ETF portfolio

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
outlier
Active Member
Dátum registrácie: Po 08 01, 2007 6:09 pm

ETF portfolio

Príspevok od používateľa outlier »

Vícemeně jsem se rozhodl pro portfolio typu
30% Russell Mid Cap US (IWR) - už nakoupeno

45% Rozvinutý svět mimo USA - EFA (Evropa+Austrálie+Japonsko) nebo možná jen Evropu EZU nebo nějakou evropskou zemi UK, Benelux, Španělsko, Švédsko - hlavně zajištění proti poklesu dolaru

25% Emerging Markets - Buď něco jako EEM nebo ADRE nebo EPP, nebo přímo Čína(FXI), Taiwan(EWT), Brazílie(EWZ), Jižní Korea (EWY)

Plánuju investici na cca 1 rok, ale při nepříznivém vývojí mě nic extra nenutí opouštět pozice...

Ještě mě k tomu svrbí ruce nakoupit jednu nějakou riskantnější technologickou akcii, jako YHOO, ORCL nebo INTC, ale vzhledem k velikosti portfolia to asi nemá smysl

Určitě ale bude legrace
:D
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Neviem či máš účet u FIO. Ak áno tak sa nefixuj na ETF zabezpečené voči poklesu doláru vzhľadom na EURO, ale si zober menový úver od FIOa a tak sa zaistíš voči poklesu doláru vzhľadom k českej korune.

Inak skús radšej techno fond než techno akciu :-)
outlier
Active Member

Uz jsem nakoupil, IWR, EWY a EFA. Dneska ale bylo dost divoky obchodovani, EWY jsem nakoupil hned na zacatku session a pak sla asi o procento dolu... dneska strasne klesali cinske akcie, burza lita chvili nahoru a dolu...

Menovy uver nepotrebuju, ja mel prave penize primo v dolarech a zastavit jejich znehodnocovani byl muj nejvetsi motiv k investovani, proto hlavne neamericke indexy nakupovane za dolary
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Aha už som tú vetu o európskych akciách na druhý krát pochopil :lol:
outlier
Active Member

No měl jsem s tím ale počkat, dneska to začalo brutálním poklesem indexů, další den padá čínská burza a táhne s sebou Ásii... doufám, že jsem to nenakoupil zrovna před nějakou velkou korekcí
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Každá skúsenosť dobrá. Ale ono až tak zlé nemusí byť. Ukáže sa to až neskôr.
outlier
Active Member

No obecně se asi dá říct, že v době velké nervozity na trhu, kdy nikdo neví, jestli nastane větší pokles nebo růst se asi příliš investovat nedoporučuje... I různé články se té atmosféře podivují, protože v lednu se obvykle hodně investuje a akcie rostou a podle prvních 5 obchodních dní se dá předpovídat celý rok... Takže nás čeká rok plný výkyvů? Např. je zajímavé, že rok před prezidentskými volbami je obvykle v USA úspěšný. Taky by mě zajímalo, co bude dělat dolar, podle mě klesal už tak dlouho, že už moc klesat nebude. Většina analytiků se ale shoduje, že nejspíš bude klesat ještě dva roky, moc jistí si ale nejsou.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Bez ohľadu na to, či dolár bude klesať voči euru, obe koruny budú rásť pravdebodobne voči obom menám. Potom z nášho pohľadu bude dolár klesať tak či tak.
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"