Royal Bank of Scotland

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Jaromir Rejl
Dátum registrácie: So 03 03, 2007 9:55 pm
Kontaktovať používateľa:

Royal Bank of Scotland

Príspevok od používateľa Jaromir Rejl »

nevi co se stalo, Royal Bank of Scotland, ze ji postihla dnes takova smrt? Pad o 67% nekde z 30€/akcii na 9,8€/kus
rambajs

Re: Royal Bank of Scotland

Príspevok od používateľa rambajs »

Jaromir Rejl napísal:nevi co se stalo, Royal Bank of Scotland, ze ji postihla dnes takova smrt? Pad o 67% nekde z 30€/akcii na 9,8€/kus
Nebyl treba split?...Nebo nejaka afera kolem hypotek?
Rano jsem se na to taky dival,ale protoze ten papir nemam,nedohledaval jsem nic...
malvig
Dátum registrácie: Ne 25 03, 2007 3:13 pm

Príspevok od používateľa malvig »

Podívejte se na stránky rbs do latest announcements.

píšou o tom i na
http://www.wallstreet-online.de/informe ... ead_page=2
Schreck am Morgen -67%, leider hatte ich die Kapitalmaßnahme vergessen, voraussichtlich am 14.05.07 werden zu 1 Aktie, 2 Stck. hinzugebucht.
Dann ist alles wieder im Lot."
Používateľov profilový obrázok
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
Been thanked: 25 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ladis »

Nun , meine Kinder , oni udelali split 1:3 nebo 3:1 a ted si jen udelame v nasich musterdepech pocet akcii 3x vyssi a nakupni kurzy 3x nizsi !
Royal Bank of Scotland Group plc Announces Bonus Issue
Tue 8 May 2007 13:42 PM BST
Royal Bank of Scotland Group plc announced that it has issued, by way of a bonus issue, two new ordinary shares of 25 pence each for every one ordinary share held by shareholders of the Company at close of business on May 4, 2007.
Jaromir Rejl
Kontaktovať používateľa:

no jesteze tak, to bych si jinak hodil provaz a tak dobrou naladu jsem dnes mel :lol:
Akorat me napada jedna vec, co by se stalo, kdybych ja nevim co, a prodal vsechny ty akcie co mam (se spadlym kurzem ale jeste nevysplitovany). To bych tratil tech 65% nebo by me pak jeste dodatecne pripsali 2/3 akcii a ja se vlastne v podstate zbavil jen te 1/3?
rambajs

Logicky bys jaromire prodal jen 1/3...frstenzi?
A na tom tedy potratil poplatky+spread...
Neco podobnyho se odehravalo pred cca 2ma lety na Erstebank,kdy nejakej raplik,po splitu tam nahazel dost velke mnozstvi...
Bud to byl nekdo z venku za morem a vydesil se,nebo tam mel stoplosy,a trh mu sezral splitem akcie...
Jaromir Rejl
Kontaktovať používateľa:

ja ich verstehe rambajs :lol:
kazdopadne ja se taky vydesil, ale ne ze bych prodal, spis ze jsem chtel prikoupit :lol:
Jaromir Rejl
Kontaktovať používateľa:

ja ich verstehe rambajs :lol:
kazdopadne ja se taky vydesil, ale ne ze bych prodal, spis ze jsem chtel prikoupit :lol:
ale Fio mi zatim zadne akcie ze splitu nepripsalo. ted stejne jako Barclay a royal bank of scotland soutezi o ABN, tak mohou soutezit "ktera akcie ma vyssi kurz, kdyz jsou ted skoro podobne". TO samozrejme berte s rezervou :lol:
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Ich hoffe , Fio schreibt dir schnellstens 105000 Stück von R.B.S. und mir Brokerjet 910000 Stück.
Doufám , Fio ti napíše nejrychleji 105000 kusů RBS akcií a mně Brokerjet 910000 kusů.
To by byla věc , kdyby tato webstránka nejen poučovala o investici , ale vyučovala taky english + deutsch.
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
♥ ♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ ♥ https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
rambajs

