zivnost vs s.r.o. ???

Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
ivo
Dátum registrácie: Št 31 12, 2009 3:12 pm

zivnost vs s.r.o. ???

Príspevok od používateľa ivo »

ahojte viem ze sa toho popisalo vela, za aj proti, ale chcel by som vediet ci by mi mohol poradit niekto co by bolo vyhodne prave pre moje podnikanie.
som zamestnany a popri tom som si otvoril zivnost zaciatkom tohto roka. Prijem z podnikania presiahol 12 nasobok minimalnej mzdy. takze ma pravdepodobne cakaju odvody do SP aj z podnikania.
Co by bolo pre mna vyhodne aby som ich znizil na min???
Ďakujem
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Re: zivnost vs s.r.o. ???

Príspevok od používateľa jonatanus »

srocka.. konatel - pokial nesi zamestnanec svojej srocky tak nemusis platit nic do SP (z prijmov tej srocky)

neviem ake mas naklady, v zivnosti mozu byt zajimave te pausalne 40-60% vydavky, ale to je tak vsetko
ivo

jedna sa vymahanie pohladavok a exekucii, vsetko je cez papiere ziadny prijem nie je mozny na cierno a do vydavkov si mozem zahrnut akurat tak auto ale aj to az ked ho dam asi do podnikania zaplatenim cestnej dane a mobil to je tak vsetko, mesacne vydavky na benzin tak 200 300 € a mobil tak 100. ake by som mal este vyhody pri zalozeni srocky a co ak by sme ju zakladali dvaja konatelia??
Dakujem
jonatanus napísal:srocka.. konatel - pokial nesi zamestnanec svojej srocky tak nemusis platit nic do SP (z prijmov tej srocky)

neviem ake mas naklady, v zivnosti mozu byt zajimave te pausalne 40-60% vydavky, ale to je tak vsetko
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

no tak si zisti kolko by ti vysli odvody a dane ako zivnostnik, kolko ako srocka a porovnaj...
plus zvaz to ze ako zivnostnik rucis celym svojim majetkom, neviem ci mozes nieco posrat tak ze ta volakdo zazaluje o 100milionovu skodu alebo nieco podobne.. ak ti to hrozi tak skorej srocka..

nesom uctovnik, presnejsie ti neporadim...
ivo

ďakujem ja som len na zaciatku takze kazda rada nad zlato :)
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 466 times

Príspevok od používateľa jogo »

Spoluziak zo strednej skoly nam na kazdom stretnuti ponuka do daru s.r.o, ktoru zalozil v 90-tych rokoch.
Vravi, ze zlikvidovat s.r.o-cku je velky problem, lebo to ide cez auditora a to je dost drahe. Tak ma uz 15-rokov nefunkcnu s.r.o.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ivo

tak akoze mam z toho hlavu ako bubon :?
no nevadi asi sa na to musim vyspat :idea:
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

pri tejto tvojej činnosti by mohli byť ie paušálne výdavky vo výške 40% dosť výhodné. V skutočnosti asi nebudeš mať tak vysoké výdavky, takže ti zostane viac nezdaneného príjmu a ešte ušetríš aj za účtovníčku. Ak by tie tvoje výdavky boli viac jak tých 40% z príjmov, tak asi s.r.o.

V prípade, že ju už nebudeš potrebovať, tak sa dá predať za nejakú symbolickú cenu.
ivo

to asi uvidim po prvom danovom priznani, len by som sa rad vyhol zbytocnemu plateniu
andrejo
Dátum registrácie: So 07 05, 2011 1:03 pm

Príspevok od používateľa andrejo »

Pocul som ze sa chystaju nejake zmeny ohladne pausalnych vydavkov. Kedze som planoval prechod na zivnost tak sa obavam aby pre mna vlada nepripravila nejake neprijemne prekvapenie. Su este paus. vydavky 40%?
Skusam stastie na Forexe uz 2 roky a prevadzkujem eshop Hračky
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

V tomto volebnom období sa asi bude meniť hore a potom dole všetko. Na návrhy by som sa nespoliehal vôbec. Na schválené zákony a novelizácie sa tiež netreba spoliehať na 100%, lebo sa behom krátkej doby môžu znova zmeniť.
Napísať odpoveď

Návrat na "Podnikanie, podnikateľské nápady, skúsenosti, príbehy"