JUGGLER - Obchody
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: JUGGLER - Obchody
Toľko zlých správ v jeden deň to som už dlho nevidel 
A business that makes nothing but money is a poor business.
(Henry Ford)
(Henry Ford)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2399 times
- Been thanked: 2790 times
Update ku plynu: Futures plynu začali prudko stúpať 
Natural gas inventory showed a build of 9 bcf vs expectations for a build of 20 bcf.
Zásoby plynu sú nižšie ako sa očakávalo.
Working gas in storage was 3,852 Bcf as of Friday, November 18, 2011, according to EIA estimates. This represents a net increase of 9 Bcf from the previous week. Stocks were 23 Bcf higher than last year at this time and 233 Bcf above the 5-year average of 3,619 Bcf. In the East Region, stocks were 65 Bcf above the 5-year average following no net change in storage levels. Stocks in the Producing Region were 146 Bcf above the 5-year average of 1,101 Bcf after a net injection of 5 Bcf. Stocks in the West Region were 22 Bcf above the 5-year average after a net addition of 4 Bcf. At 3,852 Bcf, total working gas is above the 5-year historical range.
Natural gas inventory showed a build of 9 bcf vs expectations for a build of 20 bcf.
Zásoby plynu sú nižšie ako sa očakávalo.
Working gas in storage was 3,852 Bcf as of Friday, November 18, 2011, according to EIA estimates. This represents a net increase of 9 Bcf from the previous week. Stocks were 23 Bcf higher than last year at this time and 233 Bcf above the 5-year average of 3,619 Bcf. In the East Region, stocks were 65 Bcf above the 5-year average following no net change in storage levels. Stocks in the Producing Region were 146 Bcf above the 5-year average of 1,101 Bcf after a net injection of 5 Bcf. Stocks in the West Region were 22 Bcf above the 5-year average after a net addition of 4 Bcf. At 3,852 Bcf, total working gas is above the 5-year historical range.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update:
ES 1159
PLYN UP
Nádherný deň.
Čo viac si môže trejder priať?
- v závere som neodolal malému shortu ES z 1169,25 ku 1163,25.
- predpokladám, že spike spôsobili short coveristi ( BUY )
- v najvyššom bode sa na nich vrhli shortisti ako ja ( SELL)
- a pohyb dole prebudil aj posledných vypredávačov pred sviatkami ( SELL).
- dvojnásobný SELL mal za následok nádhernú sviečku dole.
To je moja pitva toho pohybu. Možno to nie je tak, ale veril som tomu a strejdil to.
V každom prípade na burze ma fascinujú pohyby po open a pred close.
P. S. zajtra amíci baštia moriakov, takže ES sa trejdí dnes v noci, zajtra ho haltnú na trading hours a spustia až od 23,00 CET do piatku 19,15 CET ( skrátený deň i týždeň ).
ES 1159
PLYN UP
Nádherný deň.
Čo viac si môže trejder priať?
- v závere som neodolal malému shortu ES z 1169,25 ku 1163,25.
- predpokladám, že spike spôsobili short coveristi ( BUY )
- v najvyššom bode sa na nich vrhli shortisti ako ja ( SELL)
- a pohyb dole prebudil aj posledných vypredávačov pred sviatkami ( SELL).
- dvojnásobný SELL mal za následok nádhernú sviečku dole.
To je moja pitva toho pohybu. Možno to nie je tak, ale veril som tomu a strejdil to.
V každom prípade na burze ma fascinujú pohyby po open a pred close.
P. S. zajtra amíci baštia moriakov, takže ES sa trejdí dnes v noci, zajtra ho haltnú na trading hours a spustia až od 23,00 CET do piatku 19,15 CET ( skrátený deň i týždeň ).
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Kedysi v 2008 roku som cital nazor jedneho japonskeho investora: Ked je USA burza zatvorena, mame jedinu strategiu-predavat.
Uvidime, co bude teraz.
P.S: Jugg, kde zistujes kedy maju v USA sviatky a skratene obchodne dni? Ked to nenapises tuna, tak ani o tom neviem. Moji brokeri asi nepokladaju za dolezite ma na to upozornit.
Uvidime, co bude teraz.
