ALTERNATIVNE INVESTOVANIE DO INDEXOV A ICH PREKONAVANIE
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
ALTERNATIVNE INVESTOVANIE DO INDEXOV A ICH PREKONAVANIE
Dobry den chcel by som tymto vlaknom ukazat moznost investovavania do indexov alternativnym sposobom za ucelom prekonavania vynosu trhu....nejedna sa o ziadny vyber jednotlivych akcii ale o neustale kupovanie a vypisovanie opcii na danom trhu za ucelom zarabat pri poklesoch pohybe do strany ale aj raste....cielom strategie je dosahovat 20% p.a. Pocet obchodov je maximalne 20 rocne a budem sa snazit toto vlakno priebezne updatovat a sumarizovat vyledky ...prvy obchod bude otvoreny v stredu na indexe RUT
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Re: ALTERNATIVNE INVESTOVANIE DO INDEXOV A ICH PREKONAVANIE
Zdravim IC36.
Budem pozorne sledovat tvoje vlakno. Uz dlhsie "pokukujem" po opciach a zhodnotenie 20% rocne by vyriesilo moje zivotne naklady.Len by to nesmelo byt za riziko poklesu uctu napr. o 50% ako pri strategii covered call na indexy.
Budem pozorne sledovat tvoje vlakno. Uz dlhsie "pokukujem" po opciach a zhodnotenie 20% rocne by vyriesilo moje zivotne naklady.Len by to nesmelo byt za riziko poklesu uctu napr. o 50% ako pri strategii covered call na indexy.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
tato strategia je dost narocnana margin nakolko mam vzdy otvorene vertikaly na oboch stranach put aj call (resp 4 nohy) a hned na zaciatku mesiaca mam stanovenu max stratu na ktorej zatvram v pripade atakovania mojich strikov....pracujem s rrr okolo 2:1 v najhorsom pripade ...zvycajne som in 1:1 a cca 70-80% ziskovych mesiacov....nevyhoda je ta ze casto sa mi profit naakumuluje len v 4 mesiacoch v roku a ostatny cas som brakeven jeden mesiac zarobi druhy prerobi.....vid minuly rok som profit vyrobil viac menej az od konca jula....strategia pracuje s max mesacnou stratou 10% a zatial som nemal viac ako 2 taketo mesiace v rade...casto ked nastane cosi taketo tak potom aj rok v rade zbieram len zisky z premii(tato situacia nastala v roku 2008 pri strmom prepade akcii a narastom IV som cely rok 2009 mohol otvarat nadherne siroke bezpecne obchody a mat tak vysoko nadpriemerne ziskovy rok)
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
na toto vlakno som naozaj zvedavy, tesim sa
Takze ukazem vam prvy obchod do ktoreho bolo mozne naskocit v piatok (ja v nom niesom) a to je IC so strikmi put 730/725 call 835/840....maximalne mozne premium bolo 1,8 pri maximalnom risku 3,2 co je pomer k historickej uspesnosti velmi prijemny (viac ako 90% takychto ic 5 tyzdnov do expiracie vyexpiruje bezcennych)...nasledne pridavam graf so strikmi statisticku vzorku a risk profile tohto IC
- Prílohy
-
- STRIKY
- 2011-01-10-TOS_CHARTS.png (31.5 KiB) 8202 zobrazení
RISK PROFIL
- Prílohy
-
- statisticka vzorka
- RUT.GIF (37.06 KiB) 8201 zobrazení
-
- Risk Profil
- 2011-01-10-Analyze.png (31.08 KiB) 8204 zobrazení
-
laty
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 17 07, 2008 5:44 pm
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
20 obchodov rocne? Takze nevstupujes rovnaky pocet dni do exp. ale cakas na vhodnu prilezitost? To znamena, ze vstupujes aj viac krat do toho isteho exp. mesiaca v iny den?
Jednoducho a strucne, je to postavene na tom, ze opcie su v istom pasme od trhu predrazene + money management. Pozor, ide o moj vyklad, zazil som niekolko dlhych diskusii pri pive, ktore ma o opaku nepresvedcili.
