- kava.png (18.43 KiB) 13015 zobrazení
Jogove forum
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Jogobelove forum
ahoj,
čtu na foru že děláš ES? jen na ukázku přikládám něco svojeho k SaP. Zatím jen takto nahrubo. Vidíš tam něco? Ty uzly ti něco nenapovídají?
čtu na foru že děláš ES? jen na ukázku přikládám něco svojeho k SaP. Zatím jen takto nahrubo. Vidíš tam něco? Ty uzly ti něco nenapovídají?
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Nuz tak vitaj.
Na zaciatok male upozornenie.
Ak chces vidiet,ako to funguje tu na fore,ak niekto o sebe vyhlasi,ze sa zivi tradingom(alebo ma dokonca ziskovu metodu,ktora nikdy nesklamala),tak ti odporucam pozriet si vlakno http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... f=38&t=662" onclick="window.open(this.href);return false;.
Pozri si hlavne obdobia velkych prepadov na indexoch-januar 2008, oktober 2008
Na dlhe debaty uz nemam cas,lebo moj rocny pokus o trading for living skoncil(vtedy som mal casu habadej) a teraz musim dobiehat,co som zameskal.Vela pracujem,vela cestujem a k pocitacu sadnem len sem-tam, aby som skontroloval ucet,zadal prikazy,SL, PT a kuknem na fora.. zajtra musim opravit auto,opravit automaticku pracku,porobit jesenne prace okolo domu,v nedelu ideme oslavovat sestrine narodeniny a v pondelok zase zacne praca,kde si nemam cas spomenut na burzu(ako dobre to padne po roku burzovania).Tak ako vidis,casu mam velmi malo.
Co tak asi chces naznacit tym krizenim priemerov?
Snad,ze vtedy nastava na grafe korekcia a je cas na nakupy.
Ale co budem hadat,netusim,co by mi mali hovorit tie uzly.Tak mi to prezrad.
P.S: Ale nezabudni,ze mna zaujimaju hlavne zive obchody, zahlasene v realnom case od ziskovych traderov.
P.P.S: Ak obchodujes opcie,tak tym sa uz asi nebudem zaoberat.Nie ze by som nieco proti nim mal,alebo nepoznal ich princip.
Ak by som chcel obchodovat opcie,musel by som otvarat dalsi brokersky ucet,lebo moji brokeri opcie nemaju.
Tak to uz nie-mam tri brokerske ucty a stacilo.Az zacnem preukazatelne zarabat na burze,mozem spekulovat o IB.
Na zaciatok male upozornenie.
Ak chces vidiet,ako to funguje tu na fore,ak niekto o sebe vyhlasi,ze sa zivi tradingom(alebo ma dokonca ziskovu metodu,ktora nikdy nesklamala),tak ti odporucam pozriet si vlakno http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... f=38&t=662" onclick="window.open(this.href);return false;.
Pozri si hlavne obdobia velkych prepadov na indexoch-januar 2008, oktober 2008
Na dlhe debaty uz nemam cas,lebo moj rocny pokus o trading for living skoncil(vtedy som mal casu habadej) a teraz musim dobiehat,co som zameskal.Vela pracujem,vela cestujem a k pocitacu sadnem len sem-tam, aby som skontroloval ucet,zadal prikazy,SL, PT a kuknem na fora.. zajtra musim opravit auto,opravit automaticku pracku,porobit jesenne prace okolo domu,v nedelu ideme oslavovat sestrine narodeniny a v pondelok zase zacne praca,kde si nemam cas spomenut na burzu(ako dobre to padne po roku burzovania).Tak ako vidis,casu mam velmi malo.
Co tak asi chces naznacit tym krizenim priemerov?
Snad,ze vtedy nastava na grafe korekcia a je cas na nakupy.
Ale co budem hadat,netusim,co by mi mali hovorit tie uzly.Tak mi to prezrad.
P.S: Ale nezabudni,ze mna zaujimaju hlavne zive obchody, zahlasene v realnom case od ziskovych traderov.
P.P.S: Ak obchodujes opcie,tak tym sa uz asi nebudem zaoberat.Nie ze by som nieco proti nim mal,alebo nepoznal ich princip.
Ak by som chcel obchodovat opcie,musel by som otvarat dalsi brokersky ucet,lebo moji brokeri opcie nemaju.
Tak to uz nie-mam tri brokerske ucty a stacilo.Az zacnem preukazatelne zarabat na burze,mozem spekulovat o IB.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ahoj,
chceš živé obchody, OK, dodám ti je v tých grafoch aj s vyznačením všetkého čo pojde.
Píšeš vela času nemáš, OK, fakt je že mne už toto zaberie denne času velmi málo. Po istom zabehnutí je to akási rutina. Okrej "chat mánie" tak 2razy do roka,
(koniec cca do 3Týžd) stále trvale skúšam osekávať všetko z mojej traderskej činnosti, čo mám pocit že mi neohrozí zárobok. Po tých rokoch žasnem čo všetko ide "zrušit" a furt to funguje. Momentálne mám času viacej nielen vďaka tomuto osekávaniu, takže ti tu niečo zkúsim dodať.
Opakujem: ztrata je bežná, nesmie ale byť trvalá, dlhodobá. Z toho tvoje fora som vyrozumel že by si TO asi velmi chcel, ale nikde je zádrhel, niečo by chcelo úplne zmeniť a niečo možno vypustit, ignorovať?
Záverom: funguj OK a pokial to len ide burzu nevzdávaj. Stojí za to, keď sa tá mašina rozbehne vie fungovať skoro aj samospádom.
