podnikanie s potravinovými doplnkami
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
podnikanie s potravinovými doplnkami
Ahojte,
rozmýšľam nad podnikaním s potr. doplnkami prostr. kamenných obchodov (nie online, tých je myslím dosť). Kamenný obchod orientovaný na potr. doplnky (nie doplnky orientované pre kulturistov, ale vitamíny a tak) som ešte nevidel. Trochu sa v tom vyznám, tak by som to možno chcel i zúročiť. Viete mi poradiť, či je šanca na úspech a čo je potrebné, kebyže ich chcem dovážať z USA a predávať na SVK, že aká byrokracia ma prípadne čaká?
Vitamíny z USA sú oveľa lacnejšie a lepšej kvality ako z lekárni na SVK a keď vidím, koľko tých lekární je, tak neverím, že prežívajú len z predpisov liekov. Kebyže je obchod na očiach, tak ľudia by aj mohli prísť, nie?
Ďakujem!
rozmýšľam nad podnikaním s potr. doplnkami prostr. kamenných obchodov (nie online, tých je myslím dosť). Kamenný obchod orientovaný na potr. doplnky (nie doplnky orientované pre kulturistov, ale vitamíny a tak) som ešte nevidel. Trochu sa v tom vyznám, tak by som to možno chcel i zúročiť. Viete mi poradiť, či je šanca na úspech a čo je potrebné, kebyže ich chcem dovážať z USA a predávať na SVK, že aká byrokracia ma prípadne čaká?
Vitamíny z USA sú oveľa lacnejšie a lepšej kvality ako z lekárni na SVK a keď vidím, koľko tých lekární je, tak neverím, že prežívajú len z predpisov liekov. Kebyže je obchod na očiach, tak ľudia by aj mohli prísť, nie?
Ďakujem!
Re: podnikanie s potravinovými doplnkami
hlavne si dobre spocitaj kolko toho musis predat aby si vobec nieco zarobil, resp. aby si zarobil tolko ze sa ti s tym oplati srat.
na internete to mozes vyskusat prakticky s nulovymi nakladmi, ak si otvoris kamenny obchod, potrebujes priestor, vybavenie, zasoby, atd. - naklady v statisicoch (skk)..
kolko je ludi co bude chodit k tebe do obchodu specialne kupovat vitaminy nejake, ktore maju v kazdej druhej lekarni?
a kupi si jedno balenie za 100 korun ktore mu vydrzi 2 mesiace..
te kulturisticke veci su omnoho zajimavejsie lebo je to podstatne drahsie.
a hlavne si nemysli ze to ked ty vies ze te vitaminy su dobre (alebo kvalitne), tak ze to oceni aj bezny blbec.
na internete to mozes vyskusat prakticky s nulovymi nakladmi, ak si otvoris kamenny obchod, potrebujes priestor, vybavenie, zasoby, atd. - naklady v statisicoch (skk)..
kolko je ludi co bude chodit k tebe do obchodu specialne kupovat vitaminy nejake, ktore maju v kazdej druhej lekarni?
a kupi si jedno balenie za 100 korun ktore mu vydrzi 2 mesiace..
te kulturisticke veci su omnoho zajimavejsie lebo je to podstatne drahsie.
a hlavne si nemysli ze to ked ty vies ze te vitaminy su dobre (alebo kvalitne), tak ze to oceni aj bezny blbec.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 249 times
- Been thanked: 606 times
- Kontaktovať používateľa:
jedna farmaceuticka distribucna spolocnost vlastni niekolko desiatok lekarni na Slovensku, tych distribuciek je niekolko.Myslim /viem/, ze nedokazes predavat vo svojom obchode take mnozstva produktov,aby si dostal o mnoho lepsie podmienky ako oni.Ak by bolo nieco omnoho lacnejsie v zahranici a oni o tom nevedia/ co pochybujem/ a ty to zacnes predavat s uspechom ,ver ze do mesiaca to budu predavat aj oni no lacnejsie.
Tak ,ako to pises ty,zacinali majitelia tych distribuciek v roku 1989, no zial, to je uz cez 20 rokov.