JJ Jaromire,drahe akvizice,split akcii...To jsou sama pozitiva....To nemusim byt ani sedlakem,aby mi docvaklo...
Jinak stesti preje hrdinum...ti umiraji v boji kdyz nic,tak cestne:-D
Jaromir Rejl
Kontaktovať používateľa:

snad budou pri me stati vsichni Svati a vse bude dobre :lol: ta Tvoje zprava nevyznela moc optimisticky rambajs, citil jsem tam krapec ironie :lol:
rambajs

Krapitek bys tam mozna nasel...Ovsem tim ja nechtel rici,ze jsi hloupy,ci tak neco...Jen,ze se mi ta akvizicni honba+split,nezdaji jako pozitivni...Nic vic nic min...No ale to rekne trh,co a jak,ne ja...Je-li to v poradku,bude akcie vesele stoupat...
Jeden muj znamy,jak slysi o akvizici nejaky firmy co ma,je vzdy rozladeny...Pravdu ma v tom,ze nikdy se poradne nedopatras,je-li akvizice levna,ci draha...To ukaze nakonec se zpozdenim az vysledovka...
Tak asi tak...
Jaromir Rejl
Kontaktovať používateľa:

No jo no uvidime jak se to vyvrbi. Doufam, ze vsechny ty akcie jeste nekde do toho predpokladaneho krachu v roce 2010 udelaji slusny rust.
sonysk
Dátum registrácie: Po 07 05, 2007 10:14 am

Príspevok od používateľa sonysk »

Prosim Vas co to tu trepete za nezmysly o roku 2010 a ocakavanom krachu. Je to nieco podobne ako sa pokusat predpovedat pocasie na niekolko rokov dopredu. Je jasne, ze pride ku korekcii a nakolko rast o 100 bodov v priebehu 6tich mesiacov nie je podoprety ziadnymi fundanemtami, najma co sa produktivity a zisku tyka. Trigerom moze byt neudrzatelna situacia na trhu s derivatmi, teroristicky utok, kriza na blizkom vychode - nieco co bude mat do cinenia s psychologoiu trhu. Kludne to moze prist zajtra, o tyzden, o rok... Co sa tyka RBS, jej neuspech v akvizicii ABN Amro ta moze tesit, nakolko sa Ti prostrednictvom diviend a spatneho odkupu vrati celkom zaujimava ciastka vlozeneho kapitalu. Nejaky velky rast ceny akcie sa neda ocakavat, ale treba vyuzit oslabenie kurzu na prikupovanie pri cene pod 6 GBPs. Z fundamentalneho hladiska je akcia o cosi drahsia ako konkurencne banky v Europe, ale premium je zdovodnitelne spickovym zvladnutim predchadzajucich akvizicii a poziciou na britskom trhu.
rambajs

ten papir se pro me vydal cestou akvizic,ktere zainvestuji jejich drzitele...vice nemam co dodat...
Olda335
Dátum registrácie: St 23 05, 2007 8:13 am

dividendy RBS

Príspevok od používateľa Olda335 »

Dobrý den. Nakoupil jsem akcie RBS přes FIO a teď nevím jak se přihlásit do jejich programu DRIP. Poradíte mi někdo?
Olda
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

A Royal Bank of Scotland-led consortium will move forward with a bid for ABN Amro valued at about $95.61 billion. If accepted, the acquisition would be the largest banking deal ever.
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

No , jak vsichni bankeri víte , ABN se chce slouciti s Barclays a jsou na tom domluveni a kamaradi se a Barclays chce platit 64 miliard , zatimco Royal Bank za pomoci Santander chce platit 72 miliard , ale ABN je spokojeno s 62 md od Barclays. Jen soudy nebo akcionari nebo odbory protestuji a chteli by radeji tech 72 md. Jenze s Barclays zustane ABN cele a s R.B.S. chce ABN rozdelit na kusy. Tedy se ta pre o ABN tahne uz pul roku. A ja mam za 8000 euro akcie BCS a za 8000 euro akcie RBS jen pro jejich dividendy. Zatimco ABN akcie , ktere by mi prinesly vysoky rust kurzu posledni rok , ty nemam.
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
rambajs