Ku grafu: nepýtaj se prečo zrovna takých 4-5 priemerov. Neviem či používaš a akú tech.analýzu (ďalej vždy TA). Toto je moja akási základná, dodám toho viacej. Na uzloch tých 4 kratších priemerov vzniká signál k nástupu long/short, priemer 34dní ukazuje dlhodobejší trend. Pozri ako tie 4 křížia 34D. práve na základe tohto skoro primitívneho príkladu skúsim ti nahodit svoje obchody.
chceš živé obchody, OK, dodám ti je v tých grafoch aj s vyznačením všetkého čo pojde.
Píšeš vela času nemáš, OK, fakt je že mne už toto zaberie denne času velmi málo. Po istom zabehnutí je to akási rutina. Okrej "chat mánie" tak 2razy do roka,
Opakujem: ztrata je bežná, nesmie ale byť trvalá, dlhodobá. Z toho tvoje fora som vyrozumel že by si TO asi velmi chcel, ale nikde je zádrhel, niečo by chcelo úplne zmeniť a niečo možno vypustit, ignorovať?
Záverom: funguj OK a pokial to len ide burzu nevzdávaj. Stojí za to, keď sa tá mašina rozbehne vie fungovať skoro aj samospádom.
Ku grafu: nepýtaj se prečo zrovna takých 4-5 priemerov. Neviem či používaš a akú tech.analýzu (ďalej vždy TA). Toto je moja akási základná, dodám toho viacej. Na uzloch tých 4 kratších priemerov vzniká signál k nástupu long/short, priemer 34dní ukazuje dlhodobejší trend. Pozri ako tie 4 křížia 34D. práve na základe tohto skoro primitívneho príkladu skúsim ti nahodit svoje obchody.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tak na tie zive obchody sa tesim.
SMA-jednoduchy klzavy priemer
EMA-exponencialny klzavy priemer
Ale co je WMA?
TA pouzivam,fundamenty menej,lebo aj tak ich neviem spravne vyhodnotit.
SMA-jednoduchy klzavy priemer
EMA-exponencialny klzavy priemer
Ale co je WMA?
TA pouzivam,fundamenty menej,lebo aj tak ich neviem spravne vyhodnotit.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
WMA = vazeny klzavy priemer
a sranda:
moju IP na tom Buffett chate blokli! čakal som to, je to úsmevné. Pozdravuj ich tam a těším sa z ďalšej úspory času - som blázon že sa do niečoho takého vobec čas od času púštam. Každý ale je myslím v niečom trafený..
, takže som aj ja...máš skype? tá moja ponuka na chate (k čomu a hlavně komu asi by to k čomu bolo) účastnit se obchodu platí. Konkrétne na forex účte, kde je rýchlost plnenia príkazu a rýchlost zmeny kurzu velmi rýchla.
Preto forex - běží k tomu on-line tech. analýza, stavitelná, takže možeš súsiť reagovať. Možeš si naraz pustit 2 timeframy = treba 5sec + 30sec či jak chceš. Rozdil bid/ask u hlavných menových párov je 1-2 pips. Keď som toto kedysi ukazoval záujemcom o burzu, boli schopní velmi rýchlo pochopiť ako to funguje. Na forexe velmi rýchlo, inde pomalšie.
Princíp burzy, jedno jakej, je všade rovnaký: hore/dole. tvoj ciel tento pohyb zvládnut k svojmu užitku. Jedno či za hodinu, či za rok. Povedz o tomto na chate - bol by som blázon tuplovaný.
Ahoj
a sranda:
moju IP na tom Buffett chate blokli! čakal som to, je to úsmevné. Pozdravuj ich tam a těším sa z ďalšej úspory času - som blázon že sa do niečoho takého vobec čas od času púštam. Každý ale je myslím v niečom trafený..
Preto forex - běží k tomu on-line tech. analýza, stavitelná, takže možeš súsiť reagovať. Možeš si naraz pustit 2 timeframy = treba 5sec + 30sec či jak chceš. Rozdil bid/ask u hlavných menových párov je 1-2 pips. Keď som toto kedysi ukazoval záujemcom o burzu, boli schopní velmi rýchlo pochopiť ako to funguje. Na forexe velmi rýchlo, inde pomalšie.
Princíp burzy, jedno jakej, je všade rovnaký: hore/dole. tvoj ciel tento pohyb zvládnut k svojmu užitku. Jedno či za hodinu, či za rok. Povedz o tomto na chate - bol by som blázon tuplovaný.
Ahoj
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2398 times
- Been thanked: 2789 times
Kiliman: tak sa nám tu moc neunav vypisovaním, keď ťa to zvykne prestať baviť...
Vítaj medzi nami !
Neradi by sme ťa stratili, keď si profík.
Šetri sily, založ si vlastné vlákno na report obchodov a ked nerobíš daytrades ako sám píšeš, tak neexistuje prekážka aby si nám predviedol v real time pár živých obchodov.
Vybodni sa na Skype, kecy 1 on 1 ťa unavia, ak nám tu dáš pár real time obchodov, tak budeme všetci radi a dočkáš sa feedbacku aj po odbornej stránke.
Zatial som prečítal všetko, čo si napísal ... no neviem... všetko je nejaké obojstranné...( keď nie hore, tak dole)... raz píšeš, že nie si day, potom o rýchlosti na forexe...raz po česky, raz po slovensky.
Vykryštalizuješ sa?
Vítaj medzi nami !
Neradi by sme ťa stratili, keď si profík.
Šetri sily, založ si vlastné vlákno na report obchodov a ked nerobíš daytrades ako sám píšeš, tak neexistuje prekážka aby si nám predviedol v real time pár živých obchodov.
