Finanční časové řady

Knihy o investovaní, školenia a iné vzdelávacie produkty v oblasti investovania
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Finanční časové řady

Príspevok od používateľa jonatanus »

Obrázok
http://www.polica.sk/financni-casove-rady-2057.html" onclick="window.open(this.href);return false;

necital to nahodou niekdo?
Frey
Dátum registrácie: Ut 18 08, 2009 5:12 pm

Re: Finanční časové řady

Príspevok od používateľa Frey »

Knizku jsem cetl a mam doma, neco je pochopitelne docela dobre a neco je uz zas hodne teoreticke. (Bez nejakych ukazek prikladu - to moc nemam rad, kdyz tomu moc nerozumim a nevidim to do detailu "pouzite". Resp jenom vysledek z nejakeho softwaru.)

Mrkul bych pro zacatek tady:

http://statistika.vse.cz/predmety/4st431.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Maji tam plno prikladu a ta jeho zena ty zaklady docela pekne popisuje v tech skriptech. (By me zajimalo, o cem se doma po vecerech bavi u telky. :lol: )

----------------

Nevim, jak moc do detailu se tou teorii casovych rad chces zabyvat, ale matematika okolo toho neni az tak super dobre pouzitelna. Mnohem silnejsi jsou ruzne bootstrapy,site a tyhle "vygeneruju-si-toho-milion-a-pak-z-toho-neco-zjistim-simulace".

Teda hledas neco, co chces jen pridat na finviz? Nebo na nejake male vlastni tradovani, nebo se o tom chces o tom jen neco dozvedet?
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

dik..
Frey napísal:Teda hledas neco, co chces jen pridat na finviz? Nebo na nejake male vlastni tradovani, nebo se o tom chces o tom jen neco dozvedet?
hladam hocico pouzitelne k trejdovaciemu systemu na inspiraciu, VOBEC netusim o com je tato kniha a ci to su ciste toreticke veci prakticky nepouzitelne alebo sa tam da niecim inspirovat.

teda hovoris ze uplne zbytocne na nieco typu analyzovat akciove grafy?

toto som nasiel v nejakych quant zoznamoch ako odporucane
Obrázok
http://www.amazon.com/Modelling-Financi ... 812770844/" onclick="window.open(this.href);return false;

a na tuto cesku knihu som narazil uplne nahodou.... vobec som netusil ze tu nieco take je a ci to ma aspon 0.000000001% spolocne s tyou anglickou knihou
Frey
Dátum registrácie: Ut 18 08, 2009 5:12 pm

Príspevok od používateľa Frey »

hladam hocico pouzitelne k trejdovaciemu systemu na inspiraciu, VOBEC netusim o com je tato kniha a ci to su ciste toreticke veci prakticky nepouzitelne alebo sa tam da niecim inspirovat.

teda hovoris ze uplne zbytocne na nieco typu analyzovat akciove grafy?
Na vlastni tradovani casove rady urcite nevyuzijes, podle me je to zabity cas.

Na technickou analyzu mi jako jediny spravny zpusob prijde to, co uz jsem naznacoval tady. Nebo teda neumim si vubec predstavit cokoliv lepsiho s jinou logikou.

Silu tohoto postupu jeste znasobis tim, ze si timto zpusobem vystavenych koster indikatoru vytvoris treba 500-1000 a ty budes podle uspesnosti jeste nejakym zpusobem skorovat nebo s nima pracovat. ( To uz je uplne top nejsilnejsi pristup, pracovat s takto vystavenymi indikatory, to mi pripada uz uplne bez slabin. )
laty
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 17 07, 2008 5:44 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times

Príspevok od používateľa laty »

Frey,
nesuhlasil by som s tvrdenim, ze vlastnosti casovych radov pri tradingu nevyuzijem. Zalezi co obchodujes. Ak opcie tak vlastnosti casovych radov su nevyhnutne ak nechces len hadat smer pohybu podkladu.

Preco zahadzujete modely, ktore beru do uvahy casu postupnost? Napr. markovove modely + diskretizacia (je to slovensky vyraz??, angl. discretization) priebehu ceny podkladu a pod.?
Farm Profi-Výroba diskov, špeciálnych kolies a dvojmontáží. Predaj pneumatík a duší pre poľnohospodársku, lesnú, stavebnú a komunálnu techniku.

Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
Predaj pneumatík na poľnohospodárske, lesné a stavebné stroje
Napísať odpoveď

Návrat na "Knihy, literatúra o investovaní"