Poistenie dietata

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Apeiron
Dátum registrácie: Pi 09 01, 2009 12:58 am
Has thanked: 26 times
Kontaktovať používateľa:

Poistenie dietata

Príspevok od používateľa Apeiron »

Ahojte,
potreboval by som poradit s vyberom vhodneho poistenia pre dieta (este sa nenarodilo). Nasiel som produkty poistovni ako Farbicka, Lienka, Slniecko, Dukatik. Nedokazal som ich porovnat. Vy zo skusenosti a odozvy na riesenie poistnych udalosti viete zoradit poistenia alebo skor poistovne s najvyhodnejsim produktom pre klienta.

Chcel by som hlavne riesit uraz, trvale nasledky, mozno odskodne v nemocnici, a to s dobou liecenia co najkratsou, pri niektorom som nasiel plnenie az nad 7 dni a podobne.

Dakujem
antibankar
Active Member
Dátum registrácie: Ut 21 08, 2012 12:19 pm

Re: Poistenie dietata

Príspevok od používateľa antibankar »

nech je zdrave, niekde som videl poistenie fetáčik ale už neviem ktorá poistovna to bola
matrixbanka.wbl.sk - poistenie investovanie
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

neviem či je vôbec dôvod poisťovať dieťa na úrazy a také drobnosti.
slimak
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Príspevok od používateľa slimak »

filip ma ak viem jedno malicke dieta, ja mam dve o rok ci dva starsie,ale tiez neviem kvoli comu ich chces poistovat. Tiez sa o ne aj bojim,ale nevidim dvovod preco by som mal platit nejaku poistku.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 293 times
Been thanked: 200 times

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Predsa lebo je to moderne alebo manzelka v nejakom zenskom magazine citala ze poistenie dietata je nevyhnutna vec.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Peter Cmorej hovoril, ze invalidita a trvale nasledky davaju zmysel. Ale urazy a podobne veci myslim nie. Platis par korun mesacne za to, ze ked si dieta zlomi ruku, tak dostanes par korun. Ale pritom ta zloemnina nie je z financnej stranky ziadne riziko. Nie je dovod platit poistenie. Hlavne ak taketo male sumy ma kazdy na ucte.
Lebo poistenie platis na to, aby si sa vyhol skodam, ktore su velmi vysoke. Na ktore normalne nemas. Tak sa poistis.
Apeiron
Dátum registrácie: Pi 09 01, 2009 12:58 am
Has thanked: 26 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Apeiron »

A nejaky konkretny produkt na trvale nasledky, pripadne nemocnicu?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

http://cmorej.blog.sme.sk/c/288988/Pois ... niaze.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vy ako rodicia ste poisteni? V niektorych poistkach su bonusy pre deti. Alebo potom v niektorej rodinnej poistke = mat vsetky urazove poistenia rodiny pokope. Problemy vidim dva. Po prve aku velku poistnu sumu chcete.. poistovne maju pre male deti nizke limity, a ak to nie je formou bonusu pri poisteni dospeleho, tak najprv potrebuje mat dieta rodne cislo, aby si ho mohol poistit.
Mamut
Dátum registrácie: Št 13 09, 2012 5:01 pm

Príspevok od používateľa Mamut »

A co si myslite o zivotnom poisteni pre dieta s pripoistenim oslobodenia od platenia v pripade smrti alebo trvalej invalidity poistinika (do 18 alebo 25r zivota dietata)? Prave nad tym uvazujem...
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

to iste co som pisal v clanku. Omnoho dolezitejsie je poistenie rodica. A co sa tyka dietata, omnoho zmysluplnejsie je dietatu sporit.
AXXXE
Dátum registrácie: St 11 05, 2011 9:52 am

Príspevok od používateľa AXXXE »

Ja sem napíšem iba radu ako by to bolo podľa môjho skromného názoru správne :) Nejdem sa vyjadrovať na predchádzajúce príspevky pánov lebo by sme sa pohádali. S názorom že dieťaťu netreba poistenie absolútne NEsúhlasím!!! Páni neviem ako dlho robíte poisťovací biznis ale asi ste ešte nemali dieťa čo muselo behať pol roka po vyšetreniach a bolo 3-4 x operované a následne hospitalizované. Že či sú to len také malé peniaze ako tu píšete(to dieťa samé po tých vyšetreniach a operáciach nechodí...)

