JUGGLER - Obchody
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2399 times
- Been thanked: 2790 times
Re: JUGGLER - Obchody
Keď už sedím pritom a komentujem, tak ES short 1235,50
- daytrade na ,, last hour pullback,,... SL 3b.
- daytrade na ,, last hour pullback,,... SL 3b.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES cover 1235 ( +0,5b )
-
Coudy
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 6 times
Moja definícia posledných gapov je graficky znázornená na nasledujúcom obrázku.Tango napísal: i kdyz je pravda, ze rozdil muze byt v tom, co kdo povazuje za GAP.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES 1255JUGGLER napísal:
- pozor na americké dáta vo štvrtok a piatok. Trh ich môže zobrať ako ďalší býči katalyzátor a vyrásť na tých 1255, prípadne do konca roka 1277. Ak ES dôjde na 1255, tak SPX ( S&P 500) bude v tej chvíli v zisku za tento rok.
Ak sa tak stane, zvyšim stávky na medveďa, dokúpim SPXU a moja predpoveď na 2012 bude úplne bez zaváhania: BIG BEAR (s poklesom pod 1000).
SPXU in 13,07 ( druhý dokup )
P.S. Kamarát, ktorému som odobril long ES z výberom zisku 1255 a prípadným targetom 1277 nechápe, prečo to netrejdím na long, keď to vidím na long.
Moja odpoveď je: kvôli riziku a budovaniu pozície na short. Na long to teraz síce vidím, ale len krátkodobo, pričom riziko velkého pádu pretrváva. Trh síce tlačia amatéri pri malých objemoch krok po kroku hore, ale ja nechcem mať otvorený trejd na long, pri ktorom sa raz zobudím a trh bude v gape 60-70 bodov kvoli nejakej zlej správe z EU. Buď robím daytrejdy, alebo otvorím pozičný trejd na short. A ten pozičný trejd práve budujem.
Z hladiska rizika a pozičného trejdu ma teda krátkodobý long nezaujíma. Aj keď to má potenciu dôjsť do konca roka na 1277.
Prajem príjemné prežitie Vianoc.
- Prílohy
-
- ES piatok CH.png (8.8 KiB) 17795 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
SPXU in 12,32 ( tretí vstup )
ES 1278.
Prvý obchodný deň v 2012.
Tak predsa to len došlo na 1277. Tipoval som to síce v malých objemoch do konca roka, ale aj January effect v prvý deň 2012 sa ráta. Otvárajú sa nové pozície na long, čo ma utvrdzuje, že amíci to fakt vidia tak, ako to prezentuje väčšina análov.
Futures plynu sa dostali pod 3, čo ma prinútilo vyberať stratu. Výber som nastavil poobede na viaceré hodnoty, nezrealizovalo sa všetko a tak nahlásim až konečný výsledok, keď zlikvidujem celú pozíciu. Cez víkend som urobil analýzu a vyšlo mi, že ten obchod nemá gule a už dávno som ho mal zatvoriť.
Ak nechcem opakovať chyby z 2011, musím byť nekompromisný v riadení rizika !
Zhruba polovica straty je už vybratá, zbytok chcem dokončiť do štvrtka ( budú zásoby). Dúfam, že v súvislosti zo zásobami konečne plyn trochu povyskočí.
Aspoň na chvíľu, prosíím. To sa neudialo posledné 2 týždne, tak tomu dávam poslednú šancu.
Ale na dlhodobo pozor - s plynom to po mojej analýze vyzerá veľmi zle. Poriadna zima neprišla, za pár dní sa má zase otepliť a plyn zo zásobníkov neubúda. Ak to bude tak pokračovať, tak cena jednoducho nemôže ísť hore. Jedna teplejšia zima a všetka tá
,,bridlicová,, nadprodukcia musí spôsobiť kolaps ceny. Až teraz vidím, aká ohromná príležitosť bol obchod UNG na short pred 2-3 rokmi. A ja blbec som ten plyn vždy longoval.
ES 1278.
Prvý obchodný deň v 2012.
Tak predsa to len došlo na 1277. Tipoval som to síce v malých objemoch do konca roka, ale aj January effect v prvý deň 2012 sa ráta. Otvárajú sa nové pozície na long, čo ma utvrdzuje, že amíci to fakt vidia tak, ako to prezentuje väčšina análov.
Futures plynu sa dostali pod 3, čo ma prinútilo vyberať stratu. Výber som nastavil poobede na viaceré hodnoty, nezrealizovalo sa všetko a tak nahlásim až konečný výsledok, keď zlikvidujem celú pozíciu. Cez víkend som urobil analýzu a vyšlo mi, že ten obchod nemá gule a už dávno som ho mal zatvoriť.
Ak nechcem opakovať chyby z 2011, musím byť nekompromisný v riadení rizika !
