JUGGLER - Obchody

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Re: JUGGLER - Obchody

Príspevok od používateľa Airmike »

Ferin007

to je vec nazoru. podla mna je euroval len nahradne riesenie pre to aby ECBcka nemusela prijat razantne opatrenia, a preto sa tam pise ze lidri odmietli zmenu fungovania ECB. pokial bude po ECBcka hasit len aktualny ohen na strechce tak to bude len horsie a horsie.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2399 times
Been thanked: 2791 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ir0nman napísal:Peto, ropu si nesledoval teraz? Iran a tak... premyslam nad vstupom do long pozicie cez nejake ETFko (nakolko CL kontrakt je prilis riskantny pre mna). Viem, ze cena ropy je teraz dost vysoko, ale tak stop-loss niekde okolo 99 a target mozno cez 110... uvidime, popremyslam este.
Ropu ja tipujem na POKLES, na dlhší trejd (vstup pri cene nad 100). Prvý tgt: 80.
Aj som uvažoval zahrať ju cez etf, ale mám ten plyn a sledujem indexy, tak sa nechcem už moc montovať do komodít. Zbytočne sa odkláňam od toho, v čom som dobrý - od akcií.

Moje argumenty pre short ropy je ochladzujúca sa ekonomika ( zatial EU a Čína, ale podla mna príde i na US) a perspektíva posiľňujúceho dolára. V poslednej kríze, pokial sa dobre pametám ropa zhučala zo 150 na 35.
Šla hore kým dolár oslaboval, padala ked dolár posilnoval a klesalala priemyselná výroba..
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1264

- dnes to bola ,,up and down,, dráma
- najpr trhy stúpali v nádeji, že eurozóna bude mať zdvojený euroval ( že bude fungovať tento + nový trvalý)
- to Merkelová zamietla a trhy už leteli dole
- dnes začal fungovať výber dolárov za znížené sadzby
- banky povyberali 50 mld., čo je približne 15 x viac ako predtým ..toho sa trh trochu zlakol
- zlé správy zavrsilo varovanie ohladom zníženia ratingu všetkých velkých bánk v EU od SP
- no a deň zakončil šialenou rally po správe, že MMF ( IMF) plánuje 600 mld fond na záchranu eurozony
- to vyvolalo mohutný short squezee a nákupy
- táto správa však ostala nepotvrdená MMF a vyzerá ako deja-vu, kedže raz sme tu už podobný rumor mali ohladom 600 mld pomoci pre Taliansko. (bola dementovaná).
- býčia nálada zvíťazila aj v očakávaní zajtrajšieho zníženia rates u ECB, a prejavu Draghiho a piatkového summitu EU ktoré média prezentujú ako udalosť zachraňujúcu euro.
Prílohy
ES 7.12.png
ES 7.12.png (8.91 KiB) 12172 zobrazení
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Ir0nman
Dátum registrácie: So 05 11, 2011 11:19 am

Príspevok od používateľa Ir0nman »

S tou ropou mas pravdu, Juggler, ked ide ekonomika dole, po rope je vzdy nizsi dopyt. A hlavne ked dolar zdrazie, ropa pojde takisto dole. Skorej by bolo zaujimave kupit nejaky kontrakt, ked bude niekde ropa okolo 20-35 USD, ale zase historia sa nemusi opakovat, vsak. Ked bude ekonomika slaba 6 rokov, este to padne na 16 USD a co potom. :)
Inac dnes sa nam ES & spol. konecne trochu pohlo "nasim" smerom. Tiez som k tomu pristupil amatersky a nevedel som longovat vtedy, ked bolo treba. Nevadi, prilezitosti na otocenie pozicie bude este milion.
Good luck.
Ferin007
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Príspevok od používateľa Ferin007 »

Ir0nman napísal:Skorej by bolo zaujimave kupit nejaky kontrakt, ked bude niekde ropa okolo 20-35 USD, ale zase historia sa nemusi opakovat, vsak.
Tak to se mně povedlo v roce 2008. Prodával jsem asi před týdnem. :wink:
Ir0nman