Rozhodne by som však dieťa poistil kombináciou produktov a nie v jednej poistke ako dukátik, farbička či ten feťáčik :D

Poistenie by rozhodne malo obsahovať závažné choroby pre deti.(hlavne aby tam bola hepatitída typuB ktorá je prenosná a s počtom "celoročne opálených" detí jej v školách pribúda)
Tak isto trvalé následky sú nevyhnutnosťou a týchto poistných sumách by som rozhodne nešetril.

Sporenie cez životné poistenie moc výhodné nie je ale rozhodne by som ho pri deťoch až tak nezatracoval...kvôli oslobodeniu od platenia poistníka.
Biosko
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 13 07, 2012 1:24 pm

Príspevok od používateľa Biosko »

No tomu dietatu to velmi nepomoze ked je raz chore aj ked bude poistene...
AXXXE

pokiaľ je choré už predtým ako bolo poistené tak to nemá zmysel.
Môžme tu o tom polemizovať aj do rána ale BYŤ CHORÝ = PLATIŤ €€€. čím viac chorý ste tým viac budete platiť...otázkou je či to budú vaše peniaze alebo to bude platiť nejaká poisťovňa...
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

ja tvrdim len tolko, ze poistenie rodica je dolezitejsie ako poistenie dietata. Oslobodenie od platenia poistneho je len ina forma invalidneho dochodku, co je pripoistenie, ktore je mozne aj samostatne.
AXXXE

pán cmorej nepochopili sme sa....
1. konkrétne to že dieťa nepotrebuje byť poistené napísal Filip Glasa
2. Ja som to myslel s tým oslobodením inak. Predovšetkým by malo byť cieľom sporenia pre dieťa to aby po skončení VŠ/štartu do života nezačínalo s tým že ho rodičia pošlú do sveta s holým zadkom. Pokiaľ sa dostane sporiteľ na invalidný dôchodok alebo sa z tohto sveta pominie(nech mi sem nikto nepíše také keci že je to malá pravdepodobnosť a bla bla bla. ) tak asi ťažko sa tomu dieťaťu na ten štart do života niečo nasporí....už sa chápeme ? :)
Biosko
Platinum Member ***

AXXXE napísal:pokiaľ je choré už predtým ako bolo poistené tak to nemá zmysel.
Môžme tu o tom polemizovať aj do rána ale BYŤ CHORÝ = PLATIŤ €€€. čím viac chorý ste tým viac budete platiť...otázkou je či to budú vaše peniaze alebo to bude platiť nejaká poisťovňa...
No ved predsa zdravotna nie?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

ale pochopili ..
pokial sa sporitel pominie a bol riadne epoisteny, tak dieta dostane namiesto nasporenej sumy dedicstvo = poistnu sumu
pokial ostane sporitel invalidnym a mal poisteny invalidny dochodok, tak namiesto mzdy dostava invalidny dochodok a v sporeni moze pokracovat
Neexistuje argument preco dietatu sporit v drahom zivotnom poisteni :wink:
Biosko
Platinum Member ***

Okrem toho ked rodicia/rodic umru, dieta ziska dedictvo, napr byt/dom, pozmenky, financne uspory atd.
AXXXE

ano? získa dom? pokiaľ nie je pod hypotékou čo je dnes čím ďalej ojedinelejšie a rodičia nie sú poistený na úmrtie vo výške aspoň nesplatených dlžôb čo je tak isto stále ojedinelé pretože veľa klientov nie je ochotných platiť také vysoké poistné...najmä po tom čo je už direktíva Gender platná skoro u všetkých poisťovní...
získa úspory...takmer 60% Slovákov nemá objem úspor väčší ako 3-5000€ !!! tak o čom sa tu bavíme?!
Biosko
Platinum Member ***

Ze prv sa treba zabezpecit, potom mat deti a ziadne poistenie netreba, o tom :).
Jedine co sa oplati poistovat je majetok.
AXXXE

pokiaľ namiesto ľudí budú terminátori, ktorí nebudú nikdy chorý a imúnny voči úrazom tak s vami súhlasím.