Ten historicky vypocet uspesnosti je povodne od obchodnika s nickom misak a je to veeelmi hruby odhad historickej uspesnosti. Je to totiz zjednoduseny test, ktory rata s tym, ze volatilita trhu v bodoch je nezavisla od aktualnej bodovej hodnoty.
Zjedodusene povedane, je rovnaka pravdepodobnost, ze trh spravi pohyb o 50b na urovni 700 ako aj na urovni 300.
Jednoducho a strucne, je to postavene na tom, ze opcie su v istom pasme od trhu predrazene + money management. Pozor, ide o moj vyklad, zazil som niekolko dlhych diskusii pri pive, ktore ma o opaku nepresvedcili.
Ten historicky vypocet uspesnosti je povodne od obchodnika s nickom misak a je to veeelmi hruby odhad historickej uspesnosti. Je to totiz zjednoduseny test, ktory rata s tym, ze volatilita trhu v bodoch je nezavisla od aktualnej bodovej hodnoty.
Zjedodusene povedane, je rovnaka pravdepodobnost, ze trh spravi pohyb o 50b na urovni 700 ako aj na urovni 300.
Farm Profi-Výroba diskov, špeciálnych kolies a dvojmontáží. Predaj pneumatík a duší pre poľnohospodársku, lesnú, stavebnú a komunálnu techniku.
Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
Predaj pneumatík na poľnohospodárske, lesné a stavebné stroje
Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
ano presne tak je to len zjednoduseny model a viac menej treba ho aktualizovat rocne ovela presnejsie su modely ktore pracuju s % zmenou nakolko ak pozres napr na SaP pred 12 rokmi malo range cca plus 3 minus 3 teraz je to 100% viac ....ja osobne pracujem ovela radcsej s premiami ako so samotnymi pevnymi strikmi...toto je len ilustracny priklad kde je pekne rrr a aj ked pracujes s aktualnou trhovou info tak podobne IC expiruju v 80% OTM teda moja expected value je vzdy pozitivna v priebehu roka (samozrejme ak pracujem s premiami nie mechanicky so strikmi) ak si postrehol RUT ma teraz striky po 5 nie po 10 ako tomu bolo predtym ..mne osobne nevyhovalo a obchoval som najcastejsie OEX
totok?
Abnormal Returns from Selling Index Put Options?
http://www.cxoadvisory.com/equity-optio ... t-options/" onclick="window.open(this.href);return false;
ci je v tom este nieco viacej?
a laty ti tvoji kamosi co ~toto trejduju, jak prezili 2008, trejduju to dalej? ty to trejdues ci mas uz nieco ine?
resp. oplati sa stym podla teba zaoberat alebo ani ne? sice opcie moc nemusim, ale...
Abnormal Returns from Selling Index Put Options?
http://www.cxoadvisory.com/equity-optio ... t-options/" onclick="window.open(this.href);return false;
ci je v tom este nieco viacej?
a laty ti tvoji kamosi co ~toto trejduju, jak prezili 2008, trejduju to dalej? ty to trejdues ci mas uz nieco ine?
resp. oplati sa stym podla teba zaoberat alebo ani ne? sice opcie moc nemusim, ale...
-
laty
- Silver Member *
IC36,
Jonatanus,
vyzera to tak dobre, ze sa mi to ani nechce verit a musi sa to niekde pekne posrat. vysledky hadzem do jedneho vlakna spolu s Radom. Ocakavam 2% za mesiac, nie z marginu ale z celkoveho kap. v ktorom je zahrnuta rezerva a cena riadenia + nieco naviac.
was ist das "aktualna trhova info?" Aktualna IV?ked pracujes s aktualnou trhovou info tak podobne IC expiruju v 80% OTM
Jonatanus,
Totok a spol. nezazili sep. 2008 a maj 2010.Abnormal Returns from Selling Index Put Options?
