KuKy obchody

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
kuky969
Dátum registrácie: Pi 20 06, 2008 8:54 pm

KuKy obchody

Príspevok od používateľa kuky969 »

Pozdravujem vsetkych obchodnikov
tak som sa rozhodol ze si zriadim svoju "založku" obchodov. Obchodujem ES intradenne. K tomu ze existuje niejaky trading som sa dostal pred cca 4 rokmi, posledne 2 roky sa tomu venujem aktivnejsie , posledny rok live a konecne posledne 2 mesiace v jemnom zisku. Tak ako väcsina presiel som si rozne woodie backtesty,kombinacie indikatorov a podobne veci,ale stale mojim cielom bolo naucit sa obchodovat a citat grafy tak ako za starych cias ked neboli k dispozicii ziadne computre ....cize viacmenej vyuzivam : trend linky, supporty a rezistencie.price action a tzv volume spread analyzu ktorá vychádza z ucenie p. Wyckoffa ( 20 roky minulého storočia). V podstate ide o snahu z kombinácie volume,spreadu barov a close cien "vycitat" z trhu velkost supplly a demand ktoré hýbu trhom .Samotna metoda zo zaciatku sa mi zdala velmi komplikovana a chce strasne vela screen timu a napozerania daneho trhu.
Zakladom mojho obchodovania je ale trpezlivost. Priemerne mam 3-4 obchody tyzdenne na 5 min TF ( pokial sledujem trh kazdy den) ,casto sa ale stane ze nemam obchod ani 2 dni po sebe. Obchodujem zatial jen jeden kontrakt co nie je nic moc s tym ze do buducna samozrejme planujem zvysit pocet. Riadim sa tym ze koruny zarobim nie poctom obchodov ale poctom kontraktov. Chcem davat obchody aj s pokecom ( preco vstup,preco vystup, niejake riadenie pozicie) a grafmi aj preto aby sluzili mne samemu na niejake studijne ucely do buducna.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2479 times
Been thanked: 2862 times

Re: KuKy obchody

Príspevok od používateľa JUGGLER »

kuky969 napísal:Pozdravujem vsetkych obchodnikov
tak som sa rozhodol ze si zriadim svoju "založku" obchodov. Obchodujem ES intradenne. K tomu ze existuje niejaky trading som sa dostal pred cca 4 rokmi, posledne 2 roky sa tomu venujem aktivnejsie , posledny rok live a konecne posledne 2 mesiace v jemnom zisku. Tak ako väcsina presiel som si rozne woodie backtesty,kombinacie indikatorov a podobne veci,ale stale mojim cielom bolo naucit sa obchodovat a citat grafy tak ako za starych cias ked neboli k dispozicii ziadne computre ....cize viacmenej vyuzivam : trend linky, supporty a rezistencie.price action a tzv volume spread analyzu ktorá vychádza z ucenie p. Wyckoffa ( 20 roky minulého storočia). V podstate ide o snahu z kombinácie volume,spreadu barov a close cien "vycitat" z trhu velkost supplly a demand ktoré hýbu trhom .Samotna metoda zo zaciatku sa mi zdala velmi komplikovana a chce strasne vela screen timu a napozerania daneho trhu.
Zakladom mojho obchodovania je ale trpezlivost. Priemerne mam 3-4 obchody tyzdenne na 5 min TF ( pokial sledujem trh kazdy den) ,casto sa ale stane ze nemam obchod ani 2 dni po sebe. Obchodujem zatial jen jeden kontrakt co nie je nic moc s tym ze do buducna samozrejme planujem zvysit pocet. Riadim sa tym ze koruny zarobim nie poctom obchodov ale poctom kontraktov. Chcem davat obchody aj s pokecom ( preco vstup,preco vystup, niejake riadenie pozicie) a grafmi aj preto aby sluzili mne samemu na niejake studijne ucely do buducna.
Výborne Kuky.
Do toho!
Presne o to nám tu ide - prezentovať live trading, vymeniť si skúsenosti a inšpirovať sa.
Držím palce!
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Coudy
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
Has thanked: 35 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Coudy »

Go KuKy go ! Drž sa! :D
Po 4-roch rokoch patríš k tým 5-10%, ktorí prežili ...
Kto sa nevzdáva, ten bude úspešný.
kuky969