Alebo to mám chápať tak že vy ste schopný nadobúdať majetok a zarábať peniaze aj keby ste mali trvalé následky alebo rakovinu?!
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

AXXXE napísal:pokiaľ namiesto ľudí budú terminátori, ktorí nebudú nikdy chorý a imúnny voči úrazom tak s vami súhlasím.

Alebo to mám chápať tak že vy ste schopný nadobúdať majetok a zarábať peniaze aj keby ste mali trvalé následky alebo rakovinu?!
A poistenie ma akože zachráni a zebezpečí mi plnohodnotný život ako pred chorobou? :D Ak väčšina Slovákov nemá veľké úspory a bude platiť nízke poistenie, tak podobné bude aj plnenie poisťovne, ak vôbec nejaké bude lebo málokto číta VZP.
BTW poisťovne robia to, čo aj ja a jediný kto je na tom ziskový sú poiťovatelia a nie poistení.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Biosko
Platinum Member ***

Okej podme si to zanalyzovat na mojej osobe.
Mam 24 rokov.

Co sa moze stat
Ak by som dostal rakovinu -> tam su vseobecne take 3 skupiny s roznym vekom dozitia:
1 skupina = smrt do 5 tich rokov
2 skupina = smrt do 10-20 rokov
3 skupina = smrt do 20-40 rokov
Ak by som bol invalid povedzme ze by mi useklo ruky alebo nohy alebo by som oslepol alebo nieco take.
Alebo by ma nieco zabilo.

V pripade smrti alebo rakoviny v prvej skupine, by som uz pre seba vela penazi nepotreboval, takze by som nemusel robit nic. Ostali by po mne nehnutelnosti a financna zabezpeka.
Ak by som bol invalid alebo mal rakoviny 2-3tej skupiny, stale by som mohol vykonavat pracu za pc a pokracovat v investovani. Takze moj majetok by som do svojho odchodu este niekolkokrat zhodnotil.
Najhorsia alternativa je keby som umrel hned. No aj v tom pripade by coto po mne ostalo. Najhorsi pripad by bol ak by som umrel a moje dieta by malo 1 rok. Teda ostavalo by najviac casu pokial by bolo zarobku schopne.
Ak by vsak vsetko po mne predali a zobrali si vsetky moje financie neobavam sa ze by to nevystacilo na 10-15 rokov zivota dietata. Nehovoriac ze by dieta este malo matku.
Ak by aj sa aj tej nieco stalo, vediem ju ideou investovania.

Co je vsak na tom najlepsie na izp nikdy nedokazete peniaze zhodnotit. Tie peniaze ktore by som dal do poistenia niekolkokrat otocim inde.

A co sa tyka poistenia nehnutelnosti a majetku, tie tiez viacmenej poistujem len preto ze sa neobavam zeby som ja nieco nezvladol ale nikdy neviete aky bastard vam podpali auto ci dom, popripade susedka pecie kolacik a zabudne na to. Alebo si sused zmysli ze bude robit plynovu seansu. Tak len kvoli tomu. Dokonca ani vykradnutie sa nebojim. Nechapem ludi kt si poistuju byt kvoli vykradnutiu. Za 1000e mam bezpecnostne dvere 4tej triedy. To by ich museli z muru vysekat aby ich niekto otvoril nasilim.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

poistenie by malo riesit FINANCNE skody. Je sice smutne, ak ma niekte velmi chore dieta, ale ak mi pri tom nevznika velka FINANCNA skoda, tak tu emocionalnu skodu mu poistenie nevyriesi.
Poistenie ma zmysel platit vtedy, ked by sposobena skoda bola taka velka, ze by ma to polozilo, alebo by som na to rovno vobec nemal. Teda dajme tomu liecenie, ktore nepreplaca zdravotna poistovna a bolo by nie v tisicoch, ani v desatisicoch, ale v stotisicoch eur. Na taketo velke skody sa mi samozrejme vyplati byt poisteny, lebo to nedokazem ufinancovat ani ked predam byt a prestahujem sa na Oravu.
Lenze je otazka, ci su rodicia ochotni platit take vysoke poistne, ze by im to stacilo na preplacanie takychto nakladnych lieceni.