Vcera jsem dostal dobry signal na nakup RBS,tak uvidime co dal...zatim se statecne drzi,nicmene,pokud korekce nabere grady,pocitam ze zacne padat taky...Nabral jsem neco na xetre...IB ma bohuzel jen nejaky hybryd...Dobry signaly ted vydava AMGEN...
seven
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 07, 2007 2:51 pm
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa seven »

ahojte, obdrzal niekto uz dividendu od RBS? Mam zakupene na xetre cez Fio... a este nic.
Paydate bol 5.10. podla www str.
http://www.investors.rbs.com/investor_r ... vidend.cfm
Faidron
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 19 03, 2007 2:23 pm

Príspevok od používateľa Faidron »

Dnes 16.10.2007 akcia spadla na 7,42 EUR. jedna z najnizsich hodnot od roku 2004. Priciny su vseobecne zname, ale otazka je kam to smeruje. Oplati sa kacie kupit, ak tak burza Frankfurkt, XETRA je spravna volba?
Ferin007
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Príspevok od používateľa Ferin007 »

Faidron napísal:Dnes 16.10.2007 akcia spadla na 7,42 EUR. jedna z najnizsich hodnot od roku 2004. Priciny su vseobecne zname, ale otazka je kam to smeruje. Oplati sa kacie kupit, ak tak burza Frankfurkt, XETRA je spravna volba?
No, v září byla eště o něco níž.
Podle mě by měla spíš růst, cena je už hóódně dole. RBS navíc není nějak dramaticky zainvestovaná v amerických hypotékách. Pokud vím.
Nakupoval jsem tuším za 7,80, takže to zatím až tolik nebolí, ale stejně.
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

áááááá , Faidron to tu našel.
Když akcie banky spadne, myslim si, že odečetli právě dividendy.
Akcie bank Britanie a USA nejsou akcie na zbohatnutí, možné jsou cca. asi +160% za 10 let.
Když spadnou -30% , mužeme býti rádi , že mužeme levně přikoupit a držet akcie nonstop 30-50 let.
To jsou ale akcie jen pro dividendy, které by mely umoznit dostávat pozdeji tu samou sumu jako duchod jeste jednou. A zatimco u duchodu se povida, ze poroste hnedle jen 0% rocne, u dividend bank z USA a Britanie je mozno videt na poslednich 10 letech, ze rostou 10% rocne, tedy hnedle 10x rychleji nez poroste duchod.
Kdo zacne sbirati akcie bank USA a Britanie uz jako 20-letý, uz muze ziti z dividend a nepracovat jako 40- nebo 50-letý.
Taky nám patri Royal bank of Scotland a patri nam i Bank of America , jsme jeji majitelé a ony pracují pro nás = majitele, i kdyz jsme jejich majitelé spolu s jinými tisíci lidí a patrí nám méne nez promile z tech bank.
Na zbohatnutí ale byla akcie Erste Bank, ta okrádala akcionáre o dividendy s cca. 1,5% dividendou a za to krásne rostla v minulých letech.
hengrslocht
Dátum registrácie: Št 19 07, 2007 7:05 pm

RBS pres BrokerJet

Príspevok od používateľa hengrslocht »

Zdar!
Rozhodl jsem se koupit si prvni vstupni balik akcii RBS. Budu nakupovat pres BrokerJet. Mohu zadat pokyn pres XETRA nebo jinou nemeckou burzu za 12EUR anebo zkusit TradeGate.
Mate s TradeGate nekdo zkusenost? Ma poplatky jako emitent. Je to emitent, nebo jeho prostrednik?
Kdyz zadavam pokyn pres TradeGate, tak se v zahlavi objevi titulek: Pokyn na warranty. Co to znamena? Je to chyba aplikace?
Dekuji.

PS: Kdyz jsem nechal pres TradeGate vyhledat kurz, objevila se tato hlaska:
Prosím nezapomeňte, že s tímto cenným papírem nelze obchodovat.
(Důvod: tento instrument byl suspendován nebo je prošlý; na základě otevření trhu (podkladové aktivum) není obchodování s tímto CP možné).

