Podivuhodne odporucania
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Podivuhodne odporucania
Filip, pozri sa na toto:
http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3488" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobre ze si dal tie verejne odpovede. Aspon je vidiet tu odbornost. Tento napriklad pani tvrdi, ze zlato vynieslo za poslednych 10 rokov 30 % p.a. .. hmm ..
A ked sa mu pozries do profilu, tak je zo Zepter Finance. Ked som sa naposledy pozeral na ich cenu zlata, tak predavali za cenu 25 % nad spot.
Vsak keby s tymto dosiel sem do diskusie, tak ho tu dodrbeme ako sirotu. Ked si uz dal tie odpovede verejne .. co kvitujem .. co tak to opat nejako prepojit s diskusiou ? Nech to riesenie moze kazdy volne okomentovat ?
http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3488" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobre ze si dal tie verejne odpovede. Aspon je vidiet tu odbornost. Tento napriklad pani tvrdi, ze zlato vynieslo za poslednych 10 rokov 30 % p.a. .. hmm ..
A ked sa mu pozries do profilu, tak je zo Zepter Finance. Ked som sa naposledy pozeral na ich cenu zlata, tak predavali za cenu 25 % nad spot.
Vsak keby s tymto dosiel sem do diskusie, tak ho tu dodrbeme ako sirotu. Ked si uz dal tie odpovede verejne .. co kvitujem .. co tak to opat nejako prepojit s diskusiou ? Nech to riesenie moze kazdy volne okomentovat ?
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Re: Podivuhodne odporucania "profesionalov" na ako-investova
no a takychto: http://ako-investovat.sk/profil/37/ing-milan-beno" onclick="window.open(this.href);return false;
by som rovno mazal.
jeho odpoved na zakazku : http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3065" onclick="window.open(this.href);return false;
by som rovno mazal.
jeho odpoved na zakazku : http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3065" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravim Vas pan Hlista, viem Vam ukazat taky projekt pri ktorom sa daju celkom slusne zhodnotit peniaze a ma aj ochranny faktor pri poklese financnych trhov. Viem Vam ukazat ako ochranit peniaze pred exekutorom, danovym uradom a ako sa vyhnut kazdorocnemu zdanovaniu vynosov... Mame v ponuke viac svetovych spolocnosti s ktorymi spolupracujeme a ku ktorym vieme dostat nasich klientov. Mozno Vam budu nieco tieto mena hovorit: Warren Buffett, Rotschild, LGT Group a dalsi...
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podivuhodne odporucania
Odpoveď p.Cmorejovi na jeho príspevok "podivuhodné odporúčania"
Pán Cmorej, odporúčal by som Vám, ako hovorí príslovie: "radšej hamovať ako banovať"
A teraz vážne, vaše informácie sú neúplné, to znamená zavádzajúce. Naša spoločnosť
ponúka okrem iného, aj produkt, kde je predaj zlata klientovi za London Fixing + 7,5%,
k tomu keď pripočítame ďalšie náklady 7% (ážio, poistenie, uloženie zlata...) je to
spolu 14,5 %. Spätný odpredaj robí banka za LF, to znamená, že klientovi vypláca za zlato
cenu na Londýnskej Burze -LF(AM), ktorá je aktuálna v momente žiadosti o výplatu papierových peňazí.
Stačí si pozrieť históriu LF potom zistíte, že za desať rokov je nárast cca 500%, čo v priemere
na 1rok činí 50% . Potom stačí odčítať náklady (14,5%) a dostávame sa k netto ročnému
priemernému zisku viac ako 30% , pán CMOREJ - už ste pochopili?
Ing.Mgr.Jozef Strigáč, PhD.
Pán Cmorej, odporúčal by som Vám, ako hovorí príslovie: "radšej hamovať ako banovať"
A teraz vážne, vaše informácie sú neúplné, to znamená zavádzajúce. Naša spoločnosť
ponúka okrem iného, aj produkt, kde je predaj zlata klientovi za London Fixing + 7,5%,
k tomu keď pripočítame ďalšie náklady 7% (ážio, poistenie, uloženie zlata...) je to
spolu 14,5 %. Spätný odpredaj robí banka za LF, to znamená, že klientovi vypláca za zlato
cenu na Londýnskej Burze -LF(AM), ktorá je aktuálna v momente žiadosti o výplatu papierových peňazí.
