CANSLIM - Vysoko zisková investičná stratégia

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2787 times

Re: CANSLIM - Vysoko zisková investičná stratégia

Príspevok od používateľa JUGGLER »

K tomu QCORu. Citron report tipuje, že sa prepadne pod 10 USD do roka a pol.
Je to dlhý report, ale tak zhruba som pochopil, že ten ich Acthar gel ma účinnú látku, ktorá je už dávno schválená ako generikum a že to vyjde najavo, že neide o žiadny zázrak. Acthar je od slova ACTH, čo je hormón zvaný corticotropín, čo je všeobecne známa a schválená látka...len nechápem, že práve ten ich liek žne také úspechy.

Then there's the biotech advisory newsletter BioPharmInsight, far from the company-laced propaganda on Wall Street, full of the most eye-popping quotes revealing the realities behind Questcor's claims about its sole drug Acthar …

Na druhej strane,výsledky za kvartál, ktorý bude reportovaný sa nádherne zlepšili, takže to vyzerá na dobré zverejnenie a že akcia vyskočí. Na tom by som sa chcel priživiť ( nie prvý krát ). Bude to príležitosť na rýchly rast ceny a zrejme neskôr zase na pullback. Utorok 24.7 po 22,00 skrátka bude pohyb - pred zverejnením možný rast, po zverejnení možný výskok hore, z mojej strany rýchly výber zisku a potom možný výpredaj po nástupe shortsellerov a zrejme aj vystrašených investorov ). Takže investorsky ( na dlhé držanie ) by som sa na ňu vykašlal ( je už po rokoch velmi vysoko a závisí na jednom produkte ).

Dobré čítanie ten Citron report, akurát mi je podozrivé, že tie info zverejnili rovno do prudkého rastu ceny po zverejnení predbežných sales produktov. To podla mna nie je náhoda, ale jasný zámer nabaliť sa na shorte. Keď to však robia legálne ( a ich informácie sú pravdivé) je to ich vec. Nuž, čo - za všetkým sú prachy. Akurát mi je ľúto Canslimera, že mu z breakoutu urobili false breakout. Každému investorovi odporúčam zažrať sa do tých informácii , alebo pregoogliť BioPharmInsight.

Na okraj. Čo ma zaujalo z reportu ( je o viacerých akciách), že predikujú SOHU cenu 90 USD na základe valuation.

Celkom dobré čítanie pre dlhodobých špekulantov.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
senor valasco
Silver Member *
Dátum registrácie: So 02 12, 2006 12:32 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa senor valasco »

JUGGLER napísal: Na okraj. Čo ma zaujalo z reportu ( je o viacerých akciách), že predikujú SOHU cenu 90 USD na základe valuation.
Celkom dobré čítanie pre dlhodobých špekulantov.
pokiaľ dobre vidím, ten report o SOHU je z 13. 3., keď boli za 50 $, teraz sú za 35, takže im tá prognóza zatiaľ nevychádza. to samozrejme neznamená, že to nie je dobrá investícia, naopak podľa tejto tabuľky sú najvýhodnejší Obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

senor valasco napísal: pokiaľ dobre vidím, ten report o SOHU je z 13. 3., keď boli za 50 $, teraz sú za 35, takže im tá prognóza zatiaľ nevychádza.
Ohodnotenie ( valuation ) a načasovanie ( timing ) sú dve rozdielne veci.
Správny investor by mal z fundamentálneho hľadiska nakupovať podhodnotené akcie a zároveň z technického hľadiska čo najlepšie načasovať vstup.

Ešte ku QCORu:
Breakouty akcií , ktoré majú za sebou stovky % rastu nepovažujem za najšťastnejšie riešenie.
QCOR sa trejdil v 2009 po 5 USD, v 2010 po 10..v 2011 po 25 a v polovici 2012 do neho vstúpim po 50 ? Spal som 4 roky? A keď som spal 4 roky a fundamenty idú v rovnakom tempe ( zhruba 100% nárast zisku za rok ) tak prečo ho mám kupovať zrovna keď je najvyššie?
Breakout je dobrá vec, ale je to technická záležitosť. Ako investor by som v prvom rade dbal na fundamenty a kupoval čo najlacnejšie. Súhlasil by som z breakoutom, keby cena zaostávala za rastom zisku.
Pri QCORe je ešte strašným rizikom to, že je to BIOTECHNOLOGY a že stojí a padá na predaji jedného produktu.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

Ja sa pripájam. Vidím to úplne rovnako.