P.S: Jugg, kde zistujes kedy maju v USA sviatky a skratene obchodne dni? Ked to nenapises tuna, tak ani o tom neviem. Moji brokeri asi nepokladaju za dolezite ma na to upozornit.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Tu je celkom sikovny prehlad: http://www.forexfactory.com/calendar.php" onclick="window.open(this.href);return false;
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Tak narýchlo pre akcie pozerám nyse - holidays:jogobela napísal: P.S: Jugg, kde zistujes kedy maju v USA sviatky a skratene obchodne dni?
http://corporate.nyx.com/en/holidays-an ... 08holidays" onclick="window.open(this.href);return false;
Potom majú brokeri tzv. traderské calendáre:
http://www.interactivebrokers.com/en/tr ... entity=edu" onclick="window.open(this.href);return false;
a ináč sa to dá aj tak, že pozrieš na akej burze je daný finančný nástroj obchodovaný a dáš do googlu názov tej burzy ..pomlčka... ,,holidays,, napr. ES je na Globexe..tak GLOBEX - HOLIDAYS:
http://www.cmegroup.com/tools-informati ... giving.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1159
Up and down deň. V úvode optimizmus z nemeckých dát, v závere eurorealizmus po vyjadreniach Merkelovej.
Optimizmus:
- nemecké makrodáta mierne optimistické ( hneď sa vyrojili komentáre, že recesia nebude
)
- v USA zajtra Black Friday - štartuje sviatočný shopping
Pesimizmus:
- talianske dlhopisy znova nad 7%
- zníženie ratingu Portugalska na ,,junk,,
- Merkelová znova odmieta eurobondy
Nezmenený postoj Nemcov k spoločným európskym dlhopisom považujem za najhoršiu správu dňa. Vyhasína jeden plamienok nádeje v očiach investorov.
Investorov teraz podla mna môžu ukludniť len 2 veci: spoločné eurobondy, alebo masívne skupovanie dlhopisov ECB - bez hraníc.
Namiesto toho výsledok stretnutia Merkelová- Sarkozy-Monti je len to, že do summitu 9 dec. vypracujú pravidlá a sankcie, ktoré by boli základom fiškálnej únie.
To nebude stačiť. Problémy s dlhami, bankami a ratingami sa budú vyostrovať.
Z európskej strany všetko hraje pre ďalší pokles trhov.
Z americkej strany trhy môžu nadvihnúť:
1 Black Friday
2 Pokrok v riešení dlhu
3. Makrodáta ( consumer confidence a trh práce, hlavne payrolls)
Black Friday ja najdôležitejší dátum pre retailerov. Od zajtra začnú realizovať tržby, ktoré by ich mali preklopiť do ziskov ( = čiernych čísel..odtial ten názov Black Friday ). V Amerike zajtra vypukne nákupné šialenstvo. Tento deň sa štatisticky vyhodnocuje a podľa toho sa predpokladajú tržby. Tento rok sa predpokladá, že BF bude rekordný. Očakáva sa, že do obchodov vyrazí viac ako 150 mil. ľudí a čísla budú o 10% lepšie Y/Y.
Pametám si, že minulého roku BF spôsobil rally. Toho roku môže takisto - i ked verím, že očakávania sú príliš optimistické. No kedže hrajem na short, uvažujem, čo ďalej.
Zajtra si v prvom rade pozriem počasie v USA. Snehové búrky a metelica - navýšim pozíciu. Krásne počasie - pouvažujem o skresaní pozície o polovicu. Zajtra burza zavrie o 3 hodiny skôr. Dôležité budú správy, kým ešte bude otvorená. Amíci sú v tomto fanatici. Budú to komentovať od prvej minúty, keď sa otvoria obchody...
Up and down deň. V úvode optimizmus z nemeckých dát, v závere eurorealizmus po vyjadreniach Merkelovej.
Optimizmus:
- nemecké makrodáta mierne optimistické ( hneď sa vyrojili komentáre, že recesia nebude
- v USA zajtra Black Friday - štartuje sviatočný shopping
Pesimizmus:
- talianske dlhopisy znova nad 7%
- zníženie ratingu Portugalska na ,,junk,,
- Merkelová znova odmieta eurobondy
Nezmenený postoj Nemcov k spoločným európskym dlhopisom považujem za najhoršiu správu dňa. Vyhasína jeden plamienok nádeje v očiach investorov.
Investorov teraz podla mna môžu ukludniť len 2 veci: spoločné eurobondy, alebo masívne skupovanie dlhopisov ECB - bez hraníc.
Namiesto toho výsledok stretnutia Merkelová- Sarkozy-Monti je len to, že do summitu 9 dec. vypracujú pravidlá a sankcie, ktoré by boli základom fiškálnej únie.
To nebude stačiť. Problémy s dlhami, bankami a ratingami sa budú vyostrovať.
Z európskej strany všetko hraje pre ďalší pokles trhov.
Z americkej strany trhy môžu nadvihnúť:
1 Black Friday
2 Pokrok v riešení dlhu
3. Makrodáta ( consumer confidence a trh práce, hlavne payrolls)
Black Friday ja najdôležitejší dátum pre retailerov. Od zajtra začnú realizovať tržby, ktoré by ich mali preklopiť do ziskov ( = čiernych čísel..odtial ten názov Black Friday ). V Amerike zajtra vypukne nákupné šialenstvo. Tento deň sa štatisticky vyhodnocuje a podľa toho sa predpokladajú tržby. Tento rok sa predpokladá, že BF bude rekordný. Očakáva sa, že do obchodov vyrazí viac ako 150 mil. ľudí a čísla budú o 10% lepšie Y/Y.