Stačí si pozrieť históriu LF potom zistíte, že za desať rokov je nárast cca 500%, čo v priemere
na 1rok činí 50% . Potom stačí odčítať náklady (14,5%) a dostávame sa k netto ročnému
priemernému zisku viac ako 30% , pán CMOREJ - už ste pochopili?
Jozef gratulujem taký výnos p.a. tu má málokto. Ešte by to chcelo dokladovať reálnymi vstupmi lebo ja ti namodelujem výnosy, ktoré budú lepšie ako tvoje. Jedno však budú mať spoločné, že vstup mal byť pred desiatimi rokmi len škoda, že nebol. 
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Jozef12 napísal:Odpoveď p.Cmorejovi na jeho príspevok "podivuhodné odporúčania"
priemernému zisku viac ako 30% ,
2 technicke poznamky, ktore si nedokazem odpustit.
zhodnotenie 500% za 10 rokov nam dava priemerne zhodnotenie priblizne 17.46% rocne
ak si pozriem graf za vhodnejsie obdobie napriklad za poslednych 31 rokov, tak dostanem celkove zhodnotenie priblizne o 100% (mame zhruba dvojnasobok) co nam dava priemerne zhodnotenie 2,3% rocne
Netechnicke zhrnutie:
skutocnost, ze na zaklade vhodne osekaneho grafu "garantujes" vynosy na urovni 30% ma iba dve mozne vysvetlenia:
a) si podvodnik
b) vobec tomu nerozumies
Kedze ani ten vhodne osekany graf nevies spravne interpretovat v cislach, tak moznost b) plati urcite.
Chyby robime vsetci, ale financny profesional co nevie prepocitat celkovy vynos po 10 rokoch na vynos p.a. velku doveru nevzbudzuje. Ak k tomu este na zaklade minulych vynosov slubuje buduce vynosy, tak sa zacina pohybovat na sikmej ploche.
pan Strigac, dufam, ze medzi tym mnozstvom vasich titulov nie je ziaden z ekonomie.
Ja napriklad vobec nerozumiem poslednym dvom vetam. Ta prva je chybna ako tu uz spravne poznamenali. Ale aj tak, ako sa potom da dopracovat ku 30% p.a.? To ste odratali jednorazove naklady 14% na zaciatku obdobia?
Ja napriklad vobec nerozumiem poslednym dvom vetam. Ta prva je chybna ako tu uz spravne poznamenali. Ale aj tak, ako sa potom da dopracovat ku 30% p.a.? To ste odratali jednorazove naklady 14% na zaciatku obdobia?
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
10 ročný graf je krásny, ale z hľadiska budúcnosti nemá žiadnu vypovedaciu hodnotu.
Z hľadiska minulosti a rizikovosti by však mali všetci samozvaní experti spozornieť.
Môžem odporúčať ľuďom niečo, čo tak extrémne narástlo na cene?
Rovnaká situácia sa udiala pred viac ako 30 rokmi. Zlato prudko vyrástlo zhruba o 500% a som si istý, že aj vrabce na streche čvirikali, že ide o najlepšiu investíciu na svete...
Zlato následne klesalo dve desaťročia. Zhruba o 20 rokov bola cena polovičná...
Z hľadiska minulosti a rizikovosti by však mali všetci samozvaní experti spozornieť.
Môžem odporúčať ľuďom niečo, čo tak extrémne narástlo na cene?
Rovnaká situácia sa udiala pred viac ako 30 rokmi. Zlato prudko vyrástlo zhruba o 500% a som si istý, že aj vrabce na streche čvirikali, že ide o najlepšiu investíciu na svete...
Zlato následne klesalo dve desaťročia. Zhruba o 20 rokov bola cena polovičná...