Co tim chtel TradeGate nebo BrokerJet rici?
Faidron
Silver Member *

Takze akcie na zbohatnutie su Adidas, Solon, Siemens, Coca cola, Pepsi, CEZ, Mercedes. Nie RBS, C, BKS, IRE, DB, BAC, WB, To je len na dochodok.
hengrslocht

Nemate pocit, ze soucasny nizky kurz RBS (a jinych bank) na urovni let 2004/2005 je zajimavy i z hlediska dloudobeho pomerne vyrazneho zhodnoceni? V kombinaci s eventuelni dividendou... Ano, je to tak, zamerem by bylo otevrit dlouhodobou pozici a prilezitostne prikupovat - aby bylo na penzi.
A prave soucasne nizke kurzy RBS mi pripadaji idealni pro nakup prvniho baliku. Odradi me nekdo? Diky?
Ferin007
Platinum Member ***

hengrslocht napísal:Nemate pocit, ze soucasny nizky kurz RBS (a jinych bank) na urovni let 2004/2005 je zajimavy i z hlediska dloudobeho pomerne vyrazneho zhodnoceni? V kombinaci s eventuelni dividendou... Ano, je to tak, zamerem by bylo otevrit dlouhodobou pozici a prilezitostne prikupovat - aby bylo na penzi.
A prave soucasne nizke kurzy RBS mi pripadaji idealni pro nakup prvniho baliku. Odradi me nekdo? Diky?
Čteš mi myšlenky. :wink:
Ferin007
Platinum Member ***

Faidron napísal:Takze akcie na zbohatnutie su Adidas, Solon, Siemens, Coca cola, Pepsi, CEZ, Mercedes. Nie RBS, C, BKS, IRE, DB, BAC, WB, To je len na dochodok.
Na zbohatnutí (pokud to tak chceš nazývat) je oboje (o to přece jde!), akorát že ty první jsou růstový akcie, kdežto ty druhý dividendový.
Honzajs
Guru Member ****
Dátum registrácie: So 13 01, 2007 9:58 am
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa Honzajs »

hengrslocht napísal:Nemate pocit, ze soucasny nizky kurz RBS (a jinych bank) na urovni let 2004/2005 je zajimavy i z hlediska dloudobeho pomerne vyrazneho zhodnoceni? V kombinaci s eventuelni dividendou... Ano, je to tak, zamerem by bylo otevrit dlouhodobou pozici a prilezitostne prikupovat - aby bylo na penzi.
Jestli chceš nějaký názor proti, tak já se hlásím. :wink:

Banky jako takové rostly velmi výrazně posledních 25 let. jejich podíl na S&P 500 vzrostl z ani ne 10% na více než 20%. Výnosy se na výnosech S&P 500 podílejí ještě více.

A protože nic neroste do nebe a vůdčí sektory rotují, bude podle mne výkonnost bank v příštích 10-15 letech POD výkonností S&P 500.

A to nemluvím o rizicích ukrytých v portfoliích bank ve formě derivátů či půjček hedge fondům, investujících do těchto derivátů.
Oceňování nelikvidních aktiv stylem "priced to model" je zárodek potenciálních velkých problémů. To je podobné, jako slavné drahé kameny z zástavách českých bank počátkem 90. let minulého století.

Podle mne budou postupně vypadávat z bank či jiných finančních institucí jeden kostlivec za druhým.

BANKÁM SE VYHÝBÁM.
Ferin007
Platinum Member ***

Honzajsova reakce byla předem jasná. :wink:
Honzajs
Guru Member ****

Ferin007 napísal:Honzajsova reakce byla předem jasná. :wink:
Já si myslím, jiná se přece nedala čekat :wink:
Vždyť tvrdím pořád totéž.
Ferin007
Platinum Member ***

No právě. :wink:
Ale to se cení.
hengrslocht

Diky, Honzajs, za nazor!
Beru ho na vedomi a budu jej konfrontovat s jinymi. A bude tomu zapotrebi, protoze jsem dneska nakoupil 150 akcii RBS :-)
Bude to pro me hlavne velka zkusenost a motivace, abych to vice sledoval. Hlavne si vyzkousim jaky trable jsou spojeny s vyplatou dividendy. Pak se uvidi, jestli budu pozici posilovat, nebo se budu chlacholit, ze to za tu zkusenost stalo...
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