Pametám si, že minulého roku BF spôsobil rally. Toho roku môže takisto - i ked verím, že očakávania sú príliš optimistické. No kedže hrajem na short, uvažujem, čo ďalej.
Zajtra si v prvom rade pozriem počasie v USA. Snehové búrky a metelica - navýšim pozíciu. Krásne počasie - pouvažujem o skresaní pozície o polovicu. Zajtra burza zavrie o 3 hodiny skôr. Dôležité budú správy, kým ešte bude otvorená. Amíci sú v tomto fanatici. Budú to komentovať od prvej minúty, keď sa otvoria obchody...
- Prílohy
-
- ES holidays.png (5.95 KiB) 12178 zobrazení
Pekna analyza. Ja akurat uvazujem dat na noc PT niekde okolo 1151-1152, lebo lepsie mat realizovane zisky ako usle zisky. Ci nie? 
A po otvoreni europy (7:50) idem prvykrat vyskusat ESTX50 futures (znamy aj ako FESX). Som na to celkom zvedavy... na likviditu, na pohyby a konieckoncov aj poplatok za nakup/predaj by mohol byt zaujimavy. Nemam k nemu v IB zatial real-time data, aj ked som sa priamo cez market subscription zahlasil na odber DJ STOXX indexov, takze potrejdim cez forexpros.com grafy, ktore su velmi fajn a dakujem Coudymu za tip. Snad mi z IB odpisu, kde je s tymi real-time datami problem.
A po otvoreni europy (7:50) idem prvykrat vyskusat ESTX50 futures (znamy aj ako FESX). Som na to celkom zvedavy... na likviditu, na pohyby a konieckoncov aj poplatok za nakup/predaj by mohol byt zaujimavy. Nemam k nemu v IB zatial real-time data, aj ked som sa priamo cez market subscription zahlasil na odber DJ STOXX indexov, takze potrejdim cez forexpros.com grafy, ktore su velmi fajn a dakujem Coudymu za tip. Snad mi z IB odpisu, kde je s tymi real-time datami problem.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
ak chces par tipov ktore ti mozu pomoct pri starte na FESXe
- ma vybornu likviditu velmi porovnatelnu s ESkom,
- ma %tualne trosku vacsie zastupenie algo traders ale to zas tak nevadi
- je trosku lenivejsi trh ale pomer Tick/fee v porovnani z ES vychadza percentualne lepsie pri standardnych podmienkach retail brokerov. to vychadza na na 80% +. zisk na prvom ticku, pri esku je to okolo 70%
- po otvoreni parketov v US, celkom pekne reaguje na ESko. aj ked v tomto bordeli teraz je trosku riskantne brat korelacne vstahy US vs EU . ale prave ta lenivost FESXu bola celkom fajn vyhodou v minulosti.
- je trosku lenivejsi trh ale pomer Tick/fee v porovnani z ES vychadza percentualne lepsie pri standardnych podmienkach retail brokerov. to vychadza na na 80% +. zisk na prvom ticku, pri esku je to okolo 70%
- po otvoreni parketov v US, celkom pekne reaguje na ESko. aj ked v tomto bordeli teraz je trosku riskantne brat korelacne vstahy US vs EU . ale prave ta lenivost FESXu bola celkom fajn vyhodou v minulosti.
Dik za tipy.Mika napísal:ak chces par tipov ktore ti mozu pomoct pri starte na FESXe
Poplatok bol nakoniec 2 EUR, co je o 33% viac ako u ES. Realtime data stoja 25 EUR mesacne, co je pre mna nepochopitelne, lebo je to zase o 230% viac ako data pre U.S. Futures.
Nie ze by som nemal 25 EUR mesacne, ale rocne je to 400 USD, co uz je slusna suma... No ved poskusam to a casom zvazim, ze co je lepsie. Totiz ES sa da obchodovat skoro cely den, i ked mimo RTH je to bez stopiek.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
Tomu nerozumiem, myslíš si, že sa stopky mimo RTH nedajú dať (...dajú sa zadať...), alebo ich tam úmyselne nedávaš kvôli menšej likvidite? Myslím si, že pri jednom kontrakte ES ti žiadne veľké nebezpečentsvo mimo RTH nehrozí.Ir0nman napísal:Totiz ES sa da obchodovat skoro cely den, i ked mimo RTH je to bez stopiek.
