Zemný plyn, UNG, NG
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 594 times
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zemný plyn, UNG, NG
Ano mas, pravdu aj cas hraje proti longom. Zrovnavat zasoby s min. rokom je chybne. Je treba ich zrovnavat s rokmi kedy bola normalna zima. O niecom hovori fakt, ze sme iba 1,8% nad zasobami min. roka , ale viac ako 10% nad zasobami 5. rocneho priemeru. O takomto case som min. rok vstupil do longu , ved zima musi prist ... a neprisla a s mojim presvedcenim odisli aj moje peniaze
. Takze ocakavam este jedno vzopatie / pekny vyraz/ ceny a tam by som sa poohliadol na najake lacne aprilove putky, motyka moze vystrelit a zima naozaj byt dva krat po sebe teplotne nadpriemerna, co sa uz v historii USA min. raz stalo.No teraz ostavam v longu pred nami je chladnejsie pocasie.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2787 times
Pozeral som predpovede počasia. okolo Silvestra a neskôr by malo prituhnúť..Prichádza to konečne z Kanady, takže na to ,,vzopetie,, aj ja verím. Tiež spomínam na minulý rok ako sme sa vypálili na záver a v úvode 2012. A ako sme do toho vrazili viac ako treba
.
Po Silvestri nastane ten psychologický moment na trhu..uvedomenie si toho, že zima nekončí na budúci rok, ale za 2 mesiace. Takže dvakrát do tej istej rieky nevstúpme, ale držme sa SL.
Po Silvestri nastane ten psychologický moment na trhu..uvedomenie si toho, že zima nekončí na budúci rok, ale za 2 mesiace. Takže dvakrát do tej istej rieky nevstúpme, ale držme sa SL.
- Strastislav
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 31 05, 2012 8:56 am
čo teda s tým plynom, oplatí sa dúfať na nejaký ten rast viac ako do úrovne 3,360 nebodaj 3,480 ?
- Strastislav
- Silver Member *
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2787 times
- tipujem, že sa to od 3 odrazí (po konzultácii s Kocinavim, of course).Strastislav napísal:tesne pod 3,360 a ďalej nič, len dole a dole ... zajtra zásoby a zase dole?
- alebo este jeden krátky pokus na prerazenie 3 dole po zásobách a tak odraz hore...
- Strastislav
- Silver Member *
na to som pomyslel, nejako som zachytil zopár traderov čo sa práve na toto spoliehajú, tak ma táto myšlienka opustila. Mám pocit, že cena je v oblasti, kde nadol je to jednoduchšie ale číslo zásob a odhady robia svoje. Pred zásobami je to lotéria. Stále mi motajú hlavu poznámky Koci-ho, že v prípade dobrých cien ropy to má a bude mať plyn ťažké a na to, že zásoby ropy su v US slušné cena je tiež veľmi slušná, tak asi ťažiarov to moc neobmedzuje ...či? Alebo to má plyn už na dlhšie obdobie tradá a kým US nezačne s jeho exportom tak sa nejakých zázrakov nedovidíme?JUGGLER napísal: - tipujem, že sa to od 3 odrazí (po konzultácii s Kocinavim, of course).
- alebo este jeden krátky pokus na prerazenie 3 dole po zásobách a tak odraz hore...
Ja nie som moc fundamentalista, na 99% sa spolieham na data a graf a reakciu ceny, preto som aj hladinu 3,36 považoval za prvý problém ... už sa teším na 16:30
- Strastislav
- Silver Member *
slušná čakacia úroveň, má to priestor jak dole tak aj hore približne v rovnakom rozsahu otestovať nový sup 2,94 alebo starú rez 3,26
- Strastislav
- Silver Member *
- Strastislav
- Silver Member *
jedine vhodné dáta a silnejšie chlady by mohli preraziť, inak to vyzerá, že tá silná úroveň vydrží ... no ale ešte nie je 16:30 ...
- Strastislav
- Silver Member *
dáta tomu predsa len pomohli, technicky vzato má to ešte nejakú možnosť na rasta, ale ako je zvykom v takejto oblasti sa to lúbi rozkmitat ... no a ešte dnešok len začína
A Baker Hughes Rig Counts sledujete? To vychadza vzdy v piatok ak som spravne pochopil.
Ci to na cenu nejaky extra vplyv nema na rozdiel od zasob a pocasia? Inak este ku pocasiu. Mate nan nejaky link? CI to je tak komplikovane (rozne oblasti USA; rozny poskytovatelia pocasia) ze to ani nema cenu pozerat?
