Aký fond vybrať? (Hydra84)

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
hydra84
Dátum registrácie: Št 11 02, 2010 9:11 am

Re: Pioneer Funds - Emerging Markets Bond Pioneer Funds

Príspevok od používateľa hydra84 »

ktore dlhopisy v pioneer maju podla teba nádej na dobrý rast?
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

dlhopisy všeobecne (od hocikoho) nemajú už nádej na rast.
Martin52
Active Member
Dátum registrácie: Ut 02 09, 2008 8:17 am

Príspevok od používateľa Martin52 »

Vyberat investiciu podla zlavy z vstupneho poplatku je dost nestastny pristup.
Keby som "musel" investovat do dlhopisov a akceptoval riziko, vybral by som si nejake kratkobe (3m, 6m) napr. z Brazilie. Ale neviem ci taky fond vobec existuje a toboz v Pioneer.
hydra84

ok tak ktorý zo vsetkych pioneer fondov ma dobre vyhliadky?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

ja mam cast svojich vlastnych investicii aj v podielovych fondov, ale v sucasnosti ani v jednom od Pioneeru.
Ale keby som mal teraz robit portfolio vyhradne z pod. fondov (pri nejakom vacsom obnose penazi a pri dokladnom vysvetleni rizik), tak z Pionnerov by sa tam asi najskor dostali Pioneer Commodity (tak nejak sa vola) a prave ten Pioneer Japan. Ale to by bolo portfolio zlozene minimalne zo 6-7 fondov aby sa tam dostal aj ten Japan.
hydra84

lenze Japanesse Equity co ja viem velmi sa V Japonsku nedari....kedy zacne ten fond rast 5 a viac rokov?? Co hovorite na Indian Equity od Pioneeru? podla mna je velmi vysoko..... a vysehradsky fond od ING?-bude rast alebo klesat?je tento dobra investicia ?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2399 times
Been thanked: 2790 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

hydra84 napísal:..a vysehradsky fond od ING?-bude rast alebo klesat?je tento dobra investicia ?
Keby sme to vedeli, do ING by sme leteli...

Radšej vsadím na akciu, že dá zajtra +5% ako na fond, kde je len jedna vec istá:
že mi strhnú mastné poplatky... :wink:
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

hydra84 napísal:lenze Japanesse Equity co ja viem velmi sa V Japonsku nedari....kedy zacne ten fond rast 5 a viac rokov?? Co hovorite na Indian Equity od Pioneeru? podla mna je velmi vysoko..... a vysehradsky fond od ING?-bude rast alebo klesat?je tento dobra investicia ?
prepac, ale ty si fakt nechapavy. Namiesto toho aby si sa zameral na tie podstatne veci - ze by malo ist o nejake portfolio a tie fondy v portfoliu by mali spolu vytvarat nejaky kompaktny celok, mali by sa navzajom doplnat - ty sa spytas, pojde to hore alebo dole ?

Samozrejme ked investujes, tak chces zarobit. Ale skladanie portfolia je najma praca s pravdepodobnostou, odhadovanie dalsieho makroekonomického vyvoja a vyvoja na trhoch jednotlivych financnych aktiv, je to o porovnavani investicnych strategii jednotlivych fondov.

Otazka nie je co zarobi najviac, ale aka je pravdepodobnost scenara, z ktoreho bude tazit prave toto aktivum / tento fond ?

Z toho co si napisal je viac ako jasne, ze si nie si schopny sam zostavit portfolio, ktore by nezavanalo pruserom. Takze aspon ja osobne ti uz na otazky typu "kam pojde tento fond od Pioneeru" odpovedat nebudem
Jan_Traxler
Active Member
Dátum registrácie: Št 10 04, 2008 9:33 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jan_Traxler »

hydra84 napísal:Pomarance to nie su ked ste taky odbornik povedzte mi ako je na tom Višehradsky fond od ING...?
Pokud chcete skutecne poradit, objednejte si zpracovani planu pro pasivni portfolio, nebo si sjednejte konzultaci... mozna radsi s nejakym zkusenym poradcem na Slovensku (par jich tu na foru najdete), protoze spolu bychom museli komunikovat na dalku.

Tahate tu z lidi rozumy, ale pritom je vubec neposlouchate. Zatim jediny poznatek, ktery jste prijal, je, ze Pacific ex Japan do znacne miry duplikuje Greater China. Jinak jste ke vsem odpovedim slepy a hluchy. Az zacnete lidi poslouchat, mozna Vam budou ochotni vice poradit. Ale nikdo tu nebude mluvit na prazdno do zdi.