Zhruba polovica straty je už vybratá, zbytok chcem dokončiť do štvrtka ( budú zásoby). Dúfam, že v súvislosti zo zásobami konečne plyn trochu povyskočí.
Aspoň na chvíľu, prosíím. To sa neudialo posledné 2 týždne, tak tomu dávam poslednú šancu.
Ale na dlhodobo pozor - s plynom to po mojej analýze vyzerá veľmi zle. Poriadna zima neprišla, za pár dní sa má zase otepliť a plyn zo zásobníkov neubúda. Ak to bude tak pokračovať, tak cena jednoducho nemôže ísť hore. Jedna teplejšia zima a všetka tá
,,bridlicová,, nadprodukcia musí spôsobiť kolaps ceny. Až teraz vidím, aká ohromná príležitosť bol obchod UNG na short pred 2-3 rokmi. A ja blbec som ten plyn vždy longoval.
- Prílohy
-
- ES 1 obch.den.png (6.08 KiB) 17623 zobrazení
-
- NG.png (7.69 KiB) 17623 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
USO short 39,80
- takže americká WTI ropa short cez etf
- zvláštnosťou tohto etf je, že ho zabíja contango, podobne ako UNG ( na rozdiel od etf na európsku ropu Brent)..pre problémy zo zásobami ( V USA rastú, v EU klesajú)
- preto USO skončilo rok 2011 v miernej strate, hoci ropa skončila +10% ( európske BNO skončilo +20% )
P.S. Americký plyn konečne up +4%.
Vyzerá to na novoročné nákupy, ktoré odštartovali short covering a počasie, ktoré konečne pripomína zimu ( ale asi sa zase oteplí ). Zajtra budú zásoby , nastavil som ordery nad 3,20.. Budem pritom a konečne tento obchod uzavriem.
ES 1273. Indexy sa držia..aj keď Európa už klesá. Dôvodom je očakávanie dobrých makrodát z trhu práce zajtra a hlavne v piatok. Ešte to môže povyskočiť, ale podľa mňa je len otázkou času, kedy to začne padať. Dôvodom na udržanie sa hore je aj výsledková sezóna, ktorá sa blíži ( tradičný jav v posledných kvartáloch ).
- takže americká WTI ropa short cez etf
- zvláštnosťou tohto etf je, že ho zabíja contango, podobne ako UNG ( na rozdiel od etf na európsku ropu Brent)..pre problémy zo zásobami ( V USA rastú, v EU klesajú)
- preto USO skončilo rok 2011 v miernej strate, hoci ropa skončila +10% ( európske BNO skončilo +20% )
P.S. Americký plyn konečne up +4%.
Vyzerá to na novoročné nákupy, ktoré odštartovali short covering a počasie, ktoré konečne pripomína zimu ( ale asi sa zase oteplí ). Zajtra budú zásoby , nastavil som ordery nad 3,20.. Budem pritom a konečne tento obchod uzavriem.
ES 1273. Indexy sa držia..aj keď Európa už klesá. Dôvodom je očakávanie dobrých makrodát z trhu práce zajtra a hlavne v piatok. Ešte to môže povyskočiť, ale podľa mňa je len otázkou času, kedy to začne padať. Dôvodom na udržanie sa hore je aj výsledková sezóna, ktorá sa blíži ( tradičný jav v posledných kvartáloch ).
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
QG feb out priemer 3,04 ( 3 x -9,2% )
QG mar out priemer 3,08 ( 3 x -9,4% )
- parádna mnohotisícová strata
- jeden z mojích najhorších obchodov v 2011
- takých som minulého roku spravil viac, takže heslo na 2012: rules & rules & rules!
P.S.
Natural gas inventory showed a draw of 76 bcf vs expectations for a draw of 80 bcf.
- takže hra na ochladenie nevyšla, americký plyn vyzerá na short
- toto asi bude zima s najvyššími zásobami a možným kolapsom ceny až ku 2,50.
QG mar out priemer 3,08 ( 3 x -9,4% )
- parádna mnohotisícová strata
- jeden z mojích najhorších obchodov v 2011
- takých som minulého roku spravil viac, takže heslo na 2012: rules & rules & rules!
P.S.
Natural gas inventory showed a draw of 76 bcf vs expectations for a draw of 80 bcf.
- takže hra na ochladenie nevyšla, americký plyn vyzerá na short
- toto asi bude zima s najvyššími zásobami a možným kolapsom ceny až ku 2,50.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Rekapitulácia a update:
Držím:
USO short 39,80 (= americká ropa na pokles )
SPXU long 13,25 (= triple etf indexu S&P500 na pokles, stúpa, keď index klesá, výsledná pozícia po troch vstupoch)
- dnes ADP ( súkromné payrolls) vynikajúce, ale zatienené ISM
- zajtra nezamestnaosť a payrolls ( vyzerá to tak, že budú dobré )
- ak by zajtra ešte trhy vyskočili ( podľa mňa ešte dnes vyrovnajú straty), urobím posledný vstup do SPXU a budem držať a čakať ( asi to zmením na futures ).
