Náhly pokles trhov- korekcia

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
rr
Dátum registrácie: Ut 05 12, 2006 4:30 pm

Náhly pokles trhov- korekcia

Príspevok od používateľa rr »

Chcel by som vedieť Váš názor na korekcie. Prečo prichádza a ak
príde tak prečo je to tak náhle? Aké sú príznaky, že ju môžeme v najbližšom čase očakávať?
Ešte máme v živej pamäti korekciu z mája 2006.Pokles akciových fondov
aj o 20 a viac percent. Ak niekto chce vtedy predávať väčšinou je neskoro
lebo sa to rúti dole ako lavína v horách.
Ak príde, tak od anylytikov sa dočkáme napríklad takýchto komentárov,
že len najväčší profesionály stihli predať akcie...
/ Ako by chceli povedať, že my malí, naivní "hlupáci" sme to nestihli.../
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

To ťažko vysvetľujú aj analytici. Často sa stáva, že príde bežná korekcia a investorom zafungujú automatické stop lossy. Tie spustia lavínu predajov a tým aj poklesu ceny. Ľudia k tomu začnú vyberať z fondov kvôli tomuto poklesu, manažeri odpredávajú akcie a cena zase klesá ďalej atď. atď.
Neviem ako sa má vystihnúť vrchol a dno, tak to radšej skúšam cez FA. Pri fondoch (vrátane ETF) môže na posúdenie pod/nad-hodnotenosti poslúžiť ukazovateľ PE (pomer ceny k zisku).
Učeň
Dátum registrácie: Ne 10 12, 2006 10:14 am

Príspevok od používateľa Učeň »

Korekcie sú podľa môjho skromného názoru jediným dôvodom pre obchodovanie na rozvinutých akciových trhoch. Celá veda okolo, je zrejme len jemná hmla, ktorou si obchodníci zarábajú na chlieb. My, maličkí investori, budeme vždy Tí hlúpejší. My, riskujeme vlastné peniaze a nie fondy, poradcovia a správcovia. Je to hra, podobne ako na výherných automatoch, trochu viac sofistikovaná.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Dôvodom investovania v Európe, Amerike, Japonsku je vyššia stabilita, informovanosť, nižšia miera korupcie, účinné zákony atď. nie len v spojitosti s trhom, ale aj v štáte.
Nezabúdajme, že niektoré emargings markets sú emerging už celú svoju históriu. Znárodňovanie, štátne bankroty, politická nevypočítateľnosť stále hrozia za rohom.
V 90tych rokoch sa dávalo zbohom investovaniu a la Warren Buffett, keďže ignoroval IT a Inet firmy. Dnes dávaš zbohom rozvinutým trhom až pokiaľ nepríde najbližší EM krach.

K tým korekciám. Nie je to jediný spôsom aktívnejšieho obchodovania a investovania, keďže okrem technickej analýzy je tu aj fundamentálna.
Učeň

Filip, nie celkom si ma pochopil. Ja neopúšťam rozvinuté trhy ( už som za to dostal aj vynadané ), len podávam svoj názor ( vysvetlenie ) na príčinu vzniku korekcií.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ok, len mi to z toho tak nevyplynulo. Tak potom to platí o korekciách aj na EM.
Učeň

Filip. Preto som sa zmienil o rozvinutých trhoch, lebo skoro všetky ostatné faktory vplývajúce na cenu akcií sú dlhou dobou fungovania trhu viac menej vyladené. U EM tomu tak ale nie je. Vo väčšine EM stále existuje možnosť nepredvídateľnej reakcie štátu, diktátora, kliky, na cenu akcií, výnosy a náklady firiem a pod. Rovnaký priebeh korekcie ( mám na mysli graf bez možnosti porovnať delenie jednotiek na y a nie reálne hodnoty napr. v %) potvrdzuje to, že celým finančným svetom hýbe pár zdatných finančníkov.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Myslel si to tak, že korekcie sú si podobné, lebo ich vytvárajú vždy tie isté skupiny finančníkov?
Učeň

Áno, tak. Presnejšie. Vedú k tomu rovnaké dôvody a tie sa prelejú do všetkých trhov. Hlavný dôvod je ale vyberanie ziskov veľkými investormi.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

No to vyberanie ziskov ani nemusí byť záležitosť len veľkých investorov, ale jednoducho tých čo nastúpili včas. Ďaleko po nich prišli tí bežní a tí si to aj odskáču.
Neregistrovaný

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Preco korektura na trhoch 2006?

Lahka formulka:

Silny ekonomicky rast znamenal rast inflacie, tym padom rastla urokova miera a stupala "cena penazi" a tym padom sa rizko investovat ( hlavne do emerging markets ) znizovalo a ludia investovali viacej do dlhopisov US/EUR a menej do akcii.

Klesajuce trhy boli reakciou na silny celosvetovy ekonomicky vyvoj.
Neregistrovaný

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mily anonym, to co píšeš, ma logiku, a chcem sa spytat, či to platí aj naopak, t. j. že očakávaný budúcoročný pokles výkonnosti (resp. zníženie dynamiky rastu) americkej ekonomiky spôsobí v konečnom dôsledku rast finančných trhov...
Učeň

Milí anonymovia, predpokladám, že si robíte srandu, inak by som nebol Učeň ale Macko Pu. :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"