Vybodni sa na Skype, kecy 1 on 1 ťa unavia, ak nám tu dáš pár real time obchodov, tak budeme všetci radi a dočkáš sa feedbacku aj po odbornej stránke.
Zatial som prečítal všetko, čo si napísal ... no neviem... všetko je nejaké obojstranné...( keď nie hore, tak dole)... raz píšeš, že nie si day, potom o rýchlosti na forexe...raz po česky, raz po slovensky.
Vykryštalizuješ sa?
Ahoj Kilimankiliman napísal:WMA = vazeny klzavy priemer
a sranda:
moju IP na tom Buffett chate blokli! čakal som to, je to úsmevné. Pozdravuj ich tam a těším sa z ďalšej úspory času - som blázon že sa do niečoho takého vobec čas od času púštam. Každý ale je myslím v niečom trafený.., takže som aj ja...máš skype? tá moja ponuka na chate (k čomu a hlavně komu asi by to k čomu bolo) účastnit se obchodu platí. Konkrétne na forex účte, kde je rýchlost plnenia príkazu a rýchlost zmeny kurzu velmi rýchla.
Ahoj
zacal si pekne,ale zatial je to len taka vseobecna teoria,ktora potesi a dobre sa cita,no chcelo by to ako Juggler a jogobela spominaju,zahlasit zopar real obchodov, ktomu az mas tolko casu ako tvrdis hodit nejaky grafik,no a potom to uz bude uplna parada.Mna npr.by nejaky obchodik z forexu potesil,ale samozrejme kuknem aj na dalsie,sice pouzivam iny druh TA,ale pokial funguje ta tvoja je to parada.
Takze zatim ,nech sa dari ako spomina Juggler skus vylozit na stol karty.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
http://ako-investovat.sk/index.php/trad ... e-priemery" onclick="window.open(this.href);return false;Ale co je WMA?
jogobela - robíme seriál o indikátoroch.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Skype mam,ale tak ako pise Juggler,lepsie je sa bavit takto na chate. Viac hlav-viac rozumu.
Myslim,ze ma pravdu a mohol by si si na svoje obchody zalozit vlastne vlakno.To len kvoli prehladnosti.
Toto moje forum vzniklo totiz tak,ze som v Bguruovom fore pisal aj o opciach a inych veciach a nedrzal sa temy.
Filipa to stvalo,ze mu v tom robim bordel,tak som mu navrhol,nech mi zalozi toto forum a bude sa tu nezavezne kecat o vsetkom.Tak sa tu sem-tam keca o vsetkom.
Teraz, ked v niektorom vlakne sa zacne kecat od veci,tak svoje prispevky presmerujem tu,aby som to tam nezahlcoval, zanadavam si tu,ked mi neide trading,hodim tu nejake zaujimave veci z inych webov ale ziaden system tu neni.
K tomu forexu,co pises.Mas na mysli obchody v style SIDA na Financniku? Proste snazi sa chytat 50-100 pipsove pohyby pri vyhlasovani dolezitych fundamentov?
Myslim,ze ma pravdu a mohol by si si na svoje obchody zalozit vlastne vlakno.To len kvoli prehladnosti.
Toto moje forum vzniklo totiz tak,ze som v Bguruovom fore pisal aj o opciach a inych veciach a nedrzal sa temy.
Filipa to stvalo,ze mu v tom robim bordel,tak som mu navrhol,nech mi zalozi toto forum a bude sa tu nezavezne kecat o vsetkom.Tak sa tu sem-tam keca o vsetkom.
Teraz, ked v niektorom vlakne sa zacne kecat od veci,tak svoje prispevky presmerujem tu,aby som to tam nezahlcoval, zanadavam si tu,ked mi neide trading,hodim tu nejake zaujimave veci z inych webov ale ziaden system tu neni.
K tomu forexu,co pises.Mas na mysli obchody v style SIDA na Financniku? Proste snazi sa chytat 50-100 pipsove pohyby pri vyhlasovani dolezitych fundamentov?
to Juggler:
myslim som uz dostatocne zopar rokov vykrystalizovany, ale je pravda ze som namiesany - som rodily Bratislavak, mama od Piestan, 8rokov bytom VysokeTatry =Vysne Hagy (asi aj preto mam rad velke kopce na burze
+ 5 rokov VS na Slovensku, takze nieco i ked biedne snad este lamem po 30tich rokoch v cesku.
K obchodu:
skype nemam na reci, pomocou skype je mozno zaujemcu naviest i v obchodnych programoch ci inde tam, kam by sa sam dostaval len tazko a casto velmi pomaly. Viz chaty ceske i pozeram tu ake problemy ludia s tymto casto maju. Mam s tym uz istu skusenost, tuto sluzbu poskytujem, ta rychlost pochopenia i mozneho vysvetlenia "spekov" je podstatne rychlejsia ako ked sa vypisuje v chate ci mailom. Nemam problem s "burzovnou" anglictinou, takze i kto nevie jazyk moze si bez problemov pozriet ako funguje a co poskytuje cudzozemec
Moj klient vidi to co ja - sam si kona a pokial ma zaujem moze sa na cokolvek opytat. Nikomu nic nevnucujem - svoje tempo ci okruh zaujmu si kazdy zvoli sam. Toto konam v case ktory si klient sam vyberie od 8:00 - do 22:00 tak, aby som mohol konat svoje.