Na biotech. akciu som len raz vypisoval Put opciu. Po expirácii, ktorá skončila v zisku sa v ďalšom týždni prepadla. Mal som šťastie. Poskytujú krásne prémia, kde sa dá zarobiť aj 5% za týždeň, dva, ale vzhľadom na ich biznis sú biotech. akcie dosť nebezpečné. Dávam to sem, aby si niekto nespálil prsty.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
canslimer
Active Member
Dátum registrácie: Ut 30 08, 2011 9:31 am

Príspevok od používateľa canslimer »

senor valasco napísal:mal si pevnú stopku = už si von?
ospravedlnujem sa celkom som na "moje" vlakno zabudol a nereagoval som na vase posty. Ohladom Qcor - v podstate od zverejnenia som trade nijak neupravoval.Konkretne teda k obchodu a k prudkej svieci down: den predtym pocas strmeho rastu som do pozicie prihodil dalsie kusy a posuval sl na uroven 50$ pre oba entry body. prihodil som viac ako bol povodny entry a teda som spriemeroval nahor a posunul tak svoj b/e bod vyrazne v moj neprospech. entry druheho tradu bola na urovni 54,5 $... Hned na druhy den prisla studena sprcha ked (ako ste uz spominali) citron ( http://www.citronresearch.com" onclick="window.open(this.href);return false;) napisal siahodlhy clanok o tom ako je top produkt Questcoru doslova predavanie vody v kosi. Nedostal som vyhadzov na Sl ale chytil som pomerne big slip a strata sa mi o par % - tualnych bodov pretiahla co po spriemerovani oboch obchodov predstavovalo viac ako 2% z equity...

Je to trpka pilulka vzhladom na priebeh obchodu, ktory bol od prveho nakupu uz viac ako 18% in green, no napokon skoncil v strate... Mozno je to pre niekoho neospravedlnitelna chyba, mozno dokonca amaterizmus, ale pre mna osobne je to pomerne bezna vec nakolko vzdy priemerujem nahor. Samozrejme castejsie ako nie dostanem na drzku a open profit 15-20% sa obrati proti mne a kickne ma na b/e pripadne v strate, ale ak otvorim obchod v zaciatku bullish phase v leading stocks a priemerujem nahor ako cena rastie zvycajne mi to kompenzuje vsetky straty a obcas ostane aj cosi navyse :wink: ... (stava sa to ale skutocne malo a mozno len v 2 - 3 mesiacoch v roku)

V tomto smere je metoda tu popisana pomerne nestabilna a spolieha na chytanie "black swanu to long side" v nas prospech a teda jeden dva tri ... obchody v roku, ktore mozno nadelia profity v gigantickom rozmere. Ak by som uzatvaral skor pravdepodobne by moja distribution krivka bola vyhladenejsia, stabilnejsia a vyzerala ovela lepsie, ale tym by som sa pripravoval o tych tucniakov, ktorych uzatvaranie mi robi najvacsiu radost...

Je pomerne nezvycajne v dnesnom volatility optimizing a steady income svete prerabat v lepsom pripade sa motat okolo nuly 8-10 mesiacov v roku len preto ze hrate na 2-3 extremne ziskove mesiace (ktore vsak nemusia nutne prist) ... a teda z toho vyplyva moja odpoved na prispevok JUGGLERA a rada...

