Coudy napísal:SAM veľmi dobre, chvíľu som to sledoval a potom zabudol.
K SAM ešte nasledovné poznámky:
1. Prvykrát v živote som mal pri shorte problémy. Stáva sa, že broker neumožní short, lebo nemá na ,,sklade,, danú akciu k požičaniu. Vtedy treba počkať , kým sa nájde kupec ochotný k prepožičaniu. Tentoraz išlo o to, že už dávno som mal shortnuté a držal niekoľko stoviek na swing. A možno po týždni, keď práve otváral trh v silnej depresii a ja som sa tešil, že cena sa pohne dole, tak mi broker zrušil PT order ( ktorý mám vždy of course nastavený na výber tučného zisku ) a dal mi vedieť, že je v situácii, kedy nemá danú akciu krytú ( zrejme by stratu z gapu dole niesol on ) a ja som trpol, že mi to v nelikvidnom trhu coveruje bez zisku. Potom mi víťazoslavne oznámil, že zohnal 200 ks ( ja som mal shortnuté 2x viac ). A ked som si myslel, že je po problémoch , tak po pár dňoch sa situácia zopakovala ( a zrovna tak isto ... pri depresii na trhu a hrozbe gapu dole).
Tak neviem ako si to vysvetliť. Je možné, že robia naked shorty a čakajú, že keby som to uzavrel v strate, tak si zoberú celý zisk?
2. SAM som analyzoval do hlbky a vyšlo mi, že z hladiska TA i FA je to naozaj ideálny short. Fundamentalisti potvrdili, že je jeho value je cca 90 USD, čo nahrávalo pullbacku tejto prekúpenej a vystúpanej akcie z ceny 100 ku 90. Navyše, táto slabo rastová firma na stále slabnúcom pivnom trhu má za sebou za posledné 2 mesiace rast ceny + 45%od miním. Takže konsolidácia a pullback do 10% je priamo tutovka.
A keďže som počas obchodu sledoval správy o tejto akcii, nemohol som sa vynačudovať upgradu s cielovou sumou 107 USD . No najväčší šok bolo zaradenie SAM na buy list no 1 u ZACKs. Pri cene 98-100 ! Minule sa mi niektorý s pozičných trejderov zdôveril, že hodne dá na tento free on line servis na ktorý si pametám aj ja s čias, ked som začínal. Už pred desiatimi rokmi som mal názor, že nestoja za nič. Tak teraz všetkým, čo zaoberajú tipmi od Zacksu odkazujem: ZACKS nestojí za nič !