- Prílohy
-
- ZLATO graf od 1975 - do leta 2012.gif (6.51 KiB) 8987 zobrazení
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
skorej ide o to, že 500% za 100 rokov kumulatívne je "len" 17,46% p.a:
http://financial-widgets.herokuapp.com/ ... =1500&n=10" onclick="window.open(this.href);return false;
Teda ani zďaleka to nie je 30% ročne ako píše pán Strigáč. To ukazuje, že pán Strigáč nepozná rozdiel medzi jednoduchým a zloženým úročením (úroky z úrokov). Po odpočítaní nákladov to bude ešte menej než tých 17% p.a., čo ukazuje napríklad výnos fondu GLD:

http://financial-widgets.herokuapp.com/ ... =1500&n=10" onclick="window.open(this.href);return false;
Teda ani zďaleka to nie je 30% ročne ako píše pán Strigáč. To ukazuje, že pán Strigáč nepozná rozdiel medzi jednoduchým a zloženým úročením (úroky z úrokov). Po odpočítaní nákladov to bude ešte menej než tých 17% p.a., čo ukazuje napríklad výnos fondu GLD:
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
k nakladom by som este rad podotkol, ze podla pana Strigaca nie su minimalne 25 % ako som napisal ja, ale IBA 14,5 %. No nekup to 
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Rado1 napísal:Ešte by to chcelo dokladovať reálnymi vstupmi lebo ja ti namodelujem výnosy, ktoré budú lepšie ako tvoje. Jedno však budú mať spoločné, že vstup mal byť pred desiatimi rokmi len škoda, že nebol.
Presne tak. Operovat tuna s historickymi zhodnoteniami a grafmi dokaze hocikto. Preto by som Jozefa12 poprosil, aby tu dal linky na svoje prispevky,kde doporucuje kupovat zlato. Samozrejme tie prispevky by mali byt z obdobia, ked sa zlato predavalo pod 500$.
P.S: Davam tu graf AAPL, zhodnotenie podobne ako zlato. Kolko ludi ho nakupilo v roku 2005 a drzalo nonstop doteraz? Ja som na forach takeho cloveka nestretol.Mozno velke fondy ho s malou castou portfolia drzali celu dobu.
Co by si si pomyslel o clovekovi, ktory by ho teraz zacal doporucovat nakupit, pretoze jeho vynos je vysoko nadpriemerny a jeho moznosti expandovat v Cine su velmi velke?
Mozno by mu ten tip vysiel a mozno by to bola uplna katastrofa.
Ja by som vsak ziadnemu investorovi nedoporucil kupit AAPL bez nejakej formy SL a diverzifikacie rizika.Podobne aj zlato. Len pri fyzickej kupe zlata je poplatok tak velky, ze tazko prichadza v uvahu ochrana pomocou SL. Preto ostava len moznost postupneho budovania pozicie za malu cast uspor.
Myslim, ze kazdy clovek ma urcitu cast svojich penazi zainvestovanu v zlate. Su to zlate retiazky, snubne prstene a podobne...vacsinu uspor dat len do zlata,to by bolo zakladne porusenie Money Managementu, hoci v pripade rozpadu Eura by to bola dobra ochrana. Len nikto nevie, co bude. Z toho treba vychadzat.

-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
dalsia "interesantna" pani .. http://ako-investovat.sk/profil/27/jarmila-tomesova" onclick="window.open(this.href);return false;
Jej odpoved tu: http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3613" onclick="window.open(this.href);return false;
Jej odpoved tu: http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3613" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobré ráno pani Dáša, mám v portfóliu produkt, kde je možné mesačne sporiť a tiež, vkladať aj mimoriadne vklady, teda raz ročne, polročne, má tiež tú výhodu, že v prípade nepredvídanej udalosti si tieto peniaze viete vybrať. Zhodnotenie je veľmi vysoké. Jarmila Tomešová
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
dorobim este iny sposob hodnotenia (dislike). Ale cely ten system s verejne napisanym riesenim je na to, aby sa dal precitat hocikym z vonkua ohodnotit. Casom maju tie riesenia rolovat na vyraznych miestach kde si nasledne kliknes a ohodnotis.
Ale to zapracujem az s upravou dizajnu.
Ale to zapracujem az s upravou dizajnu.
Pozdravujem Vás vážený odborníci, spolu diskutujúci,....
Na úvod chcem poďakovať zakladateľovi webu a všetkým, ktorí participujú na jeho fungovaní, za možnosť zúčastniť sa takýchto diskusií a osvetliť tak tmavé stránky v našich vedomostiach, poznatkoch....
Niektorým z vás možno počasie, ale myslím si hlavne strach zahmlil zrak pri čítaní mojej, už vyššie pretraktovanej ponuky.
Tak, za prvé nikomu nesľubujem výnosy (čítajte pozornejšie) na základe minulých ziskov. Len konštatujem koľko bolo možné získať nákupom zlata pred cca 10 –mi rokmi.
Za druhé hovorím o výnose, ako o ekonomickej kategórii. Správnejšie mal byť použitý výraz zisk.
