Prosim poradte lepsie terminovany ucet v GBP alebo eurach? Jedna sa o ciastku 38.000 britskych libier.Neviem nesledujem ako sa pohybuje libra na trhu ci oslabuje oproti eur a ci by som stratila vela na tejto premene z libier na euro menu.Dakujem pekne za pomoc vopred.
Lepsi terminovany ucet v GBP alebo eurach?
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Lepsi terminovany ucet v GBP alebo eurach?
Prosim poradte lepsie terminovany ucet v GBP alebo eurach? Jedna sa o ciastku 38.000 britskych libier.Neviem nesledujem ako sa pohybuje libra na trhu ci oslabuje oproti eur a ci by som stratila vela na tejto premene z libier na euro menu.Dakujem pekne za pomoc vopred.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Re: Lepsi terminovany ucet v GBP alebo eurach?
v akej mene budes tie peniaze v buducnosti minat ?
kurzove riziko je problem, ktory by si mal riesit, nie ci je niekde urok o 1% vyssi
kurzove riziko je problem, ktory by si mal riesit, nie ci je niekde urok o 1% vyssi
No vidim,ze sa do toho nerozumiem absolutne vobec. Peniaze mam na terminovanom ucte len neviem ci je vyhodne menit momentalne z libier na eurovu menu.Kedze planujem zit na Sk,tak asi v buducnosti to ur,mne ide teraz len o vyhodu sporenia a ako sa bude vyvyjat libra a euro,to asi nevie teraz nik,ale peniaze momentalne nepotrebujem.Chcela som len vediet s dlhodobeho hladiska na setenie ktoru menu je vyhodnejsie setit na terminovanom ucte.Co je lepsie mat uschovane libru alebo euro.Dakujem pekne.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
Úroky sú vyššie na GBP, ale zase Libra môže voči EURu oslabovať. Takže ani jedna možnosť nie je "lepšia". Ale ak budeš míňať peniaze v budúcnosti v EUR, tak je istejšie premeniť ich na EUR a nájsť najvýhodnejší termiňák v EUrách. Síce to bude možno o percentíčko menší úrok ako v GBP, ale vyhneš sa riziku, že libra voči EUR oslabí ešte viac.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
presne tak. Menove riziko je podstatne horsie ako "o 1% nizsi urok". Urcite by som zamenil.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
Od roku 2000 eur vyrazne posilnilo oproti gbp, nemyslim, ze euro udrzi svoje zisky z hladiska problemov v unii.Ak je vyssi urok, ja by som ostal v GBP. Bavim sa o obdobi aspon 5 rokov. Prikladam graf vyvoja kurzu.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
kirei mi nepripada ako forexova spekulantka. Aj ked si mozeme mysliet ze EUR je vacsi hnoj ako GPB, uspory by som si na to nevsadil.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
Tak,Aristotelova zlata stredna cesta polovica eur a polovica gbp. Kirei mne staremu vlkovi pripada ako dobra partia. 
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Problémy má dosť aj GB. Síce tam to už sčasti prehrmelo a kurz libry to už zohľadňuje. Ale nedá sa povedať, že by na tom boli ekonomicky oveľa lepšie ako EU.
peter.cmorej napísal:kirei mi nepripada ako forexova spekulantka. Aj ked si mozeme mysliet ze EUR je vacsi hnoj ako GPB, uspory by som si na to nevsadil.
Srandicky srandicky? No nezijem v anglicku,ale v Azii,tie libry tam mam na ucte dlho.Tak urok je nizsi na librach,tam je to na rok 1,10% kdezto na eurovom je okolo 3% ked ich dam na 3 roky,pretoze momentalne ich nepotrebujem.Takze zamenit na eura?
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2399 times
- Been thanked: 2790 times
Jasné, zameň to na €. Budeš mať pokoj...nemusíš sledovať kurzy. Zvlášť, keď nežiješ v GB.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Nie, ja som to myslel vazne, faktKirei napísal:Srandicky srandicky?
Nie, ja som to myslel vazne, fakt
[/quote]
Tak neviem ako to bolo myslene ja sa do tychto veci nevyznam,preto som si prisla po radu..
Este vie mi niekto povedat,co s USD? To bude dalej klesat,alebo do 5 rokov pojde hore? Poprosim nazory..Pocula som aj take,ze z dolara bude len papier..Vdaka.
Tak neviem ako to bolo myslene ja sa do tychto veci nevyznam,preto som si prisla po radu..
Este vie mi niekto povedat,co s USD? To bude dalej klesat,alebo do 5 rokov pojde hore? Poprosim nazory..Pocula som aj take,ze z dolara bude len papier..Vdaka.
Este sa hccem spytat ak teda tie libry teraz zmenim na eura,nebudme na tom stratova tym prevodom? Je libra uz teraz oslabena voci euru?Dakujem.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
On je to len papier už teraz. Rovnako ako EURo, Libra a ostatné meny..Pocula som aj take,ze z dolara bude len papier..Vdaka.
Drž sa jednej zásady - úspory si nechaj v takej mene, v ktorej budeš neskôr tie peniaze míňať. A ak si nerozhodná, tak si nechaj tretinu v GBP, tretinu v USD a tretinu v EUR.
Pri výmene GBP na EUR a USD prídeš o rozpätie predaj/nákup. V bankách sa to rozpätie pohybuje 2-3%.
Dakujem pekne za pomoc.Este sa chcem spytat ak ma banka urokovu sadzbu na 3 roky 3,20 percent v eurovej mene,pri vklade na terminovany ucet,ako sa to pocita? kazdy rok budem mat z xy sumy vynos 3,20% alebo az po 3 rokoch sa raz zapocita 3,20% urok? Dakujem.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
každý rok 3,2% a ak ti tie úroky nevyplatia mimo, tak sa ti ešte pripisujú a na ďalší rok máš úroky z úrokov. Viazanosť je 3 roky. Takže ak vyberieš skôr, tak tam bude sankcia. Tak isto ak by úroky za tú dobu stúpli, tak ty si fixovaná na tri roky a budeš mať tie dohodnuté (3,2%).