Je to sluzba len pre velmi obmedzeny pocet, nic hromadneho ako byvaju skolenia apod. Objednany cas sa tak venujem len jemu samotnemu. Nikto nas nerusi, povolena akokolvek otazka. Niektori co sa roky nevedeli do burzy dostat akoby dostali dalsi impulz nevzdavat to, ked zistili ze je to mozne. Naopak dalsi poznali ze tento byznys nie je to prave orechove pre nich.
Momentalne som toto musel silne obmedzit, mam "sabes", ziada si to plnu koncentraciu klienta i moju. Opakujem moznosti sucasnej plnokrvnej cudzej burzy su ohromne, najst si tu svoju parketu moze kazdy.
forex v duchu Side nie
Zelam pekny vikend a OK trefy v tyzdni, slubene dodam.
myslim som uz dostatocne zopar rokov vykrystalizovany, ale je pravda ze som namiesany - som rodily Bratislavak, mama od Piestan, 8rokov bytom VysokeTatry =Vysne Hagy (asi aj preto mam rad velke kopce na burze
K obchodu:
skype nemam na reci, pomocou skype je mozno zaujemcu naviest i v obchodnych programoch ci inde tam, kam by sa sam dostaval len tazko a casto velmi pomaly. Viz chaty ceske i pozeram tu ake problemy ludia s tymto casto maju. Mam s tym uz istu skusenost, tuto sluzbu poskytujem, ta rychlost pochopenia i mozneho vysvetlenia "spekov" je podstatne rychlejsia ako ked sa vypisuje v chate ci mailom. Nemam problem s "burzovnou" anglictinou, takze i kto nevie jazyk moze si bez problemov pozriet ako funguje a co poskytuje cudzozemec
Moj klient vidi to co ja - sam si kona a pokial ma zaujem moze sa na cokolvek opytat. Nikomu nic nevnucujem - svoje tempo ci okruh zaujmu si kazdy zvoli sam. Toto konam v case ktory si klient sam vyberie od 8:00 - do 22:00 tak, aby som mohol konat svoje.
Je to sluzba len pre velmi obmedzeny pocet, nic hromadneho ako byvaju skolenia apod. Objednany cas sa tak venujem len jemu samotnemu. Nikto nas nerusi, povolena akokolvek otazka. Niektori co sa roky nevedeli do burzy dostat akoby dostali dalsi impulz nevzdavat to, ked zistili ze je to mozne. Naopak dalsi poznali ze tento byznys nie je to prave orechove pre nich.
Momentalne som toto musel silne obmedzit, mam "sabes", ziada si to plnu koncentraciu klienta i moju. Opakujem moznosti sucasnej plnokrvnej cudzej burzy su ohromne, najst si tu svoju parketu moze kazdy.
forex v duchu Side nie
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Automaticka pracka uz perie,som tu na skok a idem ku autu.
Co to tu pises?
Slovo klient mi pripomina slovo zakaznik.A slovo zakaznik mi pripomina slovo skolenie.A slovo skolenie mi pripomina Financnikov,Toma Kovboja atd.
A o platenych skoleniach, kurzoch,reportoch a obchodnych tipoch si myslim svoje.Ja si od nikoho,co verejne dlhodobo nepreukaze,ze je uspesny trader, nekupim ani pero.A kazdeho,kto by si chcel take nieco kupit, budem od toho odhovarat.
Dufam,ze tu nechces nahanat klientov na platene sluzby?
Co to tu pises?
Slovo klient mi pripomina slovo zakaznik.A slovo zakaznik mi pripomina slovo skolenie.A slovo skolenie mi pripomina Financnikov,Toma Kovboja atd.
A o platenych skoleniach, kurzoch,reportoch a obchodnych tipoch si myslim svoje.Ja si od nikoho,co verejne dlhodobo nepreukaze,ze je uspesny trader, nekupim ani pero.A kazdeho,kto by si chcel take nieco kupit, budem od toho odhovarat.
Dufam,ze tu nechces nahanat klientov na platene sluzby?
Kiliman nedostali sme sa k tomu zabezpečeniu kurzového rizika. Zaujímalo by ma ako to robíš? Jeden typ som dostal na FXE a opciu.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
- Honzajs
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Opce na FXE jako hedging je dobrý nástroj. Jednoduchý, účinný.
Uvědom si však, že není nutné hedgovat celé portfolio. Podívej se, v jaké měně má firma výnosy a v jaké náklady. Třeba je už hedgovaná sama o sobě.
Uvědom si však, že není nutné hedgovat celé portfolio. Podívej se, v jaké měně má firma výnosy a v jaké náklady. Třeba je už hedgovaná sama o sobě.
Mne sa to vidí trošku drahé. Hľadám niečo lacnejšie.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tak auto je uz opravene, zemiaky su uskladnene, mozem sa venovat burze.kiliman napísal: tá moja ponuka na chate (k čomu a hlavně komu asi by to k čomu bolo) účastnit se obchodu platí. Konkrétne na forex účte, kde je rýchlost plnenia príkazu a rýchlost zmeny kurzu velmi rýchla.
Neviem o akej ponuke tu pises. Asi ti ju na tom fore zmazali.Alebo som ju prehliadol.Pisalo sa tam velmi vela(a aj vo versoch),tak sa mi to nechcelo vsetko citat.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
No tak som sa teraz nastval sam na seba. Kiliman za den tu vie davat grafy a ja som tu vyse roka a to neviem.
Takze skuska:
A figa borova tam je.
Ako tam mam dostat graf Alcoy z FinVizu? Povedzme,ze z tejto adresy. http://www.finviz.com/quote.ashx?t=AA&ty=c&ta=1&p=d&b=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Poradi mi niekto?
Takze skuska:
A figa borova tam je.