Ferin007 napísal:Tak to se mně povedlo v roce 2008. Prodával jsem asi před týdnem. :wink:
Pekne!
Gratulujem, ze si mal taku velku vydrz. :) To si mal aky kontrakt, 2012 minimalne?
Ferin007
Platinum Member ***

Měl jsem tracking certifikát. Ten se roluje.
A pak ještě jeden, kde je strategie založená na tom, že v případě contanga se místo ropy drží akcie ropných firem a naopak. To jsem si ještě menší část nechal.
Ir0nman

Ferin007 napísal:Měl jsem tracking certifikát. Ten se roluje.
A pak ještě jeden, kde je strategie založená na tom, že v případě contanga se místo ropy drží akcie ropných firem a naopak. To jsem si ještě menší část nechal.
Posli tickery u IB do PM. Dik. :)
Ferin007
Platinum Member ***

Jo, to nemůžu sloužit, ale byly to tyto ISINy:
DE000SG9F359 a DE000VFP33M4

http://www.onvista.de/zertifikate/snaps ... 36&CHART=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.onvista.de/zertifikate/snaps ... T=24502997" onclick="window.open(this.href);return false;
mircof
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 29 05, 2007 6:12 pm

Príspevok od používateľa mircof »

Ferin007 napísal:Měl jsem tracking certifikát. Ten se roluje.
Vontobel presne toto isté emitoval aj na zemný plyn /buď futures alebo akcie/, dával som sem info:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... 317#p27317" onclick="window.open(this.href);return false;

Cca 2 roky späť som ho mal nakúpený za 101 €, predal za 118 - dnešná cena 148,- :) /čo urobil NG za posledné dva roky dobre vieme :(

http://www.ariva.de/VFP9NG" onclick="window.open(this.href);return false;
Ferin007
Platinum Member ***

mircof napísal:Vontobel presne toto isté emitoval aj na zemný plyn /buď futures alebo akcie/
Jj, ten mám taky. Zatím držím.
Bohužel i přímo plyn. :?
mircof
Silver Member *
Dátum registrácie: Ut 29 05, 2007 6:12 pm

Príspevok od používateľa mircof »

Ferin007 napísal: Jj, ten mám taky. Zatím držím.
Bohužel i přímo plyn. :?
Snáď Ti kompenzuje stratu z plynu. Myslím, že oni do futures kontraktov v ňom ani nešli, len pasívne držia ten kôš akcií... A že "buy and hold" dnes už neplatí :mrgreen: ...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1235

- pozor: zajra pozerám poslednykrát kontrakt dec011, lebo na budúci týždeň v piatok expiruje
- pomaly prechádzam na mar012, ktorý je v súčasnosti o 5 bodov nižšie.

Trhy dnes predviedli ešte väčšie divadlo než včera.
Najprv to bol breakout pásma 1260-1265 až na 1272 po dobrých makrách ( initials ) a znížení úrokov ECB.
Potom jazda dole a breakdown kľúčového supportu 1245, keď Draghi sklamal trhy tým, že ECB nezvýši výkup bondov.
Takisto nový stress test EU bánk ukázal, že bude treba ešte nejakých 8 mld. navyše na rekapitalizáciu...
Posledný pokus udržať pásmo 1245 prišiel 2 hodiny pred close, ale býk dostal ranu medzi oči od nemeckého medveďa. Vyšla správa, že Nemci budú namietať proti udeleniu bankovej licencii pre bailout fund.

Pridávam graf dneška i týždňa.
Na týždňovom grafe pekne vidno prerazenie smerom hore po makrách i prerazenie smerom dole, čo pravdepodobne navodí medvedí trend. Ak sa na summite štáty rozhádajú a nebude súhlasiť minimálne 17 ( od 17 v eurozóne do 27 v EU ), tak býci už nemajú šancu.
Jediné, čo mi je ľúto po dnešnom dni, že nie som v shorte. Slúbil som si vydržať a stáť bokom až kým neskončí eufória zo summitu EU.
Nevadí. V každom prípade budem hľadať timing na vstup do shortu, ktorý má potenciu stoviek bodov dole. Obrovský pád, ktorý očakávam a ktorý som začal hrať pred mesiacom som nazval BIG BEAR - veľký medveď.
Akciu BIG BEAR tu budem po celý čas komentovať.
Prílohy
ES EU STV.png
ES EU STV.png (7.71 KiB) 15309 zobrazení
ES EU tyzden.png
ES EU tyzden.png (7.85 KiB) 15309 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

