženky poskytovanej v spolupráci so spoločnosťou zerohash.
Interactive Brokers plánuje budúci týždeň pridať podporu pre Ripple Coin (RLUSD) a mincu PayPal (PYPL) (PYUSD).
Po prijatí sa stablecoin automaticky prevedie na americké doláre a pripíše sa na maklérsky účet klienta.
Interactive Brokers neúčtuje poplatky za vklady stablecoinov.
Klienti sú zodpovední za všetky poplatky spojené s blockchainovou sieťou. zerohash uplatňuje nízky konverzný poplatok vo výške 0,30 % za vklad, s minimálnym poplatkom 1 USD.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 245 times
Been thanked: 593 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

IB mi pri rocnej aktualizacii profilu na osobnom ucte rusi povolenie na obchodovanie forexu po mnohych rokoch. Zaregistroval to aj niekto iny?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Myk
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 29 11, 2009 8:05 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 86 times

Príspevok od používateľa Myk »

osamely chodec napísal: Po 16 02, 2026 10:37 am IB mi pri rocnej aktualizacii profilu na osobnom ucte rusi povolenie na obchodovanie forexu po mnohych rokoch. Zaregistroval to aj niekto iny?
Mně omezili opce. Nepomohlo mi ani opakované vyplnění investičního dotazníku - vykašlal jsem se na to a převedl jsem peníze na TastyTrade.
Baba Jaga
Gold Member **

osamely chodec napísal: Po 16 02, 2026 10:37 am IB mi pri rocnej aktualizacii profilu na osobnom ucte rusi povolenie na obchodovanie forexu po mnohych rokoch. Zaregistroval to aj niekto iny?
Môžem potvrdiť aj mne blokli forex leveraged iba. Nedošlo k zmene v regulacii EU? Im fakt jbe v tej EU.
Ako ste mali vyplnené tie prijmy, net worth a liquid net wort
1.50000-100000
2.90000-200000
3. som mal myslím do 90000 a zmenil som to na 90000-200000 ,ale aj tak to nepomohlo
ale ja FX špekuácie na spote nerobím.
MiBi
VETERAN MEMBER *****

Spytal som sa AI na to:

Interactive Brokers (IBKR) skutočne v poslednom období sprísnil algoritmy, ktoré vyhodnocujú vašu "spôsobilosť" na obchodovanie s pákou a derivátmi. Nejde len o to, koľko peňazí máte na účte, ale najmä o to, ako v ich očiach vyzerá váš finančný profil.

Tu sú konkrétne parametre, ktoré systém vyžaduje, aby vám schválil opcie a forex:

1. Majetkové a príjmové limity
Hoci IBKR oficiálne presné hranice nezverejňuje (aby sa vyhli "podvádzaniu" v dotazníkoch), prax a skúsenosti používateľov v roku 2026 ukazujú na tieto nepísané minimá pre schválenie komplexných nástrojov:

Net Worth (Čistý majetok): Odporúča sa uviesť aspoň 40 000 – 50 000 USD (alebo ekvivalent v EUR). Ak uvediete menej, systém vás často vyhodnotí ako klienta, ktorý si nemôže dovoliť stratu z rizikových obchodov.
Liquid Net Worth (Likvidný majetok): Teda hotovosť a akcie, ktoré viete rýchlo predať. Tu je hranica podobná, ideálne nad 20 000 – 30 000 USD.
Annual Net Income (Ročný čistý príjem): Pre bezproblémové schválenie by mal byť aspoň 40 000 USD.

2. Skúsenosti a vedomosti (Kľúčový faktor)
Toto je bod, kde väčšina ľudí zlyhá. IBKR vám nepovolí opcie, ak v profile uvediete, že ste začiatočník.

Dĺžka skúseností: Vyžaduje sa minimálne 2 a viac rokov aktívneho obchodovania s daným inštrumentom (Options / Forex).
Počet obchodov ročne: Systém chce vidieť, že ste aktívny (napr. 20 – 30+ obchodov ročne).
Knowledge Level: Musíte označiť "Good" alebo "Extensive Knowledge". Ak zvolíte "Limited", prístup vám bude pravdepodobne zamietnutý.