Ako tam mam dostat graf Alcoy z FinVizu? Povedzme,ze z tejto adresy. http://www.finviz.com/quote.ashx?t=AA&ty=c&ta=1&p=d&b=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Poradi mi niekto?
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
keď je to súbor (jpg, xls, word) tak ho jednoducho uploadneš cez tlačítko prehľadávať a pridať súbor dole pod prísaním príspevku.
ak je to obrázok niekde na webe (napr. na finvize), tak si skopíruješ jeho url adresu:
http://www.finviz.com/chart.ashx?t=AA&ty=c&ta=1&p=d&s=l" onclick="window.open(this.href);return false;
a vložíš do
vznikne toto:

adresu obrázku na webe získaš vo firefoxe cez pravé tlačítko myši - klikneš ním na obrázok a webe a zvolíš skopírovať adresu obrázku
dotazy poprosím v tejto téme:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... f=2&t=1892" onclick="window.open(this.href);return false;
ak je to obrázok niekde na webe (napr. na finvize), tak si skopíruješ jeho url adresu:
http://www.finviz.com/chart.ashx?t=AA&ty=c&ta=1&p=d&s=l" onclick="window.open(this.href);return false;
a vložíš do
Kód: Vybrať všetko
[img]http://www.finviz.com/chart.ashx?t=AA&ty=c&ta=1&p=d&s=l[/img]adresu obrázku na webe získaš vo firefoxe cez pravé tlačítko myši - klikneš ním na obrázok a webe a zvolíš skopírovať adresu obrázku
dotazy poprosím v tejto téme:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... f=2&t=1892" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Skuska:
No ,asi to z pocitaca tu dostanem.
jogobela:
ahoj, toto je tvoje forum, nechcem rusit ostatnych ani teba ked sem obcas dam nieco svojeho - chcel si zive obchody, OK, pokusim sa je sem davat prave v tych grafoch, este si dovolim otestovat aka velkost grafu by stacila. V tom grafe sa da oznacit vsetko: vstup, vystup, SL/PT, posuvanie PT, support/rezist ktore sa mi zdaju OK atd.
Prosim ako si tu zriadim svoje forum ako mas ty? naznac aspom. Marne hladam ci zle vidim, neviem.
Vdaka.
ahoj, toto je tvoje forum, nechcem rusit ostatnych ani teba ked sem obcas dam nieco svojeho - chcel si zive obchody, OK, pokusim sa je sem davat prave v tych grafoch, este si dovolim otestovat aka velkost grafu by stacila. V tom grafe sa da oznacit vsetko: vstup, vystup, SL/PT, posuvanie PT, support/rezist ktore sa mi zdaju OK atd.
Prosim ako si tu zriadim svoje forum ako mas ty? naznac aspom. Marne hladam ci zle vidim, neviem.
Vdaka.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
aha... takže tútoring za prachy typu ,,naučím klienta ako sa má obchodovať, ale zarábať už musí sám,,kiliman napísal:to Juggler:
... Mam s tym uz istu skusenost, tuto sluzbu poskytujem, ta rychlost pochopenia i mozneho vysvetlenia "spekov" je podstatne rychlejsia ....
Je to sluzba len pre velmi obmedzeny pocet, nic hromadneho ako byvaju skolenia apod. Objednany cas sa tak venujem len jemu samotnemu. Nikto nas nerusi, povolena akokolvek otazka. Niektori co sa roky nevedeli do burzy dostat akoby dostali dalsi impulz nevzdavat to...
Asi som raz s tebou mal debatu...klikol som na nejakú stránku o forexe a dostal som sa do live chatu ,,jeden na jedného,, bez toho, aby som o to žiadal...
Keď sa dobre pametám, išlo o to, že sa obchodovalo podľa TA, ale dopredu sa stanovilo, čo sa bude robiť pri kurzotvorných správach...
Je to tak? Si to ty?
Keď áno, tak na rovinu to napíš ... otvorenosť sa tu cení.
P.S. V diskusii je kastlík: Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií.
Kliknutím na ,,nová téma,, si zriad vlastné vlákno.
Ja tam mám dve vlákna: jedno na investovanie, jedno na trading.
A keď sa ti bude chcieť, tak tam sem tam hoď nejaký obchod, alebo napíš niečo užitočné.
jogobela:
k tej ponuke forexu.
pomocou skype dohovoru cize on-line je mozne si pustit forex ucet ja u seba, zaujemca na svojeom PC. Aj ten co o tom nic nevie za par minut moze byt TAM a vidiet ako to funguje: ako sa zadavaju prikazy, ako sa plnia, ako funguje a da sa nastavit tech.analyza, ako si nastavim timeframe, ako sa tvori v priebehu timefra OHLC graf atd. Pokial nevie naozaj nic, ja sam ho navadzam a ukazujem co vsetko sa s tym da robit, kde co nastavit, sledovat atd.
Je to ako jazda s instruk v autoskole: ziak sedi za volantom, stara sa sam, ked nevie od toho je instr.
Pozor:
opat to nie je o tom ze sa musi ist len do zisku. Kazdy si moze skusit ze to nieje sranda, ze je treba byt velmi koncentrovany a opatrny. Je to o tom ze to je mozne, ze ako forex funguju aj trhy dalsie (akcie, komodity...)so svojimi specifikami. Bodka.
Odpovedat nebudem zasadne tym, ktori za vsetkym vidia podvod, somarinu, nemoznost. Nikto nie je do nicoho nuteny! Chces/nechces, ber/neber.