:idea:
No lidi , co si kupuji akcie bank Britanie kvuli dividendam , ktere jednou budou vyssi nez jejich duchod , protoze libra jde vodorovne s euro a dividendy Britanie chodi bez dane ,
ty lidi nemaji zadny zajem na rustu kurzu , aby mohli kupovat akcie jeste za rok s P/E 7 jako dnes.
Zatimco pro Honzajse hazardera akcie bank nejsou , ten nechce dividendy , ten chce jen hazardovat s americkymi IPOs a penny stocks , budto 100% plus nebo 100% minus , kdyby to byla pravda , ze neprodava nic se stop loss ani s MACD , ale az za 2 roky. Za 2 roky je tedy lehce mozne 100% minus s hazardni akcii u Honzajse.
Honzajs
Guru Member ****

Všem investorům do bankovních / finančních akcií doporučuji následující článek.
Popisuje možná rizika. Pokud jste ochotni je akceptovat, akcie bank sou pro vás. Pokud ne, tak se bankám raději vyhněte. Je to na rozhodnutí každého investora.

http://www.frontlinethoughts.com/printa ... =mwo101907

Také doporučuji u bank důsledně porovnávat výsledovku a cash flow, může to mnohé napovědět - jejich nesoulad by znamenal varovný signál, že zisky mohou být jen na papíře díky kouzlům s oceňováním těchto černých skřínek a nebude z čeho vyplácet dividendy, nebo si na jejich výplatu bude banka muset dokonce půjčit.

Osobně raději přijmu riziko investice do malé společnosti, kde vidím možná úskalí, mající jasnou rozvahu / výsledovku / ložiska surovin či business plán než takovéto riziko investice do akcií firem těžících z vytváření černých skřínek či investic do nich, kdy navíc z rozvahy společnosti jen tak snadno nevyčtete, v jaké výši a do jakých produktů tohoto typu banka investovala.

Ale jak říkám, každému, co jeho jest.
seven
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 26 07, 2007 2:51 pm
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa seven »

uz mi ta dividenda od RBS prisla. Zdanena bola cca 3%.
Asi to bolo tu uz diskutovane, ale nemate nahodou zdroj, kde sa pise, ze by nemala byt zdanovana? Ladis: Ty to mas urcite prekoumané:)) posli link. Alebo v ktorej krajine je RBS zaregistrovaná...ako daňový subjekt?
Faidron
Silver Member *

Dnes to umna padlo, viacza 7.29 EUR, Frankfurkt Xentra. Ci som dobre urobil cas ukaze.Kazdopadne tej banke verim, ale je ich este asi 5.
malvig
Dátum registrácie: Ne 25 03, 2007 3:13 pm

Príspevok od používateľa malvig »

vzhledem k velkému počtu příznivců/akcionářů RBS na tomto fóru, tak se musím zeptat:

Na kolik let je spočítaná návratnost koupě ABN Ambro?
Dana
Platinum Member ***
Dátum registrácie: So 02 12, 2006 5:15 pm

Príspevok od používateľa Dana »

seven napísal:uz mi ta dividenda od RBS prisla. Zdanena bola cca 3%.
Asi to bolo tu uz diskutovane, ale nemate nahodou zdroj, kde sa pise, ze by nemala byt zdanovana? Ladis: Ty to mas urcite prekoumané:)) posli link. Alebo v ktorej krajine je RBS zaregistrovaná...ako daňový subjekt?

Tu je taká tabuľka, niekedy to bolo aj v Trende, ale možno sa na to nedá celkom spoľahnúť. Na daň z príjmu majú asi tri sadzby podľa výšky zárobku. Je možné, že aj dividenda bude nulová len do určitej sumy. Možno Ladis vie viac.

http://www.danovnik.sk/?level=2&sub=6127
Rozmýšľanie síce trochu bolí, ale je to nezabudnuteľný zážitok.
Ladis
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Dividendy z Británie nesmí vám nikdo zdanit,
jen vy sami, kdyby jste chtěli dáti něco státu, mužete.
Akcie britských firem, jedno na které burze koupené, jedno v které zemi je skladujete, jedno v které zemi bydlíte, musí chodit vždy nezdaňené, tedy "bretto jako nutto" = mínus 0%.
Jestli měla RBS banka výdaje za nákup ABN banky, tak bude i přesto jistě platit dividendy nemenší než předtim.
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"