Vzhľadom na to, že stavebko vynáša len niečo cez 3% a pritom sa viažete na 6 rokov, tak sa naozaj neoplatí. Naviac štátna prémia sa bude do budúcna znižovať. Skôr by som volil termiňáky s kratšou viazanosťou (3-4 roky) a vyšším úrokom (okolo 4%).K veci: Manželka má terminálny vklad vo VUB - celková suma peňazí okolo 3000 eur, stavebné sporenie, ktoré jej bude končiť v decembri tohto roku - urok 3% ... celková suma okolo 5000 eur, peniaze na účte okolo 1000 eur+peniažky ako svadobný dar 4000 eur.
Ja mám založený Pioneer investments na 30 rokov s mesačným vkladom 33 eur od roku 2007.
Naša otázka znie, čo by ste spravili v našej situácii s peniazmi, môj návrh bol ten, že stavebné sporenie sa zruší pokiaľ sa budeme musieť viazať na určité obdobie, podľa toho čo nám bude navrhnuté, termínovaný vklad vo VUB sa zruší a tieto peniaze sa vložia aj s peniazmi zo svadby na nový termínovaný vklad s výhodným úrokom - najlepšie je na tom asi ZUNO, rozmýšľali sme aj nad J&T - 10000 by sa našlo na vklad. Viem, že ste dosť proti stavebnému sporeniu, tak v tom by sme chceli hlavne poradiť.
Ďakujem za akúkoľvek radu.
V Zuno je oproti J&T výhoda v tom, že si tam môžete otvoriť viacej termiňákov aj na malé sumy s rôznymi viazanosťami.
Keď som tomu dobre rozumel, tak nemáte žiadne presné využitie na tie peniaze. Preto myslí, že rozdelenie na 4 rôzne viazanosti bude mať svoj význam, ak by ste peniaze potrebovali skôr.
Dôležité je porozmýšľať na čo tie peniaze vlastne chcete použiť.