Moja zkusenost: (je neprenosna - sam sa musis spalit aby si vedel ze...)
aj uplny amater ked toto vidi a sam si to skusi dostava inu predstavu o fungovani nielen forexu, vidi totiz REALITU, nicim a nikym neprikraslenu, okecanu. A sam si moze skusit svoje schopnosti.
k tej ponuke forexu.
pomocou skype dohovoru cize on-line je mozne si pustit forex ucet ja u seba, zaujemca na svojeom PC. Aj ten co o tom nic nevie za par minut moze byt TAM a vidiet ako to funguje: ako sa zadavaju prikazy, ako sa plnia, ako funguje a da sa nastavit tech.analyza, ako si nastavim timeframe, ako sa tvori v priebehu timefra OHLC graf atd. Pokial nevie naozaj nic, ja sam ho navadzam a ukazujem co vsetko sa s tym da robit, kde co nastavit, sledovat atd.
Je to ako jazda s instruk v autoskole: ziak sedi za volantom, stara sa sam, ked nevie od toho je instr.
Pozor:
opat to nie je o tom ze sa musi ist len do zisku. Kazdy si moze skusit ze to nieje sranda, ze je treba byt velmi koncentrovany a opatrny. Je to o tom ze to je mozne, ze ako forex funguju aj trhy dalsie (akcie, komodity...)so svojimi specifikami. Bodka.
Moja zkusenost: (je neprenosna - sam sa musis spalit aby si vedel ze...)
aj uplny amater ked toto vidi a sam si to skusi dostava inu predstavu o fungovani nielen forexu, vidi totiz REALITU, nicim a nikym neprikraslenu, okecanu. A sam si moze skusit svoje schopnosti.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Kiliman:
- prečítaj si, čo som napísal vyššie.
- chcem ti ešte povedať, že tu moc neuspeješ s ponukou služieb, kým neukážeš, že niečo dokážeš (nielen teóriu).
- chlapci, čo tu chodia už totiž niečo vedia, nepotrebujú základy, ale pridanú hodnotu.
- ukáž im pár trejdov v reálnom čase a hneď budú vedieť, či tvoje služby za niečo stoja.
- prečítaj si, čo som napísal vyššie.
- chcem ti ešte povedať, že tu moc neuspeješ s ponukou služieb, kým neukážeš, že niečo dokážeš (nielen teóriu).
- chlapci, čo tu chodia už totiž niečo vedia, nepotrebujú základy, ale pridanú hodnotu.
- ukáž im pár trejdov v reálnom čase a hneď budú vedieť, či tvoje služby za niečo stoja.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
klikni na tlačítko nová téma:Prosim ako si tu zriadim svoje forum ako mas ty? naznac aspom. Marne hladam ci zle vidim, neviem.
Vdaka.
- Prílohy
-
- nova_tema.jpg (148.46 KiB) 13747 zobrazení
juggler: OK
-okopírujem tvoje "prečítaj si čo som napísal vyššie"
-nemam najmensi dovod uspiet tu s cimkolvek, toto ma nezivi. Co si kto mysli je len jeho vec. Inkaso si platim sam, nie moj kritik ci nasledovnik.
-dobre vies ze nielen na tomto fore ale napr. aj na ceskem .finance. je prikladov na obchody vela. Myslis kolko ludi si ich asi pusti, sami sa nad nimi zamyslia a napr.skusia upravit na svoje podmienky? Ja pre seba odpoved mam.
Skoro nie je mozne sem davat priklad obchodu tak ako si ho nachystam vo svojom obch.deniku a co mi/tebe/komukolvek pri tom vsetko ide hlavou. Sem je mozno dat treba graf, par cisiel ci bilanciu. Toto uvidi kazdy. Podstatne pre mna ako obchodnika je to, preco a ako som prave k tomuto obchodu dospel a jak ho mam vo svojej hlave ci na papieri prichystany a vyspekulovany. O tom je trade: JA OBCHODUJEM ZA SEBA. Nie abysom dostal pochvalu ci kritiku od XYZ ci sa predvadzal. Len ja sam sa pochvalim-obcas, len ja sam seba aj skritizujem-velmi casto.
-nemam najmensi dovod uspiet tu s cimkolvek, toto ma nezivi. Co si kto mysli je len jeho vec. Inkaso si platim sam, nie moj kritik ci nasledovnik.
-dobre vies ze nielen na tomto fore ale napr. aj na ceskem .finance. je prikladov na obchody vela. Myslis kolko ludi si ich asi pusti, sami sa nad nimi zamyslia a napr.skusia upravit na svoje podmienky? Ja pre seba odpoved mam.
Skoro nie je mozne sem davat priklad obchodu tak ako si ho nachystam vo svojom obch.deniku a co mi/tebe/komukolvek pri tom vsetko ide hlavou. Sem je mozno dat treba graf, par cisiel ci bilanciu. Toto uvidi kazdy. Podstatne pre mna ako obchodnika je to, preco a ako som prave k tomuto obchodu dospel a jak ho mam vo svojej hlave ci na papieri prichystany a vyspekulovany. O tom je trade: JA OBCHODUJEM ZA SEBA. Nie abysom dostal pochvalu ci kritiku od XYZ ci sa predvadzal. Len ja sam sa pochvalim-obcas, len ja sam seba aj skritizujem-velmi casto.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
kiliman napísal:juggler: OK
Jasné... netráp sa nad tým ako sa to nedá.
Napíš vstup v reálnom čase, výstup v reálnom čase a hotovo.
Alebo set-up dopredu a môžeš pridať graf.
Či trejd vyjde, alebo nevyjde nie je dôležité.
Či k tomu dáš, alebo nedáš komentár a argumenty je tiež len tvoja vec.