Naposledy upravil/-a Coudy v Pi 25 11, 2011 10:34 am, upravené celkom 1 krát.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Súhlas. Sme na ďalšom targete. ES 1150.Ir0nman napísal:Pekna analyza. Ja akurat uvazujem dat na noc PT niekde okolo 1151-1152, lebo lepsie mat realizovane zisky ako usle zisky. Ci nie?![]()
Niekde som aj písal ,, že ďalšia zastávka 1150,, .
Aj keď počítam, že ES bude smerovať hlbšie a hlbšie, vyberám aj ja časť profitu. , lebo tu sa to môže odraziť. Ten amatérsky optimizmus z Black Friday to môže v pondelok vytiahnúť vyššie. Už som čítal prvé reporty a to nákupné šialenstvo posunuli už na štvrtok a výpredaje sú ovela silnejšie ako minulý rok.
Aby sme sa pochopili. Štatistiky v pondelok budú ružové, ale pre zisky firiem to v konečnom dôsledku nemusí znamenať nič. Pretože veľké tržby pri nižších maržiach (cenové vojny) neznamenajú automaticky nárast zisku. Ten nakoniec môže byť slabší. Ale to amatéri nechápu a emócie z reportov môžu vyvolať suckers rally.
NEWS:
Azia je v stratách. Ázia pochopila, že zamietnutie spoločných eurobondov je velmi zlé znamenie. Pridali sa aj dalsie správy: príznaky deflácie v Japonsku, ochladzuje výmena tovarov medzi EU a Áziou a máme tu dalšie príznaky ochladenia v Číne: nový odhad nárastu HDP v 2012: 8,5%
BEIJING China's economic growth next year is likely to be around 8.5% and the rise in its consumer price index is likely to be around 4.5%, Xinhua news agency reported Friday, citing Lu Zhongyuan, vice director of the State Council's Development Research Center.
China's gross domestic product rose 9.1% from a year earlier in the third quarter, slowing from 9.5% growth in the second quarter and 9.7% growth in the first.
Europa je v pluse ( možno zahrat na to, že dlho nebude !). Nevidím tu nič pozitívne. Zrejme nič negatívne sa berie ako pozitívna správa. Akurát Madarsko dostalo po 15 rokoch rating ,,junk,, od Moodies, takže končí z investorským ratingom. A končí i na dlhopisovom trhu ( bude musieť zvýšiť úročenie)
- Prílohy
-
- ES Black Friday.png (5.82 KiB) 14293 zobrazení
Ja viem, ze na tomto trhu stopky vobec neexistuju a IB ich vie simulovat - to som si u nich na webe precital. Ak sa stopky daju dat aj mimo RTH, tak poprosim navod.Coudy napísal:Tomu nerozumiem, myslíš si, že sa stopky mimo RTH nedajú dať (...dajú sa zadať...), alebo ich tam úmyselne nedávaš kvôli menšej likvidite? Myslím si, že pri jednom kontrakte ES ti žiadne veľké nebezpečentsvo mimo RTH nehrozí.
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
Ja v tom nevidím nejaký zásadný rozdiel, obchodujem niekedy ES aj mimo RTH a nikdy som nemal žiadny problém, že by mi stopku exekuovalo nejako brutálne mimo. Fill bol vždy maximálne 0,5 bodu od stopky. Väčšinou 0,25 bodu.
Ja ked zadam stopku mimo RTH, tak mi napise ze order will be placed during regular trading hours a ked dam OK, tak caka na otvorenie trhov. Ako to, ze tebe to ide?Coudy napísal:Ja v tom nevidím nejaký zásadný rozdiel, obchodujem niekedy ES aj mimo RTH a nikdy som nemal žiadny problém, že by mi stopku exekuovalo nejako brutálne mimo. Fill bol vždy maximálne 0,5 bodu od stopky. Väčšinou 0,25 bodu.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Stopky mimo RTH fungujú, len treba do prednastavenia príkazov ( order presets) v global configuration zaškrtnut políčko ,,ALLOW ORDERS TO BE ACTIVATED, TRIGGERED OR FILLED OUTSIDE OF REGULAR TRADING HOURS,,.Ir0nman napísal:Ja ked zadam stopku mimo RTH, tak mi napise ze order will be placed during regular trading hours a ked dam OK, tak caka na otvorenie trhov. Ako to, ze tebe to ide?
Bez toho sa ani nedá obchodovať mimo RTH.
Mimo RTH na akciách nefungujú MARKET orders. Na futures možno fungujú, ale upozorňujem, že stopku treba dávať len na likvidné inštrumenty a najlepšie je zadať STP LMT ( stop limit ). Tým sa vyhnete prípadu, že stopka sa v danom bode síce aktivuje, ale market order môže byť fillnutý vo velmi nevýhodnej cene. Pri STP LMT sa môže fillnúť iba v limite, ktorý zadáte.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
LONDON -- The cost of insuring European sovereign debt against default rose to record highs for France, Spain and Belgium in early trading Friday amid concerns that politicians are still a long way from resolving the euro-zone debt crisis.
