kocinavi napísal:Suhlasim, predavam tiez ESU9 972
SL NA 972
kocinavi napísal:Suhlasim, predavam tiez ESU9 972
Nepáči sa mi.BLINKY2 napísal:Ahoj
Prosím ťa, čo hovoríš na CLMT, ako na dlhodobejšiu investíciu rádovo roky?
Díky Juggler za info, ja si takú priebežnú štatistiku robím a vidím, že vo výstupoch mám veľké rezervy. S cutting losses short nemám vôbec žiadny problém a snažím sa aj nechať rásť zisky, ale keď si spätne pozriem, že keby som dajme tomu pravidelne vyberal zisk na 2R (dvojnásobku vzialenosti stopky), tak by celkovo môj zisk bol väčší, ako keď sa snažím ziskový obchod podržať. Je dosť psychicky náročné nechať pekný zisk padnúť dajme tomu na break-even, mať kopec takýchto obchodov a čakať na ten jeden big move, ktorý všetky tie malé straty a BE pokryje. Nad týmto musím vážne pouvažovať. (Scaling out nerobím).JUGGLER napísal: Často vyberám len polovičné zisky, ale neľutujem toho.
Mnoho obchodov má opačný scénar: ja vyberiem zisk a potom sa to obráti do straty. Tie obchody si pripomínam.
To je teda náročné!Coudy napísal: Je dosť psychicky náročné nechať pekný zisk padnúť dajme tomu na break-even, mať kopec takýchto obchodov a čakať na ten jeden big move, ktorý všetky tie malé straty a BE pokryje. Nad týmto musím vážne pouvažovať. (Scaling out nerobím).