Across Wealth skúsenosti

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
miso23
Dátum registrácie: Št 23 07, 2026 5:45 pm

Across Wealth skúsenosti

Príspevok od používateľa miso23 »

Ahojte. Má niekto skúsenosť s app Across Wealth? Hľadal som tu na fóre príspevky o bežnom Acrosse, tam mi prídu poplatky dosť vysoké, ale vyskočila na mňa reklama s 50e k prvému vkladu (treba mať kód), tak som si poslal stovku a potom ma telefonicky oslovili s tým, že keď si k nim presuniem viac peňazí, dostanem rok bez poplatku. Tak zvažujem, že by som tam presunul 30k z finaxu (poplatok mám vo finaxe 0,99+dph, v acrosse je štandardne 0,75+dph, ale iba cez aplikáciu/web). Len zase neviem, či tam nie sú nejaké iné nevýhody... Vďaka.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2536 times
Been thanked: 2890 times

Re: Across Wealth skúsenosti

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Fascinuje ma, že hľadáš riešenia cez správcov, ked máme riešenia úplne zadarmo (XTB 0% p.a. ), alebo takmer zadarmo ( EIC 0,06% p.a. ).
Keď má Accross 0,75% + DPH = 0,9% p.a., tak v SLSP máš cez Giorga 0,6% p.a..

SLSP je iba 10x drahšia ako EIC, ale o 50% lacnejšia ako Finax.

Mňa zaráža tá spolupráca so švajčiarskou bankou Vontobel, lebo každá spolupráca niečo stojí.
Pes je podľa mňa zakopaný v tom, že tie ich predvolené portfólia obsahujú certifikáty (teda nie ETFs):

Základ piatich hlavných Across Stratégií tvoria investičné certifikáty (v spolupráci so švajčiarskou bankou Vontobel), ktoré naväzujú na akciové, dlhopisové a alternatívne indexy.

Čo hodnotím pozitívne, je produkt Smart Cash, lebo vyzerá, že tých 3,75% p.a. je v eurách.

Smart Cash je alternatíva k termínovaným vkladom a dlhodobému investovaniu.
Peniaze sa zhodnocujú vo fonde krátkodobých investícií s názvom Smart Wallet Fund, ktorého cieľom je doručiť investorom očakávaný ročný výnos na úrovni 3,75 %. To je o polovicu viac, než ponúka väčšina klasických bánk na svojich „termiňákoch“. Peniaze si z fondu môžete vybrať kedykoľvek, keď ich potrebujete. Od podania žiadosti máte hotovosť na svojom účte zvyčajne do 7 až 10 dní.

Ale tu by som bol tiež opatrný, lebo to zhodnotenie iba predpokladané, čiže iba sľubované.
Plus som zistil, že ide o slovenský podielový fond, teda výnos podlieha zrážkovej dani 19% a TER je 0,68% p.a.

My sa tu dosť zaoberáme ako dosiahnúť peňažný výnos nad 3% v eurách a nie je to jednoduché (JT termiňák má 3,2% p.a)
Takže predpokladám ( a niekde som to tuším aj písal), že cez ten fond čiastočne investuješ do dlhopisov Acrossu.
To je už ale zvýšené riziko, ale to by vysvetlovalo, prečo je výnos na úrovni 3% a viac .
Ak však mám riskovať v junk dlhopisoch, tak si radšej zoberiem niečo od JT, alebo Penty ( majú tuším výnos 5-6% p.a )
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"