- celkový obraz je taký, že nad EU sa zmráka a zmráka a som presvedčený, že búrka nás neminie...
- dnes úročnenie up vo F a úplná katastrofa v HU.
- Madarsko podľa mňa nechajú dôjsť na pokraj bankrotu...až kým nepadne vláda
- Italiano Monti dnes neočakávane odletel do Brusellu a zajtra je vo F ( čo sa deje? )
Držím:
USO short 39,80 (= americká ropa na pokles )
SPXU long 13,25 (= triple etf indexu S&P500 na pokles, stúpa, keď index klesá, výsledná pozícia po troch vstupoch)
- dnes ADP ( súkromné payrolls) vynikajúce, ale zatienené ISM
- zajtra nezamestnaosť a payrolls ( vyzerá to tak, že budú dobré )
- ak by zajtra ešte trhy vyskočili ( podľa mňa ešte dnes vyrovnajú straty), urobím posledný vstup do SPXU a budem držať a čakať ( asi to zmením na futures ).
- celkový obraz je taký, že nad EU sa zmráka a zmráka a som presvedčený, že búrka nás neminie...
- dnes úročnenie up vo F a úplná katastrofa v HU.
- Madarsko podľa mňa nechajú dôjsť na pokraj bankrotu...až kým nepadne vláda
- Italiano Monti dnes neočakávane odletel do Brusellu a zajtra je vo F ( čo sa deje? )
Irán sa hrá so západom
06.01, 14:02
Tomáš Plavec
Podľa agentúrnych správ Irán včera naznačil, že bude rokovať so západom o svojom jadrovom programe. To včera podlomilo kolená rope, ktorá je však dnes späť a nad včerajšími dnami (napriek slabším nemeckým dátam). Dôvodom je, že Irán označil svoje nové vojenské cvičenia ako najväčšie v histórii krajiny a dal im názov Veľký Prorok (Mohamed). Sú odpoveďou na spoločné americko-izraelské vojenské cvičenie. Obe sa budú konať v najbližších týždňoch. Komentár: Irán je tlačený do kúta a v zásade sa po týchto cvičeniach sa rozhodne, či to Irán vzdá, alebo bude konflikt. Pretože iná cestu nie je vidieť.
Trim broker
Nevím,jestli je to USO na short už zralé.
06.01, 14:02
Tomáš Plavec
Podľa agentúrnych správ Irán včera naznačil, že bude rokovať so západom o svojom jadrovom programe. To včera podlomilo kolená rope, ktorá je však dnes späť a nad včerajšími dnami (napriek slabším nemeckým dátam). Dôvodom je, že Irán označil svoje nové vojenské cvičenia ako najväčšie v histórii krajiny a dal im názov Veľký Prorok (Mohamed). Sú odpoveďou na spoločné americko-izraelské vojenské cvičenie. Obe sa budú konať v najbližších týždňoch. Komentár: Irán je tlačený do kúta a v zásade sa po týchto cvičeniach sa rozhodne, či to Irán vzdá, alebo bude konflikt. Pretože iná cestu nie je vidieť.
Trim broker
Nevím,jestli je to USO na short už zralé.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Prečo?kubik napísal: Nevím,jestli je to USO na short už zralé.
Je to v zisku, vstup bol dobrý.
Bodaj by sa mi tak darilo pri všetkých vstupoch...
Verím, že Irán má skôr vplyv na európsku ropu (potencionálny nedostatok).
Zásoby v USA sú na pokles ( po zásobách včera ropa klesala, dnes mierne stúpla po dobrých makrách ).
Dlhodobo predpokladám pokles cien ropy z dôvodu ochladenia svetovej ekonomiky a silného dolára. Takže moje presvedčenie je ropu shortovať, keď je vysoko. Navyše, pri USO je na short obrovská výhoda...podobná ako pri UNG. To spôsobilo, že USO skončilo rok 2011 v strate -2,4%, zatial čo americká ropa vyrástla o 10%.
Krátkodobo to možno nevyjde, ale prečo to neskúsiť?
Som síce daytrader, ale takýmito obchodmi by som sa chcel pomaly vytrénovať na dobrého pozičného obchodníka ( heslo do dúchodu: méne delat, víc vydelat).
