GORO

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
Honzajs
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Been thanked: 1 time

GORO

Príspevok od používateľa Honzajs »

Zahájení těžby během 2008. Volné cash flow 50 mil USD, tedy 1,5 USD na akcii. Uvažuji 0 30% výplatním poměru.
Hypotetická dividenda 0,5-0,6 USD na akcii. Při div. výnosu 4% to odpovídá ceně 12,5 - 15 USD.

Dále komunikuii s člověkem, který je jednám z 5 největších akcionářů a má tak přístup k individuálním rozhovorům s vedením firmy.

Stačí takhle?
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Been thanked: 26 times
Kontaktovať používateľa:

Re: GORO

Príspevok od používateľa Ladis »

To stačí uplně , Honzajsi !
Zda se , ze jsi z vedeni firmy za to placen , abys nalakal lidi na akcie.
Tak jako ten Markus Frick byl placen , aby nalakal lidi na akcie Stargold , Starenergy , Russoil
a s temito akciemi pak spadlými do óna zpusobil lidem ztrátu 350 milionu euro letos v cervenci :
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
Proto je nutno hledati si akcie podle vlastniho vyzkumu firem v internetu , akcie ktere jsou uz leta na burze a neriskovat nezname , na ktere nekdo verbuje , zde Honzajs , kteremu nestaci ubliziti lidem s tipem na akcie AHM spadle pred tydnem na nulu a uz zase verbuje lidi na dalsi nejriskantnejsi spekulace , out of the Dow Jones and DAX.
Uvedom si , ze nesmis ve fórech nikomu ublizovat a nikoho verbovat ke ztrate vsech penez !
Ty muzes ve fórech akorát uzitecne tipovat , kde ocekávás nejvetsi zisk behem roku s nejakou akcií Dow Jonesu a DAXu !
Se vsemi ostatnimi tvymi tipy davas moznost lidem , ztratiti vsechny penize !
A to uz bys mel jednou skoncit po tom maléru s tvym tipem AHM akcie.
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
http://nr1a.com/AKCIE ♥ Facebook skupina https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Ladis, ono by sa to dalo napísať aj o tebe. Tiež tvoje všetky tipy neboli najšťastnejšie. Okrem toho, doporučenia investovať do akcií na 2 roky nováčikom z vysvetlením, že akcie výrazne padajú len na začiatku dekády, je už skôr vtip než nejaká stratégia.
Pre toho nováčika čo sa v investovaní neorientuje to môže byť tip na stratu peňazí.
Bobikpp
Gold Member **
Dátum registrácie: So 10 03, 2007 2:24 pm

Príspevok od používateľa Bobikpp »

Honzajs napísal:Dále komunikuii s člověkem, který je jednám z 5 největších akcionářů a má tak přístup k individuálním rozhovorům s vedením firmy.

Stačí takhle?
Dik Honzajs - ta tvoja posledna veta bohate staci - taketo kontakty su najlepsie :lol:

Davam na watchlist - dik za tip :)
Honzajs
Guru Member ****

Ladis napísal: To stačí uplně , Honzajsi !
Zda se , ze jsi z vedeni firmy za to placen , abys nalakal lidi na akcie.

TO MYSLÍŠ VÁŽNĚ :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NOMINUJI TĚ NA BLÁBOL ROKU
:lol: :lol:

Starej se raději o svůj web - Vláďa Potůček se s těmi chybami trochu spletl, je jich tam víc - celkem odhadem tak 40-50, z toho cca 10 opravdu závažných.