Moj osobny nazor ze cesta cez obchod je uz zarubana, volnejsie su sluzby, s rastucou zivotnou urovnou budu potrebnejsie.
Tak ,ako to pises ty,zacinali majitelia tych distribuciek v roku 1989, no zial, to je uz cez 20 rokov.
Moj osobny nazor ze cesta cez obchod je uz zarubana, volnejsie su sluzby, s rastucou zivotnou urovnou budu potrebnejsie.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
napr. taký vitamín D, na svk sa predáva tento (s iným som sa nestretol): http://www.mojalekaren.sk/vitamin-d3-60 ... mpaign=DYN" onclick="window.open(this.href);return false;, v USA sa predáva napr. tento http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- ... 16272?at=0" onclick="window.open(this.href);return false;. Mojím rýchlym prepočtom vychádza ten z USA 10x lacnejšie.
-
radvan
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
- Been thanked: 11 times
a si si isty, ze to mozes len tak lahko v SR predavat bez kadejakych povoleni a podobne ? ... ze kupis nieco v US a predas na slovensku bez toho aby si to potreboval mat schvalene nejakou potravinarskou komisiou ?
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
myslim, ze urad verejneho zdravotnictva vedie register lieciv a pod., ktore mozes distribuovat. Takze od nich by si potreboval povolenie.
a s takymito lacnymi vecami by si musel mat tak 1000 % prirazku aby si uzivil kamenny obchod (alebo obrovsky objem). A to uz za predpokladu, ze tam dokazes dostat zakaznika.
a s takymito lacnymi vecami by si musel mat tak 1000 % prirazku aby si uzivil kamenny obchod (alebo obrovsky objem). A to uz za predpokladu, ze tam dokazes dostat zakaznika.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
drahé to môže byť napríklad aj preto, lebo vybaviť nejaké certifikáty môže stáť X eur. A keď to rozpočítaš na malý objem predaja na Slovensku > X / 2000 kusov, tak ťa to možno vyjde 2 EURÁ na balenie.
Ono s tým registrovaním potravinových doplnkov zase nie je až taký problém. Jeden známy tak rozbehol biznis v Čechách. Podmienka bola, že všetky certifikáty z USA musel doložiť aj s prekladom do češtiny. A za poplatok tuším 1000 Kč (neni som si teraz istý, ale viem, že to moc nebolo) mu udelili licenciu. Je pravda, že to sú Čechy. Ale počítam, že až taký diametrálny rozdiel v legislatíve asi nebude.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
tak potom tá certifikácia vôbec nie je drahá. Problém budú len fixné náklady - na to aby si bol aspon na nule musis predat X tisic tych krabiciek.
Filip, prečo myslíš, žeby trebalo predať x tisíc, veď keby som si dal 50%-nú prirážku, tak to je hneď 5€ na jednom kuse.
Myslíte, že ľudia by neinvestovali do zdravia, kebyže som im ponúkol aj kadejaké "finty" na choroby, ktoré by sa dali eliminovať užívaním potr. doplnkov?
Myslíte, že ľudia by neinvestovali do zdravia, kebyže som im ponúkol aj kadejaké "finty" na choroby, ktoré by sa dali eliminovať užívaním potr. doplnkov?
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
spočítaj si fixné náklady a uvidíš. Ale odhadom tá 50% prirážka bude málo (na malé objemy predaja čo tu dosiahneš).
Kamenná predajňa:
nájomné: 15 000 EUR / rok
elektrina, kúrenie: 1500 EUR / rok
mzdové náklady: 14 000 EUR / rok
investičné náklady do zariadenia atď: 10 000 EUR
účtovníctvo: 1000 EUR / rok
spolu fixné ročné náklady takmer: 30 000 EUR ročne.
Na to musíš predať 6000 balení za rok, aby som bol len na nule. A to som tam vypísal náklady len tak z hlavy. Ak by si to reálne riešil, tak ešte stúpnu o všelijaké drobné položky.
