Computer + vybavení + problémy

Čo sa inam nehodí, ale máte potrebu to napísať

Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 05 04, 2007 5:53 pm

Diskuse pro computery PC diskusní fórum computer software hardware diskusni forum computer otázky a odpovědi a problémy diskuze Pište zde , co vás zajímá , nebo jiné muže zajímat.

Obrázok
Naposledy upravil Ladis dňa Sob 05 05, 2007 1:59 am, celkovo upravené 3
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod Ladis » Pia 05 04, 2007 5:56 pm

Prý lze psáti texty nebo celé knihy s 3 programy : WordPad , Works , WORD. Works nebo WORD prý stojí 40 euro. Ale lze je , nebo jejich napodobeniny sejmout i zadarmo , ale kde ?

Kdyz ulozim ceský text s hácky nad písmeny do WordPadu , tak ty hácky zmizí. Jak tomu zabránit ?
Odstraní se hácky z textu taky , kdyz se text ulozí ve WORD ?

Nekdy kdyz vkládám do textu nové slovo , nebo jen písmeno , tak se následující písmena ztrácí , tedy musím nejdríve poslat následující slovo na spodní rádek a po vlození nového slova vrátit následující slovo zas nahoru. Ztrácí se také následující text s WORD , kdyz se do textu vkládá nové slovo ?

Zlobí kazdý computer , kdyz je 6 let starý ?
V polovine prípadu nemohu computer vypnout kliknutím , ale jen tlacítkem , ale snad je to normální po 6 letech.

Nekdy mi hlásí sedou cedulkou computer chybu , tedy musim prispevek nebo e-mail vlozit do WordPadu , protoze kdyz odstranim cedulku o chybe , pak zmizí i webstránka a prispevek nebo email by byl ztracen. Pak musim vzíti prispevek nebo e-mail z WordPadu a najít webstránku pro diskusi nebo e-maily znova.

Nekdy po spusteni computeru nedostanu DSL spojeni , tedy computer vypnu a zapnu zas , pak je DSL O.K.
Jindy se mi DSL spojení od firmy Freenet na 3 minuty prerusí , tedy musim 3-4 minuty cekat a pak odeslat prispevek do diskuse nebo email znova. Ale já nespechám , vzdyt drzim kazdou akcii aspon 2 roky.
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod Honzajs » Pia 05 04, 2007 6:16 pm

S Wordpadem nemám žádné zkušenosti, pracuji s MS Office.

Buď si kup MS Office, ale je drahý, nebo se stáhni s ním kompatibilní Open Office.

http://www.openoffice.cz/

Jako internetový prohlížeč se mi osvědčil Firefox.
Obrázok užívateľa
Honzajs
 
Príspevky: 2242
Registrovaný: Sob 01 13, 2007 10:58 am

Poslaťod jonatanus » Pia 05 04, 2007 6:22 pm

Ladis píše:Zlobí kazdý computer , kdyz je 6 let starý ?


co je to za computer - procesor, pamat, operacny system?

v kazdom pripade 6 rokov je ozaj dost.. aj na pisanie mejlov..


preco si nekupis novy? nemyslis, ze setrenim na novom pocitaci prides o viacej penazi (casu), ked musis riesit taketo problemy?
jonatanus
 
Príspevky: 0
Registrovaný: Štv 04 12, 2007 4:02 am

Poslaťod Honzajs » Pia 05 04, 2007 6:29 pm

Taky se přimlouvám za nový počítač, zejména pokud bude s procesorem Intel Core2 Duo.
Obrázok užívateľa
Honzajs
 
Príspevky: 2242
Registrovaný: Sob 01 13, 2007 10:58 am

Poslaťod filip glasa » Pia 05 04, 2007 8:22 pm

Máme doma asi 5 rokov starý PC a je to v pohode. Ale pridával son doňho harddisk aj RAM. Inak raz za rok formátujum a komplet reinštalujem.
To by Ladisovi možno pomohlo - uložiť všetky data, sformátovať HDD, a všetko na novo nainštalovať.
Nedávno som inštaloval Pentium III asi 600 Mhz. Po sformátovaní a novej inštaláciu winXP a len základných SW šlapal celkom slušne.
Potreboval akurát zväčšiť HDD.
Ale pravda je, že aj najlacnejší nový neznačkový PC za 10 000 by išiel o dosť lepšie ako tie 5-6 ročné.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Ladis » Sob 05 05, 2007 1:27 am