Video - vojak o vojne s Iránom
07.01, 18:47
Ronald Ižip
Niektoré náhody, ako napríklad náhodné vypadnutie signálu, sa niekedy nejavia ako náhody... viac v priloženom videu http://www.youtube.com/watch?v=kubamHbznQQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Zase si musím půjčit odpověd z Trim brokru,podle mého pocitu je nyní začátkem jara vhodná doba na utok,stažení amíci z iraku se začnou nudit,je potřeba je zaměstnat.Z dlouhodobého pohledu to může po válce klesnout i pod 100,ale nějaké velké poklesy už asi ne,možná tedy by bylo lepší počkat na cenu okolo 140 usd WTI a vstoupit na vrcholu,ale je to podmíněno válkou v iranu.Další argument je posilování ropy při nákupech před letní motoristickou sezonou.
07.01, 18:47
Ronald Ižip
Niektoré náhody, ako napríklad náhodné vypadnutie signálu, sa niekedy nejavia ako náhody... viac v priloženom videu http://www.youtube.com/watch?v=kubamHbznQQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Zase si musím půjčit odpověd z Trim brokru,podle mého pocitu je nyní začátkem jara vhodná doba na utok,stažení amíci z iraku se začnou nudit,je potřeba je zaměstnat.Z dlouhodobého pohledu to může po válce klesnout i pod 100,ale nějaké velké poklesy už asi ne,možná tedy by bylo lepší počkat na cenu okolo 140 usd WTI a vstoupit na vrcholu,ale je to podmíněno válkou v iranu.Další argument je posilování ropy při nákupech před letní motoristickou sezonou.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1288 , SPXU 12,03 a USO 39,54
- suckers rally po optimizme z EU a v súvislosti zo zahájením výsledkovej sezóny
Plánované SL na otvorené pozície:
SPXU long 13,25 ( ak ES prelomí a udrží sa nad 1300 )
USO short 39,80 ( ak prelomí a udrží sa nad 40 )
- suckers rally po optimizme z EU a v súvislosti zo zahájením výsledkovej sezóny
Plánované SL na otvorené pozície:
SPXU long 13,25 ( ak ES prelomí a udrží sa nad 1300 )
USO short 39,80 ( ak prelomí a udrží sa nad 40 )
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES, SPXU bez výrazných zmien, ale ropa konečne ide dole.
Takže USO sa pohlo do ziskov.
Príčinou je pravdepodobné odloženie embarga voči iránskej rope o 6 mesiacov.
Citing an EU official with knowledge of the talks, Bloomberg News reported that an EU embargo on imports of Iranian oil would probably be delayed for six months to allow countries such as Greece, Italy and Spain to find alternative supply
Je zaujímavé ako v Európe stúpla cena ropy, keď politici začali riešiť Irán.
Embargo sa odkladá, lebo Taliansko, Španielsko a Grécko si musia nájsť náhradných dodávateľov. Oni berú 70% iránskej ropy dovážanej do EÚ. Zdá sa, že Európa si v tejto situácii nemôže dovoliť ani embargo, ani vojnu. Včera som zachytil, že Japonci odmietli embargo. Oni vedia, že si to nemôžu dovoliť.
U ES a SPX dnes došlo k útoku na hranicu 2300. Býkom sily nestačili, nakoľko ich schladili makrodáta. Slabé maloobchodné tržby a väčší počet ľudí na úradoch práce ako sa čakalo. Je načase, aby si Amerika uvedomila, že nemôže ostať ostrovom prosperity, keď celý svet ochladzuje. Keď si to uvedomí, reakcia na trhoch bude pre investorov bolestivá.
Z hľadiska TA som spokojný. Podľa mňa to nebude mať silu na breakout. Z hľadiska PA mám obavy, lebo amíci sa vnímajú dosť izolovane - ako pupok sveta. Väčšina verí, že akcie tento rok dosiahnú nadpriemerné zhodnotenie. To ich drží v nákupnej nálade.
Takže USO sa pohlo do ziskov.
Príčinou je pravdepodobné odloženie embarga voči iránskej rope o 6 mesiacov.
Citing an EU official with knowledge of the talks, Bloomberg News reported that an EU embargo on imports of Iranian oil would probably be delayed for six months to allow countries such as Greece, Italy and Spain to find alternative supply
Je zaujímavé ako v Európe stúpla cena ropy, keď politici začali riešiť Irán.
Embargo sa odkladá, lebo Taliansko, Španielsko a Grécko si musia nájsť náhradných dodávateľov. Oni berú 70% iránskej ropy dovážanej do EÚ. Zdá sa, že Európa si v tejto situácii nemôže dovoliť ani embargo, ani vojnu. Včera som zachytil, že Japonci odmietli embargo. Oni vedia, že si to nemôžu dovoliť.
U ES a SPX dnes došlo k útoku na hranicu 2300. Býkom sily nestačili, nakoľko ich schladili makrodáta. Slabé maloobchodné tržby a väčší počet ľudí na úradoch práce ako sa čakalo. Je načase, aby si Amerika uvedomila, že nemôže ostať ostrovom prosperity, keď celý svet ochladzuje. Keď si to uvedomí, reakcia na trhoch bude pre investorov bolestivá.