Ja to robím bežne, keď sa mi chce.
Prezentoval som už stovky trejdov.
Nerobím to kvôli kvôli klientom ani reklame, ani predvádzaniu.
Proste trading je o trejdení a keď o ňom diskutujem, či polemizujem tak nemám problém teóriu doložiť i PRAXOU.
A k tomu vediem všetkých.
Jedine tak to tu nebude plné kecov o tom aký je kto dobrý a kolko zarobil... a plné obchodov, ktoré nekončia inak ako ziskom.
A jedine tak sa dostaneme k objektívnej pravde a výmene skúsenosti. A všetci sa niečo naučíme.
A tí, ktorí sa nechcú učiť aspoň vedia o čom to je.
Kiliman ved ako Juggler hovori staci vstup,vystup a potom sa moze rozbehnut diskusia,este lepsi pripad,cele to zobrazene na grafe a az niekto bude mat do toho hovorit sa spyta,skritizuje alebo pochvali si myslim.Nemusis hned pisat postup:).Tiez dufam,ze ak ostatny nebudu mat namietky,tak raz otvorim svoje forum,pretoze si myslim,ze je to super na ucenie,ked niekto ukaze na to a tamto,to sa napreduje rychlejsie a veci sa vidia inak.Hehe momentalne este vidim dost hodne svojich chyb,tak by to nemalo zmysel zahlcovat.kiliman napísal:juggler: OK
OK, zkusme, toto jsem nahodil do mojeho
"kiliman:derivátové obchody v GRAFU (akcie, komodity, forex)"
start pozice bude zacinat 1.0 start
potom vyvoj pozice 1.1....1.5...1.8 end
"kiliman:derivátové obchody v GRAFU (akcie, komodity, forex)"
start pozice bude zacinat 1.0 start
potom vyvoj pozice 1.1....1.5...1.8 end
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Coudy tu http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... f=2&t=1893" onclick="window.open(this.href);return false; napisal:

Coudy, co to znamena? Trading for living?independent trader od 1.10.2009 J
možné sledovacie portfolio ci len prehlad:
mozno poznate ale velmi dobry prehlad kadecoho je na aj inac velmi kvalitnej
http://www.onvista.de" onclick="window.open(this.href);return false;
-po registracii si mozete navolit vzhlad svojej vlastnej stranky u volby "My OnVista"---"My Market"
-mozete si napr.navolit pod sebou v tomto ci inom poradi
-svoje vlastne kupene pozicie v "depote" na comkolvek+prehlad trhov nemeckych, USA, +komodity+meny+derivaty+...co dalej chcete a je mozne navolit (co nechcete si v moznom vybere neoznacite)
-ja mam na prvom miete svoje "depoty" - tam si davam svoje obchody aj aktualne sledovania), navolene polozky je mozne posuvat po stranke hore/dolu, podla toho co chcete mat hned na ociach.
-polozky do "depotu" si mozno davat aj s poplatkymi, hned vidite svoju bilanciu absolutnu/relativnu. Mam toto za uplne dostacujuce na trenovanie svojho odhadu, je to zdarma, za mierny poplatok aj on-line kurzy.
Pripadnemu zaujemcovi mozem pomoct ked by nevedel co s tym.
mozno poznate ale velmi dobry prehlad kadecoho je na aj inac velmi kvalitnej
http://www.onvista.de" onclick="window.open(this.href);return false;
-po registracii si mozete navolit vzhlad svojej vlastnej stranky u volby "My OnVista"---"My Market"
-mozete si napr.navolit pod sebou v tomto ci inom poradi
-svoje vlastne kupene pozicie v "depote" na comkolvek+prehlad trhov nemeckych, USA, +komodity+meny+derivaty+...co dalej chcete a je mozne navolit (co nechcete si v moznom vybere neoznacite)
-ja mam na prvom miete svoje "depoty" - tam si davam svoje obchody aj aktualne sledovania), navolene polozky je mozne posuvat po stranke hore/dolu, podla toho co chcete mat hned na ociach.
-polozky do "depotu" si mozno davat aj s poplatkymi, hned vidite svoju bilanciu absolutnu/relativnu. Mam toto za uplne dostacujuce na trenovanie svojho odhadu, je to zdarma, za mierny poplatok aj on-line kurzy.
Pripadnemu zaujemcovi mozem pomoct ked by nevedel co s tym.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Tak silno drzim palce a dufam,ze v dalsich rokoch budem moct sledovat tvoj uspech na burze.Coudy napísal:Yes Jogo, trading for living.
Aby ma to motivovalo k dalsim pokusom o ziskovy trading..
Ahoj Coudy,
nad niecim podobnym rozmyslam aj ja niekedy na buduci rok,lebo momentalne sa este na to necitim.
Tiez su mojim konickom ETFs , na intraday QQQQ, QLD a QID a na long ADRE,EEB,EWM.
Rozmyslam okrem finvizu si aktivovat aj on-line data z ARCY na http://www.stocktrading.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a tiez rozmyslam vyuzit aj plateny outsourcing od Tureka pod nazvom ETF strategie.Uvidim,ako si to zrovnam hlavne v mojej psychike apotom sa rozhodnem...
Kazdopadne TI velmi drzim prsty,uz len za tu odvahu,vedomosti a chut.
Drz sa.
Kopec
nad niecim podobnym rozmyslam aj ja niekedy na buduci rok,lebo momentalne sa este na to necitim.
Tiez su mojim konickom ETFs , na intraday QQQQ, QLD a QID a na long ADRE,EEB,EWM.