http://www.cxoadvisory.com/equity-optio" onclick="window.open(this.href);return false; ... t-options/
Obchoduju, tento rok zmazali straty a su celkovo v zisku (stav spred oct 2008 + viac $). Kazdy obchoduje mierne nieco ine. Vacsina ale nedostala na frak vdaka IC ale vypisom CALLiek na VIXe.a laty ti tvoji kamosi co ~toto trejduju, jak prezili 2008, trejduju to dalej?
obchodujem vlastne to iste ako IC36, ale lacnejsi podklad a poziciu riadim, nevystupujem na SL ale robim kung-fu tahy z prahy.ty to trejdues ci mas uz nieco ine?
vyzera to tak dobre, ze sa mi to ani nechce verit a musi sa to niekde pekne posrat. vysledky hadzem do jedneho vlakna spolu s Radom. Ocakavam 2% za mesiac, nie z marginu ale z celkoveho kap. v ktorom je zahrnuta rezerva a cena riadenia + nieco naviac.
Farm Profi-Výroba diskov, špeciálnych kolies a dvojmontáží. Predaj pneumatík a duší pre poľnohospodársku, lesnú, stavebnú a komunálnu techniku.
Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
prob. of exp, prob. of touch,Iv,(svojim sposobom aj Hv) obchodujes spy ? riadene strategie na lacnejsich trhoch mozu spolu s comm velmi negativne ovplyvnit vysledok navyse ked mas otvorene resp vypisane obchody v dvoch exp mesiacoch moze sa velmi lahko stat ze aj inac ziskovy pristup koli komisiam skonci na B/E....ale predpokladam ze ked tradujes SPY zrejme otvaras nejak okolo 20-30 dni pred exp .....
Keďže tu laty s velkou pravdepodobnosťou spomína mňa ,bez toho že by ma menoval,tak uvediem zopár doplnujúcich poznámok.
Za moju ,pomerne dlhú traderskú kariéru (pamätám si zlato pod 400USD/tr), som vyskúšal viacero spôsobov obchodovania IC na indexy, a všetky sa napokon ukázali byť stratové, alebo neobchodovatelné kvoli psychickej náročnosti a silnemu tlaku na pád do hope mode.
Preto ma ešte viac, než latyho udivuje , že kondor,ktorý momentálne robíme vykazuje stabilne dobré výsledky . Princíp vymyslela partia dlhoročných traderov známych zo servra pilsen-traders, preto by nebolo fér, keby sme sem dali na podnose detaily - aj my sme si museli dať dokopy informácie z viacerých zdrojov,hmlistých poznámok a vlastných skúseností . V podstate ide o to, že z naked strangla, otvoreného cca mesiac do expiry sa bráni longami iba strana, ktorá je pohybom podkladu ohrozená, a to dostatočne včas ,než začne drtit prudký pohyb pozíciu. Spôsob obrany si už aj tak každý musí napasovať sám na svoju psychiku. Obchodujú ním max. rok, takže skúsenosti z krízových časov su iba vo forme backtestov - ale aj tie boli na rozdiel od iných prístupov k IC celkom dobré.
Ja som v jeseni 2008 IC nerobil - ako laty napísal , kolektívne sme boli úspešne drtení naked short callmi na VIXe. Ja ,kedže som zameraním skôr bullish, som to prežil vďaka súhre šťastných náhod - neobchodujem velký účet ,tak som pozície v obavách zatváral dostatočne včas, aby som to ustál, a potom som sa nebál kupovať fundamentálne silné akcie, ktoré po kríze (teda ak už je po nej) zahojili moje rany
herman
Za moju ,pomerne dlhú traderskú kariéru (pamätám si zlato pod 400USD/tr), som vyskúšal viacero spôsobov obchodovania IC na indexy, a všetky sa napokon ukázali byť stratové, alebo neobchodovatelné kvoli psychickej náročnosti a silnemu tlaku na pád do hope mode.