Ale když mne tady takhle napadáš, nečekej, že ti řeknu, kde jsou.
ricmund
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 12 07, 2007 2:24 pm

Príspevok od používateľa ricmund »

Ladis prosím nenapadejte tady nikoho. Je to hlavně Vaše zásada! To, že se Vám nezdá jak investuje Honzajs je tak trochu Váš problém. Vaše tipy jsou v drtivé většině OK, ale jsou na hony vzdálené tipům Honzajse, jenomže né každý chce ( a má) takovej balík jako Vy a chce celkem bezpečně rozmnožovat svoje prachy. Jsou lidi který maj málo a s tím málem chtěj risknout, že udělaj balík (jasně, že s rizikem). S akcií Citibank opravdu neuděláte 100% za rok no i když podle těch Vašich výpočtů možná i jo :wink: (ty výnosy u akcií na Vašich stránkách jsem do dneška nepochopil, bohužel ani za těch pár let)
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ricmund, budem oponovať.

Ak niekto chce investovať do micro-cap akcií, junior komoditných akcií a podobne, tak to nie je z dôvodu, že by čakal 100% zisky. Dôvod je ten, že o tieto akcie sa zaujíma len málo investorov, analytikov, vlastní ich málo fondov (majú ich skôr zakázané). Preto sa u nich nájde viac potenciálnych príležitostí. Trh je tu menej efektívny ako vo väčších spoločnostiach.

Zároveň sú s nimi spojené mnohé nevýhody, ktoré vychádzajú z ich veľkosti a neznámosti. Preto je pri nich dôležitá dôkladná analýza a dôkladná diverzifikácia.

Ja osobne nedokážem analýzou dôjsť k obhájiteľnému rozhodnutiu v tomto type investovania. Nechcem podstúpiť riziko s tým spojené.
Okrem toho, určite v tom bude aj kus psychológie - investovanie do micro-cap je určite zaujímavejšie ako nudné blue chips.
Jsou lidi který maj málo a s tím málem chtěj risknout, že udělaj balík
Na toto pozor. Nikto si nemôže dovoliť takto riskovať. Buď to si presvedčený o tom, že investícia je správna a diverzifikáciou ešte znížiš riziko omylu, alebo jednoducho riskuješ, že stratíš peniaze ešte skôr než dospeješ k tomu balíku.

Máš dve investície. Jednu s priemerným výnosom 5% a druhú s výnosom 10% p.a. 5% nikdy nestratí hodnotu. 10%ná stratí polovicu svojej hodnoty a potom bude naďalej dosahovať svoj priemer už navždy, kedy dobehne 5%ntnú?
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

pokial ma honzajs "insider info", je to investicia s najlepsim pomerom risk/reward
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ja ani nehovorím, že konkrétne táto investícia má byť zlá. Len celý ten koncept a motivácia ísť do týchto akcií je u Ricmunda zlá. Tak isto preberanie tipov bez premýšlania nie je najlepšie.
Čo sa do portfólia a do stratégie hodí honzajsovi, nemusí sa hodiť aj mne.
Všeobecne tipy sú dosť nevďačné. Ak nepoznám detailne, alebo nerozumiem dôvodom na kúpu, tak zákonite nerozpoznám situáciu kedy mám predať. Ak sa ukáže, že to bol omyl, alebo sa situácia vo firme vyvinie inak, tak to tiež nerozpoznám. A nakoniec - ak akcie klesnú o 40%, tak nebudem vedieť či mám držať, dokúpiť, predať. Či je akcia stále dobrá a mám čakať, alebo sa zlaknem a predám.
Honzajs
Guru Member ****

filip glasa napísal:...Tak isto preberanie tipov bez premýšlania nie je najlepšie.
Čo sa do portfólia a do stratégie hodí honzajsovi, nemusí sa hodiť aj mne.
Všeobecne tipy sú dosť nevďačné. Ak nepoznám detailne, alebo nerozumiem dôvodom na kúpu, tak zákonite nerozpoznám situáciu kedy mám predať. Ak sa ukáže, že to bol omyl, alebo sa situácia vo firme vyvinie inak, tak to tiež nerozpoznám. A nakoniec - ak akcie klesnú o 40%, tak nebudem vedieť či mám držať, dokúpiť, predať. Či je akcia stále dobrá a mám čakať, alebo sa zlaknem a predám.
Filipe, naprostý souhlas. každý má svoji strategii a ne každému se tak hodí akcie od někoho jiného.