Fundamenty su super zachytny bod, nepochybne, sam ich sledujem, ale nedokazem sa zamilovat do akcie koli tomu ze ma krasne cisla. To co zaraba/preraba peniaze je rast/pokles ceny a preto je pre mna kupovanie blizko highs, nie pocas korekcie (nikdy neviem ci je to korekcia, alebo zaciatok padu), uplne to najzakladnejsie co tvori moj investing. Nemusi ist nutne o patterny alebo obrazky... ide hlavne o vytvaranie novych highs, ktore narozdiel od korekcie vedia v priebehu par dni a tyzdnov povedat ci mam alebo nemam pravdu v tom ze fundamenty su super a teda logicky by mala cena rast... Ak by som kupoval pocas korekcie casto by som kupoval o 10,15 dokonca aj 20% lacnejsie, ale co ak aj napriek fundamentom moja akcia pada... co robit? cisla su stale fajn ale som down 20%...

Nepochybne sa najdu lepsi researchers a ludia, ktori fundamnetom rozumeju ovela lepsie ako ja. chyba im logika v pocine ktory z casu na cas zverejnim, chyba im logika v tom co robim preco robim, preco kupujem na highs a preco necham slusny profit padnut do straty... Lepsie ako som sa k tomu vyjadril vyssie to uz nedokazem a verim ze aj napriek tomu ze sa s tym nie kazdy dokaze stotoznit akceptuje to ako moznu cestu "how to do".

Btw: Momentalne drzim REIT EXR od 30,7 sl uz na 30,8 a kupoval som akciu SHW v stvrtok na cene 135 sl 131,5. buduci tyzden budem kupovat UA so sl na urovni okolo 53$. Malinko ma mrzi ze som EXR neuzavrel ked zverejnila earnings, na moj vkus je dost pomala a cash chcem presuvat v pripade rastu do inych titulov a skupovat objemnejsie portfolio o velkosti cca 20 kusov min. pri vytvarani novych highs...

P.S.: K tym rastovym titulom: casto krat sa stane ze z predchadzajucich lidrov sa stanu odpadlici a vhodny kandidati na short sell (vid gmcr, sina, fosl, nflx a kopec dalsich) patri to k tomu a prave preto je nemozne byt (podla mojho nazoru) long term a zaroven aj rastovym investorom (mam na mysli holding horizont niekolkych rokov)... Ale statisticky brane leaders continue to lead a preto je pre mna uplne nezmyselny argument nekupovat nieco len preto ze to narastlo za posledne roky 10000000%. V pripade ze to vytvara stale nove highs je to vzdy dobra kupa... Samozrejme vznikaju bubliny a rasty koncia, ale prave preto investujem aktivne aby ked sa nove highs prestanu tvorit,bol som z obchodu rychlo prec pred tym ako to padne o desiatky % (mozny scenar QCOR). Vyborny priklad je tomu Steve Mandel z Lone Pine Capital....
Barbara
Dátum registrácie: Ut 03 11, 2009 2:12 pm

Príspevok od používateľa Barbara »

canslimer píše:
"Ak by som kupoval pocas korekcie casto by som kupoval o 10,15 dokonca aj 20% lacnejsie, ale co ak aj napriek fundamentom moja akcia pada... co robit? cisla su stale fajn ale som down 20%... "

Předesílám, že akcie studuju už dlouho, jenže nárazově (tak 14 dnů v roce :-( ), takže jim nerozumím. Indexy kupuji raději na supportu, protože můžu vstoupit s menším SL. Když koupím proražení, stejně jde pozice brzo, aspoň kousek, proti mně a taky nevím , jestli nedošlo k otočení trendu. U akcií jenom pořád neumím odhadnout, kde je v takovém případě rozumné SL umístit. Přemýšlím, jestli by se neměl odvíjet od průměrné denní range. Máte s tím někdo zkušenost?
canslimer
Active Member