SPXU in 13,85

- začínam budovať pozíciu na short....motto: BIG BEAR
senor valasco
Silver Member *
Dátum registrácie: So 02 12, 2006 12:32 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa senor valasco »

ako najbezpečnejšia stratégia sa zdá byť naraz shortovať SPXU aj UPRO. za uplynulých 9 mesiacov UPRO stratilo 25 % a SPXU 17 %.
300etf.JPG
300etf.JPG (27.84 KiB) 15233 zobrazení
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

najbezpecnejsia dovtedy, dokial sa ten tracking error neotoci :D
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

SPXU in 13,29 ....cena po druhom dokupe 13,59

- ES dec11: 1259
- ES mar12: 1253,50

- posledný krát pozerám dec11...od pondelka len mar12
- trhy aplaudujú fiškálnej únii a dobrým makrodátam z USA ( michigan)
- prídu analýzy...a zrejme mierne rozčarovanie. FU totiž rieši to, čo už dávno malo byť vyriešené.
- Krízu to nevyrieši. Realizácia FU bude trvať mesiace, možno roky..
- pozitívne hodnotím jednotu eurozóny. Nehádali sa, súhlasili ...až na pár krajín EU, čo pár hodín vzdorovali.
- 26 krajín : súhlas. To je lepšie ako som čakal.
- negatívny je odstup Británie. Anglosasi (briti i nemci) si svojími postupmi chránia zadky...ale to sa dalo čakať.

- budujem pozíciu na short, lebo na budúpci týždeň vidím menej pozitívnych katalyzátorov
- taktiež tradične chcem byť short na víkend

- v utorok môžu byť pozitívne retail sales v USA a Fed
- dalsie makrá budú vo stvrtok a niečo i piatok.
- v EU nevidím nič dôležité ...akurát v utorok sentiment z Nemecka a vo stvrtok i piatok bude mať reč Draghi

- do konca roka počítam, že všetko bude závisieť od správ z Európy
- ak správy z EU budú neutrálne a US makrodáta pozitívne mohla by Amerika pri malých objemoch rásť
- skôr však tipujem, že z EU prídu ďalšie negatívne správy
- preto pri mojej hre na pokles vidím väčšiu potenciu na zisk z poklesu ako na stratu z rastu
- ak trh pôjde hore, tak rátam max. ES do pásma 1277-1280 (mar12)
- ak trh pôjde dole vidím potenciu až k hranici 1164 (mar12).

Pekný víkend.
Prílohy
ES PIATOK 9.png
ES PIATOK 9.png (9.07 KiB) 15159 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

SPXU out 13,70 ( +0,8% )

- rozhodol som sa vystúpiť, lebo tu psychologicky hrozí ,,suckers rally,,.

Komentár: ES 1240 ( mar12 )

TA: znova sa nám to dostalo do pásma 1240-1260. Vyzerá to na breakdown, ale podľa mňa support 1240 to udrží a bude z toho bude nakoniec breakout 1260 a tgt 1275-1277. Kým sa o to nepokúsi - neverím na short. Minulý týždeň sme došli na 1272.
FA: fundamenty USA dobré ( akcie podhodnotené, ťahá ich dole len EU, Čína a vyhliadky celosvetvej recesie)
PA: kvôli PA vystupujem von - vychádza mi, že z toho bude ,,suckers rally.

