Viem, ze sa da dokazat matematicky ze dobre postavene statisticke modely (beziace na salovych pocitacoch) mozu davat s relativne malym rizikom priemerne 5% mesacne dlhodobo. Osobne som cital odborny (akademicky) clanok kde profesor so studentami naprogramovali obchodovaci soft ktory len vyvazoval portfolio 4 mien (USD, GBP, JEN, EUR) a na datach 2005-2008 robil priemerne 8% mesacne.
Niektori z tych vybornych traderov su na volnej nohe (maju vlastnu firmu) a zhodnocuju peniaze naozaj velkym klientom ako su banky a podobne v profitoch o akych sa nam drobnym investorom ani nesniva, tak sa pytam otazku, preco by si nemohla nejaka spolocnost (nijaku konkretnu neobhajujem ide mi o princip) ktora ma k dispozicii od klientov majetok povedzme 1-5mil eur ako velky klient najat takehoto tradera, ci prof. tradersku firmu? Asi preto aby bola firma zaujimavy klient pre tradera s vyhodnejsimi podmienkami potrebuje zbierat kapital od ludi, lebo banky nikomu taketo sumy zarucene nepozicaju.
Ja by som nezmietal zo stola jednym smahom vsetky ponuky na zhodnotenie ktore hovoria o 100% rocnom vynose. Ale aj na Forexe je nieco realne a nieco nie. Osobne som sa s takymto profikom ktory traduje uz 10 rokov (ak to nerobite dobre tak asi tazko budete v tomto odvetvi 10 rokov
Osobne som sa stretol ale uz aj s takymi co ponukaju 1% denne, pripadne 120% za pol roka (ci "az 12% mesacne") a tam uz by som bol sakra opatrny. Vzdy si kladte otazku kde sa beru peniaze. Ak profici su radi ked zarobia 100% rocne, ako moze nejaka firma s prehladom ponukat 97% za pol roka(12% mesacne)?
Pokial vam to nie je schopna firma vierohodne dolozit (napr moznostou sledovania tradera online ako obchoduje) a peniaze mate viazane na pol roka alebo viac, tak to vazne pyramida s velkou pravdepodobnostou bude. Ale v tej spleti sialenych programov podla mna existuje zopar, ktore budu seriozne a naozaj robia take vynosy (o nejakych viem, testujem ich, uvidime). A rozoznat ich je vazne oriesok
Vela zdaru pri investiciach,
M.