Dnes som sa pozrel do internet bankingu a na moje prekvapenie použiteľný zostatok bol o 40 000 vyšší než naozajstné peniaze na účte. Bez nejakého oznámenia písomnou či elektronickou poštou mi asi udelili úver. Nepoznám podmienky ani úrok. Keby som peniaze použil len na základe toho lístočka z bankomatu, mohol som sa dostať do ťažkého mínusu
úvery na bežných účtoch
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
úvery na bežných účtoch
Bežne si netlačím pri výbere z bankomatu lístok so zostatkom, ale minule ma napadlo pozrieť sa, koľko mi tam ostalo. Číslo bolo až neuveriteľne vysoké. Potešilo.
Dnes som sa pozrel do internet bankingu a na moje prekvapenie použiteľný zostatok bol o 40 000 vyšší než naozajstné peniaze na účte. Bez nejakého oznámenia písomnou či elektronickou poštou mi asi udelili úver. Nepoznám podmienky ani úrok. Keby som peniaze použil len na základe toho lístočka z bankomatu, mohol som sa dostať do ťažkého mínusu
-
Tibor
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 18 01, 2007 7:50 pm
Disponibilný zostatok
Chápem, že bankomat musí ukazovať disponibilný zostatok. Proste ti musí ukázať, koľko ti tvoja banka ešte dovolí vybrať. Ale poskytnúť klientovi kontokorent bez oznámenia, to sú žiaľ zvyky našich bánk. Napíš, ktorá banka to urobila, nech si môžu dať pozor aj ostatní.
.
Ja som sa raz prihlásil do internet bankingu TB. Je tam aj položka kreditné karty, ktorú som mával normálne vyšedenú. A zrazu som tam mohol kliknúť a dozvedel som sa, že mám vydanú kreditku. Samozrejme bez upozornenia. Na pobočke ma ukľudňovali, že veď kým som nepodpísal zmluvu, tak že sa nemám čoho obávať. Ale ako mám vedieť, že niekto tú zmluvu nepodpísal za mňa? Ako je možné, že v oficiálnom kanáli mám zrazu aktivovaný nástroj (aspoň to tak vyzeralo), s ktorým je možné manipulovať s mojimi peniazmi. Ale vraj v zahraničí je to aj horšie. Vraj sa môže stať, že vám príde aktivovaná kreditka. Keď vám ju zo schránky náhodou vyberie niekto iný, tak máte asi smolu.
.
Ja som sa raz prihlásil do internet bankingu TB. Je tam aj položka kreditné karty, ktorú som mával normálne vyšedenú. A zrazu som tam mohol kliknúť a dozvedel som sa, že mám vydanú kreditku. Samozrejme bez upozornenia. Na pobočke ma ukľudňovali, že veď kým som nepodpísal zmluvu, tak že sa nemám čoho obávať. Ale ako mám vedieť, že niekto tú zmluvu nepodpísal za mňa? Ako je možné, že v oficiálnom kanáli mám zrazu aktivovaný nástroj (aspoň to tak vyzeralo), s ktorým je možné manipulovať s mojimi peniazmi. Ale vraj v zahraničí je to aj horšie. Vraj sa môže stať, že vám príde aktivovaná kreditka. Keď vám ju zo schránky náhodou vyberie niekto iný, tak máte asi smolu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Martinisko.eu
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 19 04, 2007 8:15 pm
-
bloke
- Dátum registrácie: Ut 27 03, 2007 5:44 pm
toto osobne nikdy nepochopím, načo je dobré použiť kontokorent (spoplatnený tučnými percentami) alebo kreditku. keď na niečo mám, kúpim, keď nemám, ako budem vracať úver - o mesiac, o pol roka, o rok - a pekne disciplinovane....
Jozef - Josef - Joseph - José - Giuseppe * http://www.mesec.cz/aktuality/praha-a-b ... provincie/
-
radik
- Dátum registrácie: St 09 05, 2007 7:28 am
KTK
Pravdepodobne si človek, ktorý dostáva nejaký príjem na účet a dosť, ale bohužiaľ v praxi sa môžu objaviť prípady, kedy treba finančnú dotačku na pár dní. Ja osobne som chcel pre priateľku - podnikateľku vybaviť KTK a banka nám to zamietla vraj z dôvodu nedostatočnej bonity. Pravda je však v inom. Potrebuješ prachy z KTK povedzme na 5 dní. Vyberieš ich a o 5 dní ich dáš späť kvôly úspešnému biznisu - banka zarobila na úrokoch smiešne drobné, naopak ty si spokojný, lenže prečo dávam podnikateľom KTK, keď im môžeš nahodiť splátkové úvery a ani jeden splátkový podnikateľský úver sa nedá predčasne splatiť bez toho, aby si zaplatil aj úroky, ktoré by si inak zacvakal za celú dobu splácania. Alebo prípad z fyzickej osoby - máš príjem 20.000,-Sk a chceš ísť na dovolenku, vezmeš k KTK 10.000,-Sk a potom ich z budúcej výplaty vrátiš späť..... V ohľade úrokov to tiež neplatí - klasické úvery sa pohybujú okolo 12 - 15% a KTK tieť.bloke napísal:toto osobne nikdy nepochopím, načo je dobré použiť kontokorent (spoplatnený tučnými percentami) alebo kreditku. keď na niečo mám, kúpim, keď nemám, ako budem vracať úver - o mesiac, o pol roka, o rok - a pekne disciplinovane....
- Martinisko.eu
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 19 04, 2007 8:15 pm