Preto ma ešte viac, než latyho udivuje , že kondor,ktorý momentálne robíme vykazuje stabilne dobré výsledky . Princíp vymyslela partia dlhoročných traderov známych zo servra pilsen-traders, preto by nebolo fér, keby sme sem dali na podnose detaily - aj my sme si museli dať dokopy informácie z viacerých zdrojov,hmlistých poznámok a vlastných skúseností . V podstate ide o to, že z naked strangla, otvoreného cca mesiac do expiry sa bráni longami iba strana, ktorá je pohybom podkladu ohrozená, a to dostatočne včas ,než začne drtit prudký pohyb pozíciu. Spôsob obrany si už aj tak každý musí napasovať sám na svoju psychiku. Obchodujú ním max. rok, takže skúsenosti z krízových časov su iba vo forme backtestov - ale aj tie boli na rozdiel od iných prístupov k IC celkom dobré.
Ja som v jeseni 2008 IC nerobil - ako laty napísal , kolektívne sme boli úspešne drtení naked short callmi na VIXe. Ja ,kedže som zameraním skôr bullish, som to prežil vďaka súhre šťastných náhod - neobchodujem velký účet ,tak som pozície v obavách zatváral dostatočne včas, aby som to ustál, a potom som sa nebál kupovať fundamentálne silné akcie, ktoré po kríze (teda ak už je po nej) zahojili moje rany
herman
Nuz teda nemozem ani suhlasit ani protirecit nakolko ako spominam vyssie ja som pocas prepuknutia krizi zazil to co predtym nebolo v testoch ani v rokoch ako 2000/2001 a to som viac menej s touto riadenou IC strategiou iba zacinal a hned som chytil 2 plne straty(plne straty myslim mentalne SL nie upla expiracia jedneho kridla itm)bolo dost tazke otvarat decembrovych vtakov pri takej volatilite kde predtym vix nikdy nebola a vlasne nik nevedel co bude dalej(lehman bro,wash.mutal , citig)nakoniec sa to vsetko otocilo a okrem marca 2009 som nemal stratovy mesiac a vsetko sa napokon vratilo k svoje dlhodobej exp.value...koniec koncov budem sa snazit do tochto vlakna postovat co najviac a byt co najrealistickejsi....chyba mnoho obchodnikov je ta ze nepozeraju na trading ako na biznis a zvlast nie na obchovanie ic...treba na to pozerat tak ako keby si bol poistovna a mat rocnu ROI 20% je uzastne a ak by to bolo mozne tocit stale dookola za chvilu zhltnes cely svet lebo si rychlejsi ako ekonomika
(joke).....dufam ze toto vlakno bude aj pre tych skusenejsich ako ty herman aspon malym prinosom a naopak predpokladam ze vy skusenejsi budete mat prinos do vlakna nakolko myslim ze je to najjednoduchsi sposob ako sa da porazat trh....
Čítam to tu pomerne často,tak možno niekedy zase niečo napíšem. Aj ked obdobie ,ked som vypisoval na fóra mám už za sebou,tak to slúbiť nemôžem
.
Vo všeobecnosti je ale pomerne ťažké zodpovedne sa vyjadrovať k stratégii niekoho iného, navyše ked som poznačený množstvom negatívnych skúseností, a čo sa týka stratégii a ich funkčnosti som dosť velký skeptik. Ale to mi na druhej strane pomáha chrániť moje prachy...
herman
Vo všeobecnosti je ale pomerne ťažké zodpovedne sa vyjadrovať k stratégii niekoho iného, navyše ked som poznačený množstvom negatívnych skúseností, a čo sa týka stratégii a ich funkčnosti som dosť velký skeptik. Ale to mi na druhej strane pomáha chrániť moje prachy...
herman
-
laty
- Silver Member *
IC36,
ak sem vydrzis hadzat obchody, bude to skvele. mozeme porovnat vysledky.
Stale nerozumiem ako si sa dostal k pravdepodobnosti 80% (predpokladam bezcennej exp). pre daneho kondora. Su to cisla z platformy TOS? "Prob. of exp" a "prob. of touch" mozes ratat roznymi sposobmi, ked beries bud IV, HV alebo dany histogram pohybov trhu.
Preco si nevstupil v piatok do danej pozicie?