Ci to na cenu nejaky extra vplyv nema na rozdiel od zasob a pocasia? Inak este ku pocasiu. Mate nan nejaky link? CI to je tak komplikovane (rozne oblasti USA; rozny poskytovatelia pocasia) ze to ani nema cenu pozerat?
- Strastislav
- Silver Member *
prvé váhanie na silnejšej úrovni z minulosti, ak by boli očakávania dát pozitívne voči miernemu rastu mohlo by to pokúšať hladinu 3,750/3,780. Výhľad dát nepoznám tak len tápem. Ale shortnúť úroveň 3,780/3,80 by som sa pokúsil s cieľom poklesu naspäť ku 3,50. Alebo tomu už počasie nepraje?
A inak s tym pocasim je to ako? Su nejake dni kedy vychadza nejaka predpoved dolezite pre plyn (nieco ako zasoby raz za tyzden) alebo je to uplne random?
Resp. vie mi niekto povedat co sa dnes po 15h stalo ze to zletelo z 3.610-640 do aktualne 3.530. Skratka pre mna co do toho plynu moc nevidim sa tu deje nieco neuchopitelne
Ja viem, vy tu riesite asi take viacdnove pohyby a nie nejake intradenne hore dole +-0.1.
Resp. vie mi niekto povedat co sa dnes po 15h stalo ze to zletelo z 3.610-640 do aktualne 3.530. Skratka pre mna co do toho plynu moc nevidim sa tu deje nieco neuchopitelne
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
podla mna sa zacina korekcia o min. -500 bodov, dovody su na dlhe pisanie...
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
- Strastislav
- Silver Member *
teda radíš nespoliehať sa na možný spike nahor po dátach zásob a využiť prípadný korekčný pohyb dnešného poklesu? nepredpokladáš teda vhodné čísla, teraz sme v podstate na piatkových max, ten výstup pondelkového (ne)obchodovania nie je asi hodné považovať za nejakú váhu čoho dôkazom je aj dnešný atak, ktorý sa zastavil na štvrtkových topoch.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
ja iba hovorim, ze fundamentalne je trh prekupeny, vrchol si ale netrufam urcit a myslim ani sa to neda. Proste ja by som teraz bral iba signaly do shortu.Cim vyssie cenu vyzenu, tym vacsi bude zisk zo shortov. Trpezlivost ruze prinasa
V stvrtok sa ocakavaju zasoby cca -150 az -160bcf su in line s min.rokom aj s 5.roc. priemerom. Su ale slabe na konsolidaciu zasob , sme cez +300 bcf nad normalnymi zasobami a potrebovali by sme ten prebytok spalit. In line zasoby nic neriesia iba stracame drahocenny zimny cas...
- Strastislav
- Silver Member *
aha, takže čísla by moc priať ďalšiemu rastu nemali. Len dúfam, že to nebude jak s US ropou, tej čísla tiež neprajú, žiadne politické napätie, konflikt, zásoby si rastú ... cena tiež.
Ved zajtra sa cena ukáže, v prípade výstrelu nahor budem číhať na všetko nad 3,70
Ved zajtra sa cena ukáže, v prípade výstrelu nahor budem číhať na všetko nad 3,70
- Strastislav
- Silver Member *
- Strastislav
- Silver Member *
som zvedavý čo sa ukáže po dátach, sedím vyššie jak na postriežke, dúfam že nejaká pasca na bejky je tam nachystaná, či?
tak este 20minStrastislav napísal:som zvedavý čo sa ukáže po dátach, sedím vyššie jak na postriežke, dúfam že nejaká pasca na bejky je tam nachystaná, či?
- Strastislav
- Silver Member *
čím jasnejšia farba tým vačšie volume sa na tej úrovni obchodovalo - tzv. teplotná mapa volumeprofilu
- Strastislav
- Silver Member *
ocakavania trafilo ale o cosi(60) to spadlo hned. Plus zda sa, ze dnes tak bude dalsi pokus smerom dole cez 3.500 ked kukam na hodinovy graf. No ale toto je cista spekulacia ja taketo situacie neobchodujem.Strastislav napísal:trafilo to len očakávania, Koči mal recht ... pasca sa zatiaľ nekoná
Akurat este ma vzdy stale fascinuje pozerat order book a ako to tam lieta po zasobach prvych x sekund.
A za polhodku to iste na rope. Vzruuuso hehe
- Strastislav
- Silver Member *
korekcia vrcholu odporučaná Koci ako vhodný vstup, málilo sa mi, dúfal som v test vrcholu, ušlo mi ...