Viem, že vás zasiahol strach, veď prišiel niekto s produktom, ktorý je transparentný, unikátny a jeho fungovanie môže takmer každý ľahko pochopiť. Čo využívajú mnohí (nehovorím o vás čo ste sa zapojili do diskusie to, by som si nedovolil ) sprostredkovatelia, čo ponúkajú akcie, podielové listy, investičné poistenie, kapitálové poistenie,...?
Nevedomosť, nízku úroveň „ekonomickej a finančnej inteligencie“, čo potvrdil aj nedávny prieskum. Áno, 96% populácie nerozumie odbornej terminológii a sú bohužiaľ, medzi nimi aj absolventi ekonomických fakúlt.
Takže vážení, ZLATO nie je investícia – zlato sú peniaze.
Definícia investície:
...je použitie kapitálu alebo peňazí na nákup finančných nástrojov alebo iných aktív za účelom zisku vo forme úrokov, dividend, príjmov alebo zhodnotenia investície. Transformovaním kapitálu do očakávaného profitu sa investor vzdáva svojho kapitálu a vkladá ho do polohy risku. Návrat dostáva investor vo forme dividend alebo úrokov ako určitú kompenzáciu, za to, že je jeho kapitál v risku. Tu môže získať aj menej ako investoval alebo nemusí získať NIČ. (napríklad investíciou do akcií )
V prípade nášho produktu klient vymení papierové peniaze za skutočné peniaze – zlato. Toto zlato mu banka bezpečne uloží (uskladní) v trezore.
Fyzické zlato alebo aj papierové peniaze ak sú zamknuté v trezore nie sú investované. Sú jednoducho uskladnené. Nič, čo nie je investované nemôže prinášať dividendy ani úroky, samozrejme, nie sú ani v žiadnom risku. Odkazovanie na stránku s kalkulačkou na výpočet úroku, považujem v tomto kontexte za nevydarený vtip. Fundamentálnym rozdielom medzi zlatom a papierovými peniazmi zamknutými v trezore je, že kúpna sila zlata postupom času rastie, zatiaľ, čo papierové peniaze strácajú.
Z vyššie uvedeného vyplýva: ak som kúpil 1 OZ (Trójska unca) pred 10 rokmi za 240 EUR, náklady na kúpu som mal 14,5%, t.j.34,8 EUR, za desať rokov môžem za túto jednu OZ dostať 1350 EUR, po odčítaní nákladov a vstupnej ceny som vygeneroval čistý zisk 1075,2 EUR to je 348 % z vkladu Ak tento zisk vydelím „10“ dostávam sa k priemernému zisku za jeden rok 34,8%.
Na vyššie uvedený zisk sa nedá pozerať cez prizmu jednoduchého ani zloženého úrokovania. Je treba priznať, že zlato držané v trezore rozhodne nie je investícia, pretože tu nie je niečí prisľúbený výkon alebo záruka, čoho výsledkom je fakt, že nepodlieha riziku.
Ostatné formy vlastnenia zlata, ako sú ETF, akcie ťažobných firiem, papierové zlaté certifikáty, nealokované prútové účty nesú čiastkové riziká a sú tiež sľubom o výkone alebo zárukou niekoho iného. Všetko sú to investície.
Aby sme plne pochopili úlohu zlata v súčasnosti, je potrebné osvojiť si nový prístup, zlatý prístup.
Ing.,Mgr.Jozef Strigáč,PhD.
Na úvod chcem poďakovať zakladateľovi webu a všetkým, ktorí participujú na jeho fungovaní, za možnosť zúčastniť sa takýchto diskusií a osvetliť tak tmavé stránky v našich vedomostiach, poznatkoch....
Niektorým z vás možno počasie, ale myslím si hlavne strach zahmlil zrak pri čítaní mojej, už vyššie pretraktovanej ponuky.
Tak, za prvé nikomu nesľubujem výnosy (čítajte pozornejšie) na základe minulých ziskov. Len konštatujem koľko bolo možné získať nákupom zlata pred cca 10 –mi rokmi.
Za druhé hovorím o výnose, ako o ekonomickej kategórii. Správnejšie mal byť použitý výraz zisk.
Viem, že vás zasiahol strach, veď prišiel niekto s produktom, ktorý je transparentný, unikátny a jeho fungovanie môže takmer každý ľahko pochopiť. Čo využívajú mnohí (nehovorím o vás čo ste sa zapojili do diskusie to, by som si nedovolil ) sprostredkovatelia, čo ponúkajú akcie, podielové listy, investičné poistenie, kapitálové poistenie,...?
