Urazove poistenie

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
bambulka
Active Member
Dátum registrácie: Ut 30 09, 2008 8:18 am

Urazove poistenie

Príspevok od používateľa bambulka »

Ahojte. Chcela by som sa spytat, ake je najlepsie urazove poistenie, v ktorej poistovni by to bolo najlepsie? Je dobra urazova poistka v axe?
Dakujem velmi pekne za odpovede.
bambulka
Active Member

Re: Urazove poistenie

Co je dobre si dat poistit v pripoisteniach pri urazovom poisteni?
Používateľov profilový obrázok
Martinisko.eu
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 19 04, 2007 8:15 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinisko.eu »

Bambulka, troška posurfuj po tejto stránke a okrem iného zistíš aj to, že ideálny produkt a ani ideálna poisťovňa neexistuje...
Ak nechceš napríklad krytie smrti a kritických chorôb, tak AXA úrazovka je fajn, ak ale napríklad poistenie kritických chorôb chceš, v AXA úrazovke ho nenájdeš...
A čo všetko si dať poistiť? Neviem... Koľko máš rokov? Aké máš zamestnanie? Máš nejaké úvery? Si vydatá? Si živiteľka rodiny?
Obrázok
bambulka
Active Member

Som zivitelka rodiny a mam hypoteku 2,3 mil. sk. Prijem mam okolo 27tis. ciste mesacne. Pracujem v oblasti telekomunikacii a som vydata. Chcela by som si dat poistit trvale nasledky urazu, invaliditu, smrt, pripadne aj kriticke choroby. Chcela by som sa zmestit tak do 650sk mesacne. Co by bolo pre mna dobre?
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Otázne teraz je, na aké sumy nastaviť poistenie...
Ak máš (prepáč, že Ti tykám, ale podľa nicku som usudzoval, že si tínedžerka :) ) ku hypotéke poistenie smrti, už bude stačiť len na sumu cca 2 násobku ročného sumu (pohrebné náklady + ,,zvyknutie,, si na vzniknutú situáciu), ak ale poistenie ku hypotéke nemáš, tak poistenie smrti by som navrhoval ešte vyššie a to o cca 50% zo sumy úveru. S invaliditou problém nie je a trvalé následky je tiež otázne, na aké sumy nastaviť. Každopádne neexistuje ideálny produkt, takže by som to videl na kombináciu dvoch produktov, avšak nie je možné zmestiť sa do sumy cca 21€...

Máš nejakú predstavu o výške poistných súm?
Obrázok
bambulka
Active Member

Zdravim, v pohode mi mozes tykat. Nastavila som si nejake hodnoty na kalkulacne v kooperative a pre akukolvek smrt som dala 350tis, smrt nasledkom urazu 450tis, trvale nasledky urazu 450tis a taktiez invalidita 450tis. SK a mesacne to vyslo 630SK. Neviem ci takto navrhnute je to ok, ak viete poradit lepsiu kombinaciu, tak poradte.
Dakujem velmi pekne.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

velmi nizke poistne sumy bambulka. V tvojom pripade je opodstatnene poistenie akejkolvek smrti na 1 mil a viac. Trvale nasledky sa poistuju tiez na "miliony" aby to malo zmysel.
bambulka
Active Member

Co by bolo najlepsie na ake sumy to nastavit? a ake pripoistenia zvolit a na ake hodnoty? Ale chcel by som do do tej sumy 650SK.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

bambulka napísal:akukolvek smrt som dala 350tis, smrt nasledkom urazu 450tis, trvale nasledky urazu 450tis a taktiez invalidita 450tis. SK a mesacne to vyslo 630SK.
Takáto kombinácia sa dá určite spraviť lacnejšie v inej poisťovni, ale ako som písal vyššie a ako aj vraví Peter, sú to smiešne nízke poistné sumy a v podstate je takéto krytie zbytočné, pretože nerieši to čo má riešiť (náhradu výpadku príjmu)...

