Potrebujem radu ohľadom dlhodobého investovania (sporenia) tak na min 15 až 30 rokov.
Momentálne mám voľných 300eur, ktoré plánujem rozložiť nasledovne:
200eur -> niečo konzervatívne a rýchlo dostupne, rozmýšľam o euro peňažnom fonde alebo eMax alebo ING konto
100eur -> sporenie do fondov, niečo ako Rytmus, Konto Života atď., a má to byť najrizikovejšie portfólio.
Ešte poznámka, keď budem mať na rýchlo dostupnom konte cca 15,000eur, tak plánujem otočiť investované sumy, teda 100eur do konzervatívneho účtu a 200euro na sporenie do fondov.
Ďalšia vec, nechcem sa starať o rizikovú časť investovania, nemám na to čas, takže chcem to dať cez správcovskú spoločnosť.
Usporené peniaze z oboch účtov plánujem použiť najprv na splatenie hypotéky (cca po 15-18 rokov sporenia) a potom pokračovať v sporení pre deti, vnúčatá, ferrari
Hovoril som s jedným finančným poradcom ohľadom investovania tej druhej rizikovejšej časti, teda to fondov, a odporučil mi tieto produkty/správcovské spoločnosti (zoradené podľa jeho preferencii):
1. WIOF – Konto Života
2. Allianz
3. Amslico
Ja som sa osobne pozeral aj na ďalšie spoločnosti a ich produkty ako:
Pioneer Investmens – Rytmus
TAM
VUBAM
..
Takú peknú (síce starú) tabuľku som našiel tu: http://www.etrend.sk/firmy-a-trhy/finan ... 40432.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zaujímala by ma vaša rada, ktorú správcovskú spoločnosť/produkt by ste mi odporúčali a čo myslite na radu poradcu – odporúča mi to kvôli osobným záujmom alebo nie?
Ďakujem všetkým za rady a názory.