Dobrý broker pre US ETF

Výber, skúsenosti, poplatky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Jozz
Dátum registrácie: St 08 03, 2023 6:47 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Dobrý broker pre US ETF

Príspevok od používateľa Jozz »

Akého brokera používate na US ETF ?
Na prvom mieste je solídnosť, a hneď za ním cena
- za prevod USD (EUR)
- za kúpu ETF
- za správu

Mal som Birdwingo kde som bol spokojný, ale to zrušili.
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Re: Dobrý broker pre US ETF

Príspevok od používateľa Croven »

Ja používam Tastytrade. USD mením u WISE a priamo potom aj posielam cez ACH transfer do TT
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Jozz napísal: Št 04 09, 2025 10:51 am Akého brokera používate na US ETF ?
Na prvom mieste je solídnosť, a hneď za ním cena
- za prevod USD (EUR)
- za kúpu ETF
- za správu

Mal som Birdwingo kde som bol spokojný, ale to zrušili.
na vyber asi nemas velmi... o Tastytrade som ani nevedel, okrem Birdwingo som poznal uz iba Fio co to umoznoval...
Konverzia cez RoklenFx a holt nakup/predaj za 7.95 usd... musis robit vacsie nakupy... Sprava zdarma
Podla mna ine moznosti ani nie su...
rand
Active Member
Dátum registrácie: Po 17 06, 2024 9:29 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 49 times

Príspevok od používateľa rand »

Z amerických brokerov Tastytrade alebo Alpaca. Na Tastytrade nie sú poplatky za nákup a predaj akcií a ETF (iba malé clearingové a regulačné poplatky), za vklady ani za správu. Ale akceptujú iba vklady priamo v USD. Vkladať sa dá cez Wise, Revolut alebo ACATS prevod z IBKR. Na Wise sa dá otvoriť dolárový účet, ktorý sa dá prepojiť s Tastytrade účtom a potom pôjdu ACH vklady aj výbery bez poplatku.

S Alpacou nemám skúsenosť, ale podľa cenníku takisto nemajú poplatky za nákup a predaj akcií a ETF, za vklady ani za správu. Vklady by možno tiež išli týmito spôsobmi.

A ešte je možnosťou Fio banka (Fio e-Broker), ale tam sú trochu vysoké poplatky za nákup/predaj amerických akcií a ETF - 7.95 USD za obchod do 100 kusov.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

rand napísal: Pi 05 09, 2025 11:38 pm Z amerických brokerov Tastytrade alebo Alpaca. Na Tastytrade nie sú poplatky za nákup a predaj akcií a ETF (iba malé clearingové a regulačné poplatky), za vklady ani za správu. Ale akceptujú iba vklady priamo v USD. Vkladať sa dá cez Wise, Revolut alebo ACATS prevod z IBKR. Na Wise sa dá otvoriť dolárový účet, ktorý sa dá prepojiť s Tastytrade účtom a potom pôjdu ACH vklady aj výbery bez poplatku.

S Alpacou nemám skúsenosť, ale podľa cenníku takisto nemajú poplatky za nákup a predaj akcií a ETF, za vklady ani za správu. Vklady by možno tiež išli týmito spôsobmi.

A ešte je možnosťou Fio banka (Fio e-Broker), ale tam sú trochu vysoké poplatky za nákup/predaj amerických akcií a ETF - 7.95 USD za obchod do 100 kusov.
Tak nie je uplne malo tych moznosti... teda ak to zhrniem tak
Alpaca (to nie je exBirdwingo / kupene mergnute?)
Tastytrade
Fio
?
andre
Guru Member ****
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 290 times

Príspevok od používateľa andre »

US ETF vies kuput aj u freedom24, mame tu k nemu vlakno viewtopic.php?t=24840
a tradestation (ten je na ETF pre non us rezidentov ale drahy, da sa vyuzit na futures)
rand
Active Member

andre napísal: So 06 09, 2025 9:37 am US ETF vies kuput aj u freedom24, mame tu k nemu vlakno https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... hp?t=24840
a tradestation (ten je na ETF pre non us rezidentov ale drahy, da sa vyuzit na futures)
Podľa tohto Freedom24 neumožňuje bežným retailovým klientom nákup US ETF bez KID: https://freedom24.com/faq/16556-can_I_trade_US_ETFs
andre
Guru Member ****
Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
Has thanked: 24 times
Been thanked: 290 times

Príspevok od používateľa andre »

Ja mam u nich ucet roky a nikdy s tym problem nebol, mozno to obmedzenie zaviedli pre novych klientov..
Croven
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 18 04, 2022 8:14 am
Has thanked: 33 times
Been thanked: 77 times

Príspevok od používateľa Croven »

Ja používam Tastytrade
rand
Active Member

andre napísal: Ut 06 01, 2026 7:46 am Ja mam u nich ucet roky a nikdy s tym problem nebol, mozno to obmedzenie zaviedli pre novych klientov..
Nemáš tam náhodou status profesionálneho investora? :D Ja tam síce nemám účet, ale na Reddite som našiel info, že US ETF tam dávnejšie naozaj išli kúpiť, ale už cca pred rokom to obmedzili aj existujúcim retail klientom.
kixog47100
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ut 26 12, 2023 2:24 pm
Has thanked: 130 times
Been thanked: 165 times

Príspevok od používateľa kixog47100 »

Ak tam je roky tak moze byt aj pod inou entitou nez Cyprus(EU).
Napísať odpoveď

Návrat na "Brokeri - cez koho na burzu"