:D A já si myslel , že cena computeru stoupe se stářím tak jako u vína. :D
Asi mám tu nejhorší šunku , na computeru je napsáno :
Gateway MICRO ATX BRY 700 assembled in Ireland
MFG. date 30.1.01 serial no. 0001831140
Možná , že si koupim asi 2010 nějakej Notebook Laptop v Praze , když mi na něm ukážou , že uloží česká písmena s háčky do WordPadu nebo Wordu.
A pak bych chtěl , aby měl extra tlačítko pro háček nad písmeno nebo extra tlačítka jen pro ě š č ř ž a ne společně s 2 3 4 5 6 . Taky je to otrava když po přepnutí na česká písmena je ? ! % " & + na zcela jiných tlačítkách , kde to vubec neni napsáno.
Taky by to chtělo , aby byl ten laptop notebook na solární energii ! Povídá se že venku funguje ten akumulátor jen 2-3 hodiny , tedy solární notebook by byl lepší. A chce to flatrate za asi 15 euro na neomezený provoz netebooku na internet přes mobilní telefon.

Třeba bude jednou nějaká česká firma vyrábět českou klávesnici ! Nevyrábí ještě ?
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod filip glasa » Sob 05 05, 2007 8:02 am

Českú klávesnicu si môžeš kúpiť v každom meste v ČR zhruba od 150 Kč. Ale budú na nej písmená s háčky a čárky spolu s číslami. Zároveň máš čísla na pravej strane klávesnice samostatne, tak to nevadí.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod Ladis » Sob 05 05, 2007 10:27 am

A co ty znaky !"§$%&/()=?`´+ ,
jsou napsané na tlačítkách , kde taky jsou , když se píšou česká písmena s háčky ,
nebo jsou pak ty znaky jinde , nebo je nutno přepnout na DE a ENG písmena pro !"§$%&/()=?`´+

Myslim ze chaos je , kdyz jsou na jednum tlacitku 4 znaky a pak je nutno volit mezi recmi s SHIFT + STRG. Maximalne by mely byti na jednom tlacitku jen 2 znaky a tisknout jen SHIFT pro velka pismena.
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod jonatanus » Sob 05 05, 2007 1:44 pm

naco su ti te hacky.. ja nepotrebujem ani velke pismena :lol:
jonatanus
 
Príspevky: 0
Registrovaný: Štv 04 12, 2007 4:02 am

Poslaťod Ladis » Sob 05 05, 2007 2:22 pm

Mám za lubem psáti nejdokonalejší knihu pro akcie roku 2010.
České a snad i slovenské knihy o akciích jsou zatim dosti omezené.
1. pan Emil Dočkal napsal knihu pro děti.
2. pan Oldřich Rejnuš nepíše jaké akcie koupit a o analýze píše něco jako : máme vertikální a horizontální analýzu.
3. pan Daniel Gladiš je omezen na nejlínější akcie USA vyfiltrované podle parametrů Grahama.
Tedy dobrá a všestraně použitelná kniha o akciích ještě neexistuje česky. A abych tu knihu napsal , potřebuju háčky nad písmeny , aby to redakce Dikobrazu nemusela všechno korigovat.
Naposledy upravil Ladis dňa Sob 05 05, 2007 6:35 pm, celkovo upravené 1
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod filip glasa » Sob 05 05, 2007 4:48 pm

Ostatné znaky budú ako píšeš rozhádzané po klávesnici kade tade. A niekedy& bude treba použiť EN, DE klávesnicu.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod jonatanus » Sob 05 05, 2007 5:07 pm

ladis ale sak:
"najlepsie akcie na svete su nemecke a staci nakupovat nizke p/e, p/s a peg a v roku 2010 predat"
sa zmesti na jednu stranu knihy formatu a10, co bude ten zvysok? :lol:
jonatanus
 