Takže buď si nájdi v rodinnom rozpočte cca 45-50€, alebo si radšej poistenie nedávaj. Máš na krku hypotéku, si živiteľka rodiny, poistenie na 15tisíc € je naozaj slabé...
Obrázok
bambulka
Active Member

Potom mi staci poistenie na akukolvek smrt okrem smrti urazom a trvale nasledky urazu? Ostatne nemam riesit?
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Ja by som riešil:

Poistenie smrti, poistenie trvalých následkov, oslobodenie od platenia v prípade invalidity, denné odškodné a ak niekto z Tvojej rodiny trpí, alebo trpel na nejakú závažnú chorobu (cukrovka, rakovina, cievna mozgová príhoda, infarkt, alzheimer,...) tak potom aj kritické choroby...
Obrázok
bambulka
Active Member

A aka poistovna ma taketo poistenia, respektive pripoistenia?Kolko by asi vychadzalo, keby som tam zaradil uvedene veci a na ake sumy.
Dakujem.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Poisťovne to majú takmer všetky...
Keby si dala takéto sumy:

smrť: 50 000€
kritické choroby: 17000€
trvalé následky: 50 000€ + progresia
denné odškodné: 15€
oslobodenie od platenia v prípade invalidity

tak by to podľa poisťovní stálo cca 45€ a viac...

Viac do detailov zachádzať nechcem, v prípade záujmu napíš mail: martin@martinisko.eu
Obrázok
bambulka
Active Member

Chcela by som sa este spytat, oslobodenie od platenia v pripade invalidity, to znamena, ze hypoteku budu za mna platit, alebo poistku, alebo co je v tom zahrnute, pripadne, co mi budu platit, keby som sa stala invalidnou? Nestacila by smrt a trvale nasledky na 30000Eur? Takto by to kolko asi vyslo a aku poistovnu by ste mi odporucili, pripadne ktora toto ma? Lebo momentalne mam poistku a tam to nemam a ani to nemaju, tak by som rada vedela.Ma to axa?
Dakujem.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Oslobodenie v prípade invalidity znamená to, že ak by si bola trvalo invalidná nad 70% z akéhokoľvek dôvodu, tak poisťovňa platí za Teba do konca poistnej doby poistné. V prípade, že by si bola trvalo invalidná z úrazu a máš dojednané plnenie trvalých následkov, vtedy dostaneš aj určité percento z poistnej sumy (podľa závažnosti úrazu).

A má to aj AXA. Čo sa týka súm, už tretí krát píšem, že podľa mňa je ideálne poistenie smrti aspoň na 50% z výšky úveru plus cca ročný príjem, čiže cca 50 000€, takže podľa mňa 30 000 nestačí :)
Obrázok
bambulka
Active Member

Martinisko.eu napísal:Bambulka, troška posurfuj po tejto stránke a okrem iného zistíš aj to, že ideálny produkt a ani ideálna poisťovňa neexistuje...
Ak nechceš napríklad krytie smrti a kritických chorôb, tak AXA úrazovka je fajn, ak ale napríklad poistenie kritických chorôb chceš, v AXA úrazovke ho nenájdeš...
A čo všetko si dať poistiť? Neviem... Koľko máš rokov? Aké máš zamestnanie? Máš nejaké úvery? Si vydatá? Si živiteľka rodiny?
Tu ste pisali, ze axa nema poistenie smrti a kritickych chorob, tak potom co ma v tom urazovom poisteni?
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Keď už Ti tykám ja, kľudne tykaj aj ty mne ;)

AXA úrazovka nemá poistenie smrti a poistenie kritických chorôb, ale napríklad AXA comfort plus má aj tieto pripoistenia...

AXA úrazovka obsahuje: smrť úrazom, poistenie trvalých následkov, denné odškodné z úrazu, nemocničné odškodné...
Obrázok
bambulka
Active Member

A aku poistovnu by si mi teda ak ti uz mozem tykat odporucal? Moze byt axa, alebo nema ina poistovna lepsi produkt, podla tvojich skusenosti, lebo nemozem obehavat vsetky poistovne a zistovat, kde je lepsi produkt.
Dakujem ti velmi pekne za odpovede.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Ak by Ti nerobilo problém platiť cca 45€ mesačne, tak fajn je dvojkombinácia Wustenrot a AXA. Jasné, že nebudeš obiehať všetky poisťovne, veď aj od toho je tu toto fórum ;)
Obrázok
bambulka
Active Member

A co zobrat v axe a co vo wustenrot?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Bambulka :D podstata financneho poradenstva je nasledovna: ty povies co chces a poradca ti povie ake produkty su pre teba najlepsie. A ty uz mas na vyber, ci poradcovi za jeho sluzby zaplatis cash alebo si dane produkty uzatvoris cez neho (tz. nebehas nikam do poistovni) a on dostane za svoju pracu zaplatene od poistovne prostrednictvom provizie za uzatvorene produkty. Hadaj, ktora cesta je rozsirenejsia.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Bambulka, zachádzame už naozaj do podrobností, napísal som Ti súkromnú správu...
Obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

jaaaj, ze jaki silni salesmani :P
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Silní salesmani nie sme, len sa tým jednoducho živíme a nebudeme naše knowhow písať dopodrobna na fórum ;)
Obrázok
bambulka
Active Member

