Ja som sa k tomu nevyjadril, lebo mi príde blbé spájať lotériu s investovaním v takomto zmysle. A potom ešte som nemal chuť rozprávať do telefónu naživo a potom si nadávať ako hlúpo to znie
Ale hypoteticky:
1. pri takej velkej sume je rozdiel v tom, ci som ju vyhral stastim, alebo som ju zarobi/vyhral pomocou svojej prace a snahy. (vyhra vloterii vs. vyhra v pokeri)
2. pri takejto sume by som sa v ziadnom pripade nestazil peniaze zhodnocovat, ale uz len udrzat ich hodnotu. Lebo uz najvacsie zhodnotenie za moj zivot som uz dosiahol. A viac riskovat uz nema zmysel. CO by malo zmysel by bolo snazit sa udrzat ich hodnotu a nestratit ich.
Teda zhruba polovicu by som mal vo fixed income (bankove vklady, kvalitne dlhopisy) ktore by sluzili na to, aby pokryli urokom (kuponom - fixnym vynosom) moje rocne naklady.
Zhruba polovica by zase mala na starosti udrzat hodnotu penazi aj po zaratani inflacie. A nemali by teda snahu nejako extremne porazit inflaciu, ale len +- s nou drzat krok. Bolo by tam trosku zlata, trosku akcii a neskor ak ceny klesnu aj nejaka nehnutelnost.
Avsak v pripade, ze by som tie peniaze zarobil v pokri, podnikanim a podobne, tak by som povedzme 1/3 penazi spat investoval do takejto cinnosti. CLovek je v nej najlepsi, coho dokazom je ten velky zarobok, tak by mal vyznamnu ciastu investovat prave do toho v com je najlepsi. A nie do niecoho comu az tak nerozumie (financne trhy a podbne).