TREE - Lendingtree Inc

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 1067 times
Been thanked: 557 times

TREE - Lendingtree Inc

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

ahojte, zaujímavý tip na online marketplace, ktorý spája spotrebiteľov s ponukami na pôžičky, hypotéky, poistenie a ďalšie finančné produkty. Firma ma skvelú väčšinu fundamentálnych parametrov a podľa analytikov ma perspektívu výrazného rastu pre dlhodobého investora.

Cena akcie je vyklesaná z dôvodu nedávnej vojny v Iráne a z toho vyplývajúcej celkovo nižšej spotrebiteľskej dôvery+stále vysokých úrokov. Z dlhodobého hľadiska je to ale stávka skoro na istotu. Krátkodobo a strednedobo môže síce Fed váhať so znižovaním úroku, dokonca nie je úplne vylúčené aj dočasné zvýšenie. Ale z dlhodobého hľadiska sa úroky na hypotékach budú znižovať, čo znamená pre firmy typu Lendingtree raketový rast príjmov.

Veľká výhoda je v tom, že táto firma je menšia a tým pádom je predpoklad výrazne väčšej volatility ceny keď sa oživia hypotéky. Lendingtree sa nezaoberá len hypotékami ale aj produktmi z oblasti poistenia. Posledné tri Q vždy prekonali ten predchádzajúci. Čo sa týka Shares Outstanding je firma zodpovedná. Dlh dlhodobo klesá.

Aký máte názor? Osobne pridávam do svojho portfólia.

https://finviz.com/stock?t=TREE&p=d

pic z Yahoo finance + Tipranks
Prílohy
cvc.jpg
tree.jpg
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 254 times
Been thanked: 614 times
Kontaktovať používateľa:

Re: TREE - Lendingtree Inc

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Pridal som do mojho sledovaku, chyba mi ale este price action. Co ma zarazilo je vypredaj po dobrom poslednom zverejneni a nasledne sa cena nezotavila, ze by nejake skryte miny?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

je to v podstate stávka na to, že v nasledujucich 2-3rokoch pojde priemer hypotekarnych sadzieb v US vyrazne dolu a ekonomika bude šlapať. Ak sa splnia tieto dva body tak akcia pojde vyrazne hore. Ak sa to do tej doby nestane, tak dlhšie longovat nebude moc rozumné, pretože Ai aplikacie postupne firmam tohto druhu budu stale viacej odkrajovat z potencialnych klientov. Takže ano, ma to aj svoje rizika, ako kazda investicia.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2533 times
Been thanked: 2889 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Trumpeta1978 napísal: So 27 06, 2026 12:40 pm je to v podstate stávka na to, že v nasledujucich 2-3rokoch pojde priemer hypotekarnych sadzieb v US vyrazne dolu a ekonomika bude šlapať. Ak sa splnia tieto dva body tak akcia pojde vyrazne hore. Ak sa to do tej doby nestane, tak dlhšie longovat nebude moc rozumné, pretože Ai aplikacie postupne firmam tohto druhu budu stale viacej odkrajovat z potencialnych klientov. Takže ano, ma to aj svoje rizika, ako kazda investicia.
Fundamenty vyzerajú fajn (podhodnotená ), akurát vývoj ceny môže byť ako u Intelu.
Čím podhodnotejší Intel bol, tým viac klesal. Od covidu v 2021 z ceny 70 USD padol na 20 USD , čo je -70%.

TREE prišlo na burzu pred finančnou krízou (cca po 7 USD) a padlo na 1 USD kvôli kolapsu hypotekárneho trhu.
Potom v priebehu 12 rokov to bola super investícia až po cenu 435 USD (ak by ste investovali 1000 USD mali by ste 435 000 ).

Potom nasledoval dlhý pokles o -90%, zaokrúhlene až k dnešnej cene 40 USD.

Spoliehať na to, že teraz bude nasledovať rast je veľmi otázne a rizikové.
Podhodnotenosť je vankúš, ale vývoj ceny môže byť ako u Intelu. Možno bude klesať/stagnovať mesiace až roky.

Keď som pozrel na posledné zverejnenie, sklamala v zisku, hoci sa prekonala v tržbách.
To znamená, že marže klesajú.

Najsilnejší je sektor poistenia, ktorý robí až 2/3 tržieb !
Je to cyklický trh a vyžaduje vyššie marketingové náklady. Celá firma teraz stojí na ňom.