No a dalsia vec su zozne vyluky, vseobecne obchodne podmienky, ked clovek zisti, ze na to co sa mu stalo vlastne vobec nie je poisteny.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Biosko, s tymi dverami by si sa velmi cudoval :) 4. trieda ta vide tak 2000e a rozdiel medzi 2. a 4. triedou je len ten, ze ich neotvori za 3 ale za 10 sekund
AXXXE

Biosko problém je ten že všetko posudzuješ v súvislosti so samým sebou. Neber to ako urážku všetci predovšetkým myslíme na seba :)
Ide však o to že väčšina ľudí takým životom nežije. Bežný klient ktorý je manuálne pracujúci človek alebo nejaký predavač v tescu, taxikár a pod. tak ten určite nejaké aktívne investovanie nepraktizuje :D...a myslím že ostatných 99% Slovákov taktiež nie. Takže väčšinou sú odkázaný na to čo zarobia svojou fyzickou činnosťou.
Čo sa tíka tej NEpoistenej domácnosti na krádeže tak usudzujem že bývaš v paneláku niekde vyššie nad zemou. Lenže je tu stále 40% Slovákov čo žijú v rodinných domoch. Aj tam si myslíš že netreba mať domácnosť poistenú? alebo ved čože..dvere 4-tej triedy kúpime a všetky okná zamrežujeme alebo rovno zamurujeme :D

Ja som strašne rád že si dokážeš otáčať peniaze a uvedomuješ si že finančná gramotnosť je dôležitá len treba veci posudzovať aj v súvislosti s ostatnými ľuďmi teda väčšinou obyvateľstva.
To čo tu píšeš je to isté ako keď niekto povie že načo ti je v aute bluetooth a aktívne prijímanie hovorov keď ty to nepouživaš. Ale ja to používam a auto bez toho si neviem predstaviť. a plno iných ľudí tak isto..
AXXXE

filip glasa...klobúčik dolu akých máš klientov...pokiaľ si vedia len tak z fleku zaplatiť 10 000€ za náklady na liečbu nejakej choroby/operácie tak super...aj ja by som takých chcel...ale väčšinou mám takých klasických dobrých Slovenských ľudkov čo zarobia krvopotne 500-800€ a sú radi že sú schopní poplatiť svoje záväzky a bežné výdavky. Čím to asi tak bude?!...jám počkaj už viem...žijeme na Slovensku :)
takže tiež nechápem význam toho čo si písal :D..to je tak že keby bolo keby boli by sme v nebi...od životnej úrovne Monaca máme ešte ďaleko...lebo tam mi to sedí...Taký Mr. Geissen si to môže dovoliť...že na čo poistenie...ved vytiahnem z účtu a je.
Biosko
Platinum Member ***

Peter ani nie :D kludne by som ti dal aj 30 sekund :D myslim ze za tu dobu by si ich nestihol ani poskrabat :D.
Bavime sa o bezpecnostnych dverach a nie "bezpecnostnych".
Bezpecnostne dvere triedy 4. Musia odolat tlaku 1tony! Musia mat certifikat NBU a STN.
Musia byt odolne voci vypaceniu, navrtaniu, rozsekaniu, vydrzat akukolvek mechanicku silu do 10kN.
Vydrzat akekolvek poskodenie elektrickym zariadenim do 500W. Vrtacky brusky a podobne.
Vsetko toto musia splnit aby dostali certifikat. Vacsina z nich ma neprestrelnu upravu.
Dalsou dolezitou sucastou dveri su zamky a tu odporucam po svojom vzore zvolit taky, ktory nevie otvorit zamocnik ani klucova sluzba.
Vlozka s 5 timi klucmi sa pohybuje okolo 300-400 eur. A jedina moznost ako otvorit taketo dvere je vysekat ich z panelu.
Znamy co ma podobne riesenie sa raz takto vymkol respektive stratil kluc a vsetky nahradne boli doma. Za asistencia hasicov a policie sa vlamaval do svojho bytu na piatom poschodi cez balkon :D lebo usidili ze je to jedine mozne riesenie, okrem teda toho sekania alebo nejakeho rozrezania autogenom, cize asi tak.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