Třeba GORO pasuje do mé strategie naprosto perfektně, krásně splňuje moje pravidla pro investování do junior komoditních akcií a také zapadá do mé celkové struktury portfolia (podíl komodit, zlata).
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

jonatanus napísal:pokial ma honzajs "insider info", je to investicia s najlepsim pomerom risk/reward
prenho..
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Been thanked: 26 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ladis »

:cry: ! Uvědomte si , milé děti , že diskusni fora jsou nejcastejsi formou naverbovati lidi na male nezname akcie ! ! !
Dale taky : "50% textu v internetu neni pravda !"
2. forma verbovani na male nezname akcie jsou e-maily zadarmo.
3. forma verbovani na akcie : zdarma dopisy na papíru a drahé předplacené sešity a drahé telefonní hotlines.
Toto se deje v kazde zemi sveta.
A funguje i v Bratislavskem foru verbovani na akcie USA , vsak Honzajs dela to same i v US forech.
Ja nechci Honzajse pomlouvat , ani mu ublizovat ! Jen mne furt stve s jeho tipy na bezcenne penny stock = mantel-akcie = prázdné šlupky z akcií bez hodnoty.
Vite , co je to Mantel-Aktie ? Nastudovat s Google.

Behem dnesni korekce jste videli , ze Honzajsovy akcie spadly temer vsechny -60% az -99%.
A Honzajs tvrdi , ze je on "trader veteran" , ale ze drzi akcie beze stop loss 2 roky. Co z toho plyne ? ? ? :?:
Zadny trader sveta nedrzi akcie 2 roky i pres pad -60% ! ! ! A tedy nemohu jinak , nez Honzajsi neverit :!:
Honzajs ma vysoky prijem penez bez prace , nekolik lidi ve svete je placeno od malych firem , aby v diskusnich forech verbovali lidi na akcie. Proc by to nebyl prave Honzajs ? ? ? Vzdyt vse o tom svedci ! :!:
:cry:
Opravdu ma moje webstranka vic nez 50 chyb , ale to jsou háčky a kroužky nad pismeny , protoze mi pismena s hacky HTML Editor pokazi a tak bych musel kazde pismeno s hacem psati pomoci 5 znaku jako & -#-367-; a to je moc prace.
:shock: Ja nechci , aby moje bank akcie rostly , ja chci , aby spadly ! Abych je mohl vsechny koupit pri P/E 9 , protoze je kupuju na 50 let jen a jen pro dividendy. :shock:
:mrgreen: Doufám , ze vy vsichni jste Honzajsovy akcie prodali uz pri pádu mezi -15% a -20% a nereagovali na to , ze on povida , ze je drzi nonstop 2 roky !!!!! Nebylo by to hezke , miti je temer vsechny dnes -60% az -99% pod kopcem. :mrgreen:
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
http://nr1a.com/AKCIE ♥ Facebook skupina https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
ricmund
Gold Member **

[quote="filip glasa"]Ricmund, budem oponovať.

Ak niekto chce investovať do micro-cap akcií, junior komoditných akcií a podobne, tak to nie je z dôvodu, že by čakal 100% zisky.