Z hľadiska TA som spokojný. Podľa mňa to nebude mať silu na breakout. Z hľadiska PA mám obavy, lebo amíci sa vnímajú dosť izolovane - ako pupok sveta. Väčšina verí, že akcie tento rok dosiahnú nadpriemerné zhodnotenie. To ich drží v nákupnej nálade.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Tak uvazujem, ci by nebolo pre teba lepsie shortovat FESX.
-jeho velkost a volatilita je podstatne mensia ako ES, cize mozes smelo dokupovat
-dovody pre shorty predsa prichadzaju z Eurozony, preto logicky by mal najviac padat FESX (ked uz si ti amici myslia, ze ich sa Euro-kriza nedotkne)
Podla mna sa budu drzat hore dovtedy, kym nebude zle, potom zahucia dole ako DAX v 2008 roku.(tiez si zo zaciatku Europa myslela, ze ich sa problem USA bank az tak netyka)
-jeho velkost a volatilita je podstatne mensia ako ES, cize mozes smelo dokupovat
-dovody pre shorty predsa prichadzaju z Eurozony, preto logicky by mal najviac padat FESX (ked uz si ti amici myslia, ze ich sa Euro-kriza nedotkne)
Podla mna sa budu drzat hore dovtedy, kym nebude zle, potom zahucia dole ako DAX v 2008 roku.(tiez si zo zaciatku Europa myslela, ze ich sa problem USA bank az tak netyka)
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Európsky Dow Jones?jogobela napísal:Tak uvazujem, ci by nebolo pre teba lepsie shortovat FESX.
OK. Môže byť. Ale ja sa už nechcem montovať do kadečoho...
V 2004 som trejdoval americké indexy + CAC, MIB, FTSE, DAX, ROPU, ZLATO a skončil som v strate.
V 2011 som sa z malého zisku nakoniec prehúpol do straty vďaka futures plynu.
Takže toho roku budem hrať z derivátov len ES, možno nejaký ten plyn a nejaké ETFky ako mám teraz USO. Ale základ musia byť akcie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
SPXU out 11,63 ( -13,9% )
ES short 1302,75
- vybral som stratu a v podstate vymenil SPXU za ES
- je to akoby štvrtý vstup, lebo pozícia na ES je teraz väčšia ako bola na SPXU
- vravel som predtým, že pri priblížení veľkosti pozície ku ES to zamením kvôli nestabilnosti pákových etf pri držaní dlhšie.
- keď sa zajtra trh udrží nad 1300, tak celú pozíciu uzavriem
- zajtra bude kopa makier a dôležitých zverejnení.
- ak to uzavriem, budem znova striehnúť na lepšiu príležitosť ( a otvárať len na víkend ).
P.S. USO je ok. Budem sa teraz veľa venovať akciám.
Na trhu vládne optimizmus. Iba 3% manažérov fondov to vidí na pokles!
Koncom minulého roka to bolo 25%. Pozície na short poklesli o polovicu.
Podľa dnešných makier (Net Long-Term TIC Flows: 60 mld) to vyzerá tak, že sa investície presúvajú z EU do USA.
Stojím sám proti trhu, ale nemením názor. Nevidím dôvod. Len nech to ťahajú hore.
Veď v 2000 a 2007 robili to isté. A potom zahučali. V 2008/2009 až o -50%.
Teraz zahučia znovu. Rozdiel bude ten, že po páde sa nemusia tak skoro vyhojiť.
Padnú mýtusy o dlhodobom pasívnom investingu. 10 rokov nepriniesol žiadne zisky a tipujem, že ani ďalších 10 rokov ich neprinesie.
ES short 1302,75
- vybral som stratu a v podstate vymenil SPXU za ES
- je to akoby štvrtý vstup, lebo pozícia na ES je teraz väčšia ako bola na SPXU
- vravel som predtým, že pri priblížení veľkosti pozície ku ES to zamením kvôli nestabilnosti pákových etf pri držaní dlhšie.
- keď sa zajtra trh udrží nad 1300, tak celú pozíciu uzavriem
- zajtra bude kopa makier a dôležitých zverejnení.
- ak to uzavriem, budem znova striehnúť na lepšiu príležitosť ( a otvárať len na víkend ).
P.S. USO je ok. Budem sa teraz veľa venovať akciám.
Na trhu vládne optimizmus. Iba 3% manažérov fondov to vidí na pokles!
Koncom minulého roka to bolo 25%. Pozície na short poklesli o polovicu.
Podľa dnešných makier (Net Long-Term TIC Flows: 60 mld) to vyzerá tak, že sa investície presúvajú z EU do USA.