Ahojte. Po vcerajsom a v podstatne aj dnesnom relativne uspesnom dni by som sa rad vratil k prispevku kde som vybral zaciatkom maja 7 akcii v ktorych som bol "strong beliver". a napisal som cosi v tomto duchu
Po dlhsej dobe som sa rozhodol toto vlakno updatnut. Nakolko aj na semafore svieti zelena a po cca mesacnej korekcii niekolko leading stocks vytvara to co mam rad - uzku symetricku konsolidaciu blizko svojho all time high. Verim ze je spravny cas na pridanie a dokupenie novych pozicii. Mozno sa par ludi tymto stylom inspirovalo a "dumaju" nad tym ktore su tie "spravne akcie" na kupu. Rad by som uverejnil tickeri s grafmi akcii v ktorych budem najviac zaintersovany. Pridam aj cely moj watchlist ktory momentalne obsahuje cca 32 spolocnosti. Nejde o live trading calls ale z popisku je pomerne jednoduche vydedukovat ako cca budem obchovat. Neviem aka dlha bude rally na akciovych indexoch a co cakat, vzhladom na zaciatok maja. Pre mna osobne je obdobie maj-august najslabsim v roku, ale ako pisem na zaciatku momentalne mame podboru v podobe potvrdenej akumulacnej bycej
Ako uz vieme skutocne nasledovala dlha korekcia a tento post upadol v zabudnutie rovnako ako skoncilo moje aktivne obchodovanie pocas chopu.Dnes som sa nahodou k tomu vratil a mrkol som na to co som to teda odporucal. :) a tu je sumar k datumu a cenam z 29.4. 2012 a nasledne ceny k dnesnemu dnu

SPY 140,35 - 144 +2,6%
KORS 45,9 - 55,88 +21,7%
HLF 70,5 - 50,56 -28,4%
ALXN 90,56 - 111,06 +22,63%
LULU 74,7 - 75,27 +0,76%
UA 98,89 - 121,6 +23%
TDG 120 - 143,31 +19,43
ULTA 89,62 - 101 +12,7

SPY + 2,6%
Portfolio + 10,26%

Dufam ze som ratal spravne a nikde nieje chyba v prepoctoch. Ak by sme portfolio zostavili bez HLF tak by hodnota portfolia strelila az k 16,7% za cca 4 mesiace... Je to samozrejme len modelove a pasivne portfolio, ktore nebolo pasivne drzane cely ten cas. Avsak chcem tymto poukazat na koncept niecoho co rastie a co v raste pokracuje. Koncept ktory je preberany v tomto vlakne a ktory ako som pisal ak trh porastie tak porazi priemer by a huge margin... Verim ze aj v takejto podobe a bez aktivneho tradingu moze byt koncept silnym voditkom na ktorom sa da hladat ten vsade omielany "edge"... Snad to niekoho okrem mna zaujme :D... take care :)
miroslav12
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 13 09, 2012 3:39 pm

Príspevok od používateľa miroslav12 »

Ahoj canslimer,

využil bych toho, že obchoduješ dle CAN SLIM a měl bych na tebe jednu otázku. Konkrétně by mě zajímalo písmeno L. Dle čeho určím, kdo je vůdcem trhu? Obecně se uvádí, použít relativní sílu akcie - jenže kde ji najdu, jak ji určím!? Také mne napadá zda se k tomuto nepoužívá srovnání s indexem SP500 - do grafu s historií 1 rok si přidat SP500 a pokud bude moje akcie nad indexem, tak je silná. Nicméně jsou to jen moje domněnky, nikde jsem nenašel přesné vyjádření k tomuto bodu.

Děkuji,

Mirek
canslimer
Active Member

ahoj miroslav, presne ako pises... pripadne si zorad fundamenty splnujuce akcie v screeneri podla 1year performance. Velmi sikovny je finviz.com. akcia ktora je na vrchole rebricka ma teda najvacsiu relativnu silu, alebo ako sa odborne oznacuje pozitivnu alfu... Toto je zaklad...
shc
Active Member
Dátum registrácie: Po 05 09, 2011 6:28 pm

Príspevok od používateľa shc »

Ahoj Canslimer,
len by ma zaujimalo ako teraz vidis trh. Pisal si ze sa ides plne zainvestovat, no zda sa mi ze to teraz prestava vyzerat ruzovo, aj podla ibd treba byt opatrny.
Zaujima ma ako to teraz vinma canslimu znaly clovek:)
diki.
canslimer
Active Member