Chcela by som sa este spytat, ci je v rodinnom urazovom poisteni -poistenie len pre smrt urazom, alebo je tam zahrnuta aj normalna smrt-prirodzena?
Dakujem velmi pekne za odpoved.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Je tam len smrť úrazom... Prosím pekne.
Obrázok
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

iba smrt urazom. Akakolvek smrt sa da poistit iba cez IZP
vratko.michalik
Silver Member *
Dátum registrácie: So 15 08, 2009 9:27 pm

Príspevok od používateľa vratko.michalik »

No, nie je to celkom pravda s tou smrtou. Aj Allianz aj AXA a mozno aj dalsie poistovne maju moznost poistit aj akukolvek smrt bez nutnosti sporit, samozrejme je to riziko potom drahsie ako pri investicku.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

v akych produktoch ?
vratko.michalik
Silver Member *

AXA Tradicne zivotne poistenie, bud tarifa T105/SK alebo T107/SK - to je tarifa s klesajucou poistnou sumou.

Allianz - R3, v zmluve sa vyberie moznost len vybrane pripoistenia samostatne.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

AXA Tradicne .... je kapitalko ci nie ?
a R3, to nepoznam, to sa priznavam. Nie je to vsak nahodou tiez kapitalko ale bez investicnej casti ?
vratko.michalik
Silver Member *

AXA tradicne nieje kapitalka, da sa tam uzavriet aj dozitie so smrtou, ale aj cisto smrt ci uz klasicka alebo klesajuca. A v allianzi sa da nastavit kapitalka, investicko alebo pripoistenia samostatne, pricom v pripoisteniach samostatne je R3 cize bezna smrt. V allianzi investicku sa neda strhavat smrt zo sporivej zlozky, da sa len pripoistit. A rovnako sa daju dat tie pripoistenia samostatne bez sporivej zlozky.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

pri Allianzi sa mi uz rozsvietilo. Lenze tam sa ti cena za riziko a spolu s tym aj platba kazdy rok zvysuje, spravne si pamatam ?
vratko.michalik
Silver Member *

Ja co som robil allianz tak je to klasicke pripoistenie, nastavis dobu a poistnu sumu a vypluje ti mesacnu platbu. Samozrejme cim vyssi vstupny vek alebo dlhsia doba tym vyssie poistne. Platba ale ostava konstantna po celu dobu :)
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

tak potom to bolo strasne drahe, uz si na to presne nespominam ale z nejakeho dovodu som sa na to viac uz nepozrel, ale viem co myslis :) Za to s tou axou nemam sajn, ako to, ze to nie je v kalkulacke ?
vratko.michalik
Silver Member *

Ja to v kalkulacke mam :) Hore v zalozkach je IZP, Lienka, Tradicne zivotne poistenie a Rodinna urazovka. Kliknes na tradicne a tam su tie tarify co som spominal vyssie. Ale je to este drahsie ako v allianzi a nie o malo.
bambulka
Active Member

Viete mi povedat, ake pripoistenia su mozne pri AXE Tradicne zivotne poistenie?
bambulka
Active Member

Viete mi povedat niekto, kolko by som platila, keby som mala axa rizikove zivotne poistenie a mala by som poistenie pre pripad smrti 40000eur, pripoistenie pre pripad smrti urazom 40000eur, pripostenie pre pripad trvalych nasledkov urazu na 30000eur s progresivnym plnenim? Moj vek 26 rokov a doba poistenia 20 rokov.
Dakujem.
Martinisko.eu
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Ano vieme... Až na to, že v rizikovke nie je poistenie smrti. Ale to už Ti je škoda písať, keď sme Ti to tu povedali už asi 5 krát...
Obrázok
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

SaFi napísal:Ja to v kalkulacke mam :) Hore v zalozkach je IZP, Lienka, Tradicne zivotne poistenie a Rodinna urazovka. Kliknes na tradicne a tam su tie tarify co som spominal vyssie. Ale je to este drahsie ako v allianzi a nie o malo.
no ja to tam nemam. Ta AXA ma uz s tymi roznymi kalkulackami zacina stvat. Safi, uz si to tu tusim pisal, ale som zabudlivy, pre koho pracujes ?
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"