AXA Konto
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Jan_Traxler
- Active Member
- Dátum registrácie: Št 10 04, 2008 9:33 pm
- Kontaktovať používateľa:
Re: AXA Konto
Sporeni jakych castek, na jakem casovem horizontu, s jakym ocekavanym zhodnocenim, jak hodne konzervativni/dynamicke... ???
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
axa konto je nieco ako bezny ucet len s vyssim zhodnotenim. Je to na ukladanie rezervy, respektive likvidnych peniazkov, nie na sporenie.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
no veď sporiť môžeš aj s požiadavkou malého zhodnotenia a veľkej bezpečnosti - na to AXA konto stačí, rovnako ako sporiace účty.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
vsak v poriadku, len to je vacsinou poziadavka vyplyvajuca z nevedomosti, tak som to napisal tak ako som to napisal. Zvysok napisal Jan Traxler. Ivka by mala vediet co chce s tym sporenim dosiahnut.
Myslela som tym, či je AXA konto niečo podobné ako sporenie v Mbank, resp. ake je možné zhodnotenie vkladov v AXA Konto? Inak mam ešte jednu otazku,, dnes mi volal niejaky pán a chcel sa stretnúť, je zo spoločnosti FINCENTRUM. Rada by som chcela niejake info o tejto spoločnosti ( ponúkal mi prácu pre ich spoločnosť, ale niečo nie prave najlepšie som o nich počula od známej). Dajte vedieť čo najskôr. ďakujem
-
jozef.puchon
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am
Axa Konto je peňažný fond. Často krát sa to prirovnáva k e-max kontu,ale je tam zásadný rozdiel do coho sa investuje.
V každom prípade je to veľmi konzervatívny produkt s dobrou výkonnosťou na slovenské pomery v priemere 3,3 - 4% p.a.
Výhodou Axa konta je internetbanking, čo nie je typickou vlastnosťou u peňažných fondov.
V každom prípade je to veľmi konzervatívny produkt s dobrou výkonnosťou na slovenské pomery v priemere 3,3 - 4% p.a.
Výhodou Axa konta je internetbanking, čo nie je typickou vlastnosťou u peňažných fondov.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Fincentrum je financno poradenska spolocnost. Ta "praca" je financne poradenstvo. Pan hlada novych ludi do svojho tymu.
- Martinisko.eu
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 19 04, 2007 8:15 pm
Tímupeter.cmorej napísal:...novych ludi do svojho tymu.
Ad axa konto, podstatný rozdiel oproti napr. eMaxu je ten, že eMax má garantovaný výnos, no axa konto nie. Takže ako tu už bolo poznamenané, axa konto je peňažný trh, konzervatívny, avšak nie s istým výnosom... I keď za uplynulé obdobie ten výnos bol a to slušnejší ako napr. na eMaxe.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
úrok na eMax ti zajtra znížia a máš po garancii, takže +- je to furt jedno.
garnacia fondu ochrany vkladov u fondov nie je, ale zase peňažný fond nakupuje cenné papiere pre podielníkov a fond len spravuje. krach správcu nemá vplyv na majetok vo fonde, ten zostáve stále majetkom podielníkov. V prípade krachu banky by odškodňoval fond ochrany vkladov.
garnacia fondu ochrany vkladov u fondov nie je, ale zase peňažný fond nakupuje cenné papiere pre podielníkov a fond len spravuje. krach správcu nemá vplyv na majetok vo fonde, ten zostáve stále majetkom podielníkov. V prípade krachu banky by odškodňoval fond ochrany vkladov.
- Martinisko.eu
- Gold Member **
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
v peňažnom fonde tiež nebude v mínuse (výnimočne na pár týždňov, ale určite nie v rámci roka). ale zase tam má nejakú desatinku ako vstupný poplatok, alebo v tej axe to nie je?