Herman,
vitaj
.
ak sem vydrzis hadzat obchody, bude to skvele. mozeme porovnat vysledky.
Stale nerozumiem ako si sa dostal k pravdepodobnosti 80% (predpokladam bezcennej exp). pre daneho kondora. Su to cisla z platformy TOS? "Prob. of exp" a "prob. of touch" mozes ratat roznymi sposobmi, ked beries bud IV, HV alebo dany histogram pohybov trhu.
Preco si nevstupil v piatok do danej pozicie?
Herman,
vitaj
Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
Kultivačné kolesá
Traktorové dvojmontáže
ten obchod neni sucastnou mojho planu..vstupujem presne v urcitom pasme v mesiaci vtedy ked zacina exponencialne klesat theta(ona straca exponencialne po cely cas ale v urcitom bode zacina skutocne markantne pracovat pre nas..)ano tie data su z TOS...vsetky obchody su robene na zaklade statistiky nerobim ziadnu analyzu a nikdy jednotlive nohy nelegujem ale vzdy otvaram sucastne pripadne po vertikalach....povedzme otovorim IC na OEX vzdy 20 dni pred expiraciou za presne dane premium povedzme 1.00 ....v dobach kedy je IV vysoka to bude znamenat sirku kridel povedzme plus 50 minus 50 naopak v casoch nizsej volatility podobne premium dostanem napr na call nohe plus 30 a na putke - 40 ....dalsia vec pomerne dost dolezita a mnoho obchodnikmi zadedbavana je rrr daneho IC....cisto z matematickeho hladiska povedzme ze rok ma 10 mesiacov a ty mas 70% uspesnost IC ale rrr mas negativne 1:2.....a teda 7 mesiacov v roku zarobis 7x100 usd a 3 krat v roku prerobis 3x200 usd...suma sumarum si plus 100 usd bez poplatkov ked zaratame aj tie si dlhodobo si na 0 a tu je ten problem ktory popisuje herman....este horsia situacia nastava ked pracujes s ic s rrr napr 1:4 alebo nebodaj 1:9 ako je mozne najst hocikde na us weboch kde pisu ze v usa dokazu zarabat dochodcovia vypisovanim IC a privyrabat si k dochodku...samozrejme len dotedy kym nechytia heatera a odpisu podstatnu cast uctu na tom ze jeden ftacik im uletel .... v zaciatkoch som mal jedneho mentora ktory tvrdil ze toto je spravna cesta a ze takto to ide (mimochodom pocas krizy prerobil takmer cely ucet na kalendaroch na vixe).snazil som sa aj ic legovat aj vseliak umiestnovat na S/R urovniach ale nic pre mna nefungovalo lepsie ako statisticka analyza expected value alebo equity krivka a mechanicky otvaranie mesiac co mesiac s presne danym SL
IC36,
aj ja používam TOS, a greeks ktoré udávajú by som bral s velkou rezervou. Niekedy už "okometricky" vidím,že nie su správne. Raz bola delta celý den v platforme s opačnými znamienkami, než mala byť. Theta je dost často, hlavne u OTM opcii už na prvý pohľad absolutne nereálna. A potom to deformuje aj PL graf.
A nejaké %probability vobec nesledujem, nemajú pre mna žiadnu výpovednú hodnotu.Dá sa počítať viacerými spôsobmi a v platforme nevidíš, aký bol použitý
Jediné, čomu verím ja, je hodnota premia, tá sedí vždy
herman
aj ja používam TOS, a greeks ktoré udávajú by som bral s velkou rezervou. Niekedy už "okometricky" vidím,že nie su správne. Raz bola delta celý den v platforme s opačnými znamienkami, než mala byť. Theta je dost často, hlavne u OTM opcii už na prvý pohľad absolutne nereálna. A potom to deformuje aj PL graf.
A nejaké %probability vobec nesledujem, nemajú pre mna žiadnu výpovednú hodnotu.Dá sa počítať viacerými spôsobmi a v platforme nevidíš, aký bol použitý
Jediné, čomu verím ja, je hodnota premia, tá sedí vždy
herman