Aka bola vasa najvacsia strata a ako to znasate ked sa pozicia otaca proti vam, pretoze mne niekedy byva az na vracanie ??
robite aj denne alebo vacsina z Vas je dlhodobych ?
Kolko je podla vas idealne zhodnotenie p.a.
Zisky/straty
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Zisky/straty
Ahoj do akcii neinvestujem ale poviem ti ako to bolo u mna.
Ten kruty pocit poznam ale veril som si a tak som siel cez to i tak, v momente vstupu som bol taky nervozny ze som musel skratka na zachod (ale nie zvracat
)
Bola to ocista ohnom ale casom to preslo aj ked sa mi v skutocnosti hned nedarilo, vlastne som iba casom zistil ze som obchodoval bez vyhody (fakt
) ale trh je celkom chaos takze som i tak nebol v brutalnej strate a zo vsetkeho som sa dostal... brutalne nervozny som nikdy nebol hoci ma straty mrzeli, myslim ze mi najviac pomohol pohlad na krivky patternov ktore pouzivam...
... na tie dalsie otazky neviem ci chces odomna nieco pocut kedze obchodujem eurusd a zlato
ale ak si zvedavy, pozicie drzim najcastejsie jeden den, obcas 2-3.
o zhodnoteni budem radsej ticho
Ten kruty pocit poznam ale veril som si a tak som siel cez to i tak, v momente vstupu som bol taky nervozny ze som musel skratka na zachod (ale nie zvracat
Bola to ocista ohnom ale casom to preslo aj ked sa mi v skutocnosti hned nedarilo, vlastne som iba casom zistil ze som obchodoval bez vyhody (fakt
... na tie dalsie otazky neviem ci chces odomna nieco pocut kedze obchodujem eurusd a zlato
ale ak si zvedavy, pozicie drzim najcastejsie jeden den, obcas 2-3.
o zhodnoteni budem radsej ticho
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2778 times
Keď nejde o život, nejde o nič.
Milióny ľudí zomierajú od hladu a chceli by mať tvoje starosti.
Strata na burze je daň za vlastnú hlúposť a pažravosť. Ber to tak a hneď ti bude lepšie.
Prachy sú len prachy. Boli a budú. Hlavne si neznič zdravie.
Ideálne zhodnotenie je 1 000 000 % p.a. a hajde do dúchodu
Hore hlavu!
Milióny ľudí zomierajú od hladu a chceli by mať tvoje starosti.
Strata na burze je daň za vlastnú hlúposť a pažravosť. Ber to tak a hneď ti bude lepšie.
Prachy sú len prachy. Boli a budú. Hlavne si neznič zdravie.
Ideálne zhodnotenie je 1 000 000 % p.a. a hajde do dúchodu
Hore hlavu!
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
pred casom som sa bavil s kamaratom o tom ze existuje milion vseliakych edukacnych projektov a webov, kde Vas vacne usmiati ludia budu presviedcat o tom aky je trading uzasny biznis a ako si nim dokazete zarobit na vlastne sny. v podstate maju pravdu ale vacsinou zabudnu dodat ze pri skutocnom tradingu sa budete musiet prekusat fazami ktore si bezny clovek nevie predstavit. kedy Vam bude zle nielen psychicky , mozu prist zdravotne problemy, zavrate, nespavost, fazy totalneho vycerpania . Vase telo si bude musiet zvyknut na striedajuce navaly euforie a frustracie niekolko krat za den. pri genetickej predispozicii na urcite choroby moze byt tento stres prave spustacom tychto chorob (epilepsia, maniodepresia). samozerejme ze nikoho nechcem strasit ale toto su veci ktore som zatial na ziadnom american dream webe nevidel a kedze som sa s tym uz stretol. telo si na stres musi zvykat v malych davkach.
radsej to tu medzi diskusiami spomeniem ako varovanie. nie kazdy clovek je stavany na tento biznis. takze si je treba dobre zvazit ci sa na to clovek da. ak spada do rizikovej kategorie tak to rozhodne nema vyznam.a ak nie tak je dobre si zvazit ci to za tie nervy stoji.
vela ludi si totiz mysli. ze ludia ktori z obchodovanim skoncili po roku , dvoch, su odpadlici a su hlupaci lebo to nezvladli. castokrat su to ale inteligentni ludia ktori uznali ze na to proste niesu stavani. a ak ma taketo rozhodnutie racionalny zaklad, nieje to ziadna hanba. su aj dolezitejsie veci ako trading.
kewneloboy: ked ti byva na zvracanie, tak je jasne ze tvoje telo nezvlada tuto mieru stresu. . jedine co ta od tychto stavou ma sancu oslobodit je :
1) okamzite znizenie rizika, 2) strategia postavena na velmi silnej statistickej vyhode, 3)zobchodovanie co najvacsieho poctu uplne identickych obchodov (mysli sa prevedenie obchodov )- vybudovanie rutiny.
radsej to tu medzi diskusiami spomeniem ako varovanie. nie kazdy clovek je stavany na tento biznis. takze si je treba dobre zvazit ci sa na to clovek da. ak spada do rizikovej kategorie tak to rozhodne nema vyznam.a ak nie tak je dobre si zvazit ci to za tie nervy stoji.
vela ludi si totiz mysli. ze ludia ktori z obchodovanim skoncili po roku , dvoch, su odpadlici a su hlupaci lebo to nezvladli. castokrat su to ale inteligentni ludia ktori uznali ze na to proste niesu stavani. a ak ma taketo rozhodnutie racionalny zaklad, nieje to ziadna hanba. su aj dolezitejsie veci ako trading.
kewneloboy: ked ti byva na zvracanie, tak je jasne ze tvoje telo nezvlada tuto mieru stresu. . jedine co ta od tychto stavou ma sancu oslobodit je :
1) okamzite znizenie rizika, 2) strategia postavena na velmi silnej statistickej vyhode, 3)zobchodovanie co najvacsieho poctu uplne identickych obchodov (mysli sa prevedenie obchodov )- vybudovanie rutiny.
Moje pocity z tychto dni ?
V akciach (xetra) som od aprila 2010, urobil som cca 10 obchodov zvacsa kratkodobych (niekolko dni). Prve obchody som mal adrenalin tak na 100%
, na tych poslednych uz mam vysku adrenalinu len na 90%
Dostal som sa na zisk uctu 8%. No ostal som visiet poslednym obchodom v tychto dnovych prepadoch. Dovod? Slaba pevna vola ujst s malou stratou na obchode. Momentalna nezrealizovana strata 8%
a zly spanok a snivanie o Q3
Niesu to vysoke sumy (vyska uctu 6000€), ale na burzu som sa neprisiel zivit, ale sa nieco naucit. Ako funguju trhy, moja psychika, psychika davu, politika... A casom, mozno po dalsich dvoch rokoch "vyuky" aj stabilne zhodnocovat.
Mimochodom, Juggler dik za tvoje zive obchody, ak by som sa ich drzal dnes som v zisku.(bol som nanazraty
)
V akciach (xetra) som od aprila 2010, urobil som cca 10 obchodov zvacsa kratkodobych (niekolko dni). Prve obchody som mal adrenalin tak na 100%
Mimochodom, Juggler dik za tvoje zive obchody, ak by som sa ich drzal dnes som v zisku.(bol som nanazraty