Nevedomosť, nízku úroveň „ekonomickej a finančnej inteligencie“, čo potvrdil aj nedávny prieskum. Áno, 96% populácie nerozumie odbornej terminológii a sú bohužiaľ, medzi nimi aj absolventi ekonomických fakúlt.
Takže vážení, ZLATO nie je investícia – zlato sú peniaze.
Definícia investície:
...je použitie kapitálu alebo peňazí na nákup finančných nástrojov alebo iných aktív za účelom zisku vo forme úrokov, dividend, príjmov alebo zhodnotenia investície. Transformovaním kapitálu do očakávaného profitu sa investor vzdáva svojho kapitálu a vkladá ho do polohy risku. Návrat dostáva investor vo forme dividend alebo úrokov ako určitú kompenzáciu, za to, že je jeho kapitál v risku. Tu môže získať aj menej ako investoval alebo nemusí získať NIČ. (napríklad investíciou do akcií )
V prípade nášho produktu klient vymení papierové peniaze za skutočné peniaze – zlato. Toto zlato mu banka bezpečne uloží (uskladní) v trezore.
Fyzické zlato alebo aj papierové peniaze ak sú zamknuté v trezore nie sú investované. Sú jednoducho uskladnené. Nič, čo nie je investované nemôže prinášať dividendy ani úroky, samozrejme, nie sú ani v žiadnom risku. Odkazovanie na stránku s kalkulačkou na výpočet úroku, považujem v tomto kontexte za nevydarený vtip. Fundamentálnym rozdielom medzi zlatom a papierovými peniazmi zamknutými v trezore je, že kúpna sila zlata postupom času rastie, zatiaľ, čo papierové peniaze strácajú.
Z vyššie uvedeného vyplýva: ak som kúpil 1 OZ (Trójska unca) pred 10 rokmi za 240 EUR, náklady na kúpu som mal 14,5%, t.j.34,8 EUR, za desať rokov môžem za túto jednu OZ dostať 1350 EUR, po odčítaní nákladov a vstupnej ceny som vygeneroval čistý zisk 1075,2 EUR to je 348 % z vkladu Ak tento zisk vydelím „10“ dostávam sa k priemernému zisku za jeden rok 34,8%.
Na vyššie uvedený zisk sa nedá pozerať cez prizmu jednoduchého ani zloženého úrokovania. Je treba priznať, že zlato držané v trezore rozhodne nie je investícia, pretože tu nie je niečí prisľúbený výkon alebo záruka, čoho výsledkom je fakt, že nepodlieha riziku.
Ostatné formy vlastnenia zlata, ako sú ETF, akcie ťažobných firiem, papierové zlaté certifikáty, nealokované prútové účty nesú čiastkové riziká a sú tiež sľubom o výkone alebo zárukou niekoho iného. Všetko sú to investície.
Aby sme plne pochopili úlohu zlata v súčasnosti, je potrebné osvojiť si nový prístup, zlatý prístup.
-
Rokosák
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 154 times
teraz skus vypocitat vynos p.a. z investicie zlata z roku 1980 ked bolo okolo 850. Podla moznosti nezabudnut na poplatky a inflaciu.
Preco je v nakladoch ážio? Predavate zlate mince?
Preco je v nakladoch ážio? Predavate zlate mince?
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
spolu 14,5 %
Mám otázku na pána finančného poradcu, p. Strigáča, uvedená kalkulácia na dalšie náklady (ážio, poistenie, uloženie zlata...), mám to chápať ako jednorázovo? Je jedno či to tam mam uložene 1 rok alebo 10? Alebo sú to ročné náklady a ako od akej ceny podkladoveho aktiva su odvodene? Vďaka za odpoveď.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
naspäť do školy pán Strigáč! Takto sa výnosy nepočítajú. Myslím, že to úplne v stačí na posúdenie vašej kompetentnosti.Ak tento zisk vydelím „10“ dostávam sa k priemernému zisku za jeden rok 34,8%.
Len zopar otazok pan doktor:
- Na vyššie uvedený zisk sa nedá pozerať cez prizmu jednoduchého ani zloženého úrokovania.
Otazka: preco sa nedo na vyssie uvedeny zisk pozerat cez prizmu jednoducheho ani zlozeneho urokovania?
- ZLATO nie je investícia – zlato sú peniaze.