Príspevky: 0
Registrovaný: Štv 04 12, 2007 4:02 am

Poslaťod Ladis » Sob 05 05, 2007 6:41 pm

Nun , mein Kind , moje webstranka kdyz se vynecha opakovani , ma text asi na 150 stranek listu A5 , tedy to chce trochu protahnout o bezvyznamne slova a vety a pridat obrazky a bude kniha A5 s 250 listy.
A jestli uz to vsichni Cesi a Slovaci cetli na webstrance , jeste to necetli Spanelove , Francouzi , Italove , Nemci a Englishmen.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod Ladis » Pon 05 07, 2007 4:06 pm


Podle testu , kde je nejvíce škodlivých bakterií způsobujících nemoci , vychází :
Nejvíce je bakterií : 1. tastatura computeru , 2. houba nebo hadr na mytí nádobí , 3. kuchyňské prkénko na krájení , 4. v ústech lidí a zvířat , 5. víko záchodu.
Je tedy veliká hloupost , když mámy mejou svými slinami obličeje dětí a dávají dětem pusu.
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Poslaťod filip glasa » Pon 05 07, 2007 4:23 pm

Ladis, klikni pravým tlačítkom na ikonu mein Rechner, alebo ako to máš, na ploche. V kontextovom menu je tam možnosť - vlastnosti. Nechaj si ich zobraziť. Sú tam základné vlastnosti toho tvojho PC.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Poslaťod bloke » Pon 06 18, 2007 9:21 pm

aj toto sú dobré freeware programy
- obyčajný textový velmi dobrý Edit pad Lite (má záložky a rôzne užitočné features v porovnaní s Wordpadom) http://www.editpadpro.com/editpadlite.html
- a tento kancelársky balík som kedysi pred rokmi skúšal a bol mi celkom sympatický http://www.slunecnice.cz/sw/602propcsuite/ " Kancelářský balík kompatibilní s Microsoft Office. " výhoda - pobeží aj na starších PC
- Užitočné je mať aj osvedčený firewall, trebárs aby ti nekradli drahocenné údaje z PC http://www.personalfirewall.comodo.com/ ...
Jozef - Josef - Joseph - José - Giuseppe * http://www.mesec.cz/aktuality/praha-a-b ... provincie/
bloke
 
Príspevky: 71
Registrovaný: Uto 03 27, 2007 5:44 pm
Bydlisko: európsky barón z Capital City *

Re:

Poslaťod peter.cmorej » Ned 11 04, 2007 2:53 pm

Ladis píše:Prý lze psáti texty nebo celé knihy s 3 programy : WordPad , Works , WORD. Works nebo WORD prý stojí 40 euro. Ale lze je , nebo jejich napodobeniny sejmout i zadarmo , ale kde ?


tak napriklad tu: http://www.spsepn.edu.sk/oo/index.php

Ladis píše: Kdyz ulozim ceský text s hácky nad písmeny do WordPadu , tak ty hácky zmizí. Jak tomu zabránit ? Odstraní se hácky z textu taky , kdyz se text ulozí ve WORD ?


nie, neodstrani

Ladis píše:Nekdy kdyz vkládám do textu nové slovo , nebo jen písmeno , tak se následující písmena ztrácí , tedy musím nejdríve poslat následující slovo na spodní rádek a po vlození nového slova vrátit následující slovo zas nahoru. Ztrácí se také následující text s WORD , kdyz se do textu vkládá nové slovo ?


stracanie pismenok sa da vyriesit jednoducho - staci na klavesnici najst tlacitko INSERT a stlacit ho ! :)
peter.cmorej
admin
 
Príspevky: 3198
Registrovaný: Pon 10 08, 2007 12:35 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 11 30, 2007 3:47 pm

Obrázok
Tedy když rozbalíme PDF soubor nebo se to jmenuje Acrobat ,
pak je nohoře jeho vlastní speciální lišta , kde po kliknutí praporku s T
mužeme stisknutou myší přetáhnout a označit text a kopírovat jej s tlačítky Strg+C
a vložit do WordPadu s Strg+V ( nebo Ctrl + C , Ctrl + V ).
Při kliknutí na liště na čtvereček s kamerou mužeme zas přetáhnout stisknutou myší obrázek
nebo tabulku v PDF a jedeme-li myší hodně hluboko dolu ,
pak se začne velký obrázek nebo text i posouvat nahoru
a pak uložit tabulku nebo foto z PDF do WordPadu.
Otázku mám ale , jak tu tabulku nebo obrázek uloženou v WordPadu otevřiti
v AdobePhotoshopDeluxe a uložit ji pak jako JPEG foto mezi fotografie
:?:
Abych to mohl umísti na webstránku.
Ono s Adobe nelze otevříti věci uložené jako text , nebo ? :?:
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod peter.cmorej » Pia 11 30, 2007 4:06 pm