Rozmyslam okrem finvizu si aktivovat aj on-line data z ARCY na http://www.stocktrading.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a tiez rozmyslam vyuzit aj plateny outsourcing od Tureka pod nazvom ETF strategie.Uvidim,ako si to zrovnam hlavne v mojej psychike apotom sa rozhodnem...
Kazdopadne TI velmi drzim prsty,uz len za tu odvahu,vedomosti a chut.
Drz sa.
Kopec
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Neveríš si, alebo sú tvoje zisky ešte nekonzistentné?kopec1 napísal: nad niecim podobnym rozmyslam aj ja niekedy na buduci rok,lebo momentalne sa este na to necitim.
Rozmyslam okrem finvizu si aktivovat aj on-line data z ARCY na http://www.stocktrading.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a tiez rozmyslam vyuzit aj plateny outsourcing od Tureka pod nazvom ETF strategie.
Podľa toho, čo píšeš sa ešte len hľadáš.
Na full time job musíš už presne vedieť, čo budeš robiť a kolko približne zarobíš.
Na čo ti je Arca?
Ahoj Juggler,
proste sa na to este necitim na full-time trading. VIem,ze chcem robit ETFs.
Co sa tyka Arcy,vysvetlim to asi tak:Vyuzivam free on-line data na market hours vratane extra hours /pre-market/ hlavne finance.yahoo.com; bloomberg.com; nasdaq.com; cnbc.com; a tiez pred spoplatnenim aj stocktrading.cz; kde som mal perfektne data cez ArcaBook Web. Odkedy to na stocktrading.cz spoplatnili,tak vyuzivam hlavne free on-line finance.yahoo.com; no nie som velmi spokojny.lebo tam nevidim detailnu on-line hlbku trhu /detaily prikazov nakup/predaj cakajucich na pripadnu realizaciu/.
Preto v buducnosti pri full-time uvazujem si predplatit sluzbu ArcaBook Web na stocktrading.cz
proste sa na to este necitim na full-time trading. VIem,ze chcem robit ETFs.
Co sa tyka Arcy,vysvetlim to asi tak:Vyuzivam free on-line data na market hours vratane extra hours /pre-market/ hlavne finance.yahoo.com; bloomberg.com; nasdaq.com; cnbc.com; a tiez pred spoplatnenim aj stocktrading.cz; kde som mal perfektne data cez ArcaBook Web. Odkedy to na stocktrading.cz spoplatnili,tak vyuzivam hlavne free on-line finance.yahoo.com; no nie som velmi spokojny.lebo tam nevidim detailnu on-line hlbku trhu /detaily prikazov nakup/predaj cakajucich na pripadnu realizaciu/.
Preto v buducnosti pri full-time uvazujem si predplatit sluzbu ArcaBook Web na stocktrading.cz
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
Ahoj Kopec, ďakujem za podporu, tak chuť mi nechýba.
Čo mi chýba je 100% psychika (ešte pár % chýba
), nie nadarmo sa nehovorí, že psychika je 80% úspechu v tradingu.
Pokiaľ sa na full-time trading necítiš, tak počkaj, pokiaľ sa na to cítiť budeš, aj keď profíci tu vravia, že to treba robiť naplno a nenimrať sa popri zamestaní.
Kadopádne ti držím palce, aby si sa stále zlepšoval a bol v tradingu úspešný.
Čo mi chýba je 100% psychika (ešte pár % chýba
Pokiaľ sa na full-time trading necítiš, tak počkaj, pokiaľ sa na to cítiť budeš, aj keď profíci tu vravia, že to treba robiť naplno a nenimrať sa popri zamestaní.
Kadopádne ti držím palce, aby si sa stále zlepšoval a bol v tradingu úspešný.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Kopec1:
Tá ArcaBook, čo bola zadarmo, bola výborný produkt.
Aj ja som to používal.
Lenže nová Arca za 10 USD už nie je to, čo stará.
Stará obsahovala hlbku trhu v preopen - staré Archipelago a Instinet.
Po novom patrí Arca pod Nyse a Inet pod Nasdaq.
Takže dáta ArcaBook už sú len polovica toho, čo je na trhu v preopen a ešte k tomu len v lotoch. Sama o sebe je nanič, keď potrebuješ vidieť aj real dáta z Nasdaqu.
Paradoxom je, že kým bola zadarmo - bola prehľadná a užitočná.
Teraz ju musí platiť každý ECN trader kvôli kótovaniu a to dokonca na každý účet zvlášť.
Ale prehľad z nej nemá nikto.
Stocktrading.cz s tým teraz nemá nič spoločné. Je to len prepojenie na Arcu, starú ArcaBook ukazovali všetky stránky, lebo bola zadarmo.
Tá ArcaBook, čo bola zadarmo, bola výborný produkt.
Aj ja som to používal.
Lenže nová Arca za 10 USD už nie je to, čo stará.
Stará obsahovala hlbku trhu v preopen - staré Archipelago a Instinet.
Po novom patrí Arca pod Nyse a Inet pod Nasdaq.
Takže dáta ArcaBook už sú len polovica toho, čo je na trhu v preopen a ešte k tomu len v lotoch. Sama o sebe je nanič, keď potrebuješ vidieť aj real dáta z Nasdaqu.
Paradoxom je, že kým bola zadarmo - bola prehľadná a užitočná.
Teraz ju musí platiť každý ECN trader kvôli kótovaniu a to dokonca na každý účet zvlášť.
Ale prehľad z nej nemá nikto.
Stocktrading.cz s tým teraz nemá nič spoločné. Je to len prepojenie na Arcu, starú ArcaBook ukazovali všetky stránky, lebo bola zadarmo.