Ako to tuna tak citam zda sa, ze holdujete prevazne dlhodobejsiemu investovaniu do akciovych trhov.
Pre mna absolutne najdolezitejsia cast takehoto investicneho biznisu tvori spravne nacasovanie vstupu do trhu. To znamena, ze sa orientujem na urcovanie strednodobeho dna /bottom/ na akciovych indexoch a nakupujem prave v tychto miestach. Trhy sa priemerne 2x do roka dostavaju do rozbalancovaneho stavu kedy si vacsina trhu mysli jedno a prave tam nastava obrat trendu ci kratkodobeho alebo dlhodobeho.
Za poslednych 10 rokov moja metoda urcenia rozbalancovaneho trhu nezlyhala ani jediny raz. Obchodujem ju vsak len poslenych 5rokov kedy mi poskytla 12 spickovych nakupnych signalov a tym uplne poslednym bol prave nedavny augustovy prepad, ktory poskytol tiez vybornu nakupnu prilezitost. Zisky vyberam priebezne alebo po vacsom raste. Nadavam sam sebe, hlavne za to, ze som tejto obchodnej metode neprikladal az taky velky vyznam a orientoval som sa skor na kratkodobejsie obchody vidinou vacsich ziskov, ktore nie vzdy dopadli najlepsie ale za 12 rokov v tomto biznise uz mam uplne jasno.
Pomohla mi urcit dokonca aj take fantasticke bottoms ako boli v oktobri 2002 alebo v marci 2003 bez toho, ze by som vlastne tusil ze nastava niekolkorocny byci trend.
Mozem pravom hovorit o vlastnom „holy grail“ ktory naozaj funguje. Nikdy nebude fungovat na kratkodobych casovych usekoch ani pri daytradingu, ale v horizonte 2 mesiacov az par rokov funguje nanajvys spolahlivo.
Uplne idealne su pre mna indexove ETFka, CFDcka a opcie. Skratka nezaoberam sa velmi fundamentami jednotlivych firiem ci sektorov, lebo investujem do takychto akciovych kosov alebo ich derivatov a jediny nastroj, ktory k tomu pouzivam je to ci je trh dostatocne rozbalancovany na to aby nastal na 100% obrat. A ten vzdy zatial nastal.
Co myslite aku cenu by mal takyto nastroj vediet kedy s istotou nakupit alebo aspon kumulovat?
Pre niekoho kto obchoduje s 5tisic USD mozno maximalne 10-500 USD. Pre niekoho kto obchoduje 1M USD mozno vacsiu.
Ale pre mna ma do buducna cenu daleko vacsiu prave fakt, ze trh mi poskytne este vela prilezitosti kedy pomocou mojej metody zobchodujem daleko vacsie objemy ako som s nou robil doteraz nakolko som bol sam dlhodobo zaslepeny inymi obchodnymi metodami /zvacsa zial dlhodobo nefunkcnymi/ co ma stalo vela sil, casu a hlavne penazi.
Preco to pisem? Chcem len vediet ci nakupujete v ktorom kolvek case v roku alebo prikladate aj vyznam market-timingu, lebo ja ho povazujem za velmi dolezity hlavne z toho pohladu aby som dlho nedrzal stratove pozicie.
A este to pisem preto, ze casto jednoduche veci, ktore mame dlho pod nosom casto prehliadame a hladame zazracne formulky ako zarobit na trhu a popritom je to uz roky take lahke – kupit lacno predat draho ...
Pekny den prajem