to nepojde, textovy subor neotvorite v grafickom programe. Musite ten obrazok nejak nakopirovat (Ctrl + C) bud priamo z toho PDFka, alebo z toho textoveho suboru, alebo cez tlacitko Print screen (snimanie obrazovky) a vlozit ho cez Ctrl+V do takeho mileho maleho a sikovneho windowsackeho programu s nazvom Paint (malovanie), cesta Start/Programy/Prislusenstvo(Acessories)

Tam si obrazok mozete orezat (da sa aj otocit), a ulozite si ho ako JPEG.

Inak Ladis, mohli by ste na uvodnej stranke pisat kedy ste co aktualizovali, bolo by to uzitocne. Rad sa pozriem co tam mate nove :)
peter.cmorej
admin
 
Príspevky: 3198
Registrovaný: Pon 10 08, 2007 12:35 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 11 30, 2007 5:41 pm

Mám to hotovo. Fix und fertig.
V PDF textu jsem volil kopírovat jednu tabulku kliknutim na liště na čtvereček s kamerou.
Pak jsem klikal Start - Programy - Prislušenství - Paint
Pak jsem volil vložit a tabulka se objevila v poli Paint
Pak jsem volil uložit jako a uložil tabulku jako foto BMP
Pak jsem foto otevřel v AdobeDeluxe programu a volil zaostřit a pak exportovat formát do JPEG formátu.
Jeste ze máme ty diskusní fóra. Jinak by clovek hledal v tlustých knihách hodiny a nenasel stejne , jak ulozit foto z PDF textu jako JPEG foto do computeru a pak dáti na webstránku.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Ned 12 16, 2007 3:18 am

Celých 10 hodin jsem pracoval na nahrání vecí z computeru na CDs
a vymazání celého computeru i se systémem millennium
a instalování systému zas a nahrání fotos a programu z CDs zas.
Ted uz potrebuju jen , aby mi poslali registracni cislo v e-mailu,
aby mi jeden moc dulezitej program fungoval.
A vse mi funguje líp nez pred tim ,
akorát pri pokusu zobrazit diskusi na http://www.penize.cz a pri pokusu zobrazit
musterdepot = portfolio na http://www.dab.com mi to hlásí vzdy "Expolorer udelal chybu"
a potom ihned stránky http://www.penize.cz a http://www.dab.com zmizí ,
tedy je mohu videt jen v knihovne.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod peter.cmorej » Ned 12 16, 2007 11:45 am

nainstalujte si Mozillu Firefox, vyhladate si ju cez google, Explorer je casto nevyspytatelny
peter.cmorej
admin
 
Príspevky: 3198
Registrovaný: Pon 10 08, 2007 12:35 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Ned 12 16, 2007 5:51 pm

Obrázok
Pred rokem jsem objevil po 5 letech a nastavil na klávesnici
keyboard tastaturu ceská písmena s hácky e's'c'r'z' ,
která se napsala po prepnutí z De na Cs na tlacítkách
2 3 4 5 6 , to je snad system DVORAK.
Dnes jsem celej computer vymazal a nahrál z CDs zase znova
a uz ty ceská písmena nedostanu a nevim , co delat.
Microsoft nedodává download na keybord
na system windows millennium z roku 2000.
Kdyz kliknu : START - nastavení - systému rízení - tastatura - rec ,
pak je mi dovoleno jen nastavit :
rec Cs tschechisch a k tomu layout jakékoliv ze
západoevropské zeme ale né cesky , ani východoevropsky.
Tak kde vezmu ted zas hácky nad písmeny, krouzky nad U
Obrázok
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod peterle » Ned 12 16, 2007 6:10 pm