Yield na 10 rocnom talianskom bonde ide tiez dobre. Neviem ci v ECB chrapu, alebo co.
(Henry Ford)
(Henry Ford)
Diky, mam to. Odskusam na PaperTrader.Coudy napísal:Configure-->Presets-->Futures-->Allow order to be activated, trigered......outside RTH
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ALL: toto je priamy prenos z toho, ako europolitici, teraz hlavne Nemci robia túto krízu neriešiteľnú.
Až nakoniec spôsobia kolaps. Je len otázkou času, kedy rupneme prudko dole, páni.
Tých 100 bodov dole za posledný týždeň je len zahrievacie kolo. Cítim to v kostiach. Radary pištia.
Normálne uvažujem nevyberať zisk, ale vraziť do toho ešte viac. Vykašľať sa na možný pullback z Black Friday na US trhoch a vysedieť väčší zisk. Veď sa rúca globálny trh. Keď toto investorom dôjde, tak to bude VIP trade ako vyšitý ( Výpredaj i Panika - sen shortsellerov )
Podľa mňa, ešte toho roku prelomí ES 1077 a spustí sa lavína, ktorá dostane SPX pod 1000.
Kríza v 2008/2009 vyzerá ako prechádzka ružovou záhradou voči tomu, čo sa deje teraz.
Rozdiel medzi 2008/2009 a 2011/2012 je v tom, že americká kríza bola riešiteľná a amíci ju aj vyriešili.
Konali rýchle a jednotne.
Európska kríza je síce riešiteľná, ale nikto ju zatial systémovo nerieši. Ani ju tak skoro nemôžu vyriešiť, lebo k tomu sa musia Nemci vzdať svojej prosperity a výhod a to im cez parlament neprejde. Nemci blokujú eurobondy i výkup dlhu cez ECB. Jedno je ich prosperita, druhé strach z inflácie. Lenže iná cesta na záchranu podľa mňa v tejto fáze už nie je. Eurozóna je v slepej uličke.
Až nakoniec spôsobia kolaps. Je len otázkou času, kedy rupneme prudko dole, páni.
Tých 100 bodov dole za posledný týždeň je len zahrievacie kolo. Cítim to v kostiach. Radary pištia.
Normálne uvažujem nevyberať zisk, ale vraziť do toho ešte viac. Vykašľať sa na možný pullback z Black Friday na US trhoch a vysedieť väčší zisk. Veď sa rúca globálny trh. Keď toto investorom dôjde, tak to bude VIP trade ako vyšitý ( Výpredaj i Panika - sen shortsellerov )
Podľa mňa, ešte toho roku prelomí ES 1077 a spustí sa lavína, ktorá dostane SPX pod 1000.
Kríza v 2008/2009 vyzerá ako prechádzka ružovou záhradou voči tomu, čo sa deje teraz.
Rozdiel medzi 2008/2009 a 2011/2012 je v tom, že americká kríza bola riešiteľná a amíci ju aj vyriešili.
Konali rýchle a jednotne.
Európska kríza je síce riešiteľná, ale nikto ju zatial systémovo nerieši. Ani ju tak skoro nemôžu vyriešiť, lebo k tomu sa musia Nemci vzdať svojej prosperity a výhod a to im cez parlament neprejde. Nemci blokujú eurobondy i výkup dlhu cez ECB. Jedno je ich prosperita, druhé strach z inflácie. Lenže iná cesta na záchranu podľa mňa v tejto fáze už nie je. Eurozóna je v slepej uličke.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Rozhodnutie: Nevyberám zisk, ani nedokupujem. Držím na short.
V pondelok - po reportoch BF ešte dokúpim ( nesprávny výraz na short, ale mám ho rád ). V pondelok to môžu davy dostať hore, ale potom to podľa mňa big boys nechutne stlačia dole. Nechutne.
Dnes budú s trhom hýbať len amatéri. Dnešný vývoj nebude mať výpovednú hodnotu.
Zrušil som výber 1/2 zisku so SPXU na 17,99 a tgt nastavujem predbežne na 19,99.
Tie zlé správy z EU a sveta už nie sú len občasnými výstrelmi, ale menia sa na streľbu z guľometu.
Strach, výpredaj a panika - to bude výsledok.
V pondelok - po reportoch BF ešte dokúpim ( nesprávny výraz na short, ale mám ho rád ). V pondelok to môžu davy dostať hore, ale potom to podľa mňa big boys nechutne stlačia dole. Nechutne.
Dnes budú s trhom hýbať len amatéri. Dnešný vývoj nebude mať výpovednú hodnotu.