Kamenná predajňa:
nájomné: 15 000 EUR / rok
elektrina, kúrenie: 1500 EUR / rok
mzdové náklady: 14 000 EUR / rok
investičné náklady do zariadenia atď: 10 000 EUR
účtovníctvo: 1000 EUR / rok
spolu fixné ročné náklady takmer: 30 000 EUR ročne.
Na to musíš predať 6000 balení za rok, aby som bol len na nule. A to som tam vypísal náklady len tak z hlavy. Ak by si to reálne riešil, tak ešte stúpnu o všelijaké drobné položky.
Mozno trochu oftopic, ale k tomu vitaminu D3:
Slovensky stoji cca 4 eur, americky asi 2x tolko v dolaroch. A ma 240 kapsul, slovensky ma 60. Cize na jednu kapsulu to je asi o polovicu lacnejsie. Americke kapsule maju 4x vacsi obsah vitaminu. Ale to si mozno ani nikto nevsimne a keby aj, musel by si ludi presvedcit ze tolko potrebuju. Okrem toho, 2000 UI je oficialna hranica bezpecnosti dennej davky vitaminu D3 podla WHO alebo USDA (hoci som cital ze sa to ide prehodnocovat nahor).
A vzhlad toho americkeho vitaminu nevzbudzuje zdanie extra velkej kvality. Hm, ingrediencie "Rice bran oil", ktora tvori asi vacsinu obsahu kapsuly. Mozno nejakemu laickemu nadsenecovi biopotravin by to imponovalo, ale ziskat olej zo ryzovych otrub je sakra narocny chemicky proces a bude tam kopa rezidui. V Biomine je obycajny olivovy olej. A low-cost vyrobca Walmark napriklad dava rybi olej, co je este lepsie.
Slovensky stoji cca 4 eur, americky asi 2x tolko v dolaroch. A ma 240 kapsul, slovensky ma 60. Cize na jednu kapsulu to je asi o polovicu lacnejsie. Americke kapsule maju 4x vacsi obsah vitaminu. Ale to si mozno ani nikto nevsimne a keby aj, musel by si ludi presvedcit ze tolko potrebuju. Okrem toho, 2000 UI je oficialna hranica bezpecnosti dennej davky vitaminu D3 podla WHO alebo USDA (hoci som cital ze sa to ide prehodnocovat nahor).
A vzhlad toho americkeho vitaminu nevzbudzuje zdanie extra velkej kvality. Hm, ingrediencie "Rice bran oil", ktora tvori asi vacsinu obsahu kapsuly. Mozno nejakemu laickemu nadsenecovi biopotravin by to imponovalo, ale ziskat olej zo ryzovych otrub je sakra narocny chemicky proces a bude tam kopa rezidui. V Biomine je obycajny olivovy olej. A low-cost vyrobca Walmark napriklad dava rybi olej, co je este lepsie.
Filip, ja som mal/mám iné prepočty na kamenný obchod, o dosť nižšie 
Martin, americké kapsule majú 5x väčší obsah účinnej látky a sú to minimálne o polovicu menšie tobolky. Doporučené denné dávky minerálov a vitamínov sú šialene podhodnotené, často desaťnásobne i stonásobne. Už pred 50 rokmi sa prišlo na to, že je pôda vyčerpaná, a že jej produkty neobsahujú toľko živín ako predpokladajú tabuľky o ich obsahu, a že doporučené denné dávky minerálov a vitamínov sú šialene podhodnotené, často desaťnásobne i stonásobne. Bez dopĺňania minerálov, vitamínov a stopových prvkov nebudeme zdravý. Tým nenabádam ku kupovaniu drahých potravinových doplnkov a k ich enormnému užívaniu, nabádam len, k uvedomeniu problému z ich nedostatku a zmene stravy, či ich dopĺňaniu. Čím skôr si človek uvedomí, že sám sebe si je lekárom, tým lepšie.
Oficiálne hranice bezpečnosti sú tiež téma na menšie rozpísanie sa
Ohľadom vit. D, väčšina populácie ho má dosť veľký, niekedy i extrémny nedostatok, keď si uvedomíme, že vit. D je v tele jeden z najdôležitejších, ak nie najdôležitejší.