3 katalyzátory, ktoré môžu vyvovať rally:

1. Retail sales zajtra - môžu byť super silné ( takisto makrá vo štvrtok )
2. MMF môže vyhlásiť extra fond pre záchranu eurozóny vo výške 600-1000 mld.
- mali sme tu už dve rumory vo výške 600 mld
- tých 200 mld, čo sa rozhodla eurozóna požičať MMF nie je náhodných
- aj minulotýždňová návšteva US. ministra financíí nebola náhodná
- mozaika mi dáva dokopy, že dalších 200 mld. pridá USA, 200 mld Čína, 200 mld japan a máme spolu už 800 mld.
3. Draghi má prejav vo stvrtok a piatok, kde môže vyhodnotiť, že ECB je spokojná s vývojom fiškálnej únie a keď bude treba, tak zvýši angažovanosť vo výkupe dlhopisov.
Minulý týžden, okrem poklesu sadzieb, ECB mimoriadne zlacnila a uľahčila bankám prístup k peniazom.
Vyzerá to tak, že banky si za 1% požičajú, kúpia dlhopisy s výnosom 5-6% a rovno tými dlhopismi aj budú ručiť (ECB znížila požiadavky na kolaterál). Takže banky na tom môžú dobre zarobiť, zvýšiť záujem o dlhopisy a takto môžu nahradiť ECB vo výkupe dlhopisov. Ak Draghi bude vidieť, že to funguje, kludne môže slúbiť , že ECB sa bude viac angažovať.

Jediné, čo práve teraz stojí proti ,,suckers rally,, sú ratingovky. Aj tie aukcie dlhopisov by sa mali vylepšiť kvôli tomu, čo som písal vyššie. Ratingovky sa môžu ozvať hocikedy, tak sa sa ozvali dnes. Ale predpokladám, že sa ozvú cez víkend a najväčšie rany prídu na Nový rok, keď eurozóna bude potrebovať vrátiť/požičať veľké balíky peňazí.

P.S. Uvidíme. Málokedy sa stáva, že vystupujem, keď sa to rozbehlo do ziskov, ale verím tomu, k čomu som došiel cez víkend. Možno som to už prešpekuloval, ale myslím, že tým, že ostanem bokom - nemôžem nič pokaziť.
Prílohy
ES mar12 PON.png
ES mar12 PON.png (6.1 KiB) 15078 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ES long 1222
Prílohy
ES Monday.JPG
Coudy
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
Has thanked: 35 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Coudy »

Ako sledovač SPY gapov si tipnem, že budú fillnuté, viď obrázok 2xSPY=SSO (SPY má nekorektné data). Je otázka kedy to bude, kedže december býva jeden z najrastovejších mesiacov.
Prílohy
spy.png
sso.png
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Budú Coudy, budú. Určite. Ale najprv tam narastú ,,prsia,, - tak volám dvojitý vrchol. Všetko je len otázkou času. U nás timingu.
Keďže Vianoce sa už blížia, mnohým velmi záleží, aby rok skončil v zisku. Ešte vytiahnú pár králikov z rukáva, možno bude potlesk a potom - na budúci rok veľký rachot pod 1000. Bíííg Bééééar.
Coudy
Platinum Member ***

Ty si určite videl v mladosti film Synovia veľkej medvedice, že? :D

http://www.youtube.com/watch?v=OKs3EBCAamI" onclick="window.open(this.href);return false;
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ES out 1230 ( +8b )
- konečne squeeze-out
- trochu satisfakcie na konci dňa, keďže z SPXU som nemal veľa a dala nakoniec +6%.
Prílohy
Squeeze out.JPG
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Song na dobrú noc:
http://www.youtube.com/watch?v=3geBEc2c ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Prílohy
Big Bear.jpg
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1236

US retail sales sú pre mňa negatívnym prekvapením:
November Retail Sales +0.2% vs +0.6% consensus; Prior revised to +0.6% from +0.5%
November Retail Sales ex-auto +0.2% vs +0.5% consensus; Prior remains unchanged at +0.6%

Pozitívne správy prišli z EU:
Nemecké makrá (sentiment ) boli dobré a španielske bondy sa predali dobre ( malá náplast pre krvácajúcu eurozónu )

To všetko hodnotím krátkodobo neutrálne, skôr short ako long. Dlhodobo strong sell.
Na dnes tipujem short: tgt1: 1233 tgt2: 1222 . Ale zatiaľ ostávam bokom. Dnes ešte bude Fed.
Prílohy
ES ut retail.png
ES ut retail.png (6.1 KiB) 15537 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1234