Zrušil som výber 1/2 zisku so SPXU na 17,99 a tgt nastavujem predbežne na 19,99.
Tie zlé správy z EU a sveta už nie sú len občasnými výstrelmi, ale menia sa na streľbu z guľometu.
Strach, výpredaj a panika - to bude výsledok.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
ja som pisal tick/fee poplatku. co v prepocte znamena ze ak ma FESX tick size 10 EUR a poplatok je 2 EUR RT tak je to 80% zisk s prveho ticku . pri ESku je ticksize 12,5 USD a poplatok je niekde okolo 3,8 USD RT tak je to cca 70% zisk s prveho ticku. samozrejme ze kazdy broker to ma ine pretoze poplatok sa odvija z discount schemy a obchodovaneho objemu. ale vo vacsine pripadov co som videl vychadzali europske trhy GBL, GBM, FESX, DAX, sko americke YM, NQ, ES a Ztkove bondy. treba topreskumat u brokera. ten dovod preco su poplatky v EU lesie je ze kazdy poplatok ssa sklada z NFA(iny dozor) fee , Exchange Fee a commission brokera. a v tych prvych dvoch je europa o dost lasnejsia ako US.Ir0nman napísal:
Dik za tipy.
Poplatok bol nakoniec 2 EUR, co je o 33% viac ako u ES. Realtime data stoja 25 EUR mesacne, co je pre mna nepochopitelne, lebo je to zase o 230% viac ako data pre U.S. Futures.Nehovoriac o tom, ze nemam ani market depth (tie stoja 36 EUR).
Nie ze by som nemal 25 EUR mesacne, ale rocne je to 400 USD, co uz je slusna suma... No ved poskusam to a casom zvazim, ze co je lepsie. Totiz ES sa da obchodovat skoro cely den, i ked mimo RTH je to bez stopiek.
vsade po internete som videl ako je popisovane ktore trhy su drahsie a ktore lacnejsie podla toho aky, maju ticksize. napriklad NQ a YM, su vacsinou popisovane ako lacne trhy pritom su najdrahsie zo vsetkych. tiez sa casto pise o porovnani poplatkov. ale podla mna je porovnanie tick-fee transparentnejsie lebo hovori o naklade na standardnu tranazakciu v %
samozrejme dalsia otazka su software fees a market data . to uz je cisto individualna vec, lebo kazdy broker to ma uplne ine.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1151
Italian government bond yields extend a sharp jump above 7% at the 2-, 5- and 10-year levels after the government sees borrowing costs soar in sales of two-year zero-coupon bonds and six-month bills. Italy paid 6.50% to borrow 8 billion euros ($10.6 billion) for six months, up from 3.52% in October.
10 ročné talianske teraz 7,93% !
Forint cez 315. Slováci teraz objavia lacné nákupy v Maďarsku a následne sa aj u nás začne cenová vojna.
Aj to sa prejaví na našej ekonomike. Nehovoriac o tom, že z Maďarska sa začnú vracať tí, čo tam pracujú. Spolu s tými, čo pracujú v Čechách môže ísť aj o 100 000 nových nezamestnaných u nás.
Italian government bond yields extend a sharp jump above 7% at the 2-, 5- and 10-year levels after the government sees borrowing costs soar in sales of two-year zero-coupon bonds and six-month bills. Italy paid 6.50% to borrow 8 billion euros ($10.6 billion) for six months, up from 3.52% in October.
10 ročné talianske teraz 7,93% !
Forint cez 315. Slováci teraz objavia lacné nákupy v Maďarsku a následne sa aj u nás začne cenová vojna.
Aj to sa prejaví na našej ekonomike. Nehovoriac o tom, že z Maďarska sa začnú vracať tí, čo tam pracujú. Spolu s tými, čo pracujú v Čechách môže ísť aj o 100 000 nových nezamestnaných u nás.
Ja som velmi zvedavy na dnesny den. Chcel som povodne aj ja drzat ESko, ale uz je uzavrete. Dnes som uspesne zobchodoval prvy ESTX50 (ale koreloval skoro 100% s YM, takze ziadny novy zazitok) a zatial cakam. Totiz stala sa jedna vec - drzim na long tri firmy (+1 na short) a uz daleko daleko pred pre-marketom spravili taky ku*va velky zisk, ze nemam odvahu shortovat cely trh. Intuicia mi hovori, ze dnes to porastie. Aj YM sa uz trochu vychyluje smerom hore. Ak naozaj porastie, tak pred uzavretim trhov zashortujem overnight na vikend.JUGGLER napísal:Rozhodnutie: Nevyberám zisk, ani nedokupujem. Držím na short.
Good luck vsetkym!
Naposledy upravil/-a Ir0nman v Pi 25 11, 2011 3:34 pm, upravené celkom 2 krát.
drzim palce Tebe aj ostatnym a prajem dobre trejdy!