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
http://rbnenergy.com/the-end-of-winter- ... -feel-fine" onclick="window.open(this.href);return false;
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
aj toto ma zaujalo http://www.cnbc.com/id/100425191" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Tilbur
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
- Has thanked: 65 times
- Been thanked: 47 times
Tu je to aj graficky:
http://www.nanex.net/aqck2/4090.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nanex.net/aqck2/4091.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nanex.net/aqck2/4090.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nanex.net/aqck2/4091.html" onclick="window.open(this.href);return false;
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
- Strastislav
- Silver Member *
Môžem vás chlapci požiadať nejako to vysvetliť čo to fundamentalne pre cenu zmnamená, ktorý scenário by bol v kontexte?
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Podla mna treba kupovat lacne OTM putky, lebo sa chysta jazda dolu kopcom. Ti smelsi mozno aj ITM./ mensia casova hodnota/
Dole dole... no vcera to slo naopak celkom hore. A co ma zaujalo (a nebolo to prvy krat tento rok) tak zas to bolo taky den, ze nic sa nedeje a az ku nasmu veceru 18h-19h to zrazu zacne ist hore. Tipujem, ze v tom bola zase nejaka predpoved pocasia. No akurat kedze na plyne som celkom novy tak zatial stale neviem odkial brat tie predpovede a kedy vychadzaju zrovna tie na ktore pozera trh. Zkratka pre mna zatial nie az tak zrozumitelne a vysvetlitelne ako napr ropa.kocinavi napísal:Podla mna treba kupovat lacne OTM putky, lebo sa chysta jazda dolu kopcom. Ti smelsi mozno aj ITM./ mensia casova hodnota/
Ale tak s tym pocasim to je asi tazke. Ci viete niekto dat radu kedy aku predpoved kto vydava? Nieze by som podla toho obchodoval snad (fundamenty, take nieco sa ja ani nesnazim obsiahnut), len ma to zaujima.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
napr. http://www.cpc.ncep.noaa.gov/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeeej to je pekna sprava a dokonca tam maju aj archiv tych ich predpovedi! diky za odkaz, myslim ze nieco taketo mi zatial bude stacit.kocinavi napísal:napr. http://www.cpc.ncep.noaa.gov/" onclick="window.open(this.href);return false;
UPDATE: samozrejme ma hned napadlo, ze kedy presne vydavaju predpovede? na stranke maju info, ze "presne" medzi 3PM a 4PM eastern time
- Strastislav
- Silver Member *
- Strastislav
- Silver Member *
Je to blížko silnej volume oblasti zhora čo som si dal ako predpoklad A varianty - odraz, dúfam, že zajtrajšie zásoby a výhľad spotreby bude mojej aktivite naklonený
- Strastislav
- Silver Member *
Chlapi (koci ) čo myslíte, má to šancu natrepať sa na 3,5 / 3,55 na short v marcovom alebo radse adekvatne (+0,050) na aprílovom plyne?
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
Ak ides na zasoby prerazenie hore je v pohode mozne, to zobchoduju masinky na HFT, v pripade co len par bcf lepsich zasob pre bykov. Dolezite bude ked usadne prach, ako to zatvoria profici.
- Strastislav
- Silver Member *
Ostal som mimo, spike nahor ani len náhodou. Ja si tak všeobecne myslím, že tú vhodnú príležitosť som príliš predumával ešte minule ked to nabehlo na cenové pásmo 3,630/40 bez výrazného volume US obchodníkov a 2 dni bol následne rast cez 3,60 odmietnutý. Dnešok to už je len také čo ked mi to vystrelí a chytí sa odraz tesne nad 3,50.
- Strastislav
- Silver Member *
ostalo mi ho len sledovať, rozmýšľať by som začal ak by z nejakých (?) príčin nečakane vybehol aspať ku 1,35/1,352.
- Strastislav
- Silver Member *
akosi sa to zaseklo, alebo zdanie klame ? Koci by k tomu hádam vedel co popísať ...
zasekol sa postup dole? ja tipujem, ze to je kvoli pocasiu a vcerajsej predpovede ktora celkom zmenila vyhlad z above average teplot na below averageStrastislav napísal:akosi sa to zaseklo, alebo zdanie klame ? Koci by k tomu hádam vedel co popísať ...
kukni tieto dva obrazky.
z 10.FEB: http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/a ... 0.fcst.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
z 11.FEB: http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/a ... 1.fcst.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
samozrejme to je len moj tip ze sa to vcera vratil z tych 3.2 hodnot ku 3.3