Amos napísal:Juggler - diky, takyto pohlad som potreboval
Inac, trochu som si v tvojej odpovedi vsimol, ze Pentu moc nemusis (alebo?). Aj vsetky media su plne "antikampane" proti Pente. Komu co spravili?

Prečo by som musel? Vytváram si názor podľa toho, čo vidím. Kedysi som všetkých tých žralokov obdivoval ako úspešných podnikateľov. Nevidel som však hlbšie do veci ( nežil som na Slovensku ), nevidel pozadie s ktorého ich úspechy vzišli. OK. Dnes by som to charakterizoval takto: obdiv je skresaný, rešpekt stále mám, len tých žralokov už nevnímam ako žralokov, keď ich čoraz častejšie vidím ako s politickými prascami žerú z jedného válova - verejných financií. Akosi sa už nedokážu sami nasýtiť...
Ako obchodník si najviac vážim obchodníka, ktorý dokáže čisto obchodovať. Nemôžem si rovnako vážiť obchodníka z Goldman Sachs o ktorom viem, že má insider informácie, alebo kamarátov analytikov...teda neobchoduje čisto.
Médiam sa nečudujem. Majú ich mať radi? Zoberme si napríklad len správy za posledný týždeň, kde všade som videl Pentu:
1. Wikileaks - uplácanie poslancov za éry Zajaca, ked sa prvýkrát rozhodovalo o reforme zdravotníctva
2. Dnes večer Markíza: kopa ľudí s Dôvery, ktorej majiteľom je Penta je v politických funkciách kde sa rozhoduje o zdravotníctve ( napr. vo všeob. zdrav. poistovni - ktorá čistí trh pred privatizáciou, v orgánoch ohladom cenotvorby liekov - Penta vlastní sieť lekárni...atd.)
3. Pred štyrmi dňami ma napr. vytočila správa, že košické letisko, ktoré sprivatizovala Penta a obratom predala Viedni je NENAŽRANÉ = má vyššie poplatky ako Viedeň, BA, Praha a s toho dôvodu dal Travel Servis - najväčší chartrový prepravca výpoveď. Výsledok: Na dovolenku už nebudem lietať z Košíc, ale z Popradu, Sliača a BA. Ďakujem Penta. Naozaj obchod s ktorého mám radosť.
http://korzar.sme.sk/c/6044209/z-kosic- ... stanu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Predpokladám, že to isté by spravili s Blavou. Nedávno som musel cestovať do Budapesti kvoli odletu do Londýna. Nechápem, že sa to už nedá z Košíc, alebo Popradu. Čo sa zlepšilo na košickom letisku? Nič. Parkovanie za 2 € na hodinu a ked som tam bol s dcérou minulý týždeň, ani som jej nemohol ukázať lietadlo ( predtým tam bola pre verejnosť vyhliadková veža kde sa dali sledovať prílety a odlety).
Sú to možno maličkosti, ale neviem čo z toho by som mal obdivovať. Novoker? Vyšiel im ten obchod? podla mňa hlúpy obchod.. Privat Banka, Dexia? V čom sú lepšie od ostatných? V ničom. Ked vidim Privat Banku alebo JT banku stále si spomeniem na pobočky Merrill Lynchu v USA. Symbol bohatstva a úspechu, ktorý vyhasol zo dňa na deň.