Tgt 1233 pokorený a čaká nás Fed.
Šíria sa rumory, že v hre môže byť QE. To by podporoval dnesný narast ropy i logika, že FED by zabil dve muchy jednou ranou:
1. dostal by trhy do ziskov za 2011, čo by ocenili politici pred volbami
2. oslabil by dolár ( čím by oddiali možné oslabenie ekonomiky )

Ja som naklonený verzii, že FED potvrdí, že ekonomika sa zlepšuje, ale nebezpečenstvo pretrváva a neurobí CELKOM NIČ...takže trhy budú sklamané. Takže tipujem tgt 1222, ale netrejdím, lebo môže to vystreliť oboma smermi. Ak by motyka vystrelila a FED by fakt vytasil QE, tak letime hore 20-30 bodov. tgt1 1255, potom 1264 a 1277.
Prílohy
ES UT 17,30.JPG
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal: Ja som naklonený verzii, že FED potvrdí, že ekonomika sa zlepšuje, ale nebezpečenstvo pretrváva a neurobí CELKOM NIČ...takže trhy budú sklamané. Takže tipujem tgt 1222, ale netrejdím .
Update: ES 1220

- dopadlo to presne tak, že trhy boli sklamané.
- trochu som si zashortoval aj ja, ale až po Fede, keď som si 2x prečítal statement
- tí sráči fakt nedali trhu ani trochu nádeje na QE

- Uvidíme, čo prinesie druhá polovica týždňa. Na long má stále ešte šancu Draghi a nové pôžičky pre MMF.
- Na víkend to určite otvorím na short. Najradšej by som bol, keby to ešte dovtedy vyskočilo ku 1255.
- To by bola najlepšia pozícia na vstup do shortu. Ale uspokojím sa aj z menej.
- po Black Friday, by mohol znova raz prísť Black Monday, nie?

P.S. A kým tu pichnem graf...na počesť Fedu a Bena si púšťam náš starý hit:
http://www.youtube.com/watch?v=3u2qRXb4xCU" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobrú noc.
Prílohy
ES - Fed.png
ES - Fed.png (7.67 KiB) 15470 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

QG (feb12) in 3,185 2x
QG (mar12) in 3,215 2x

- dokupujem 2x tolko, takže pred zajtrajšími zásobami držím trojnásobnú pozíciu:

QG (feb12) in 3,320
QG (mar12) in 3,370

- dnes nám znova zdražili plyn v SR. :wink:
Coudy
Platinum Member ***

To by mohlo vyjsť (aj keď to riedenie mi je proti srsti), po posledných troch zásobách to vždy vyletelo 2-3%. Vtedy by som sa toho zbavil, ak teda nemáš iný plán.
abvireal
Dátum registrácie: St 14 12, 2011 12:13 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa abvireal »

Juggler ako vidím ti si tu najúspešnejší obchodník nechcel by si obchodovať pre Nás? investície by sme ti zabezpečili a dohodli by sme sa na % čo ty nato ? ak máš záujem alebo niekto iný skúsený trader poprosím PM alebo mail. díky
Investícia u firmy ktorá je zatial najlepšia firma na svete a je na 1.mieste
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Coudy napísal:To by mohlo vyjsť (aj keď to riedenie mi je proti srsti), po posledných troch zásobách to vždy vyletelo 2-3%. Vtedy by som sa toho zbavil, ak teda nemáš iný plán.
Nie sú to až tak drahé kontrakty. Oproti rope mi to pripadá ako malina.
Uvidíme zajtra. Nejaký výber som nastavil, ale asi nebudem doma.
Dnes to ťahal dole výpredaj na komoditách, ale to, čo nám skutočne treba je tuhá zima. Dúfam, že už konečne prituhne...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

abvireal napísal:Juggler ako vidím ti si tu najúspešnejší obchodník nechcel by si obchodovať pre Nás? investície by sme ti zabezpečili a dohodli by sme sa na % čo ty nato ? ak máš záujem alebo niekto iný skúsený trader poprosím PM alebo mail. díky
Keď som videl tie gramatické chyby v inzeráte a nadšenie robiť klientom 10% mesačne...nemám z toho dobrý dojem. Takých trejderov cez inzerát nenájdete.
Pozor na také podnikanie. Neviem, či sa vyznáš, ale smrdí to prúserom. Vážne.