Otazka: preco je zlato peniazmi? Mozem s nim dojst do obchodu a kupit si razny chleba?
inak vedeli ste pan doktor, ze cim je vyssia cena zlata, tym je aj vyssi dopyt?(historicky podlozene) Fascinujuci statok to zlato ze? Niekedy to bolo podobne aj s tulipanmi a s akciami dot-spolocnosti. Len stale nerozumiem, preco poslednych 6 mesiacov cena klesa a klesa, ked kupna sila zlata postupom rastie(to tvrdite nie?). Co za tym je? Ved kto si ulozil peniaze pred 6 mesiacmi do zlata si za ne kupi menej ako keby si ich nechal v hotovosti.
- Na vyššie uvedený zisk sa nedá pozerať cez prizmu jednoduchého ani zloženého úrokovania.
Otazka: preco sa nedo na vyssie uvedeny zisk pozerat cez prizmu jednoducheho ani zlozeneho urokovania?
- ZLATO nie je investícia – zlato sú peniaze.
Otazka: preco je zlato peniazmi? Mozem s nim dojst do obchodu a kupit si razny chleba?
inak vedeli ste pan doktor, ze cim je vyssia cena zlata, tym je aj vyssi dopyt?(historicky podlozene) Fascinujuci statok to zlato ze? Niekedy to bolo podobne aj s tulipanmi a s akciami dot-spolocnosti. Len stale nerozumiem, preco poslednych 6 mesiacov cena klesa a klesa, ked kupna sila zlata postupom rastie(to tvrdite nie?). Co za tym je? Ved kto si ulozil peniaze pred 6 mesiacmi do zlata si za ne kupi menej ako keby si ich nechal v hotovosti.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2391 times
- Been thanked: 2776 times
Jozef12 napísal: Z vyššie uvedeného vyplýva: ak som kúpil 1 OZ (Trójska unca) pred 10 rokmi za 240 EUR, náklady na kúpu som mal 14,5%, t.j.34,8 EUR, za desať rokov môžem za túto jednu OZ dostať 1350 EUR, po odčítaní nákladov a vstupnej ceny som vygeneroval čistý zisk 1075,2 EUR to je 348 % z vkladu Ak tento zisk vydelím „10“ dostávam sa k priemernému zisku za jeden rok 34,8%.
Z vyššie uvedeného rovnako vyplýva: ak by som kúpil 1 OZ zlata v 1980 za priemernú cenu 615 USD a náklady na kúpu by som mal 14,5%, t.j.89,2 EUR, za desať rokov by som za túto jednu OZ dostal 383 USD (priemerná cena v 1990) a vygeneroval čistú stratu 321,2 USD, čo znamená -52 % z vkladu. Za ďalších 10 rokov by som za túto 1 OZ dostal 279 USD ( priemerná cena v r.2000 ) a moja strata by už bola 425 USD, čo je -69 % z vkladu ( v skutočnosti by som za uskladnenie, ážio a poistenie stratil oveľa viac, lebo pán Strigáč neuviedol kolko sú náklady za 10, alebo 20 rokov, ale len cifru 7%.
Ak túto stratu vydelím „20“ a uvedomím si, že za tých 20 rokov inflácia znehodnotila peniaze odhadom o ďalších 100% , tak si uvedomím aký som bol blbec, keď som kupoval zlato po 500% náraste!
Na druhej strane pán Strigáč zinkasuje za každú uncu +7,5% - čo je pri cene zlata 1600 USD v 2012 presne 120 USD a banka s poisťovňou si prilepšia 112 USD.
To je ich zisk a vôbec sa nemusia starať kde bude cena zlata o 10-20 rokov.
Pre mňa blbca je totiž zlato investícia, kým pre nich zlato ,,sú peniaze,,.
JUGGLER napísal:
Pre mňa blbca je totiž zlato investícia, kým pre nich zlato ,,sú peniaze,,.
Priznávam, že ja som dostal strach lebo niekto prišiel s unikátny produktom, ktorý výrazne konkuruje tomu môjmu. Ako absolvent EU som však analfabet v odborných termínoch, tak radšej budem držať hubu a krok lebo ja mám na rozdiel od pána Strigáča len jeden titul.