- Martinisko.eu
- Gold Member **
Peňažný fond by nemal byť v mínuse, čo ale neznamená, že nebude
Ale súhlasím s tebou...
Axa konto nemá vstupný poplatok, má ale poplatok za správu vo výške 0,50%, viď: http://www.axa-sk.com/data/Documents/Li ... 00910c.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Axa konto nemá vstupný poplatok, má ale poplatok za správu vo výške 0,50%, viď: http://www.axa-sk.com/data/Documents/Li ... 00910c.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jozef.puchon
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 24 02, 2008 11:28 am
Inac Filip, ja som to tu niekde aj cele rozpisoval. Vsetky vlastnosti Axa konta,ale to uz bolo davnejsie.
Tym myslim na zaciatku, ked som tu na vsetko reagoval
Tym myslim na zaciatku, ked som tu na vsetko reagoval
ďakujem za radu, určite si prejdem možnosti, samozrejme chcem pri investovaní mať garanciu vkladu do 100 % . Taktiež budem potrebovať radu, kde by bolo vhodné investovať sumu približne 17000 €. Nechcem tieto peniaze vkladať asi do jedneho produktu, chcem však ísť do mierneho rizika ( ak je možné s tou garanciou vkladu) tak aby to zhodnotenie malo svoj vyznam a nie len na pokrytie inflácie. Investovať by som chcela max na 6 -8 rokov, s tým že istú časť nechať v prípade potreby na niejako kratkodobom viazanom alebo neviazanom vklade.(asi to axa konto, resp. mbank ). Takže chlapci raďte čo a kam.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Prave pre toto som sa ta pytal, co chces tym sporenim dosiahnut. Vymyslim si: ak si chces sporit na kupu auta cca za dva roky, ok, 100 % garancia, nejaky Emax, popripade to AXA konto, aj ked radsej by som volil nieco co nema statut "penazny fond".Ivka napísal:samozrejme chcem pri investovaní mať garanciu vkladu do 100 % .
Ale ak si chces sporit s vyhladom na 15-20 rokov, pripadne bez vyhladu, ci sposobom "ak vyda, tak na predcasny dochodok", tak 100 % garancia je urcite nevhodna. 100% garancia totiz znamena, ze sporit mozes iba do penaznych a dlhopisovych fondov. Sposobov sa najde viac (samotne fondy, nejake bankove sporenia, poistky, ...), ale vzdy to budu v konecnom dosledku penazne fondy a dlhopisy. Ano, budes mat garanciu, lenze aj dost vysoku sancu, ze vynos ti za to dlhe obdobie nepokryje ani inflaciu. Tz. namiesto toho aby si peniaze vo vyjadreni kupnou silou zhodnotila, tak ich znehodnotis.
Co sa tyka jednorazovych investicii, tam je v sucasnosti trochu zlozita situacia. Ani jedna trieda financnych aktiv sama o sebe nie je bezpecna. Dlhopisy su ohrozene vyvojom v niektorych statoch (teraz konkretne Greckom), co by mohlo byt zaciatkom uplneho zamrznutia dlhopisoveho trhu a roznych krachov. Akcie si mozu kludne zopakovat svoju cestu dole spred roka a pol, komodity rovnako.
Okrem terminakov sa dnes pre retailoveho klienta daju odporucit iba niektore "strukturovane" fondy, ktore maju bud obmedzene "riziko" (maju opcie), maju nejake zaistovacie hranice alebo prelievaju portfolio podla situacie z akcii do dlhopisov a hotovosti.