Stojím sám proti trhu, ale nemením názor. Nevidím dôvod. Len nech to ťahajú hore.
Veď v 2000 a 2007 robili to isté. A potom zahučali. V 2008/2009 až o -50%.
Teraz zahučia znovu. Rozdiel bude ten, že po páde sa nemusia tak skoro vyhojiť.
Padnú mýtusy o dlhodobom pasívnom investingu. 10 rokov nepriniesol žiadne zisky a tipujem, že ani ďalších 10 rokov ich neprinesie.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Mozno by bolo lepsie pockat, az zacnu hucat dole a nesnazit sa chytit absolutny vrchol. So mnou predcasne shorty na konci minuleho roku poriadne vybabrali. Teraz trpezlivo cakam na svoju sancu. Zatial som okrem toho opcneho obchodu, co som ohlasil, neurobil ani jeden trade.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Som spokojný. Počítal som s tým. Budoval som pozíciu postupne. Nedokupoval som, nenásobil, ale rozdelil jeden vstup na viac častí. Vďaka tomu strata nie je veľká.jogobela napísal:Mozno by bolo lepsie pockat, az zacnu hucat dole a nesnazit sa chytit absolutny vrchol. So mnou predcasne shorty na konci minuleho roku poriadne vybabrali. Teraz trpezlivo cakam na svoju sancu. Zatial som okrem toho opcneho obchodu, co som ohlasil, neurobil ani jeden trade.
Teraz bude dôležité uplatniť SL ak by to malo rásť k 1345. Takže ES uzavriem ak to zostane nad 1300. Ak neuzavriem, tak pri prvom targete 1281 som vyhojený.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1306 USO 39
- zatial pohoda
- dnešné banky boli zmiešané, BAC nič moc ale je nízko ( najhorsia akcia v Dowe v 2011)
- MS dobrý ( za banky to držia GS a MS ).
- technológie sú vcelku dobré. Uvidíme dnes Google, Microsoft a Intel
- makrá zmiešané. Trh práce ( initials ) super, ale housing in line až horší.
- ešte bude Philly Fed o 16, ale už nebudem doma
- takže zatial zostávam ,,in,, a spokojný ( dnešné trejdy akcií super) idem vonku.
- zatial pohoda
- dnešné banky boli zmiešané, BAC nič moc ale je nízko ( najhorsia akcia v Dowe v 2011)
- MS dobrý ( za banky to držia GS a MS ).
- technológie sú vcelku dobré. Uvidíme dnes Google, Microsoft a Intel
- makrá zmiešané. Trh práce ( initials ) super, ale housing in line až horší.
- ešte bude Philly Fed o 16, ale už nebudem doma
- takže zatial zostávam ,,in,, a spokojný ( dnešné trejdy akcií super) idem vonku.
- Prílohy
-
- ES stv 19.png (5.51 KiB) 16848 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES 1309,50. Max. bolo 1311.
- práve som prišiel domov a vidím, že dozrel čas na presnú SL
- po analýze, ako to asi technickí hráči vidia stanovujem silnú R v pásme 1313-1315
- a SL nad to...do systému zadávam SL 1316,25
- SL na noc deaktivujem.
- práve som prišiel domov a vidím, že dozrel čas na presnú SL
- po analýze, ako to asi technickí hráči vidia stanovujem silnú R v pásme 1313-1315
- a SL nad to...do systému zadávam SL 1316,25
- SL na noc deaktivujem.
http://www.czechfreepress.cz/asie-a-pac ... -iran.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ono to tak nevypadá,ale ta válka může být na spadnutí,připadá mě to jak ticho před bouří.Ten SL je na místě.
Ono to tak nevypadá,ale ta válka může být na spadnutí,připadá mě to jak ticho před bouří.Ten SL je na místě.
Invaze do Iráku začala 20. března 2003 pod kódovým označením "Operace Irácká svoboda".
Od března 2003 stoupala ropa skoro dva roky a DJ index rok.
Od března 2003 stoupala ropa skoro dva roky a DJ index rok.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Hej. Ale bolo to po obrovskom páde trhov - prasknutí bubliny v 2000.kubik napísal:Invaze do Iráku začala 20. března 2003...Od března 2003 stoupala ropa skoro dva roky a DJ index rok.
Ropa vtedy stála okolo 25.
Po druhom takom páde v 2008/2009 stála 35. padla zo 150.
Teraz stojí 100. Vojna by ju určite dočasne nadvihla, ale ekonomická kríza ju bude tlačiť dole. Nepočítam, že tak ako predtým, ale určite tipujem pásmo 50-80 USD.
Jedna vec je nedostatok ( vojna, katastrofy ) a druhá zníženie spotreby ( kríza, recesia)
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Update: ES 1312 , USO 38,40
- v oboch som zatial stále in.