Jedno však viem so svojím obmedzeným rozhľadom isto, že ak cena za 1 OZ bude nižšia ako cena za 1 OZ za ktorú som zmenil svoje peniaze za tie skutočné, tak sa moja kúpna sila zníži. Infláciu pritom vôbec neberiem do úvahy lebo tento pojem je už pre mňa mimo rámec. Som však rád, že je všetko bez rizika.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Jozef12 napísal:Je treba priznať, že zlato držané v trezore rozhodne nie je investícia, pretože tu nie je niečí prisľúbený výkon alebo záruka, čoho výsledkom je fakt, že nepodlieha riziku.
Napisat, ze zlato nepodlieha riziku...a co takto deflacia? Ako ma zlato ochrani?
Vsetko na svete podlieha riziku.
Bez aktivnej spravy majetku v zmysle diverzifikacie a obcasneho presunu aktiv to dlhodobo nepojde...
P.S: Toto, co ponukate je jednoducho obchod. Proste predavate zlato a zijete z obchodneho rabatu. Tie "reci okolo toho" je len forma obchodneho marketingu.
Netreba za tym hladat nejaku "nadcasovu ekonomicku myslienku".
Podobnym sposobom ako zlato by ma proti znehodnoteniu penazi ochranil akykolvek srot (zelezny, medeny, hlinikovy, oloveny, niklovy,cinovy). Srot uz nema ziadnu pridanu hodnotu a jeho cena uz preto z tohto dovodu neklesa. A dlhodobo ceny komodit rastu, tak bude rast aj cena srotu - samozrejme, ak nepride deflacia alebo komunisti, ktori mi tento srot "zostatnia".
A je tu jedna velka vyhoda oproti zlatu. Tento srot odo mna vykupi za trhovu cenu kazde srotovisko kriza-nekriza. S vasim zlatom v pripade poklesu zaujmu o jeho kupu by som musel ist riadne pod trhovu cenu, aby som ho rychlo predal.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
dislike je už hotový:
http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3604" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky/3604" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam tusenie, ze od Jozefa Strigaca ani od JIMMYho uz nebudeme vela pocut. Skoda.
Zvlastne, vzdy ked po case padnu velmi konkretne otazky, na ktore staci odpovedat ano/nie, tak sa zrazu utne komunikacia. Cim to len moze byt?
Zvlastne, vzdy ked po case padnu velmi konkretne otazky, na ktore staci odpovedat ano/nie, tak sa zrazu utne komunikacia. Cim to len moze byt?
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Odber zákaziek má teraz len 14 vybraných členov.
Každý nový má šancu pár týždňov ukázať čo ponúka a na základe toho mu odber zákaziek ponechám, alebo zruším.
Každý nový má šancu pár týždňov ukázať čo ponúka a na základe toho mu odber zákaziek ponechám, alebo zruším.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
no, mam pocit, ze to hodnotenie rieseni nejako nefunguje. Mam taky pocit, ze na to klikaju iba "konkurenti" 
Schvalne si pozrite hodnotenia mojich rieseni. Nie ze by som nemal sebareflexiu, ale aby mi ako odpad boli oznacovane riesenia, kde sa pytam doplnujuce otazky ?
http://ako-investovat.sk/profil/3/peter ... riesenia#s" onclick="window.open(this.href);return false;
Schvalne si pozrite hodnotenia mojich rieseni. Nie ze by som nemal sebareflexiu, ale aby mi ako odpad boli oznacovane riesenia, kde sa pytam doplnujuce otazky ?
http://ako-investovat.sk/profil/3/peter ... riesenia#s" onclick="window.open(this.href);return false;
Neviem ako to funguje doteraz ale mohlo by byt fajn ak by mohli hlasovat len registrovani, plus by sa k hodnoteniu zobrazovalo aj kto ho dal. Napr XYZ dal 3 hviezdicky rieseniu. Tak ako to je napr. pri predaji na ebayi, tiez vies kto dal komu rating. Lebo ked je to anonymne je sanca ze niekto spravi novu registraciu da nizke hodnotenia, napriklad konkurencny boj. Takto by sme sa vedeli zbavit hodnoteni napr cloveka kt je zaregistrovany 1 den ma 0 postov a naklikal kazdemu 0 hviedziciek alebo minusiek.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
budu take male bannery ktore budu uputavat na tie riesenia. Zatial tam nikto nechodi, takze to nikto okrem konkurencie nehodnoti. Ale zatial mozete chalani poklikat tuna riesenia na zakazkach ktore sa vam pacia:
http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ako-investovat.sk/najnovsie-zakazky" onclick="window.open(this.href);return false;