Ohľadom tých rezudií neviem aká je pravda, ale Now je v amerike značka.
Martin, americké kapsule majú 5x väčší obsah účinnej látky a sú to minimálne o polovicu menšie tobolky. Doporučené denné dávky minerálov a vitamínov sú šialene podhodnotené, často desaťnásobne i stonásobne. Už pred 50 rokmi sa prišlo na to, že je pôda vyčerpaná, a že jej produkty neobsahujú toľko živín ako predpokladajú tabuľky o ich obsahu, a že doporučené denné dávky minerálov a vitamínov sú šialene podhodnotené, často desaťnásobne i stonásobne. Bez dopĺňania minerálov, vitamínov a stopových prvkov nebudeme zdravý. Tým nenabádam ku kupovaniu drahých potravinových doplnkov a k ich enormnému užívaniu, nabádam len, k uvedomeniu problému z ich nedostatku a zmene stravy, či ich dopĺňaniu. Čím skôr si človek uvedomí, že sám sebe si je lekárom, tým lepšie.
Oficiálne hranice bezpečnosti sú tiež téma na menšie rozpísanie sa
Ohľadom vit. D, väčšina populácie ho má dosť veľký, niekedy i extrémny nedostatok, keď si uvedomíme, že vit. D je v tele jeden z najdôležitejších, ak nie najdôležitejší.
Ohľadom tých rezudií neviem aká je pravda, ale Now je v amerike značka.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
ak to nechces predavat u seba v pivnici, tak tie Filipove odhadovane naklady su este velmi triezve
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Nájom približne zodpovedajú kiosku v obchodnom centre v BA. Možno to vyjde aj viac. Menej by to stálo len niekde v nemocnici. v poliklinikách a podobne. Alebo na miestach s nízkym trafikom ľudí.
A ak chceš mať nejako normálne otvorené a nezatvárať vždy keď pôjdeš niečo vybaviť, alebo ti ochorie predavačka, tak musíš mať dve pracovné sily.
A ak chceš mať nejako normálne otvorené a nezatvárať vždy keď pôjdeš niečo vybaviť, alebo ti ochorie predavačka, tak musíš mať dve pracovné sily.
V BA sú riadne pálky... Tie lekárne na každom rohu ako prežívajú? To toľko ľudí je chorých?
Z tých nákladov by sa ale mala odstrániť položka: Mzdové náklady. Lebo ak to bude celé riadiť on sám, vrátane predaja, tak táto položka je bezpredmetná.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
to tam bude robiť zadarmo?Lebo ak to bude celé riadiť on sám, vrátane predaja, tak táto položka je bezpredmetná.
A to tam bude 8,5h denne úplne každý deň cez otváraciu dobu? Na jednu predajňu jednoducho potrebuješ 2 predavačky či chceš, alebo nechceš. Ak je to v obchodnom centre, tak tri predavačky. Zatvoriť proste nemôžeš - máš to v zmluve.
To nie je ako keď si oprava hodín, že keď si ideš nakúpiť pružinky, tak si vyvesíš, že máš zatvorené. V maloobchode musíš byť otvorený stále. Inak ti ľudia prestanú chodiť. A sám to rozhodne neutiahne, lebo ako majiteľ musí vybavovať 100 vecí mimo predajne. Nehovoriac o tom, že keď chce mať viacej pobočiek, tak to už vôbec nie je reálne aby to ťahal sám.
mimo BA budeš mať nižšie nájomné, ale aj nižšia kúpyschopnosť, menej obyvateľov, nižší trafik.V BA sú riadne pálky
neviem. Asi to bude tým, že predávajú omnoho viac sortimentu, než len vitamíny. Tie čo sú v poliklinikách a nemocniciach majú asi nízky nájom. Tie čo sú v obchodných centrách zase nemajú v rámci jedného OC konkurenta.Tie lekárne na každom rohu ako prežívajú? To toľko ľudí je chorých?