Diky Juggler a Cody
Takze dnes na ES ziadny obchod ,Moj pohlad na dnesok:
trh cez vikend udrzal prudke zisky z piatka vecera ,otvoril gapom up a veselo si letel hore, nemal som long signal do tejto rely up . V dni ked trh otvorí gapom up a letí hore v prvej hodine na slušnom volume tak väcsinou signal do shortu ani nehľadam. Okrem toho aj TICK bol cele doobedu vysoko kladný.Je nakupovany vrchol trhu co hovori o tom ze velky hraci ocakavaju ze bude trh este drahsi a obchody do shortu podla mna maju mensi potencál väcsieho pohybu. Samozrejme je to tvrdenie len z pohladu pravdepodobnosti ,cize stava sa aj opak . Neskor cez obed sa trh na nizkom volume plazil hore,Obama mal tlacovku ku GM ( teoreticke nebezpecenstvo ze povie niejaku jobovku a trh sa raketovo pohne) a cez obed ked je tak nizke volume a raj pre skalperov mam väcsinou prestavku. V taketo dni ako vcera sa trh casto poobede vyberie smerom dole trosku natankovat pred dalsim up pohybom (aj ked vcera to neplatilo).Trosku postrasi roztrasene ruky co drzia long a casto sa otaca na VWAPe(biela linka) a ide hore.Po tejto otocke ked sa trh pozrel pod low posledneho swingu na 5 min grafe, (dana oblast bola zaroven uroven ceny kde bolo zobchodovanych najviac kontraktov v prvych dvoch hodinach trhu- co je pre mna v priebehu dna silny support) , cena bola prudko odmietnuta a letela spät up , ocakaval som test tejto urovne na nizkom volume a tak by som vstupoval long- nestalo sa nastastie.
Osobne si myslim ze trh by mohol spravit korekciu niekde ku 905-910 a zase sa vybrat pekne up ako rakety KĽDR . V predoslej range oblasti na 1 h. grafe "every dip is bying" na vyssom volume (zelene obdlznicky)co je pre mna znakom akumulácie ,cenova uroven okolo 885 bola odmietnutá
http://www.sierrachart.com/userimages/u ... dImage.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sierrachart.com/userimages/u ... dImage.png" onclick="window.open(this.href);return false;
kuky969

Mate niekto niejaky nazor na eur/$ , uz ma euro pekne hneva. ,mohlo by trosku spadnut na h...u a prave teraz potrebujem zmenit viac dolarov na eura.
kubik
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 06 03, 2008 7:42 pm

Príspevok od používateľa kubik »

No tak to si pospěš,podle mě půjde eur/usd na 1,6 a možná i vejš,podívej se do mojeho vlákna,jinak i koruna vypadá že bude posilovat oproti usd,ale ber to jako názor a na vlastní nebezpečí.
kuky969

Dnešny obchod
Background: cena sa dostala na vcerajsi support a k demand line (trend linke) zeleny obdlžník
1,2, 3, relativne vysoky spread a pohyb ceny ale volume klesa -- takymto volume support ani demand line tazko prerazí
cena sa pozrela pod low posledneho swingu a okamzite bola odmietnuta (4) . Teraz som cakal len na bar test supplly v trhu - down bar na ultra malom volume.Celemu tomuto patternu sa vravi "spring" v terminologii p.Wyckoffa. Dobry potencial pohybu ma ak je dlhodoby trend up a cena je pri demand line .
Vstupujem na preraze high tohto baru .Pre presny timing pouzivam 500 V graf a musim vidiet prudsi nastup ask volume a pohyb ceny .
Vystup z trhu tesne pod high vcerajska na 946 na bare 6.Ten predosli hammerik sa mi nepacil a zaroven to bola hodnota max volume na cene z prvej hodiny trhu a povedal som si ze 4 body stacia. Na baroch A , B podla mna vstupili do trendu aj posledny opozdilci a vtedy je dobre aspon cast kontraktov uz vykladat. Ja som mal len jeden tak som vyskocil.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2479 times
Been thanked: 2862 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Hm.
Komentár OK, ale nemohol by si nahlásiť sem-tam nejaký trejd real time?
Písal si, že neotváraš pozície tak často.

Ja som dnes 2x shortol ES 947 ...len som pozeral na graf a volume a nastavil order a ked ho chytilo, hneď aj target.
K tomu pozerám len level2 (depth), nič iné.
Potešilo ma 7 bodíkov, ale nenapadlo ma hlásiť to.
Necítim sa moc dobrý vo futures.
Ale práve ES ma baví a sledujem ho denne, takže rád by som sa niečo podučil.
Minimálne by som videl či to vnímame podobne.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
kuky969

OK ak vstupim tak sa budem snazit to sem real napisat.Ano tych obchodov nie je vela.
kuky969