Ahoj. Akurat dnesny den ma uviedol do stavu kedy som definitivne vybral margin z pozicii, uzavrel obchody na sl /dks/... Pokial je NQ nad 2740 som stale bullish a 100% zainvestovany. Rovnako sledujem AAPl a cena nad 650-645 moze pomahat NQ drzat sa hore. Ak sa toto prelomi pravdepodobne mi zacne odpalovat moje SL. Niektore obchody v zisku, niektore na b/e a niektore v stratach...
Ak ide cisto o nazor tak po dobrych cislach PMI ma silno znepokojil nasledny vypredaj... Reakcia na dobru spravu bol sell off... cosi podobne si pamatam v maji, po rovnakom reporte. Silne cislo, hodinovy rast a nasledny vypredaj, ktory uviedol trhy do korekcie na niekolko mesiacov....
Nevidim to vsak tentokrat tak zle. Budem stavat na tom ze si len oddychneme, pojdeme nejaky cas do strany /2-4 tyzdne?/ a zacneme opat rast...
Je to vsak len nazor a neovplyvni moje manazovanie obchodov, pri aktivovanych SL aj napriek mojmu byciemu nazoru zacnem opustat pozicie, rad radom...
Aj napriek tomu ze som pisal ako nam hra vsetko do karat a verim v dalsi rast nebudem to bezhlavo strielat stoj co stoj na margin...
Ak moje pozcie vyhodi pripadna korekcia na indexoch, opat nastupim v momentne ked vyrazime k predchadzajucim highs.. To iste plati aj o dokupovani na margin v pripade ze korekcia nepride...
Pridavam na zaver aj aktualny watchlist nakolko sa mi nechce vypisovat vsetky akcie v ktorych som zaintresovany a v ktorych pripadne v blizkej buducnosti zaintresovany budem
Snad som ti pomohol..
Prílohy
2012-10-01-watchlist.png
canslimer
Active Member

Vsetko odpredane, 100% cash
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

canslimer napísal:Vsetko odpredane, 100% cash
- vyzerá to tak, že sa vyberajú zisky pred bankrotom Grécka.
- predáva sa tak, aby to absorboval trh
- ak si správne vycítil pád - budeš nám robiť SEMAFOR, ok? :)
miroslav12
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 13 09, 2012 3:39 pm

Príspevok od používateľa miroslav12 »

canslimer napísal:Vsetko odpredane, 100% cash
Ahoj Canslimer,

z jakého důvodu jsi vše odprodal? Máš nějaké indicie k tomu, že se otočí trend hlavních indexů?
Já sleduji SP500, a zatím se dle mě pohybuje v rostoucím trendu, jen mám ale pocit, že na volume hodně narůstají distribuční dny.

Mirek
canslimer
Active Member

JUGGLER napísal:- ak si správne vycítil pád - budeš nám robiť SEMAFOR, ok?
:) tak by som to zrovna nepovedal, pretoze "moj semafor" obcas meni farby ako chameleon....
Aby som sa presne vyjadril som malinko nervozny, ale je silne tvedenie povedat ze cakam pad. Nepaci sa mi ako sa to sprava, nepaci sa mi v akom pomere su leading a lagging stocks a nepaci sa mi ako by som to povedal.... cely market breath /dych/.

Po korekcii v auguste minuleho roka som si vravel ze nabuduce ked vycitim trh prichadzajuci do korekcie skusim shortovat akcie presne tak ako ich longujem. A teda akcie ktore vykazuju silnu relativnu slabost, slabe fundamentals - su silny kandidati na short a z mojich pozorovani pocas prepadov klesaju zhruba 3x rychlejsie ako cely index (samozrejme akcie maju velku volatilitu v pohybe strmhlav nadol)

Prisiel maj a ja som nic neshortol, bal som sa... Mozno prichadza korekcia opat a nedokazem shortovat ani jeden kus, opat je mi to proti srsti, pritom to demujem a sledujem dost intenzivne...