Čiže keby som to chcel rozbehnúť iba online, tak mi kadejaké povolenia netreba, nie?
Btw. dnes som prešiel cez pol námestia v Senci a som zazrel asi 6 lekární... Pri počte obyvateľov do 20 000 to je pre mňa riadne vysoký počet...
Btw. dnes som prešiel cez pol námestia v Senci a som zazrel asi 6 lekární... Pri počte obyvateľov do 20 000 to je pre mňa riadne vysoký počet...
Ak bude majiteľom, tak to bude robiť za zisk.filip glasa napísal:to tam bude robiť zadarmo?
Poznám dosť ludí, čo robia sami ako majitelia vo vlastných predajniach. A robia si sami nákup atď, iba na účtovníctvo majú niekoho iného. Takže sa to dá. Človek sa síce narobí, ale na začiatok musí niečo vydržať.filip glasa napísal:A to tam bude 8,5h denne úplne každý deň cez otváraciu dobu? Na jednu predajňu jednoducho potrebuješ 2 predavačky či chceš, alebo nechceš.
To už si ale strašne strašne ďaleko v budúcnostifilip glasa napísal:Nehovoriac o tom, že keď chce mať viacej pobočiek, tak to už vôbec nie je reálne aby to ťahal sám.
Osobná skúsenosť môjho kamoša, čo si otvára autoservis. V BA mu dali omnoho výhodnejšie nájomné podmienky ako v NR. Sám som sa tomu divil, ale je to tak. A možno mal len šťastie na rozumného majiteľa nehnutelnosti v BA.V BA sú riadne pálky
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
to hej, ale pocitat to do fixnych nakladov musi, lebo ci je to zisk, alebo vyplata, tak zadarmo tam robit nebude.Ak bude majiteľom, tak to bude robiť za zisk.
Existuje jedno podnikatelské pravidlo. Prvých 6 mesiacov je normálne byť v červených číslach. A preto treba rátať zhruba na takú dobu, že tak dlho bude treba do toho treba vrážať. Preto treba začať s niečím a nie s ničím. Nuž, je to investícia a každá investícia prináša isté riziko.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
jedna vec je zisk z investície a druhá vec je výplata. Ak sa zisk rovná len tomu, čo by tam zarobil predavač, tak je to zlé podnikanie. To nemusí podnikať, ale môže ísť robiť úplne bez starostí niekde predavača.Nuž, je to investícia a každá investícia prináša isté riziko.
preto vždy musí počítať so svojou výplatou bez ohľadu na to ako si ju vypláca. Zisk musí byť už po zarátaní tohoto "nákladu" - aj keď nie účtovne.
Tak ale predsa nemôžeš od začiatku čakať bohvieaké zisky. Ak bude mať zisk napr. 350€, tak myslím si, že môže byť spokojný. To je aj jeho výplata zároveň. Aj keď hovorím, že mal by mať tolko peňazí, aby prvého pol roka bol schopný kryť straty a aj mal z čoho žiť. Ak však po polroku nebude v zelených číslach, tak potom je to naozaj na zavretie.
A myslíte, že je možné tie potravinové doplnky po schválení na príslušných miestach distribuovať do lekárni? V podstate sa stať distribútorom?
Ďakujem.
Ďakujem.
nejak mozne to urcite je len
a) preco by to mali chcet predavat
b) museli by to nakupovat lacnejsie jak to co nakupuju teraz
a) preco by to mali chcet predavat
b) museli by to nakupovat lacnejsie jak to co nakupuju teraz
Zbytočne sa zaoberať niečím, čo v žiadnom prípadne nezvládneš a zadlžíš sa. Na trhu sú iní silní borci. Najlepšie podnikanie bez rizika je dobrý a jednoducghý MLM s príjmom niekoľko tisíce EUR za krátku chvíľu, http://www.lider.tym.sk" onclick="window.open(this.href);return false;. Máš postarané o prácu a zábavu po celý život a super dôchodok už o pol roka. Bude to stáť len 66 centov na začiatok a o mesiac už nič !!!