Nevím proč bych nemohl investovat do takového druhu akcií právě proto-že očeávám 100% zisk, já to tak dělám. Možná jsem jediný na světě, ale dělám to tak. To co popisuješ Ty je obchodování na hlavní burze (kde se sem tam taky něco utrhne a udělá větší balík), ale u velkých podniků právě tipům nevěřim, protože tyhle "zaručené" tipy většinou nestojí za nic. U těchto malých společností většinou stačí "maličkost" a to je aby se firmě zadařilo v tom svém oboru a ta akcie vyletí velmi prudce což u velkých společností je taky, ale v menších řádech procent. Tehle tip investování má jedinou a dost podstatnou nevýhodu a to je enormní risk, že těch 100% může být i dolu, ale já si na to peníze nikde nepůjčuji, jsou moje a někdo je prochlastá nebo prokouří a já když je naspořim tak místo kasina (casina :) ) jdu do rizikových akcií. Strašit, že Honzajs verbuje lidi nebo, že ty tipy jsou neověřené nebo co, mi příjde od Vás dost nefér, protože je tady jeden z mála, kterej je vidět, že si s tím dá práci a né, že na něco náhodně narazí. Podívejte se na ta doporučení a na linky které sem dává, maj jednu nevýhodu jsou většinou ang. a dost odborný. Až k tomu bude dělat český překlad (stačí výtah 2-3věty) tak si ho dojedu vyfotit a dám si ho na stěnu místo prezidenta :lol: :lol: :lol:
Honzajs
Guru Member ****

Ladisi, já vím, že žádné spamy nerozesílám, placen od žádné firmy za její propagaci nejsem.
Připadá mi, že jsi tak trochu paranoik + obviňuješ naprosto bez důkazů. A že tě štvu je tvůj problém, ne můj.

Moje TOP 4 pozice znáš, chystám se je držet non-stop několik let. (MVIS teď o moc nespadl, TBLC také ne, GORO jsem výrazně dokoupil a pokles IMMR mne netrápí).

Podíváme se na ně jako na malé portfolio za několik let a teprve pak se ukáže, jestli to jsou bezcenné papíry nebo ne.
Jako subportfolio je řídím i v rámci mého vlastního portfolia. A opravdu u nich nemám pevně dané stopky.

P.S.
O tvém webu jsem dal poznámku do témata ladis.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ricmund,

chcem povedať, že ak mám malý kapitál, tak nezbohatnem tým, že budem zvyšovať riziko a snažiť sa o extrémne vysoké výnosy. Možno práve naopak.
Investovaním ešte asi nikto nezbohatol. Každý len nejako zarobené peniaze ďalej investoval. Aj Buffett, Lynch, Soros zbohatli tým, že založili firmu, ktorá spravovala peniaze iným.
Netvrdím, že je zlé investovať do akýchkoľvek akcií. Tvrdím, že je zlé ísť do toho s dôvodom rýchlo nahromadiť kapitál.

Ladis, už aj inde som napísal, že Honazjs nepohne cenou ani malej akcie ak zverejní tip na CZ a SK fórach.
ricmund
Gold Member **

No upřímně si myslím, že pár lidí na tom hooodně zbohatlo, ale uznávám, že jich je jako šafránu a v našich končinách (ČR, SR asi vůbec nikdo) a to je právě ten problém :D Proto se snažím spíš spekulovat někdo by to možná nazval i investicí, ale já dobře vím, že to je spekulace (tak jak to dělám já) a proto je bližší to jak to dělá Honzajs (alespoň ta část o které je řeč), ale na druhou stranu je super i to co dělá Ladis až budu mít balík tak to budu investovat obdobně jako on. Neboj když bych měl 1mil korun tak je nedám určitě všechny na GORO... no já možná jo :lol:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

Ladis napísal:Behem dnesni korekce jste videli , ze Honzajsovy akcie spadly temer vsechny -60% az -99%.
ak uz nemozes koli tomu honzajsovemu portfoliu spat, tak sem napis aspon poriadnu statistiku (nemyslim ze honzajs prave zbrankrotoval), ale stymito omackami o nicom a dokola obvinovani honajzsa je prinos tvojho prispevku presne tolkoto: 0.0
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ricmund, zober si príklad nejakého buffetta. Skončí školu a so študentskými úsporami sa vrhne na investovanie. Pôjde mi to dobre a každý rok zarobí 50%. Len či 50% z týchto úspor ostane niečo na reinvestovanie, a či vystačí aspoň na život. Tak sa radšej zamestná a neskôr založí firmu. To už je ale správa cudzích peňazí - podnikanie.
Samotným investovaním by asi nikto nezbohatol.
Honzajs
Guru Member ****

jonatanus napísal:
ak uz nemozes koli tomu honzajsovemu portfoliu spat, tak sem napis aspon poriadnu statistiku (nemyslim ze honzajs prave zbrankrotoval), ale stymito omackami o nicom a dokola obvinovani honajzsa je prinos tvojho prispevku presne tolkoto: 0.0
SUPER NÁPAD :lol:

Už se na tu Ladisovu analýzu těším a jsem opravdu zvědav, jaké akcie tam zahrne a jaké ne a jak to zdůvodní, proč vybral právě ty, které bude komentovat.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Abych nezapomněl - samozřejmě čekám, že když už se tím bude zabývat, že připraví podobnou analýzu i svého portfolia :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:Ricmund, zober si príklad nejakého buffetta. Skončí školu a so študentskými úsporami sa vrhne na investovanie. Pôjde mi to dobre a každý rok zarobí 50%. Len či 50% z týchto úspor ostane niečo na reinvestovanie, a či vystačí aspoň na život. Tak sa radšej zamestná a neskôr založí firmu. To už je ale správa cudzích peňazí - podnikanie.
Samotným investovaním by asi nikto nezbohatol.
nesom si celkom isty ci presne chapem co sa snaziz povedat, ale pokial ma niekdo dostatocny pociatocny kapital a jeho zivotne naklady su (relativne k nemu) zanedbatelne, rozhodne sa zbohatnut da...
nasporis 100,000eur a za 10 rokov 50% rocne mas 5mil (~200mil skk), pokial sa v prvych rokoch trocha uskromnis..

druha vec je ked mas pociatocny kapital 10,000eur a chces sa stat "cez noc" milionarom (eur). to uz moc cez akcie nejde, minimalne bez insider infa alebo obrovskeho stastia.
rambajs

Príspevok od používateľa rambajs »

Tak jsem se vratil z dovolene a vidim ze Lada zase perli!
Jinymi slovy,upousti bublinky :D

Takze vsem citatelum teto diskuze znova a nahlas,pripominam!
Dokud cloveka nevidite na vlastni oci,nemluvite s nim,a pak par tydnu nespolupracujete alespon nezavazne,na nejakem tipu,nebo nejlepe jine akci,nez je burza,a tudiz neproverite si jeho spolehlivost a primost povahy nekde v restauraci,kdyz vam dojdou penize (ci jina prokazatelna patalie),,ci lepe nekde na spolecnem vylete-projizdce,kdyz pichnete dusi u kola a on vam da svou (a rekne nech si ji-napriklad),neverte mu ani slovo!
Jsme na internetu!...To plati i na me osobne -ja povetsinu casu mohu klidne lhat,nebo tu pod mym jmenem muze psat uplne nekdo jiny!

A ty uz se Lado konecne uklidni,pac tu zajice nabadas aby na same spici ekonomickeho rustu,jakoby investovali do velkych podniku,plnych dluhu,a potencialnich pruseru s globalizaci,nejlepe vsechny penize!

Ja se nebojim rici,ze jsi svym spusobem investicni diletant (k diverzifikaci sveho portfolia),ktery verice krachu v roce 0,a renovaci v roce 2-3,pere vsecko na jednu kartu na zaklade vyhledu nejakejch analytiku...Tim take nerikam,ze nebudu za blbce,kdyz ti toto gamble projde...

Ja delam uz nyni tyto veci tak,ze sjou mi tyto cykly ukradeny...

Snazim se rici,ze byznys na burze neni o tom zivit se burzou,ale mit svuj byznys,v prve rade,a pak investovat,tak,jako to dela clovek zvany Homo Sapiens...