Poviem ti to, ako to je v Slovencine. Musis si dat: start-ovladaci panel-miestne a jazykove nastavenie. Tam si hore v zalozkach vyberies "jazyky" kliknes na "podrobnosti" a tam si mozes pridat alebo odobrat klavesnicu na lubovolny jazyk v tvojom pripade cestinu. Potom si uz len menis klavesnice standardne je to "Shift+Alt" alebo kliknutim na tu ikonku s nazvom jazyka napr. DE, EN, SK... dole na windowsackej liste.
peterle
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Pon 11 19, 2007 11:26 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Honzajs » Ned 12 16, 2007 10:13 pm

Zajímá mne názory na následující nabídku Microsoftu:
http://www.microsoft.com/cze/office/sui ... denth.mspx

Má to cenu za tu cenu?
Obrázok užívateľa
Honzajs
 
Príspevky: 2242
Registrovaný: Sob 01 13, 2007 10:58 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod xtrader » Ned 12 16, 2007 11:36 pm

no videl jsi snad nekde jinde levnejsi cenu? poridit si full office za nejakych 100 babek je dobra cena. gratis muzes mit open office. ovsem pokud si delas v excelunejaky vypocty, backtesty, pocitas opce tak uz je to komercni vyuziti, protoze tim vydelavas penize. vlastne se divim, ze nemas ofiko ten soft. vypada to ze se ti na trzich dari, tak neni duvod resit drobnosti jako platba za original soft
xtrader
 
Príspevky: 59
Registrovaný: Str 11 28, 2007 12:29 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Honzajs » Ned 12 16, 2007 11:57 pm

Já mám ofiko starší MS Office 2002, ale nová verze 2007 se mi líbí. Proto jsem se ptal na názor.
Obrázok užívateľa
Honzajs
 
Príspevky: 2242
Registrovaný: Sob 01 13, 2007 10:58 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod xtrader » Pon 12 17, 2007 12:24 am

zalezi co v tom delas. excel ma nove fce, ale imho pokud jsi bezny user/trader tak je to jedno. zalezi jestli chces treba v dohledne dobe prejit na visty atd.
xtrader
 
Príspevky: 59
Registrovaný: Str 11 28, 2007 12:29 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod kadu » Pon 12 17, 2007 3:29 pm

Honzajs píše:Já mám ofiko starší MS Office 2002, ale nová verze 2007 se mi líbí. Proto jsem se ptal na názor.


dela se v nich lepe jsou takove intuitivnejsi diky tomu prehnedlenmu pruhu, tim odpadaji veskere osklive menu = taky jsem si na to rychle zvykl ve zkusebni verzi. Jen je otazkou jestli to ma smysl. Protoze vetsinou to co potrebuju napisu i ve starem wordu velmi dobre a kvalitne. Spis koukam na funkcnost nez na design a tu maj stejnou. Jinak receno musis si prehodnotit sam :wink:

Alternativou je OpenOffice zcela zdarma a dosahuje podobnych kvalit jako MSOffice jen neni tak intuitivni oproti MSOffice 2007 ;-) Nicmene delaji stejnou praci
Jsem aktivni prevazne na nasem webu v sekci - forum pro-investory.cz
Obrázok užívateľa
kadu
 
Príspevky: 206
Registrovaný: Pon 05 14, 2007 10:06 pm
Bydlisko: Prague

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod peter.cmorej » Pon 12 17, 2007 8:41 pm

Honzajs píše:Zajímá mne názory na následující nabídku Microsoftu:
http://www.microsoft.com/cze/office/sui ... denth.mspx

Má to cenu za tu cenu?


Kedze sa to vola "pre domacnosti a pre studentov", velmi by som sa cudoval, keby tam nebolo nieco "osekane". Microsoft je na to expert - viz napr Windows XP Professional a Home. Home mali snad iba ti, co si ho kupili spolu s notebbokom a boli moc lenivy si ho preinstalovat a dat si tam Pro. Ja by som ten Office nebral.
peter.cmorej
admin
 
Príspevky: 3198
Registrovaný: Pon 10 08, 2007 12:35 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Uto 12 18, 2007 4:42 pm