DAX uz v pluse hoci o nejakych pozitivnych spravach sa velmi neda hovorit. Dnes to vyzera na klasicku suckers rally pri nizkom objeme 
(Henry Ford)
(Henry Ford)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES short 1169,50
Čauko. Ďakujem za feedback.
Vrátil som sa zvonka a vidím, že suckers rally už začala. Tak navyšujem pozíciu na short rovno vstupom do ES.
Narýchlo na trhu nevidím nič nového.
Idem od toho. V závere ( trhy zavrú o 19,00 a ES o 19,15 ) očakávam pokles.
Vtedy sa zbavím SPXU, alebo ES. Ešte uvidím. V každom prípade v pondelok môže suckers rally pokračovať, ale predpokladám, že len dovtedy, kým veľkí chlapci budú vidieť, že to malí chlapci tlačia hore.
Čauko. Ďakujem za feedback.
Vrátil som sa zvonka a vidím, že suckers rally už začala. Tak navyšujem pozíciu na short rovno vstupom do ES.
Narýchlo na trhu nevidím nič nového.
Idem od toho. V závere ( trhy zavrú o 19,00 a ES o 19,15 ) očakávam pokles.
Vtedy sa zbavím SPXU, alebo ES. Ešte uvidím. V každom prípade v pondelok môže suckers rally pokračovať, ale predpokladám, že len dovtedy, kým veľkí chlapci budú vidieť, že to malí chlapci tlačia hore.
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Pi 25 11, 2011 6:02 pm, upravené celkom 1 krát.
Vystihol si najlepsiu moznu cenu. Okolo 1170 sa to tam mechrilo hodnu chvilu a vsimol som si, ze trh nema silu ist uz vyssie, hlavne ked sa nam konci coskoro RTH. O nizkom volume pocas dnesneho dna ani nehovorim.
Nakoniec som isiel do shortu 1 bod pod tebou (YM 11300), ale postaci mi to. Overnight asi drzat nebudem. Kedtak zopar kuskov SPXU, ale cely 1 kontrakt nie...
Pekny vikend!
Nakoniec som isiel do shortu 1 bod pod tebou (YM 11300), ale postaci mi to. Overnight asi drzat nebudem. Kedtak zopar kuskov SPXU, ale cely 1 kontrakt nie...
Pekny vikend!
Naposledy upravil/-a Ir0nman v Pi 25 11, 2011 6:00 pm, upravené celkom 2 krát.
Kurnik ten vstup sa ti podaril
, ja len poopravim 1169,50. Skoda, ze ja to v praci nemam cas sledovat.
to Juggler a Ironman: ES 1269,50, resp. 1.270 - kukám na -Coudyho graf a SP ukazuje cca 1.162 - sto bodov za 30 min? ešteže Sufo je real
Veľa šťastia všetkým!
btw - Juggler -tých 1.150 klobúk dolu!!!
Veľa šťastia všetkým!
btw - Juggler -tých 1.150 klobúk dolu!!!
Naposledy upravil/-a mircof v Pi 25 11, 2011 6:03 pm, upravené celkom 1 krát.
Oprava, samozrejme 1170... Juggler pisal, ze SP stratilo 100 bodov za posledny tyzden, ale este nestihol tuto skutocnost premietnut do ceny

- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Hej- Oprava. 1169,50
Už som to opravil.
Už som to opravil.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1161,50. SL na BE.
Narazilo to na support, ale očakávam, že to spustí ešte jednu nohu dole.
Narazilo to na support, ale očakávam, že to spustí ešte jednu nohu dole.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1159. SL na 1163 ( nad support ktorý práve prelomilo )
Býci a medvedi bojujú o to, aby to nezavrelo v strate.
Aj keď verím, že to este klesne, chcem mať istotu, že nejaký zisk vyberiem. PT 1155.
Býci a medvedi bojujú o to, aby to nezavrelo v strate.
Aj keď verím, že to este klesne, chcem mať istotu, že nejaký zisk vyberiem. PT 1155.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Môj recept na dobrý vstup:sufo napísal:Kurnik ten vstup sa ti podaril, ja len poopravim 1169,50. Skoda, ze ja to v praci nemam cas sledovat.
Kukneš na graf a vidíš maximum 1171,50. Pullback. Zase 1171. Pullback. Je jasné, že to stráca silu.
Neskočíš do toho, ale ZADÁŠ ORDER . Pod posledný vrchol. A čakáš ( najlepšie je odísť preč ).
Keď sa order fillne, OK. Keď nie, nič sa nedeje. Príde ďalšia príležitosť.
V tomto prípade som mal order na 1170. Bol som pritom. Bojovalo to o 1169,75. Shortol som 1169,50.