Ivka, dalej to uz vyzera na seriozne poradenstvo, takze ak mas zaujem, mala by si si niekoho vybrat, komunikovat priamo s nim, pripadne sa stretnut a hlavne prebrat vsetko do detailov.
aky ma vyznam investovat do podielovych fondov, kde sa ocakava vynos 3-4% za rok, na tak dlhu dobu, ked napr. jedna banka co posobi na sk trhu ponuka terminovany ucet s tymito percentami:
na 2 roky od 6,80 %
na 3 roky od 11,40 %
na 4 roky od 16,40 %
na 5 roky od 21,50 %
?
mozno je tych bank viac, ja som zachytil reklamu tejto jednej.
na 2 roky od 6,80 %
na 3 roky od 11,40 %
na 4 roky od 16,40 %
na 5 roky od 21,50 %
?
mozno je tych bank viac, ja som zachytil reklamu tejto jednej.
A tie cisla su p.a. alebo za cele obdobie? Lebo ak su p.a. tak su dost podozrive a ak su za cele obdobie, tak to vychadza okolo 4% pa, co je sice a sucasne terminaky celkom pekne, ale zas nic svetoborne.
A co je to za banka, kde si mozeme pozriet detaily?
A co je to za banka, kde si mozeme pozriet detaily?
-
radvan
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
- Been thanked: 11 times
? ... co to je za banka ? 
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
Privat Banka a úrok je za celé obdobie. A ešte si zabudol dodať,že v podielových fondoch sú aj rôzne poplatky (vstupný,výstupný,správcovský a pod.)
-
radvan
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
- Been thanked: 11 times
http://www.privatbanka.sk/?com=pages&node=322" onclick="window.open(this.href);return false;
je to na cele obdobie, takze p.a. je to medzi 3% a 4% v tych obdobiach ... problem tychto vkladov je ten, ze ked das niekde peniaze na 5 rocny terminak a po 2 rokoch to budes chciet vybrat, tak ten urok nedostanes ... kym v penaznych fondoch (AXA konto a spol) mas dennu likviditu ...
je to na cele obdobie, takze p.a. je to medzi 3% a 4% v tych obdobiach ... problem tychto vkladov je ten, ze ked das niekde peniaze na 5 rocny terminak a po 2 rokoch to budes chciet vybrat, tak ten urok nedostanes ... kym v penaznych fondoch (AXA konto a spol) mas dennu likviditu ...
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
Predčasný výber dokonca nie je možný v tomto prípade vôbec, ale aj tak to môže stáť za uváženie.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
tie peňažné eurové fondy sú alternatívou ku krátkodobým termiňákom a sporiacim účtom. Poplatky by mali byť v desatinkách %, alebo by sa to dalo vyjednať aj bez poplatku (priamo v banke). Keď čakáš rast úrokových sadzieb, tak sa nezaviažeš v Privatbanke na 2-4 roky. Radšej zvolíš krátku viazanosť s nižším úrokom, alebo sporiaci účet či peňažný fond. Ak čakáš pokles sadzieb, tak sa zaviažeš na dlhšiu dobu v 1-4 ročnom termiňáku.
Rozhodnutie stojí na očakávaní zmeny úrokových sadzieb ako aj na potrebe vyberať v určitom termíne.
Rozhodnutie stojí na očakávaní zmeny úrokových sadzieb ako aj na potrebe vyberať v určitom termíne.
Úplne s tebou súhlasím a preto základná otázka znie kedy a akým tempom budú rásť úrokové sadzby ? Ja si myslím, že v horizonte najbližších dvoch rokov môže byť istých 3,40% p.a celkom fajn.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
to ja neviem, preto by som radšej polovicu dal na ten 2 ročný TV a polovicu na sporiaci účet (alebo kratší termiňák, prípadne aj peňažný fond). V prípade že porastú, tak ti bude lepšie fungovať tá druhá polovica. Ak ostanú rovnako (alebo klesnú), tak to vyváži tá fixovaná polovica.akým tempom budú rásť úrokové sadzby ?
Ale ak by som si mal tipnúť tak: banky sa snažia zaviazať si ťa na 2-6 rokov. Asi teda čakajú rast úrokových sadzieb.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
axa konto je transparentné - otázku stačí zadať raz na jednom mieste a v relevantnej téme.