Spotrebné úvery majú asi 20% podiel a sú najziskovejším sektorom. Marže okolo 50%.
Zraniteľnosť je sadzbách a spotrebiteľskej dôvere na trhu a prosperita závisí hlavne od úverov malých podnikateľov.
Spotrebiteľská dôvera je nižšia, dopyt schladol hlavne kvôli vyšším cenám benzínu a strachu zo zvyšovania sadzieb.
To nevieme ako dopadne.

Hypotekárne úvery: cca 14% podiel. V prostredí klesajúcich sadzieb by sa zvýšil dopyt po refinancovaní.

Na záver výcuc AI k poslednému zverejneniu.

Posledné zverejnenie výsledkov LendingTree (TREE) za 1. kvartál 2026 (koncom apríla) ukázalo "zmiešaný" obraz, ktorý investorov príliš nepotešil.
Hoci tržby prekonali očakávania, hlavný problém sa ukázal na úrovni ziskovosti a v štruktúre dopytu.

Čistý zisk na akciu (GAAP EPS) dosiahol 1,22 $, čo bolo približne o 9 % až 17 % menej, než očakával Wall Street (odhad bol okolo 1,34 $ – 1,47 $).

Tu sú tri hlavné dôvody, kde presne je v biznise LendingTree momentálne problém:

1. Pretrvávajúca kríza v segmente bývania (Home Segment)
Tento segment je historicky kľúčovým motorom firmy, no už dlhšiu dobu trpí kvôli vysokým úrokovým sadzbám hypoték.
Refinancovania a nové žiadosti o hypotéky sú na minime.
Vedenie otvorene priznalo, že tento segment zostáva pod obrovským tlakom a v dohľadnej dobe nečaká zázračné oživenie, kým Fed nezačne výraznejšie znižovať sadzby.

2. Oslabovanie spotrebiteľského dopytu (Consumer Segment)
Zatiaľ čo segment poistenia firmu zachraňuje, spotrebiteľské úvery (kreditné karty, osobné pôžičky, autoúvery) vykazujú známky ochladenia.
Kombinácia nízkej spotrebiteľskej dôvery a prísnejších podmienok zo strany bánk (credit tightening) spôsobuje, že ľudia majú menší záujem o nové dlhové produkty a banky sú opatrnejšie pri ich schvaľovaní.

3. Tlak na marže a vysoké náklady na akvizíciu zákazníkov
Hoci celkové tržby rástli (najmä vďaka 51 % medziročnému skoku v poistení), firma musela masívne investovať do marketingu, aby na svoju platformu dotiahla dostatok bonitných klientov.
Tieto zvýšené marketingové výdavky v 1. kvartáli stlačili prevádzkovú maržu, čo malo za následok spomínaný prepad (miss) v očakávanom zisku na akciu.

Zhrnutie: LendingTree je aktuálne "firmou jednej nohy".
Kým ich poistný segment (Insurance) zažíva obrovský boom, tradičný úverový a hypotekárny biznis naráža na makroekonomický múr.
Kým neklesnú úrokové sadzby a nestúpne dôvera spotrebiteľov, akcia bude pravdepodobne čeliť zvýšenej volatilite.

Za mňa záver: zobuďte ma pred ďalším zverejnením (cca koncom júla ). Uvidíme, či sa niečo zlepšilo.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

Spoločnosť spravila ze menej ako mesiac zisk 15%.
Cena v čase otvorenia tohto threadu 26.6. 40,68USD a 16.07. už bola cena 46,89USD. :)
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 254 times
Been thanked: 614 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Trumpeta1978 napísal: Št 23 07, 2026 8:52 am Spoločnosť spravila ze menej ako mesiac zisk 15%.
Cena v čase otvorenia tohto threadu 26.6. 40,68USD a 16.07. už bola cena 46,89USD. :)
no a dnes je 41,39 usd , nedokazala urobit ani test high na dennom grafe...
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****

osamely chodec napísal: Št 23 07, 2026 9:05 am
Trumpeta1978 napísal: Št 23 07, 2026 8:52 am Spoločnosť spravila ze menej ako mesiac zisk 15%.
no a dnes je 41,39 usd , nedokazala urobit ani test high na dennom grafe...
kto predal skôr, má pekný zisk :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"