Nakup indexu jap225 ?

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
tomo
Dátum registrácie: Pi 29 03, 2013 5:13 pm

Nakup indexu jap225 ?

Príspevok od používateľa tomo »

Uz ho dlhsiu dobu sledujem a je tam krasny byci trend dokonca dnes vysiel aj clanok o nom tu na tomto webe http://ako-investovat.sk/clanok/395/kam ... ych-trhoch" onclick="window.open(this.href);return false;

Chcel by som od vas radu mam cca 2000e(vsetky moje usporene peniaze) a uvazujem nad tym ze by som za 1000e tento index nakupil a drzal otvorenu poziciu do decembra .

Myslite si ze je to dobry napad ? :)

Som zaciatocnik a mam len 21r. a este len pol roka realne obchodujem ( zatial nie moc uspesne lebo som bol debil naprv zacnem realne obchodovat a az potom sa zacnem tomu venovat a ucit sa ... a daytrading asi nieje pre mna ... a preto rozmyslam ze by som racej investoval takto a na dlhsie obdobie len mam strach aby som o tie peniaze neprisiel :D ) Ale tak rad by som poznal aj vas nazor ci vy by ste do toho isli . Dakujem za odpovede :)
kiikino
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 23 08, 2012 7:05 pm

Re: Nakup indexu jap225 ?

Príspevok od používateľa kiikino »

pokial to nebudes obchodovat na paku tak o peniaze neprides, indexy len malokedy klesnu viac ako 20%, v tridsiatych rokoch ale klesli aj 90%
japonci tlacia ako o zivot tak nikkei by mal rast
u americanov by som ale daval pozor na nezamestnanost, ceny nehnutelnosti a inflaciu
v EU ani srnky netusia
Buffett uz davnejsie odporucal nakup korejskeho KOSPI ale nejak vyrazne nenarastol - pre nas je to ale exotika tak tazko povedat
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Ten clanok od Saxo vsadza hlavne na momentum efekt - rastie tak ludia kupuju, ludia kupuju lebo rastie. Tazko povedat do kedy to vydrzi. Preco akurat do septembra?
tomo

kiikino napísal:pokial to nebudes obchodovat na paku tak o peniaze neprides, indexy len malokedy klesnu viac ako 20%, v tridsiatych rokoch ale klesli aj 90%
japonci tlacia ako o zivot tak nikkei by mal rast
u americanov by som ale daval pozor na nezamestnanost, ceny nehnutelnosti a inflaciu
v EU ani srnky netusia
Buffett uz davnejsie odporucal nakup korejskeho KOSPI ale nejak vyrazne nenarastol - pre nas je to ale exotika tak tazko povedat
Da sa aj inak ako na paku obchodovat s 2000e ?
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

no jasne, na cistu hotovost 2000 eur. Len menej zarobis/prerobis.

Aky je to broker? Pokial je to CFD na index, tak je mozne, ze bez paky to nejde. Popis co presne a u koho chces otvorit.
kiikino
Silver Member *

bez paky za pomoci ETF - konkretne nikkei225 som narychlo nenasiel
ale toto je urcite nieco podobne - korelacia uz na prvy pohlad je vysoka

https://www.google.com/finance?q=NYSEAR ... un6wAO0xgE

existuju tiez certifikaty na indexy ale tie su dost naprd

edit: neinvestuj do indexu cez CFD - tie su vhodne iba na kratkodobe obchody
tomo

kiikino napísal:bez paky za pomoci ETF - konkretne nikkei225 som narychlo nenasiel
ale toto je urcite nieco podobne - korelacia uz na prvy pohlad je vysoka

https://www.google.com/finance?q=NYSEAR ... un6wAO0xgE

existuju tiez certifikaty na indexy ale tie su dost naprd

edit: neinvestuj do indexu cez CFD - tie su vhodne iba na kratkodobe obchody
ani ja som nic nenasiel preto som sa pytal ...

Preco nie cez CFD ? Podla mna otvorit poziciu na mesiac v hodnote 1200e pri takomto trende sa podla mna oplati ci nie ?
Naposledy upravil/-a tomo v St 22 05, 2013 7:23 pm, upravené celkom 1 krát.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

ked je to ETFko tak si paku nastavis sam bez problemu aj pri 2000 eurach. Jednoducho nekupis za plnych 2000 eur, ale za menej.
tomo

filip glasa napísal:ked je to ETFko tak si paku nastavis sam bez problemu aj pri 2000 eurach. Jednoducho nekupis za plnych 2000 eur, ale za menej.
Hej hej viem :)
tomo

filip glasa napísal:Ten clanok od Saxo vsadza hlavne na momentum efekt - rastie tak ludia kupuju, ludia kupuju lebo rastie. Tazko povedat do kedy to vydrzi. Preco akurat do septembra?
Podla mna tento trend tak skoro neskonci a ked skonci tak iba na malu chvilu a potom zase porastie ... japonci podla mna este prekvapia :) je to moj amatersky nazor ...
tomo

filip glasa napísal:no jasne, na cistu hotovost 2000 eur. Len menej zarobis/prerobis.

Aky je to broker? Pokial je to CFD na index, tak je mozne, ze bez paky to nejde. Popis co presne a u koho chces otvorit.
Uvazujem ze bud cez plus500 alebo u xtb. Popis pridam neskor.Este len to planujem.

