Je samozrejme dôležité chrániť sa aj pred stratou či konfiškáciou majetku. Medzi možné zdroje majetkovej straty patria:
1.Vlastný štát
2.Cudzí štát, napríklad v prípade vojny
3.V našom prípade aj Európska únia
4.Hazard
5.Finančný trh
6.Rôzni šmejdi a podvodníci
7.Rodinní príslušníci
Inými slovami, na ulici môže človek skončiť aj bez pričinenia štátu.
1.pilier
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Rokosák
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
- Has thanked: 71 times
- Been thanked: 158 times
Re: 1.pilier
Za normálnych okolností je veľmi zriedkavé, aby štátom podporovaný dôchodkový systém úplne skolaboval. Aj vo vzácnych prípadoch, ako boli Argentína či Peru – kde navyše nešlo primárne o demografický problém – sa dôchodky naďalej vyplácali.
V každom prípade je rozumné nespoliehať sa iba na štát. Popri dôchodku je dobré mať aj vlastné úspory, vlastné investície a podľa možnosti aj vlastné bývanie.
V každom prípade je rozumné nespoliehať sa iba na štát. Popri dôchodku je dobré mať aj vlastné úspory, vlastné investície a podľa možnosti aj vlastné bývanie.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 202 times
- Been thanked: 466 times
Reálne ma problém štát vyvlastniť pozemok pod dialnicu, hoci je to oprávnený štátny záujem a nie že by vyvlastňoval domy z politických pohnútok...jaroslav80 napísal: ↑Po 10 08, 2026 5:30 pm Ked sa hovori v roku 2026 v Europe o ochrane majetku pred konfiškovanim domov, posadenim do basy, msteni sa statnej garnitury tvojej rodine, detom, aby šírili strach... - tak ano samozrejme ma v tomto kontexte napadne prvorade Ukrajina a Zelenskeho kumpani. Sa tie metody salamovou metodou mozu lahko postupne prenasat aj do Polska, Madarska, Slovenska, Rumunska...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2559 times
- Been thanked: 2901 times
Som debatu o UA presunul do ,,denný pokec,, sekcia o politike, názoroch:
https://ako-investovat.sk/diskusia/view ... 4&start=40
Nový príspevok každému ukáže ked kliknete na ,,neprečítané,, (vľavo hore ,,rýchle odkazy)
Snažte sa neprispievať ,,ad hominem,,.
Ani ty Incognito nie si neomylný:
Na Ukrajine je vyhlásená všeobecná mobilizácia.
Prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil všeobecnú mobilizáciu a stanné právo dekrétom zo 24. februára 2022 v reakcii na celoplošnú ruskú inváziu. Odvtedy ukrajinský parlament (Najvyššia rada) platnosť stanného práva a všeobecnej mobilizácie pravidelne predlžuje v 90-dňových intervaloch.
Nový príspevok každému ukáže ked kliknete na ,,neprečítané,, (vľavo hore ,,rýchle odkazy)
incognito napísal: ↑Ut 11 08, 2026 7:35 pm .. na Ukrajine je vojna a nebyt (relativnej) volnosti rezimu, uz by bola vyhlasena vseobecna mobilizacia.
Skratka trepes nezmysly, ktore sice nesu silny emocny naboj, ale realne je to vsetko mimo...
a to, ze mi pripisujes vyjadrenia, ktore som nespravil berme ako ceresnicku na torte...
Prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil všeobecnú mobilizáciu a stanné právo dekrétom zo 24. februára 2022 v reakcii na celoplošnú ruskú inváziu. Odvtedy ukrajinský parlament (Najvyššia rada) platnosť stanného práva a všeobecnej mobilizácie pravidelne predlžuje v 90-dňových intervaloch.
-
incognito
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ut 05 07, 2011 10:03 am
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 62 times
OK, dalo sa to napisat presnejsie. Myslel som realne povolanie vsetkych rocnikov (18+) a mobilizaciu vsetkych moznych zdrojov. To sa stale nestalo, hlavne v mestach na zapadnej hranici. Stale je tam silny tlak verejnej mienky, ani prezident nemoze vsetko/cokolvek. Dakujem za pozornost, dobru noc.JUGGLER napísal: ↑Ut 11 08, 2026 8:24 pm Som debatu o UA presunul do ,,denný pokec,, sekcia o politike, názoroch:
incognito napísal: ↑Ut 11 08, 2026 7:35 pm .. na Ukrajine je vojna a nebyt (relativnej) volnosti rezimu, uz by bola vyhlasena vseobecna mobilizacia.
Skratka trepes nezmysly, ktore sice nesu silny emocny naboj, ale realne je to vsetko mimo...
a to, ze mi pripisujes vyjadrenia, ktore som nespravil berme ako ceresnicku na torte...