Hezky den
Jan Traxler
FINEZ Investment Management
www.finez.cz
hydra84

Uz som investoval ako som investoval riskantne ale s velkým moznym výnosom a rizikom.... uz len dufat ze to nepadne......ten Pacifik nekupim a uz asi ani dalej neinvestujem....zbytok budem davat do axa euro konta......je to iste aj ked malý výnos..ked spocitam tie rizika..a poplatky a uroky na terminovaných vkladoch.....je dobre ze som si dal terminovane vklady v decembri.... uvidime..nemam tolko penazi aby som dal vsetko do akcii...a tvoril si portfolio....ked som si ho uz vytvoril....zaloyene na rozvojových trhoch..ukaze cas..ci budem plakat aelbo sa radovat z výnosu...
hydra84

nasile som clanok o Japonsku :

http://www.investujeme.sk/clanky/co-moz ... omto-roku/" onclick="window.open(this.href);return false;

Do Japan Equity od Pioneer by som peniaze nedal....to je tak na 10 rokov pokial budu akcie rast....mozno :D
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Japonsko je strasidelne zadlzene a nutne potrebuje slaby yen. No a vyvoj kurzu yenu im v poslednej dobe prave nehra do karat. Takze je pravdepodobne, ze budu intervenovat v jeho oslabenie. A to by malo byt kratkodobo motorom pre japonsky akciovy trh. Nie je to super terno investicia, ale cosi by to mohlo dat. PS: mam to z mudrejsej hlavy ako z mojej :)
hydra84

Tak to potom uz treba radsej nakupit Grecke dlhopisy :lol:
hydra84

AXA CEE Dluhopisový fond

Ako vidite tento fond?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Re: AXA CEE Dluhopisový fond

pri historicky minimálnych úrokových sadzbách, keď v strednom horizonte určite pôjdu hore, nemá význam uvažovať o dlhopisových fondoch. Cena starých dlhopisov mierne klesne - úmerne k zvyšovaniu úrokových sadzieb (a tým aj kupónov) na nových dlhopisoch.

To sa týka viac menej celého sveta.
hydra84

tiez si to myslým..ze to pojde dole aj podla grafového vývoja to tak vyzera ale to je len moj laitský názor...

a Axa selection emerging equity stále to vyzerá že praske ne bublina a tieto trhy padnú? zatial je vývoj dobrý....aj co sa týka pioneer fondov....
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

pri bublinách nikto nevie ako dlho vydržia rásť. kľudne môžu rásť veľmi dlho od doby, keď sa bublina identifikuje. Teraz to neni ani tak bublina, jak to, že potenciál rastu sa už vyčerpal v minulom roku. Dnes jednoducho nie je dôvod na rast lebo:

- makroekonomická situácia sa nezlepšila
- fundamentálne si firmy nepolepšili
- nie je už negatívna bublina (silný prepad v na rozhraní rokov 2008/2009) z ktorej by sa mohlo rásť
- stimulovanie nízkymi sadzbami aj dotovaním podnikov už zafungovalo v minulom roku a dnes už nie je nič viac čo môžu vlády ponúknuť
hydra84

Tak do coho sa oplati investovat? v tomto roku?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Filip, vsimol si si tie jeho minule temy ?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Tak do coho sa oplati investovat? v tomto roku?
to budeme vedieť na Silvestra.
hydra84

AXA CEE Akciový fond verzus ING Višegrádsky akciový fond

AXA CEE Akciový fond verzus ING Višegrádsky akciový fond

Ktorý fond je lepší aký majú výhľad do budúcnosti? oplatí sa investovať do nich? maju dost podobne zameranie....

Nevie mi tiez niekto povedat ako to je zo zdanovanim pri AXA fondoch a Pioneer fondoch je tam 19% dan alebo nie je? Pocul som ze sa to zdanuje az od nejakej sumy...nema niekto o tom info?
Dana
Platinum Member ***
Dátum registrácie: So 02 12, 2006 5:15 pm

Re: Aký fond vybrať? (Hydra84)

Príspevok od používateľa Dana »

K zdaňovaniu :
To bude asi nejaká stará informácia. Sú to podiel. fondy a tie sa zdaňujú zrážkovou daňou u slovenských správcov a u zahraničných správcov si musí každý sám zdaniť celý výnos 19%-nou daňou a podať DP.
Možno ešte rozlišovať "vrátenie podielového listu" - redemácia - podielové listy sú preplatené správcovskou spoločnosťou a celý výnos sa zdaní 19 %-nou daňou v § 7 / v DP VII. oddiel/ alebo "Prevod CP" podielové listy predáš inej FO alebo PO a potom by výnos mohol byť zdanený v § 8 kde už platí oslobodenie vo výške 5 - násob. ŽM. To je už však pre tých, ktorí chcú veľmi špekulovať a nejaký velký význam v tom nevidím.
Rozmýšľanie síce trochu bolí, ale je to nezabudnuteľný zážitok.
hydra84