- SL je väčšinou deaktivovaná a tak som dnes mal šťastie, keď to spajklo nad 1316,25 a nebol som doma.
- teraz dosť trejdím a tak mám trh viac menej pod kontrolou, takže cítim jeho pulz
- v prvom rade vidno - že už stráca paru a potrebuje nové katalyzátory
- je extrémne prekúpený...cítiť strach o zisky. Hľadajú sa dôvody na ďalší rast.
- zajtra ah bude AAPL..to je najväčší konštituent indexu...má v ňom 3%
- trh má vysoké očakávania a tak je tu šanca, že to skončí ako s Googlom
- veľkým motívom môže byť HDP za Q4, ale aj iné makrá v druhej polovici týždňa
- lenže to HDP bude relatívna záležitosť - vyrábalo sa totiž dosť na sklad a vyzerá to tak, že zásoby na Q1 ostali dosť vysoké. Takže big guys môžu dobré Q4 číslo využiť na výber ziskov.
- konečne sa rozhýbal mŕtvy chrobák - eurozóna. Trhy síce čakajú na ,,dobrú správu,, že sa Gréci dohodnú...ale múdri investori vedia, že to bude len Pyrhovo víťazstvo.
Grécko je na odstrel. Skôr, či neskôr. A bublať to začne aj u ostatných ,,pigs,,.
- takže zatial čakám a som kludný ako nikdy predtým. Dnes sa stretli ministri financií, zajtra je Apple, v stredu začne svetové fórun v Davose a prídu makrá...keď toto trhy prežijú tak, že nebudú schopné prelomenia 1316 pri veľkom objeme a udržania sa nad pásmom 1313-1315, tak som vyhral. Ak mi ukážu prst hore, tak to vzdám.
- v oboch som zatial stále in.
- SL je väčšinou deaktivovaná a tak som dnes mal šťastie, keď to spajklo nad 1316,25 a nebol som doma.
- teraz dosť trejdím a tak mám trh viac menej pod kontrolou, takže cítim jeho pulz
- v prvom rade vidno - že už stráca paru a potrebuje nové katalyzátory
- je extrémne prekúpený...cítiť strach o zisky. Hľadajú sa dôvody na ďalší rast.
- zajtra ah bude AAPL..to je najväčší konštituent indexu...má v ňom 3%
- trh má vysoké očakávania a tak je tu šanca, že to skončí ako s Googlom
- veľkým motívom môže byť HDP za Q4, ale aj iné makrá v druhej polovici týždňa
- lenže to HDP bude relatívna záležitosť - vyrábalo sa totiž dosť na sklad a vyzerá to tak, že zásoby na Q1 ostali dosť vysoké. Takže big guys môžu dobré Q4 číslo využiť na výber ziskov.
- konečne sa rozhýbal mŕtvy chrobák - eurozóna. Trhy síce čakajú na ,,dobrú správu,, že sa Gréci dohodnú...ale múdri investori vedia, že to bude len Pyrhovo víťazstvo.
Grécko je na odstrel. Skôr, či neskôr. A bublať to začne aj u ostatných ,,pigs,,.
- takže zatial čakám a som kludný ako nikdy predtým. Dnes sa stretli ministri financií, zajtra je Apple, v stredu začne svetové fórun v Davose a prídu makrá...keď toto trhy prežijú tak, že nebudú schopné prelomenia 1316 pri veľkom objeme a udržania sa nad pásmom 1313-1315, tak som vyhral. Ak mi ukážu prst hore, tak to vzdám.
- Prílohy
-
- ES pond23.png (8.42 KiB) 16625 zobrazení
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
JUGGLER napísal: takže zatial čakám a som kludný ako nikdy predtým
Juggler, chcem sa ta opytat, co presne znamena ten outlook, ktory sledujes pri zverejnovani firiem.
A este, kde ten outlook najdem. Robim si nejaku statistiku ziskovosti firiem po kvartaloch, a vidim, ze kym zacne ziskovost padat, cena akcie je uz dost dole.
Asi dovod padu treba hladat v outlookoch, vsak?
Kód: Vybrať všetko
http://www.forexpros.com/news/commodities-news/natural-gas-surges-higher-on-production-cuts-229456- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ahoj Jogo.jogobela napísal: Juggler, chcem sa ta opytat, co presne znamena ten outlook
Sú to vyhliadky na budúci kvartál, prípadne celý rok. Napr. tu máš dnešný súhrn zverejnenia AAPL:
Reports Q1 (Dec) earnings of $13.87 per share, $3.79 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $10.08; revenues rose 73.3% year/year to $46.33 bln vs the $39.04 bln consensus. Co issues upside guidance for Q2, sees EPS of ~$8.50 vs. $8.00 Capital IQ Consensus Estimate; sees Q2 revs of ~$32.5 bln vs. $31.94 bln Capital IQ Consensus Estimate. Apple reports 37.4 mln iPhones sold in Q1 vs Street est of ~30 mln; 15.43 mln iPads sold in Q1 vs Street est of ~14 mln; Q1 gross margins of 44.7% vs Street est of 40.7% and 40% guidance. "Apple's momentum is incredibly strong, and we have some amazing new products in the pipeline... We are very happy to have generated over $17.5 bln in cash flow from operations during the December quarter."