A fakt realne zacinam uvazovat ze do toho pojdem bud sa popalim alebo nie ... :)
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

u XTB a plus500 to nie je ETF ale CFD.

Radšej skús nejakého normálneho brokera. S 2000 eurami otvoríš účet u brokerjetu, patrie, fio a tuším aj lynx.
tomo

filip glasa napísal:u XTB a plus500 to nie je ETF ale CFD.

Radšej skús nejakého normálneho brokera. S 2000 eurami otvoríš účet u brokerjetu, patrie, fio a tuším aj lynx.
Tie co si vymenoval to su ETF ci ? ( nepoznam ich )
Hej viem (len som sa predtym pomylil) ze su ale uvazujem ze by som skusil aj cez CFD teda bud cez +500 alebo xtb lebo s nimi mam skusenosti.
Lakaju ma tie väcsie zisky ... :D alebo straty :D :D :D :)
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

páku si vyrobíš aj u normálneho brokera cez margin. Na to nepotrebuješ CFD. To čo som vymenoval sú brokeri. To čo získaš u normálneho brokera sú zväčša lepšie ceny/poplatky a oveľa väčší výber.

Prečo si nechceš otvoriť účet inde než u XTB? Na Plus500 rovno zabudni - to je úplná žumpa.

Porozmýšľaj nad brokermi Lynx, FIo, Patria, Brokerjet - ak chceš SJ alebo ČJ. Ak ti stačí EN tak napríklad Sogo Trade.
Tilbur
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
Has thanked: 65 times
Been thanked: 52 times

Príspevok od používateľa Tilbur »

Nechcel som Ta dopredu odradzat od nakupu, ale sam si musis polozit otazku, ci chces investovat do indexu, ktory je tahany najma emisiou penazi do obehu a snahou dosiahnutia inflacie.
Do indexu, ktory dokaze za jeden den byt zaobchodovany v pasme: 14,483 - 15,942. Ak by si stale rozmyslal nad nakupom, tak by som Ti odporucil tento: http://de.ishares.com/en/rc/products/EXX7" onclick="window.open(this.href);return false; ,kedze ides investovat EUR.
Vcera som po tvojom nadhodeni temy a malej uvahe pred close zaobchodoval short EWJ.
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
Tilbur
Platinum Member ***

Pridavam este graf a +- urovne, kde by si mohol vstupovat do pozicie.
Prílohy
NIKKEI.jpg
kiikino
Silver Member *

tomo - preto nie CFD lebo ked obchodujes CFD tak cez noc sa ti kazdy den odratavaju tzv. swap body - (poplatok za drzanie pozicie cez noc a zaroven urokovy diferencial), keby si drzal dlhy cas taketo CFD za rok by ta to na swapoch mohlo stat aj niekolko % z tvojej pozicie
na dlhodobe drzanie sa proste viac vyplati ETF, plus500 a asi ani XTB vsak ETF-ka v ponuke nemaju - vsetko su to len CFD
dalsia vec je ze ked si zozenies brokera ktory ma v ponuke aj ETF, nakoniec ti natrepe este poplatok za neaktivitu alebo polatok za drzanie cennych papierov trebars 0,1% rocne a podobne srandy takze treba aj s tym pocitat - myslim ze brokerjet ma nieco take

vcrea to pekne kleslo dovod sice neviem ale aj to moze byt pekna prilezitost na nakup
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Vymenovaný brokeri (lynx, fio, patria, brokerjet, sogo trade) namajú poplatok za neaktivitu. Ročné poplatky za objem aktív sú v desatinkách % (brokerjet napríklad) alebo žiadne. To je úplne v pohode ak to nie je 1-2% za rok.
Tilbur
Platinum Member ***

NIKKEI225 update:
Dnesna volatilita: 13,981 - 15,007
Do znacnej miery sposobena aj tymto:
http://www.bloomberg.com/news/2013-05-2 ... tures.html" onclick="window.open(this.href);return false;

komentar z ako-investovat:
http://ako-investovat.sk/clanok/398/jap ... -73-za-den" onclick="window.open(this.href);return false;

Nakupovat tento index pri sucasnych pohyboch je obycajny gambling (ak nemas pevne definovany a dostatocne tesny SL).
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Inak je to iny clovek z Saxo len o par dni neskor. A uplne odlisne nazory. Na tom vidis, ze na komentare a clanky sa neposleihaj, lebo v tej istej firme sa o par dni zmeni nazor.
Buducnost sa proste neda predpovedat.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

hmm.. mne ten zošup na EWJ preskocil stopku .. ale nastastie ma to aj tak uzatvorilo v zisku, inak by som bol asi dobre nasrany
Tilbur
Platinum Member ***

Tomo:
Ak by si kupil nejake ETFko za 1/2 sumy portfolia a planoval by si ho drzat do konca roka, musis si polozit aj otazku, co by si robil prave teraz?
Drzal dalej, prikupoval alebo zobral stratu? Este k tomu, ked je to polovica z tvojich celkovych uspor.
od tvojho prveho prispevku je NIKKEI225 v strate 19%.
Prílohy
NIKKEI225.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"