Dakujem za info
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Jan Traxler sa Vami tusim inspiroval a napisal clanok :)
http://www.investujeme.cz/clanky/porovn ... bric-fond/" onclick="window.open(this.href);return false;

dobry clanok
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

peter.cmorej napísal:Japonsko je strasidelne zadlzene a nutne potrebuje slaby yen. No a vyvoj kurzu yenu im v poslednej dobe prave nehra do karat. Takze je pravdepodobne, ze budu intervenovat v jeho oslabenie. A to by malo byt kratkodobo motorom pre japonsky akciovy trh. Nie je to super terno investicia, ale cosi by to mohlo dat. PS: mam to z mudrejsej hlavy ako z mojej :)
ked som sa uz dostal k tomuto vlaknu, tak okomentujem svoj japonsky tip. EWJ som nakupoval koncom februara za 9,85 a vyhodeny som bol pred niekolkymi dnami na trailing stopke na 10,20
http://www.finviz.com/quote.ashx?t=ewj" onclick="window.open(this.href);return false;
skoda, zisk bol medzicasom skoro 10 % :(
Jan_Traxler
Active Member
Dátum registrácie: Št 10 04, 2008 9:33 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jan_Traxler »

peter.cmorej napísal:Jan Traxler sa Vami tusim inspiroval a napisal clanok :)
http://www.investujeme.cz/clanky/porovn" onclick="window.open(this.href);return false; ... bric-fond/

dobry clanok
Sliboval jsem to uz dlouho, snad pul roku.

Hydra by si mal hlavne najprve precitat predchadzajuci clanok:
Jak vybírat podílové fondy
Hydra, stejne jako dalsich 99 lidi ze 100, totiz vybira fondy jako pomerance... zcela preskocil prvni a druhou fazi a ve treti fazi sleduje akorat nazev, zamereni fondu, historickou vykonnost a poplatky.

Po precteni obecneho navodu se muze inspirovat ukazkou treti faze vyberu:
Porovnávání fondů v praxi - jaký zvolit BRIC fond?

Ale zduraznuji, prvni dve faze jsou daleko dulezitejsi pro uspech nez samotne porovnavani porovnatelnych fondu ve treti fazi.
Jan Traxler
FINEZ Investment Management
www.finez.cz
hydra84

Mozno som mal postupovat pri investiciach inak

Momentalne velmi poklesol fond Pioneer selection emerging equity z tiez sa to asi prejavi aj na fonde axa selection emerging equity...Greater china equity poklesol tiez a ale nie tak výrazne aký vývoj predpovedáte na tieto fondy? Poradca z pioneer mi tvrdil ze to uz nebolo sposobene Gréckom....

Tiez mi poklesol fond WIOF Russia and CIS Performance Fund B ale tam má len 200 euro a povazujem to za dlhodobu investiciu..a ropa zemný plyn a suroviny po nich bude dopyt stále.....len tie rozvojove trhy a tiez China ma stvu...tie opatrenia kvoli Grecku zasiahli aj trhy... vyrazne

clanok http://www.investujeme.sk/kratke-zpravy ... -kolenach/" onclick="window.open(this.href);return false;

Takze nieco invstovat s istotou uz neexistuje... dnes..a to vsetko kvoli Grékom...ktorý vsetko dobabrali....podla mna si vezmu tu pozicku nic nevratia a nakoniec vystupia z EU...nic v zlom..ale mne priapada ich zivot ako zivot niektorých nasich spoluobcanov ktorý žijú z rodenia detí zial na úkor Európy....(videl som priklad v telke kde Grék sice robil uradnika ale do prace nechodil lebo keby tam vsetci chodili do budovy uradu sa nezmestia a o tom je cele Grecko Ostrovy predat alebo prenajat nechcu... ale brat od cudzich krajin to ano)....cvarga jedna...

Ale zas keby EU neprijala ten zachranný balík trhy su nadalej v "kíbli"...

Jak je mozne ze chorvatsko v ktorom bola vojna ma zisky z turizmu Greci maju more ostrovy... a su v krize keby to malo Slovensko more a turistov tak sme boháči...

http://www.investujeme.sk/clanky/tyzden ... mie-kazdy/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://relax.etrend.sk/relax-cestovanie ... krizy.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hydra84
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Takze nieco invstovat s istotou uz neexistuje... dnes
nič také ani nikdy neexistovalo
kvoli Grékom...ktorý vsetko dobabrali.
podľa mňa si si to dobabral sám. Bezhlavo si sa do toho vrhol spôsobom ako keby si si vsadil v kasíne na červenú. A to napriek radám pre ktoré si sem prišiel.
hydra84

http://www.investujeme.sk/kratke-zpravy ... -kolenach/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vsetko pokleslo zial...ale nie to az take dramaticke len musim pockat...
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"