1.pilier

Poistenia, sporenie na dôchodok, doplnkové dôchodkové sporenie, investičné poistky, kapitálové poistky.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 158 times

Re: 1.pilier

Príspevok od používateľa Rokosák »

Je samozrejme dôležité chrániť sa aj pred stratou či konfiškáciou majetku. Medzi možné zdroje majetkovej straty patria:

1.Vlastný štát
2.Cudzí štát, napríklad v prípade vojny
3.V našom prípade aj Európska únia
4.Hazard
5.Finančný trh
6.Rôzni šmejdi a podvodníci
7.Rodinní príslušníci

Inými slovami, na ulici môže človek skončiť aj bez pričinenia štátu.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 158 times

Príspevok od používateľa Rokosák »

Za normálnych okolností je veľmi zriedkavé, aby štátom podporovaný dôchodkový systém úplne skolaboval. Aj vo vzácnych prípadoch, ako boli Argentína či Peru – kde navyše nešlo primárne o demografický problém – sa dôchodky naďalej vyplácali.

V každom prípade je rozumné nespoliehať sa iba na štát. Popri dôchodku je dobré mať aj vlastné úspory, vlastné investície a podľa možnosti aj vlastné bývanie.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 466 times

Príspevok od používateľa jogo »

jaroslav80 napísal: Po 10 08, 2026 5:30 pm Ked sa hovori v roku 2026 v Europe o ochrane majetku pred konfiškovanim domov, posadenim do basy, msteni sa statnej garnitury tvojej rodine, detom, aby šírili strach... - tak ano samozrejme ma v tomto kontexte napadne prvorade Ukrajina a Zelenskeho kumpani. Sa tie metody salamovou metodou mozu lahko postupne prenasat aj do Polska, Madarska, Slovenska, Rumunska...
Reálne ma problém štát vyvlastniť pozemok pod dialnicu, hoci je to oprávnený štátny záujem a nie že by vyvlastňoval domy z politických pohnútok...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2559 times
Been thanked: 2901 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Som debatu o UA presunul do ,,denný pokec,, sekcia o politike, názoroch:
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 4&start=40

Nový príspevok každému ukáže ked kliknete na ,,neprečítané,, (vľavo hore ,,rýchle odkazy)

Snažte sa neprispievať ,,ad hominem,,.
Ani ty Incognito nie si neomylný:
incognito napísal: Ut 11 08, 2026 7:35 pm .. na Ukrajine je vojna a nebyt (relativnej) volnosti rezimu, uz by bola vyhlasena vseobecna mobilizacia.
Skratka trepes nezmysly, ktore sice nesu silny emocny naboj, ale realne je to vsetko mimo...
a to, ze mi pripisujes vyjadrenia, ktore som nespravil berme ako ceresnicku na torte...

Na Ukrajine je vyhlásená všeobecná mobilizácia.
Prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil všeobecnú mobilizáciu a stanné právo dekrétom zo 24. februára 2022 v reakcii na celoplošnú ruskú inváziu. Odvtedy ukrajinský parlament (Najvyššia rada) platnosť stanného práva a všeobecnej mobilizácie pravidelne predlžuje v 90-dňových intervaloch.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
incognito
Gold Member **
Dátum registrácie: Ut 05 07, 2011 10:03 am
Has thanked: 48 times
Been thanked: 62 times

Príspevok od používateľa incognito »

JUGGLER napísal: Ut 11 08, 2026 8:24 pm Som debatu o UA presunul do ,,denný pokec,, sekcia o politike, názoroch:
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 4&start=40

Nový príspevok každému ukáže ked kliknete na ,,neprečítané,, (vľavo hore ,,rýchle odkazy)

Snažte sa neprispievať ,,ad hominem,,.
Ani ty Incognito nie si neomylný:
incognito napísal: Ut 11 08, 2026 7:35 pm .. na Ukrajine je vojna a nebyt (relativnej) volnosti rezimu, uz by bola vyhlasena vseobecna mobilizacia.
Skratka trepes nezmysly, ktore sice nesu silny emocny naboj, ale realne je to vsetko mimo...
a to, ze mi pripisujes vyjadrenia, ktore som nespravil berme ako ceresnicku na torte...

Na Ukrajine je vyhlásená všeobecná mobilizácia.
Prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil všeobecnú mobilizáciu a stanné právo dekrétom zo 24. februára 2022 v reakcii na celoplošnú ruskú inváziu. Odvtedy ukrajinský parlament (Najvyššia rada) platnosť stanného práva a všeobecnej mobilizácie pravidelne predlžuje v 90-dňových intervaloch.
OK, dalo sa to napisat presnejsie. Myslel som realne povolanie vsetkych rocnikov (18+) a mobilizaciu vsetkych moznych zdrojov. To sa stale nestalo, hlavne v mestach na zapadnej hranici. Stale je tam silny tlak verejnej mienky, ani prezident nemoze vsetko/cokolvek. Dakujem za pozornost, dobru noc.
Napísať odpoveď

Návrat na "Druhý pilier, životné poistenie, tretí pilier"