3. Minimálny zostatok na účte (Minimum Equity)
Okrem toho, čo deklarujete v dotazníku, musíte mať reálne na účte prostriedky na krytie marže:
Margin účet: Minimálne 2 000 USD (pod túto hranicu vám IBKR nedovolí otvoriť žiadnu novú maržovú pozíciu, ani forex).
Day Trading (PDT pravidlo): Ak chcete robiť viac ako 3 denné obchody za 5 pracovných dní (platí najmä pre US akcie/opcie), musíte udržiavať zostatok nad 25 000 USD.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

MiBi napísal: Po 16 02, 2026 1:18 pm Spytal som sa AI na to:

Interactive Brokers (IBKR) skutočne v poslednom období sprísnil algoritmy, ktoré vyhodnocujú vašu "spôsobilosť" na obchodovanie s pákou a derivátmi. Nejde len o to, koľko peňazí máte na účte, ale najmä o to, ako v ich očiach vyzerá váš finančný profil.

Tu sú konkrétne parametre, ktoré systém vyžaduje, aby vám schválil opcie a forex:

1. Majetkové a príjmové limity
Hoci IBKR oficiálne presné hranice nezverejňuje (aby sa vyhli "podvádzaniu" v dotazníkoch), prax a skúsenosti používateľov v roku 2026 ukazujú na tieto nepísané minimá pre schválenie komplexných nástrojov:

Net Worth (Čistý majetok): Odporúča sa uviesť aspoň 40 000 – 50 000 USD (alebo ekvivalent v EUR). Ak uvediete menej, systém vás často vyhodnotí ako klienta, ktorý si nemôže dovoliť stratu z rizikových obchodov.
Liquid Net Worth (Likvidný majetok): Teda hotovosť a akcie, ktoré viete rýchlo predať. Tu je hranica podobná, ideálne nad 20 000 – 30 000 USD.
Annual Net Income (Ročný čistý príjem): Pre bezproblémové schválenie by mal byť aspoň 40 000 USD.

2. Skúsenosti a vedomosti (Kľúčový faktor)
Toto je bod, kde väčšina ľudí zlyhá. IBKR vám nepovolí opcie, ak v profile uvediete, že ste začiatočník.

Dĺžka skúseností: Vyžaduje sa minimálne 2 a viac rokov aktívneho obchodovania s daným inštrumentom (Options / Forex).
Počet obchodov ročne: Systém chce vidieť, že ste aktívny (napr. 20 – 30+ obchodov ročne).
Knowledge Level: Musíte označiť "Good" alebo "Extensive Knowledge". Ak zvolíte "Limited", prístup vám bude pravdepodobne zamietnutý.

3. Minimálny zostatok na účte (Minimum Equity)
Okrem toho, čo deklarujete v dotazníku, musíte mať reálne na účte prostriedky na krytie marže:
Margin účet: Minimálne 2 000 USD (pod túto hranicu vám IBKR nedovolí otvoriť žiadnu novú maržovú pozíciu, ani forex).
Day Trading (PDT pravidlo): Ak chcete robiť viac ako 3 denné obchody za 5 pracovných dní (platí najmä pre US akcie/opcie), musíte udržiavať zostatok nad 25 000 USD.

"Dĺžka skúseností: Vyžaduje sa minimálne 2 a viac rokov aktívneho obchodovania s daným inštrumentom (Options / Forex)." ... toto je z kategorie, ked sa naucite plavat, napustim vam bazen :) :)
DividendInvestor2
Dátum registrácie: St 25 02, 2026 10:56 am

Príspevok od používateľa DividendInvestor2 »

:graf: Zdravím všetkých,
Je čas platiť dane z dividend pokiaľ a keď pozriem na statement - withholding tax z US dividend zisťujem ze tam je kopa poloziek mínusových - kde mi strhli 15% ale aj kopa pripísaných súm ( tj kladných poloziek, nie zrazenej dane) .... V prípade akcii z Holandska je všetko jasné - v statement mam dividendu a zrážku k nej. Pripísané sumy sú len na US akciách... Mam migrovany účet IBKR v Írsku. Kým som mal účet v maďarskej pobočke nestretol som sa s tým.
Neviete mi poradiť? Je to nejaká osobitná daňová vrátka? K akému obdobiu s čím to sparovat? Ako sa mam proste dopracovať k zrazenej daní pre účely započítaní so slovenskou?!
Ma s tým niekto skúsenosti?
Slovan_sk
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 13 05, 2014 12:12 pm
Has thanked: 93 times
Been thanked: 89 times

Príspevok od používateľa Slovan_sk »

Myk napísal: Po 16 02, 2026 11:14 am
Mně omezili opce. Nepomohlo mi ani opakované vyplnění investičního dotazníku - vykašlal jsem se na to a převedl jsem peníze na TastyTrade.
Mne odstranili tiez ten leveraged forex permission , opcie mam level 4 toho sa nedotkli nechapem , ale viac menej je mi to jedno forex na paku som nerobil
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"