Dlouho jsem to tu vlastne ani necetl,ale to,co tu delas ty to uz je na : velkou medaili v prskani na Honzu,a vsechny tve detii tady,asi vcetne me,pokud kinderi spravne nectou a nyvic neposlouchaji!

Mas v sobe nejaky problem,potrebujes bud: poradnou zenskou,ktera te zase nauci v posteli se hybat sem a tam,vytaha ti pporadne pytlika,nebo vymenit zamestnani,nebo se vtratit na zem,a ja ti nepreju aby te tak behem par mesicu vratila burza,ktere tak strasne rozumis v tech dekadach...

Vsichni si pamatujme-PE/PS/PB,je uplne k nicemu,kdyz se na burze zmneni vnimani RIZIKA!
The End...
ricmund
Gold Member **

to Filip: taky tomu moc nerozumim, jak to souvisí s tím co jsem psal :?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

nesom si celkom isty ci presne chapem co sa snaziz povedat, ale pokial ma niekdo dostatocny pociatocny kapital a jeho zivotne naklady su (relativne k nemu) zanedbatelne, rozhodne sa zbohatnut da...
Ked ma dostatocny pociatocny kapital a jeho naklady v porovnani s kapitalom su zanedbatelne, tak uz je bohaty. Najprv si nejakym podnikanim, alebo zamestnanim musel zaobstarat ten kapital.

Jednoducho na to aby si zbohatol investovanim potrebujes mat dost dlho extremne vysoke vynosy. Inak mozes klasicky sporit z vyplaty, tak ako Lada, a nalievat to do tych investicii. Potom scasti to tvoje bohatstvo bude vybudovane z vyplaty a s casti dobrymi investiciami.

Hlavne si myslim, ze pokial ma byt investicia do GORO vramci tvojej strategie a portfolia bezpecna dnes, tak musi byt bezpecna aj keby si mal majetok 10 milionov. Ak sa ti zda dobra len preto, ze nou potrebujes zbohatnut, tak mi to pripada riskantne. To bezohladu na samotny titul.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

filip glasa napísal:Ked ma dostatocny pociatocny kapital a jeho naklady v porovnani s kapitalom su zanedbatelne, tak uz je bohaty.
definicia bohateho clovek je net worth $1mil+.
Hlavne si myslim, ze pokial ma byt investicia do GORO vramci tvojej strategie a portfolia bezpecna dnes, tak musi byt bezpecna aj keby si mal majetok 10 milionov. Ak sa ti zda dobra len preto, ze nou potrebujes zbohatnut, tak mi to pripada riskantne. To bezohladu na samotny titul.
to zalezi od pozadovaneho vynosu a prislusneho rizika. ak niekdo zacina investovat par korun a v pripade ze o vsetko pride sa dokopy nic nestane, moze investovat riskantnejsie, ako ked uz niekdo je davno bohaty a jedine co potrebuje je o te peniaze neprist, resp. uchovat ich hodnotu.
Jano1
Dátum registrácie: Ut 14 08, 2007 2:34 pm

Príspevok od používateľa Jano1 »

Mám jednu otázku na odľahčenie pretože tu cítim na fóre veľkú nervozitu medzi diskutérmi...
Otázka znie: " Môže urobiť manželka s manžela milionára...?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

No ak ten manžel bol pred tým miliardárom, tak ano.
Jano1
Dátum registrácie: Ut 14 08, 2007 2:34 pm

Príspevok od používateľa Jano1 »

Uhádol si...
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Možno je to ešte aktuálne, tak sa na to pozrite:
http://xenetra.eu/view.php?cisloclanku=2007080002
Honzajs
Guru Member ****

Pepek
Dátum registrácie: So 14 07, 2007 11:09 am

Audio Interview between Bill Reid and Host, Michele Wiedmann

Príspevok od používateľa Pepek »

Audio Interview between Bill Reid and Host, Michele Wiedmann.
http://www.contraryinvestorscafe.com/br ... ?media=101
jan
Gold Member **
Dátum registrácie: So 15 09, 2007 7:54 pm