:idea:
Mám taky v zásobe ceskou klávesnici, ale nejde nainstalovat,
kdyz kliknu START - systemu rízení - tastaura - layout,
tam jsou pak jen na výber layouty ze západní Evropy a Ameriky.
Automaticky se taky nenainstaluje. Ale jak zvolit tu instalaci s Plug in ,
jestli by pak byla ta ceská tastatura nalezena a instalována :?:
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Keni » Štv 12 20, 2007 2:40 am

honzajs: preco nepouzijes office 2007, ktory je na nete? Ak sa ti to nebude pacit tak to vymazes
Obrázok užívateľa
Keni
 
Príspevky: 42
Registrovaný: Pon 02 19, 2007 1:27 pm
Bydlisko: Dublin

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod filip glasa » Ned 02 24, 2008 11:58 am

sused zapne cirkulár a mne tu pípa UPSka :lol:

Asi raz kúpim Notebook, lebo to pípanie mi ničí nervy.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pon 02 25, 2008 12:42 pm

Mne zase prestalo v computeru hrati video s Investorskym Magazinem.
A chybne programovaná webstránka http://www.penize.cz hlásí chybu a ihned sama zmizne.
Tedy kdyby byl jednou zas I.M. zajimavy, sel bych na nej koukat se sluchatky do knihovny.
Ale neni treba, neb Investorsky Magazin uz je po mnohokráte zcela nezajímavý.
On by mel radeji I.M. zcela v kazdem dilu mluvit o tom, co je dulezitého nového mezi 8 podniky ze SPAD a soucasne 30 podniky v DAX a soucasne 30 podniky v D.J. a kde se v technicke analyze objevily signály koupit nebo prodat u techto hlavnich 68 akcií.
Ale nemá význam mluvit v celem I.M. o jednom podniku, od ktereho nikdy nebudeme míti akcie, at uz Pegas Nonsens, nebo CocaCola.
A na chybne programovanou webstránku http://www.penize.cz se divám jen v knihovne.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2620
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Andrej » Str 03 05, 2008 9:10 pm

Neviem ci je to tym lacnym dolarom, ale ceny pocitacov a notebookov v poslednom case idu neskutocne dole. O komponentoch ani nehovorim, taky 1GB pamete pred rokom stal v Sharku cez 4000 SK, dnes stoji vyrazne pod 1000 SK. Podobne USB kluce - za 2000 kupite 16 Gigovy kluc, pred rokom sotva 2 Giga za rovnaku cenu.

Ak planujete upgrade pocitaca a neplanujete si ho skladat sami, tu maju celkom dobru ponuku notebookov:
http://www.alza.sk/

No a samozrejme ceska alza ma este lepsie ceny, ale ten kurz ceskej koruny 1.3 to trochu kazi :?

Stolovy pocitac som si zase kupil tu: http://www.shark.sk a tiez som vcelku spokojny. Predtym som si pocitac vzdy skladal, ale pri tych cenach sa to uz neoplati s tym zabijat cas, pokial teda nechcem nejake strasne delo alebo nieco specialne.
Andrej
 
Príspevky: 438
Registrovaný: Pon 04 30, 2007 8:05 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Andrej » Str 03 05, 2008 9:14 pm

V tej alze maju este jeden super sposob triedenia pocitacovych komponentov - a to podla farby :D
Andrej
 
Príspevky: 438
Registrovaný: Pon 04 30, 2007 8:05 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod filip glasa » Str 03 05, 2008 10:41 pm

alza je dobrá, ale pri reklamácii ti to pošlú do ČR.

Inak ja už kupujem najnovšie len značkové PC - stoja rovnako jak skladačky.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Andrej » Štv 03 06, 2008 12:00 am

filip glasa píše:alza je dobrá, ale pri reklamácii ti to pošlú do ČR.

Nevieš či v Alze dávajú záruku len na celé PC, alebo aj na komponenty jednotlivo?
Keď som sa na toto pýtal v Sharku, tak odpoveď bola že "nemusia uznať záruku na jednotlivé komponenty". Čiže celý komp treba doviezť ku nim, aj keď len disk odíde alebo nejaká karta.
Andrej
 
Príspevky: 438
Registrovaný: Pon 04 30, 2007 8:05 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod filip glasa » Štv 03 06, 2008 11:22 am

Toto neviem, ale počítam, že by chceli celú kasňu.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Ďalší

Späť na Off topic - nie len investovanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia