Tento týždeň som opäť inštaloval 2x wordpress a nastavoval prvé nastavenia. Až ma prekvapilo ako jednoducho sa s ním robí od inštalácie cez nastavenia základných vecí ohľadom SEO.
Sú to v podstate také bezvýznamné prkotiny, ale nikde inde bez použitia pluginov som sa k takým výsledkom nedostal:
1. nastavenie domény - www, alebo bez www: automaticky presmeruje na daný tvar
2. pekné URL a nastavenie štruktúry URL - hneď v základnom balíčku bez nejakých extra ťažkých komplikácií
3. rýchlosť inštalácie ako aj upload a download na FTP - asi najlepšia čo som vôbec videl
No tých výhod by sa dalo vypísať veľa, ale zrovna toto sú veci ktoré som inde dosť zložito riešil. Nevýhody sa tiež nájdu, ale zatiaľ som spokojný.
Inak máte tip na dobrý odskúšaný komerčný CMS?
Wordpress
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
- kadu
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 14 05, 2007 10:06 pm
Re: Wordpress
Hmm ja nevim me prisel wordpress prilis omezenej...
pro-investory.cz jede na typo3 coz je asi nejlepsi CMS v oblasti opensource.. jedinej problem je, ze je fakt kurvesky tezkej pro zacatecniky
pro-investory.cz jede na typo3 coz je asi nejlepsi CMS v oblasti opensource.. jedinej problem je, ze je fakt kurvesky tezkej pro zacatecniky
Jsem aktivni prevazne na nasem webu v sekci - forum pro-investory.cz
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- kadu
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 14 05, 2007 10:06 pm
filip glasa napísal:A v čom je teda typo3 dobrý?
Nejen ze je uplne modularni, ma repository spostu modulu (coz ma wordpress samzorejme taky), ale primarne to neni koncipovano jako blog ale jako plne CMS. Ma profi backend, muzes v tom vytvorit cokoliv chces s jakoukoliv logikou a vse to integrovat do jednoho celku (napriklad 1 login na vsechny sluzby vcetne fora apod). Nicmene doporucuju spis nainstalovat a zkusit si s tim hrat. Bohuzel problem je learning-curve ta je u typo3 relativne vysoka od "klikni a hotovo" ala wordpress..
Ja nechci wordpress hanit, me se taky libi jeho jednoduchost, ale bohuzel v nem nelze implementovat cely web na mnohofunkcionalitu. Proste ta ideologie "mezi wordpress a typo3" jsou totalne rozidlne. Kde typo3 ma nejmensi atomickou veci objek to ma wordpress ve smyslu plugin... to znamena ze v typo3 jsi schopen "vetsi kreativity a volnosti"
Jsem aktivni prevazne na nasem webu v sekci - forum pro-investory.cz
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
no podla toho popisu je joomla podobna - akurat jej celu funkcionalitu malokto vyuzije. A hlavne je tazkopadna pre hosting aj spravu.
Niekedy to typo3 vyskusam.
Niekedy to typo3 vyskusam.