Som momentalne v state of mind kedy som maximalne nerozhodny a vzhladom na pomerne uspesny rok 2012 mam chut riskovat viac akumulovane zisky, ale stale len do long strany a nie a nie nieco shortnut.... Skusam portfolia so 100% marginom kedy v jeden okamih som 100% long (spy) a 100% short (stock picks), ale ani takyto obchod neviem live nahodit, mam skratka zo shortov strach aj napriek tomu ze na vedomej urovni im verim a chcem ich hrat neviem sa do nich donutit...
canslimer
Active Member

miroslav12 napísal:Ahoj Canslimer,

z jakého důvodu jsi vše odprodal? Máš nějaké indicie k tomu, že se otočí trend hlavních indexů?
Já sleduji SP500, a zatím se dle mě pohybuje v rostoucím trendu, jen mám ale pocit, že na volume hodně narůstají distribuční dny.

Mirek
Zdravim mirko
Aby som to vysvetlil uplne presne.. Moje opustenie longovych pozicii je z pohladu systemtickosti skor chyba ako spravne riesenie. Je to moj pocit z trhu a to ze to (pre mna osobne) nevyzera dobre, pripadne ze sa dostaneme do sideaway akcie, ktora nebude vytvarat nove highs... Ako som pisal vyssie je to pre mna momentalne velmi tazke obdobie, lebo vsetky fundamentals su na nasej strane no aj napriek tomu sa neviem donutit (koli technickej stranke) drzat net net long portfolio a bojujem sam so sebou aby som len nebol cash ale skusil cosi hodit aj na short stranu... Tu nastava pomerne zaujimava situacia a mozno v tom vidiet schizofreniu pre ostat. diskutujucich.. Napriek tomu ze moj nazor je byci /alebo bol???/ skusam shortovat a presunul som sa do hotovosti.

Prave preto ze nastava tento vnutorny boj byka a medveda som momentalne silno drveny a zvazujem ake rozhodnutia robit - a prave pre moju psych. rozbalancovanost mi prislo ako najlepsie riesenie hodit sa do hotovosti a cakat ci zacneme opat rast a nasledne longovat, alebo ostat v hotovosti a minut tak primarny pohyb shotovacich prilezitosti...

Na nasledujicich dvoch dnoch ti ukazem preco sa moje presvedcenie zo silneho byka pomerne radikalne zmenilo natolko ze som v jeden den odstrihol cele marginove zatazenie a na dalsi som uz drzal 100% hotovost...

Je to reakcia na dobru spravu a nasledny predaj, ale najma sa mi nepaci to ze v premarkete otvarame 0,4%-0,7% vyssie ale nasledne zisky stracame. Byci trh je charakteristicky tym ze casto otvarame gapom nadol v priblizne rovnakom rozmedzi ale nasledne dipy su skupovane a rastieme... Doteraz od 1.8. sme v podstate cele dva mesiace videli takyto scenar a ja som bol silno presvedceny o raste cien. Teraz prave naopak reagujeme vypradajom na dobre spravy, otvarame vyssie zatvarame nizsie, narasta nam objem obchodov ... Som cash ak zacneme rast pojdem agresivne do titulov ktore mi to umoznia... Uz spominany KORS je stale mojim favoritom + updatnem watchlist v priebehu casu...
Prílohy
Nasdaq.png
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

Myslim, ze je to prirodzena reakcia, ak su zisky uz celkom slusne. Z vybratia ziskov este nikto neschudobnel a ak to znova zacne rast, da sa znova nakupit.

Neuvazujes o OTM PUT opciach na shorty. Vix je nizko, opcie su lacne...
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
canslimer
Active Member

sledujem tsco, ma, pcyc.. opat otvaram longove pozicie
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

K tomu, že Canslimer vystúpil nemám výhrady.
Každému inému by som povedal, že robí chybu , ale jemu nie.

Traderi čo nemajú skúsenosti, zvyknú meniť rozhodnutia a tým si veľmi škodia.
Škodia si, lebo nevedia rozoznať, ktoré rozhodnutie je dôsledkom emócii a ktoré má racionálnu podstatu.

Traderi čo majú skúsenosti by mali mať presné kritéria, za akých okolností vystúpia mimo obchodného plánu.