Príspevok od používateľa jan »

Tu si myslim, ze je vyborna cena na nakup 3.50 - 3.70.
Fundamentalne je GORO OK, a stale sa zlepsuje. Naleziska su vynimocne bohate, odhady o celkovom mnozstve drahych kovov stale stupaju, pricom vacsina priestoru, kde sa bude neskor tazit je nezmapovana.
Presne zmapuju iba priestor, kde sa bude tazit. Ostatne uzemie sa bude zmapovavat priebezne, spolu s tazbou.
Penazi maju dostatok, vydavanie novych akcii nehrozi.
Dokonca aj zaciatok tazby koncom 4Q 2008 je uplne realny.
Infrastrukturu uz maju postavenu, dokoncuju dedinu pre zamestnancov, bana by mala byt povrchova, zacinaju stavat zariadenie na spracovanie vytazeneho materialu. Chybaju im dve povolenia z piatich na zacatie tazby.
Pepek
Dátum registrácie: So 14 07, 2007 11:09 am

Gold Resource Corporation and Hochschild Mining plc Form Str

Príspevok od používateľa Pepek »

Gold Resource Corporation and Hochschild Mining plc Form Strategic Alliance; $5 Milli
http://biz.yahoo.com/iw/081210/0459220.html
ricmund
Gold Member **

Kdo vydržel tak musí být spokojený. Doufejme, že je to jen rozjezd a že budeme odměněny. Poslední tři měsíce jsou velmi pěkné :mrgreen: Je to tím, že už těží? Netušíte někdo?
Honzajs
Guru Member ****

jan
Gold Member **
Dátum registrácie: So 15 09, 2007 7:54 pm

Príspevok od používateľa jan »

Tu si myslim, ze je vyborna cena na nakup 3.50 - 3.70.
pribeh z rise investorskych snov. :D
http://finviz.com/quote.ashx?t=GORO&ty=c&ta=0&p=m" onclick="window.open(this.href);return false;
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

a držal ju niekto až doteraz?
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2610 times
Been thanked: 2946 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Dobrý tip!
jan napísal: Tu si myslim, ze je vyborna cena na nakup 3.50 - 3.70.
Fundamentalne je GORO OK, a stale sa zlepsuje. Naleziska su vynimocne bohate, odhady o celkovom mnozstve drahych kovov stale stupaju, pricom vacsina priestoru, kde sa bude neskor tazit je nezmapovana.
Presne zmapuju iba priestor, kde sa bude tazit. Ostatne uzemie sa bude zmapovavat priebezne, spolu s tazbou.
Penazi maju dostatok, vydavanie novych akcii nehrozi.
Dokonca aj zaciatok tazby koncom 4Q 2008 je uplne realny.
Infrastrukturu uz maju postavenu, dokoncuju dedinu pre zamestnancov, bana by mala byt povrchova, zacinaju stavat zariadenie na spracovanie vytazeneho materialu. Chybaju im dve povolenia z piatich na zacatie tazby.
P.S : Teraz si spätne pozri parametre fundamentov a nájdi ďalšieho šampióna ! Dve-tri také akcie v portfóliu a strčíš do vrecka aj Buffetta. :)
Prílohy
GORO.png
GORO.png (12.15 KiB) 15282 zobrazení
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
ricmund
Gold Member **

Tak to bych brečel :cry:
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

ja som kupil Goro za 13,9 ale iba nejakych 40 kusov :)
Coudy
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
Has thanked: 36 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Coudy »

Tak 4 roky späť, keď som sa snažil investovať, tak som mal v GORO raz až tretinu portfólia. :mrgreen:
Keby, keby.... Ale na keby sa nehrá. Keby som šiel v júni EUR long na páku 100:1, keď bolo za 1,18468557 $ a Nemci už tlačili marky. To je to isté, no skoro. :mrgreen:
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"