Ahoj,
Mám na rukách taký prípad - známy z rodiny sú v klasickej partners/ovb schéme nevýhodných investícii a zbytočných poistiek.
Z rôznych dôvodov ako môj vek alebo to že nepracujem v “obore”* si odomňa nedajú povedať ako z toho von a popravde sa mi s tým ani nechce trápiť.
Poznáte niekoho kto robí skutočne nezávisle poradenstvo? Niečo ako 50-100e na hodinu, príde k ním dá si kávičku a zruší im tie blbosti ako súbežne poistky 4% poplatok investície a založí niečo ako eic alebo patria kde iba budú chodiť pravidelne peniaze a bude sa za to kupovať niečo ako VWCE.
Prosím neraďte mi aby si to spravovali sami alebo aby som to robil ja ani mi nedohadzujte poradcov či im zasa kúpia nejaký ovb/partners/finax scam.
*obor podvádzania naivných ľudí
Nezávisle finančné poradenstvo
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- aviceN
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Št 07 01, 2021 10:24 am
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 226 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nezávisle finančné poradenstvo
Na slovensku tuším neexistuje fin. poradca v sektore kapitálového trhu, tuším že je ich spolu 7, 6 z nich riešia úvery a 1 z nich poistenie (aj to je STRABAG, kto vie či vôbec riešia retail). Oni ti ale uzatvoriť zmluvu nevedia, vedia len ako hovoríš, na kávičke poradiť za hodinovú sadzbu, či reálne fungujú je otázne.
Toto čo hovoríš ti vie poriešiť finančný agent (tých je cca 16 tisíc), len musí mať chrbtovú kosť.
Toto čo hovoríš ti vie poriešiť finančný agent (tých je cca 16 tisíc), len musí mať chrbtovú kosť.
Viac info o mojej EIC ponuke bez manažérskeho poplatku na: https://www.milosbubniak.sk/
-
Muti
- Gold Member **
- Dátum registrácie: So 16 01, 2016 11:14 am
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 252 times
AviceN, ktori ti dole pise, je priliz skromny, aby ti povedal, ze by to vedel urobit aj on (kedze ma nato papier). Neviem ci robi aj na poistkach, ale to klasicke investetovanie "posli a zabudni" vie urobit aj on. Robi to cez EIC a podla reakcii inych clenov to robi najlacnajsie ako sa da. Takze mu urcite napis sukromnu spravu a urcite sa dohodnete k obojstrannej spokojnosti.
ATHena napísal: ↑Ut 10 02, 2026 10:06 am Ahoj,
Mám na rukách taký prípad - známy z rodiny sú v klasickej partners/ovb schéme nevýhodných investícii a zbytočných poistiek.
Z rôznych dôvodov ako môj vek alebo to že nepracujem v “obore”* si odomňa nedajú povedať ako z toho von a popravde sa mi s tým ani nechce trápiť.
Poznáte niekoho kto robí skutočne nezávisle poradenstvo? Niečo ako 50-100e na hodinu, príde k ním dá si kávičku a zruší im tie blbosti ako súbežne poistky 4% poplatok investície a založí niečo ako eic alebo patria kde iba budú chodiť pravidelne peniaze a bude sa za to kupovať niečo ako VWCE.
Prosím neraďte mi aby si to spravovali sami alebo aby som to robil ja ani mi nedohadzujte poradcov či im zasa kúpia nejaký ovb/partners/finax scam.
-
incognito
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 05 07, 2011 10:03 am
- Has thanked: 41 times
- Been thanked: 57 times
Co sa clovek nedozvie, ze je co vsetko je "scam" a podvadzanie naivnych ludi... riesime tu investovanie do ETF a "VWCE" a pri tom, 60% kapitalu lezi na uctoch v bankach. Medzi nemoralnym obohacovanim sa a cenou (akejkolvek) sluzby je velmi siroke pole roznych moznosti. Alebo potom DIY a vysledkom bude dnesny svet, so vsetkymi ponziho schemami a podobne... aby sme predisli roznych namietkam a pod., mne ide o princip, nie o specificke detaily. Normalny akciovy fond bude vzdy lepsia altenativa ako peniaze na TV v banke. Ze my mame danovy zakon postaveny na hlavu je presne ten specificky detail. Ze to nie je idealne/dokonale riesenie je realita zivota, nie scam a "obor podvádzania naivných ľudí".ATHena napísal: ↑Ut 10 02, 2026 10:06 am Ahoj,