Pol bodíka hore dole. Vždy sú tam nejaké emócie. Zásada je chytiť čo najlepší vstup, alebo nič.
Prečo pod posledný vrchol? Lebo si myslím, že každý chce vychcať každého a vybrať zisk, alebo shortnúť pod maximom. Preto, ked trh ide do boku je každá ďalšia rezistencia nižšie a support vyššie, čím sa vytvára ten povestný trojuholník ( nechcem sa nesprávne vyjadriť, ale technici to tuším nazývajú wedge ) z ktorého to potom vyrazí hore, alebo dole. To je pattern ktorí vytvárajú technickí trejderi. Stopa po nich. Ak by si to neshortol tesne pod vrcholom, môžeš to dalej pozorovať a shortnúť, keď to prerazí ten wedge smerom dole.
Nechcem tu moc polemizovať o TA. Nikdy som ju neštudoval, len si robím vlastné závery. Takže ked tu píšem niečo, čo irituje technických trejderov, prosím opravte ma.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES cover 1155 ( +14,5 b )
- ide to nižšie, ale vybral som na PT príkaze.
- ide to nižšie, ale vybral som na PT príkaze.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Posledný update:
ES close na 1135,50. Som spokojný. Ešte predtým spustil nohu pod 1150.
Potencia môjho trejdu bola o 5 bodíkov väčšia, ale nevadí. X krát som vybral menší zisk a keby som dalej špekuloval, tak nevyberiem žiadny. To je burza. Dnes som mal šťastie. Aj plyn stúpa.
Na víkend ostávam short cez SPXU. Môže byť znova ,,suckers rally,, z BF reportov, ale aj gap dole ak zaznejú výstrely z EU. Staviam na tie výstrely. Nechcem byť mimo keď to rupne.
Trh padá a padá - už siedmy deň zaviera v mínuse. Presne pred týždňom sa mi známy chválil, že má všetky úspory vo fondoch. Nech mu poradím, kde by som ja investoval. Povedal som mu: ja, keby som bol Tebou, okamžite by som všetko zavrel a utiekol do termiňákov. Trh s veľkou pravdepodobnosťou prudko padne.
Americký akciový trh za posledný týždeň stratil 7,8%.
Prajem pekný víkend.
ES close na 1135,50. Som spokojný. Ešte predtým spustil nohu pod 1150.
Potencia môjho trejdu bola o 5 bodíkov väčšia, ale nevadí. X krát som vybral menší zisk a keby som dalej špekuloval, tak nevyberiem žiadny. To je burza. Dnes som mal šťastie. Aj plyn stúpa.
Na víkend ostávam short cez SPXU. Môže byť znova ,,suckers rally,, z BF reportov, ale aj gap dole ak zaznejú výstrely z EU. Staviam na tie výstrely. Nechcem byť mimo keď to rupne.
Trh padá a padá - už siedmy deň zaviera v mínuse. Presne pred týždňom sa mi známy chválil, že má všetky úspory vo fondoch. Nech mu poradím, kde by som ja investoval. Povedal som mu: ja, keby som bol Tebou, okamžite by som všetko zavrel a utiekol do termiňákov. Trh s veľkou pravdepodobnosťou prudko padne.
Americký akciový trh za posledný týždeň stratil 7,8%.
Prajem pekný víkend.
- Prílohy
-
- ES týžden.png (8.19 KiB) 14419 zobrazení
-
- ES Black Friday close.png (7.61 KiB) 14420 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES short 1174,75
- trhy otvárajú o polnoci v +2% gape z optimizmu ohladom Black Fridays sales.
Nastavujem PT 1163 ako taktiku, že z EU do obedu neprídu dobré správy ( dočasne to klesne) a potom to všetko uzavriem ( lebo ked nepríde nič zlé z EU, tak v USA z toho môže byť 3-4% rally ).
A record 226 million shoppers visited stores and websites during the four-day holiday weekend starting on Thanksgiving Day, up from 212 million last year, according to early estimates by The National Retail Federation released on Sunday. Americans spent more, too: The average holiday shopper spent $398.62 over the weekend, up from $365.34 a year ago.
- trhy otvárajú o polnoci v +2% gape z optimizmu ohladom Black Fridays sales.
Nastavujem PT 1163 ako taktiku, že z EU do obedu neprídu dobré správy ( dočasne to klesne) a potom to všetko uzavriem ( lebo ked nepríde nič zlé z EU, tak v USA z toho môže byť 3-4% rally ).
A record 226 million shoppers visited stores and websites during the four-day holiday weekend starting on Thanksgiving Day, up from 212 million last year, according to early estimates by The National Retail Federation released on Sunday. Americans spent more, too: The average holiday shopper spent $398.62 over the weekend, up from $365.34 a year ago.