pokiaľ si vedia len tak z fleku zaplatiť 10 000€ za náklady na liečbu nejakej choroby/operácie
sfleku ani nepotrebuje. Kedze vsetko co potebujes sfleku ti hradi zdravotne poistenie. Potrebujes zaplatit velmi zavazne veci, ktoru ti zdravotna nekryje. A to nie je, ze jaj, mam chripku, potrebujem 5000 EUR.
A ak je situacia vazna, tak sa v rodine nejake peniaze vzdy najdu. Rodina ma takmer vzdy nejaky majetok. Auto, zahradu, chatu, atd. Preda a ma tych par tisic a mozno aj 10-20 000. A pripominam, ze to nie je bezna situacia, ale kriticka situacia, ktora sa nevyskytuje u kazdeho a este k tomu casto.
Okrem toho, nasetrit si 10 000 EUR v rodine, ktora neplati ziadne poistenie, nie je problem. Proste namiesto poistky si peniazky odlozia. Kazdy rok tisicka a za desta rokov zrovna tych 10 000.

Kto nema ziadny majetok, plat z ktoreho nic neusetri, tak nech sa pre mna zamna poisti.
AXXXE

Filip o tom tu celý čas rozprávam !!! sú ľudia čo si nemôžu dovoliť odkladať 100€ mesačne čisto len na nejaké sporenie. Poistenie kritických chorôb na 10 000€ stojí v priemere 5-10€ mesačne. Pokiaľ sa sa jedná o progresívne platenie(dojednávať lineárne má zmysel iba pre províziu a opaku ma nepresvedčíte)a vek klienta je tak 30-38 rokov. takže neviem či je múdre žgrlošiť 10€ mesačne a potom predať majetok...alebo rozbíjať úspory ktoré boli na niečo celkom iné...Môžte súhlasiť nemusíte...podľa mňa by mal človek šetriť na konkrétne veci...to znamená hmotné ciele ktoré si potom kúpi ako dovolenka, auto, zariadenie domu alebo dlhodobé veci ako dôchodok a pod. Ale sporiť len tak peniaze aby sme mali v prípade nečakanej situácie že tu na účte musím mať 3-5000€ lebo čo ak náhodov....to je volovina ako mraky...na to predsa poistenie je...na tie nečakané situácie!!!
každopádne je to môj názor, ktorý sa mi zatiaľ vždy iba potvrdil
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

Lepšie je si tých 10€ odkladať na účet ako ich pchať do poisťovne. Takto, ak nenastane poistá udalosť mi ostanú. Inak je to len zisk poisťovne. V prípade poistnej udalosti príde spoluúčasť, výluky a plnenie je len také, aby sa nepovedalo.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

takže neviem či je múdre žgrlošiť 10€ mesačne a potom predať majetok...alebo rozbíjať úspory ktoré boli na niečo celkom iné
ja si myslím presne opačne - ak mám majetok alebo úspory, tak je hlúposť platiť poistné. Pretože udalosť v 95% prípadoch nenastane. A ak aj nastane, tak mám ten majetok a úspory.
Druhá vec je to, že takto som poistený len na kritické choroby. Čo ak nastane iná vážna udalosť, ktorú poistná zmluva nekryje a ani zdravotná poisťovňa? No musím načať tie moje úspory.
A tých vecí čo sa môže stať, mimo poistnej zmluvy, je naozaj veľa.

Avšak tiež musím priznať, že je v podstate jedno či rodina vyhodí 5 eur mesačne za poistku, alebo za cukríky, alebo za hračku. Aj tak ich vyhodí, nech si teda kľudne platí poistku.