Dnes som si pekne longol ES na 1 ( predosly bar sa mi zdal ako slusny test supplly v trhu - to je jediny dovod preco som vstupil ...blbecek) .....ale len zdal, a tak som spokojne za par sekund vyskocil na -150 $ .Rychly trade ,aspon sa clovek nenarobi ked uz pride o koruny.
Miesto toho aby som si pockal na nieco s väcsou mierou pravdepodobnosti ako situacia na high vcerajska , najprv pekny reverzny bar 4 , nasledne umelo vytiahnuty trh na nizkom volume 2 up a bar c . 3 tzv. "squat" ma obrovske volume v porovnani s predoslým barom a mensi spread ako predoslý bar cize dopyt bol pravdepodobne absorbovany ponukou . Samozrejme tu som nebol pri PC takze nic ale aj tak nemam vyrieseny presnejsi timing pre taketo vstupy.
lewo
Active Member
Dátum registrácie: Pi 08 02, 2008 8:01 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lewo »

kuky969 napísal:Mate niekto niejaky nazor na eur/$ , uz ma euro pekne hneva. ,mohlo by trosku spadnut na h...u a prave teraz potrebujem zmenit viac dolarov na eura.
Ja by som polovicu z požadovaneho menil teraz, tretinu na 1.34** a zbytok na 1.29**. Celé by to malo prebehnúť do dvoch mesiacov. Po dvoch mesiacoch by som menil zbytok za market.
kubik
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 06 03, 2008 7:42 pm

Príspevok od používateľa kubik »

Americký dolár na rázcestí II. Zvýšenie úrokových sadzieb neprichádza podľa nášho názoru do úvahy, pretože by to bolo popretie všetkého, o čo sa FED snaží. FED potrebuje nízke sadzby, ktoré podporili ekonomiku a pokiaľ nezamestnanosť dosahuje nové rekordy, tak politici rozhodne neschvália akékoľvek navršovanie sadzieb, ktoré by poslalo ekonomiky späť do recesie. Ak začne rásť inflácia, bude to pre FED pozitívne, až hrozba jej vysokých úrovní by dokázala prinútiť FED zvýšiť sadzby. Nie rast sadzieb, ale naopak rozšírenie kvantitatívneho uvoľňovania je to, čo očakávame na ďalšom zasadnutí FEDu, pretože výnosy na dlhopisoch začínajú prudko narastať. Takže fundamentálne dôvody hovoria o ďalšom oslabení dolára. (RI)

CI komodity
lewo
Active Member
Dátum registrácie: Pi 08 02, 2008 8:01 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lewo »

Určite niesom v makro fundamentoch tak zbehlý ako ty alebo cikomaci, ale myslím že teraz to nieje o úrokových sadzbách, alebo o nízkej výkonnosti US. Myslím že ak bude recesia pokračovať dolár bude rásť aj keby traktory padaly. Ak sa potvrdí koniec recesie dolár bude klesať aj keby euro malo zlé výsledky. Sadzby a všetko ostatné je až druhoradé. No je to len môj pohľad a sám som si nie istý či niečo neopomínam. Myslím že ak by aj dolár mal klesať, musí vyliezť niekde k 1.34. Do mesiaca by mala nastať korekcia v cene a sám by som rád vedel či korekcia bude rast, alebo klesanie USD.
kuky969

menej sledujem grafy v poslednom case ale toto je moj najoblubenejsi a najspolahlivejsi vstup , zobral som to aj ked tak blizko zaveru dna som obchod este nikdy nebral , 3 bodovy skalp , (nedokazem to zahlasit live a zaroven sa sustredit na tak kratky skalp)

1 ...tzv no demand bar ,relativne maly spread , nizke volume (najmensie z poslednych 3 barov)
2.. supply entry ...hammerik s vysokym volume , nad rezistenciou chytil breaky do longu a pekne späť čiže predpokladam že SL tychto traderov by mohlo sluzit ako palivo pre short pohyb
3... to uz je viac menej bonus ..potvrdenie predosleho baru zase hammer s este vecsim volume ,takze uz nie je co vahat a short

2 a 3 bary sledujem aj na velmi malom 500 V grafe co sa deje v ich vnutri ( kombinacia casu bid ask volume a pohybu ceny
kuky969

po dlhsej dobe nic nerobenia pred chvilou obchod
od rana pekny UP , Priemer TICKu nad nulou, reakcia na rannu UP bola kludna na nizkom volume -- takze dnes len UP obchody (zatial)

1...cena sa pozrela pod low
2 ...ihned odmietnuta
3...pekny testik supplly

5 bodov na dnes staci
ak by spravilo dnes kludnu korekciu niekde ku 903 tak este skusim hladat long
kuky969

V posledne dni ak nezobchodujem ES v prvu hodinu trhu tak potom je tak nizke volume ze by som bol "sam" v trhu s market makermi a scalpers. Ked to bude takto cele leto tak z obchodovania nic. Aspon mam cas a ziskat niejake vedomosti aako na to pre trading v prvej hodine .
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"