A potom sú trejderi, ktorí majú extrémne skúsenosti a čuch lovca...tí nepotrebujú presné kritéria...jednoducho ich mozog zbiera informácie, triedi ich a v istom okamihu sa rozozvučia sirény, ktoré ich včas varujú, že obchod je v ohrození... A to je podľa mňa Canslimer.

O sebe musím povedať, že môj čuch lovca je dobrý len na krátke trate. Dlhé trate vidím často skreslene, alebo s priskorým načasovaním.

Preto ma berte z rezervou - ale nemôžem vám povedať nič iné ako to, že v mojej hlave revú sirény, že trhy čaká veľký pád. Minimálne korekcia k 1300. A veľmi, veľmi sa to blíži.
Aj mňa to ovplyvňuje. Všimnite si, že hrám indexy len na short a VIX len na long. To je to o čom píše Canslimer. ON nedokáže shortovať, ale sirény mu revú, že na long to tiež nie je.
My nevieme hrať inú hru než na akú máme vlohy. On je trendfollower s biasom na long a ja kontrarián , ktorý hrá vždy proti prúdu. Dva úplne odlišné postoje, dve úplne odlišné povahy.
A predsa sme obaja traderi.
canslimer
Active Member

JUGGLER napísal:ON nedokáže shortovať, ale sirény mu revú, že na long to tiež nie je.
Tak tak ako pises...
Na druhej strane nerad by som minul rally len koli mojej momentalnej neistote.. Je to nemastne neslane ratio medzi leading a lagg. stocks sa roztahuje, aapl opat atakuje 650 a pri poklese NQ pod 2740 budu pravdepodobne vymetene SL... Mam v risku 2,6% equity (MA 440, TSCO 95)pri pripadnom pade sa presuniem do 100% cash. Buduci tyzden chystam kupovat PCYC (ak bude prilezitost).
Je velmi prijemne ze ako maly trader/investor mate takuto ohromnu flexibilitu, likvidujete a opat nakupujete svoje portfolia v rozmedzi par dni a sucastna situacia je presne taka kedy tie rozhodnutia flexibilitu skutocne potrebuju /aspon podla mojho nazoru/, nakolko je mozne ze po jednom strmom vypredaji sa opat moje zlozenie portfolia zmeni o 180 stupnou a bude obsahovat 0% akcii a 100% hotovosti.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

JUGGLER napísal:K tomu QCORu. Citron report tipuje, že sa prepadne pod 10 USD do roka a pol.
Je to dlhý report, ale tak zhruba som pochopil, že ten ich Acthar gel ma účinnú látku, ktorá je už dávno schválená ako generikum a že to vyjde najavo, že neide o žiadny zázrak. Acthar je od slova ACTH, čo je hormón zvaný corticotropín, čo je všeobecne známa a schválená látka...len nechápem, že práve ten ich liek žne také úspechy.
Po kvartáli sa vraciam k starým akciám a vidím, že Citron má dobrý ňuch.
Spoločnosť zaznamenala prudký pád z ceny 52 na 18 ( jedna poisťovňa už odmieta Acthar preplácať a začalo sa vyšetrovanie predajných praktík ).
Prílohy
QCOR.png
QCOR.png (15.24 KiB) 10805 zobrazení
Tilbur
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
Has thanked: 65 times
Been thanked: 47 times

Príspevok od používateľa Tilbur »

Sprava z dnesneho dna:
QCOR will no longer give monthly Acthar scrip figures...

Predchadzajuca obrana voci reportu citron research ( ohladne AET ) velmi slaba. Ziadne dokazy vyvracajuce tvrdenia Citron research.

Toto tiez dobre smrdi. Akcia urcite nie je na long, short mozno aj napriek predchadzajucej korekcii.
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
Hawk
Active Member
Dátum registrácie: Po 14 05, 2012 7:31 pm
Has thanked: 11 times
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Hawk »

Canslimer sa nam nejako neozyva, zlahla sa po nom zem. Mohol by prispiet nejakym nazorom, ocakavanim pripadne pohladom na situaciu.
Ocenoval som jeho myslienky. Canslimer aspon nam zazelaj vianoce :wink: .
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"