PS - čo sa týka presných čísiel, tak neviem, čo koľko stojí poistiť. V tom sa nevyznám.
slimak
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Príspevok od používateľa slimak »

AXXXE napísal:podľa mňa by mal človek šetriť na konkrétne veci...to znamená hmotné ciele ktoré si potom kúpi ako dovolenka, auto, zariadenie domu alebo dlhodobé veci ako dôchodok a pod. Ale sporiť len tak peniaze aby sme mali v prípade nečakanej situácie že tu na účte musím mať 3-5000€ lebo čo ak náhodov....to je volovina ako mraky...na to predsa poistenie je...na tie nečakané situácie!!!
každopádne je to môj názor, ktorý sa mi zatiaľ vždy iba potvrdil
Co ja viem ja poistenie nemam na nic okrem toho statneho socialneho. nemam ani auto nemam co poistovat. Sporit na dovolenku? Na auto? Chcem si kupit auto a na prvu splatku dam svojich 4-5 vyplat(ano realne dam,nevyberam,lebo chcem kvoli daniam chcem auto - aj leto ide,deti rastu a uz bude moznost aj nutnost cestovat)? zariadenie domu? Dochodok? Co su to za ciele?

Sporim aby som mal peniaze , ze ked nieco budem chciet si to zoberiem - resp. ich utratim. Sporit na ciel? Mne to nejde - nejde najst ciel. Minuly rok som chcel stavat dom ale dnes to nejde a ziadna inflacia - fico- aj,aj.

Do vysvetlim. Sporit ma zmysel na zlepsenie radikalne svojho zivota(situacie). Ked to ma zmysel. Do mojho zivota uz nema zmysel investovat. Ako rastu - len ak ak pozitku(ale to nemusi ddobre vypalit). Ale do deti mozno. Sporit na auto. - ked nan nemam nemam. Dovolenka."pesi" sa da zajst hocikde.
Proste na auto, dovolenku - vybavenie domacnosti bud mas alebo nemas. Ak nemas tak nemas. Samozrejme je to najhorsie brat na uver.
kiikino
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 23 08, 2012 7:05 pm

Príspevok od používateľa kiikino »

biosko mozno mysli tieto dvere :)
http://www.youtube.com/watch?v=KRACRRuUxxY
Biosko
Platinum Member ***

kiikino no neviem ake maju tieto triedu bezpecnosti :D v kazdom pripade sa podobne predavaju aj u nas :D len samozrejme nie v baumaxe, ale v inych obchodoch trebars adlo alebo sherlock, treba si pytat dvere s certikatom nbu a take co maju eu stn bezpecnostna trieda 4.
Parametre som spominal vyssie ake musia splnat :). Proste nic pod 10 kN ich nesmie uhnut .. to je equivalent vahy cca 1 tona. Bezpecnostna trieda je do 15kN tj cca 1.5 tony.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Biosko, mozno si to nepamatam presne, ale raz nam ukazovali na jednom skoleni v Allianzi zabery z vlamaciek. Vysvestloval na tom stupne zabezpecenia potrebne pre poistne zmluvy. Ukazoval nam vykopnute bezne dvere, vypacene, odvrtane bezpecnostne (aj vyssie triedy, nejakymi lepismi vrtakmi) a pamatam si, ze na zaver ukazal nieco ako skoro trezorove dvere .. pamatam si, ze tie boli dost nad 2000 Eur .. a poistnu udalost, ktora sa tam stala. Zlodeji dosli so zbijackou a urobili si otvor vedla dveri.
Biosko
Platinum Member ***

No len vravim bezpecnostna trieda musi mat aj certifikat, dvere z metra s kvazi bezpecnostnou triedou nestacia. A poistovna predsa nepovie pravdu proti sebe. S tym rozvrtanim panela suhlasim :D niekedy je to s certifikovanymi dverami fakt jedina moznost. Pochybujem vsak zeby to niekto robil v panelaku. To je ohromny rachot a otrasy a trva to nejaku dobu. To uz fakt potom radsej ten autogen aj ked to tiez nie je velmi nenapadne. V dome to je viac mozne, byt pri tom nenapadnejsi.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

No, v dome sa o bezpecnostnych dverach skoda bavit, ked sa da vsade vojst cez ktorekolvek okno ci pri najhorsom strechu...
Biosko
Platinum Member ***

Daju sa nakupit aj bezpecnostne nepriestrelne, nerozbitne okna aj s tym uz mam skusenosti :D
Ale vseobecne k domu sa odporuca, pekny 3 metrovy plotik s kamerovym systemom a alarmom napojenym na SBS alebo policiu.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1119 times
Been thanked: 117 times

Príspevok od používateľa rmaly »

alebo bazenik s krokodilom :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"