Ďakujem za ponuku. Forex netrejdím.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

SPXU in 14.28

- znova začínam budovať pozíciu na pokles
Ir0nman

JUGGLER napísal:- znova začínam budovať pozíciu na pokles
Som zvedavy, na tento tyzden. Pravdupovediac ani neviem, ako skoncil minuly. Trejdil som kazdy den, ale vzdy som na konci dna uzavrel. Bol to pekny kolotoc, vela prilezitosti.

Kazdopadne som zistil, ze ten Fibonacci fakt funguje. :) Mircof mal pravdu.
Mam posledne tyzdne iba candlestick chart + Fibonacci a dole pod tym volume. Nic viac. Ale mozno by som este zapol nejake EMA. Nevies nahodou, ci na tom IB charte viem nieco take zapnut? Uz som to X-krat hladal, aj cez help... a nasiel som vzdy iba MACD dole pod grafom, ale to nechcem.
shc
Active Member
Dátum registrácie: Po 05 09, 2011 6:28 pm

Príspevok od používateľa shc »

Ir0nman napísal:Ale mozno by som este zapol nejake EMA. Nevies nahodou, ci na tom IB charte viem nieco take zapnut?
Cauko dufam ze som spravne pochopil co myslis:) Pravy klik na graf -> Add Study -> Exponential Moving Avg
Ir0nman

shc napísal:Cauko dufam ze som spravne pochopil co myslis:) Pravy klik na graf -> Add Study -> Exponential Moving Avg
Ja som riadne slepy!! :D Dik.

P.S. Takze vsimam, ze ucet uz mas zriadeny? Na Liptove si spominal, ze si ides akurat zalozit. Tak prajem good luck. :)
shc
Active Member
Dátum registrácie: Po 05 09, 2011 6:28 pm

Príspevok od používateľa shc »

No mam zriadeny, ale zatial sa len hram na deme. A ako to tak sledujem este to riadne potrva kym naberem istotu :)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ir0nman napísal:Som zvedavy, na tento tyzden. Pravdupovediac ani neviem, ako skoncil minuly. Trejdil som kazdy den, ale vzdy som na konci dna uzavrel. Bol to pekny kolotoc, vela prilezitosti.

Kazdopadne som zistil, ze ten Fibonacci fakt funguje. :) Mircof mal pravdu.
Mam posledne tyzdne iba candlestick chart + Fibonacci a dole pod tym volume. Nic viac. Ale mozno by som este zapol nejake EMA. Nevies nahodou, ci na tom IB charte viem nieco take zapnut? Uz som to X-krat hladal, aj cez help... a nasiel som vzdy iba MACD dole pod grafom, ale to nechcem.
Bude to mať tendenciu ísť hore...pri menším a menších objemoch...a zavrieť rok v pluse. Hlavne stvrtok a piatok je veľa amerických dát. Zajtra bude ECB bankám rozdávať 3 ročné ,,lacné peniaze,,...ako kolaterál budú stačiť dlhopisy...to tiež môže mať vplyv...zajtra tiež nemecké dáta.
Najradšej by som už nič nedržal do konca roka, ale SPXU asi podržím (ratingovky sa môžu ozvať).
S TA si hlavu nelámem. Supporty vidím na grafe, fungujú aj MA. Sledujem CCI a objem.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ES 1205

- U.S. stocks turned lower as European Central Bank chief Mario Draghi said a fiscal "compact" agreed to at the European Union summit on Dec. 9 was essential for resolving the region's debt crisis and said the economic outlook for the region was uncertain, with substantial downside risks.

Medvedí komentár:

- europolitikom dochádzajú zbrane
- Draghi spolieha na banky, že za lacné peniaze a ručenie dlhopismi začnú nakupovať ( a nebudú predávať) dlhopisy problémových krajín.
dôkaz: posledná španielska aukcia: It should be noted that yesterday's auction was strong in because the paper was eligible for use at the ECB as collateral and that is why yields are also moving lower today.
Politicians, including French President Nicolas Sarkozy, are hoping this ECB money, and the looser collateral requirements that were also announced, will be enough to convince banks to keep buying peripheral euro zone states' high-yielding bonds and so prevent any worsening of the two-year-old debt crisis.