Toto je najlepšie zverejnenie aké kedy AAPL dala a vyhliadky tu nájdeš pod pojmom ,,guidance,,. Nie všetky firmy reportujú aj vyhliadky.
Treba vychádzať s toho, že to čo sa deje je viac menej už zahrnuté v cene, takže investorov zaujíma čo bude ďalej.... takže áno - vyhliadky sú najdôležitejšie.
Outlook sa reportuje väčšinou v tlačovej správe ohladom zverejnenia, ale niekedy aj na tlačovke, ktorá nasleduje po správe, niekedy je tlačovka na druhý deň. No nie všetky firmy sa vyjadrujú k budúcnosti...je to na nich.
Outlook, ktorý firma dáva sa porovnáva s tým, čo očakávajú análi. Odhady análov sa priemerujú, nazývajú sa ,,estimates,, a pod týmto pojmom ich nájdeš napr. na Yahoo, alebo Reuters. Alebo Capital IQ ako píše Briefing, ale ten Capital ja nemám rád.
P.S. Moje vyhliadky , že ma zajtra neprevalcuje SPX teraz prudko klesli ( ES je 1315 ) a špekulatívne som zobral AAPL na long po 452 na zajtrajšie upgrady. Nechce sa mi hlásiť...som unavený ako pes...celý deň som trejdil.
A na záver graf ES. Po zavretí trhov pekne vidno, čo urobilo dobré zverejnenie s ES. A to nevravím o Nasdaqu, ktorý vyskočil o 1%.
- Prílohy
-
- ES 24.png (7.35 KiB) 16497 zobrazení
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
PJC short 24,88
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
PJC cover 21,41 ( +16,2% )
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
ES cover 1316,75 ( -14 b. )
- nakoniec ma dostal Fed a nie AAPL
- OK. budem pozorovať a hľadať nový vstup
- nakoniec ma dostal Fed a nie AAPL
- OK. budem pozorovať a hľadať nový vstup
tento deal bol však excelentný - gratulujem!!!JUGGLER napísal:PJC cover 21,41 ( +16,2% )
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ahoj. Dík. Moje daytrading špecialitky.mircof napísal: tento deal bol však excelentný - gratulujem!!!
Chcem byť dobrý v pozičnom tradingu, v tom však dostávam do nosa
A Tebe? Darí sa?
Ahoj - do nosa dostávam takmer stáleJUGGLER napísal: Ahoj. Dík. Moje daytrading špecialitky.Nedá sa to však robiť vo veľkom.
Chcem byť dobrý v pozičnom tradingu, v tom však dostávam do nosa![]()
A Tebe? Darí sa?
Prestal som zverejňovať obchody, lebo mi to akosi nerobilo dobre
Kúpil som pred pár dňami COP, dnes zverejnilo, myslím že nad očakávanie, v premarkete išlo mojim smerom, a po otvorení trhu sa to otočilo /môžeš dať naň svoj názor pls, ďakujem/. Dal som do môjho vlákna aktuálne pf.
Ešte raz dík a všetko dobré!!!
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Zverejnila dobre a zvykne takto ísť...že konsoliduje...vyberajú sa zisky do zverejnenia a preto zvykne 1-2 % padnúť v ten istý deň, alebo na ďalší.mircof napísal:Kúpil som pred pár dňami COP, dnes zverejnilo, myslím že nad očakávanie, v premarkete išlo mojim smerom, a po otvorení trhu sa to otočilo /môžeš dať naň svoj názor pls, ďakujem/.
Predpokladám, že to držíš kvoli dividendám...lebo ináč to nepokladám za dobrú akciu.
V súvislosti s celosvetovou recesiou môže ropa klesať...v súvislosti s americkým plynom je tiež na houby a fundo má také, že zisk i tržby budú v 2012 slabšie ako v 2011.
Pre podrobnosti ja najlepšie prečítať si prepis z tlačovky po zverejnení....a hlavne otázky a odpovede (Q&A), kde análi vyspovedajú manažment .
http://seekingalpha.com/article/322098- ... urce=yahoo" onclick="window.open(this.href);return false;
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- zabudol som to vyčierniť a zväčšiť..takže:JUGGLER napísal:ES cover 1316,75 ( -14 b. )
ES cover 1316,75 ( -14 b. )