Kedze po pociatocnej euforii co si za nasetrene libry kupit (motorka resp. automobil) som sa zamyslel a povedal si ze lepsie je investovat rozumnejsie (kde sa kapital zvacsuje a nie amortizaciou zmensuje
Moja situacia je:
Mam 21 rokov a po preruseni studia sa vraciam spat do skoly
Po odcitani urcitej rezervy na zivot/studium mi zostalo 3000 libier ktore chcem investovat casovy horizont 3-5 rokov(som v tejto oblasti uplny zaciatocnik
Moja otazka znie:
Je lepsie investovat v UK respektive z UK za libry? alebo investovat v SR za koruny. Alebo "pol na pol" ?
Niekde som cital ze libra ma dlhodobo stabilny kurz k euru takze pokles libra/skk nie je az taky zaujimavy. Cize ak u nas nebodaj o ten rok to euro bude je lepsie to zmenit az potom o rok priamo z libry na euro?
Je dobre zo zaciatku nechat tie peniaze na terminovanom ucte? Alebo poznate nejaku vhodnejsiu formu kratkodobeho zurocenia? (nejaky skor komercny stabilny produkt s minimalnim rizikom) pripadne si nechat poradit v banke a vlozit to hned do nejakeho zabezpeceneho fondu?
Ospravedlnujem sa ze moje otazky su prilis vseobecne ale momentalne sa na nic konkretne nezmozem
Cital som aj predchadzajuce prispevky co s librami ale bolo tam vela skratiek ktorym zatial az tak nerozumiem...