- šanca v ktorú dúfajú trhy, že ECB bude vykupovať nelimitovane je mizivá:
A declaration from the ECB that it would buy unlimited amounts of euro zone bonds for as long was necessary would immediately calm markets, but would probably be illegal under EU law and would ease pressure on politicians to reform their economies.
"The ECB simply can't and won't say that, and it's very unreasonable to even expect it," one euro zone official said.

- šanca, že k európskym 200mld v MMF pribudnú ďalšie tiež nevyzerá dobre. Bernanke sa totiž minulý týždeň vyjariol, že sa nechystajú k dotácii:
Fed Chairman Ben Bernanke concludes meeting with Republican Senators; A few members note Mr. Bernanke's concern with Europe; Sen Corker notes Mr. Bernanke said there were no more plans for U.S. to fund IMF

A pokial som dobre zachytil, dalsí míting ministrov financií EU bude až v januári 2012.

Takže EU ešte zajtra uvidíme ,,rozdávanie peňazí bankám,, a už nič pozitívne neočakávam.

Z USA tu budú do konca týždňa ešte makrodáta. To ich môže naplnit optimizmom.
Ovšem dôležitejšie ako makrodáta sú ZISKY FIRIEM a tie pomaly , ale isto vyprchávajú:
There have been 97 negative earnings pre-announcements issued by S&P 500 corporations for the fourth quarter, compared with 26 positive pre-announcements, resulting in a negative-to-positive ratio of 3.7. That's the highest in 10 years, according to Thomson Reuters data.

No a u nás to hádam každý sleduje. K lastovičkám ako, že US Steel nemá objednávky doplna mozaiku výrazný prepad predaja áut:
Predaj automobilov v eurozóne v októbri výrazne klesol
http://www.automoto.sk/clanok/186515/pr ... zne-klesol" onclick="window.open(this.href);return false;
Predaj áut v Európskej únii (EÚ) v novembri opäť klesol..
http://ekonomika.sme.sk/c/6184180/preda ... centa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To, že sme na automobilizme závislí ( a teda aj z bratmi Čechmi super zranitelní ) hádam nemusím komentovať...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ES 1235

V pondelok som písal:
JUGGLER napísal: Bude to mať tendenciu ísť hore...pri menších a menších objemoch...a zavrieť rok v pluse. Hlavne stvrtok a piatok je veľa amerických dát. Zajtra bude ECB bankám rozdávať 3 ročné ,,lacné peniaze,,...ako kolaterál budú stačiť dlhopisy...to tiež môže mať vplyv...zajtra tiež nemecké dáta.
Najradšej by som už nič nedržal do konca roka, ale SPXU asi podržím (ratingovky sa môžu ozvať).
..a po páde pod 1200 v pondelok, trh si v utorok nachádza katalyzátory na rast

- dnes to bol nemecký sentiment, úspešná aukcia španielských bondov a rozbehnutie rozdávania lacných peňazí - tzv. ECB liquidity program, plus americký housing

- španielske bondy a ECB sú spojené nádoby a story, ktorá pravdepodobne nebude mať dlhodobý úspech. Môžu banky donekonečna nakupovať dlh problémových krajín?
To je otázka za 500 bodov, lebo tu sme opäť svedkami ako politici možno ženú banky do záhuby. Môže ECB nelimitovane rozdávať lacné peniaze (a brať dlhopisy ako kolaterál) ale tváriť sa, že sama ich nemôže nakupovať?

- pozor na americké dáta vo štvrtok a piatok. Trh ich môže zobrať ako ďalší býči katalyzátor a vyrásť na tých 1255, prípadne do konca roka 1277. Ak ES dôjde na 1255, tak SPX ( S&P 500) bude v tej chvíli v zisku za tento rok.

Ak sa tak stane, zvyšim stávky na medveďa, dokúpim SPXU a moja predpoveď na 2012 bude úplne bez zaváhania: BIG BEAR (s poklesom pod 1000).
Prílohy
ES ut 20.JPG
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"