Tak to jsi do toho vlitnul!Rado napísal:Dokončil som dnes kompletný IC na NDX. Na RUT mám pripravenú stratégiu tiež, ale počkám ako to zajtra bude pokračovať.
Mas tedy silny byci nahled? Jsem zvedavy jak to pujde.
Tak to jsi do toho vlitnul!Rado napísal:Dokončil som dnes kompletný IC na NDX. Na RUT mám pripravenú stratégiu tiež, ale počkám ako to zajtra bude pokračovať.
Broker by ti put spread na jún nedovolil otvoriť. Málo prostriedkov na účte. Dovolil by ti predať put spread na august alebo by si musel doložiť cash na účet.jogo napísal: Predavam PUT SPY 156 JUN22 za +48$
Kupujem PUT SPY 154 JUN22 za -34$
Bilancia uctu: 664 +48 -34 -2 = +676$
Na ucte mam:
5x CALL SPY AUG17 (170/172)
1x PUT SPY JUN22 (154/156)
Ja som plánoval na RUT vypísať put spread za celý blokovaný margin za 1,25$ na kontrakt a zároveň predať 25% call spreadu, ktory sa dostával pod tlak. Takto by sa mi na účte zvýšila hotovosť a na call strane by sa mi uvoľnil margin na otvorenie call s vyšším strikom. V prípade, že by trh ďalej rástol tak by som put spread zavrel za cca 0,2$/spread. Neskôr by som otvoril ďalší, aby som získal ďalší cash na rolovanie. Pri opciách je strašne veľa kombinácií ako sa chrániť. Nie je to 0 a 1 ako v IT alebo pri akciách. Honzo možno ti niečo podobné pomôže.ice809 napísal:Co delat, kdyz mam cely spread ITM -50/+60 a cena je 70? Uvazoval jsem o vypsani put strany -60/+50 a ztrata by byla cca polovicni at uz jde trh kam chce. Nebo cekat do expiracniho tydne a rolovat? NeBO JE DALSI MOZNOST?
Vypisujem dalsi PUT spread na SPYjogo napísal:
Na ucte mam:
1x PUT SPY JUN22 (156/158)
Aha, tak to Lance myslel.Rado napísal:Margin na tvoj SPY je 200$/spread. Tým, že máš otvorený jún aj august, tak by si mal mať na každý mesiac 200$/ spread. V tomto prípade je jedno, že jeden je put a druhý call.
Aku cenu by si dostal v TOS za tento vypisany spread?Lance napísal:Ahoj Jogo,
To bolo myslene tak,ze ked si uviedol ten svoj spread tak som kukol na TOS,ze ake maju oni premium a za kolko by sa dal u nich kupit a vychadzalo to viacej ako $11,takze to som sa divil,ze aky rozdiel v poplatku za kontrakt(tusim,ale ze u nich sa plati aj nejaka comm.).Myslim,ze ty pocitas s $2/k u brokera IB.
Vypisujem dalsi PUT spread na SPYjogo napísal:Bilancia obchodovania: -313$ +42$ -30$ -2$ = -303$
Na ucte mam:
1x PUT SPY JUN22 (156/158)
1x PUT SPY JUN22 (152/154)
Ahoj. Mne, ako opciovému analfabetovi môžeš tak zhruba - po lopate vysvetliť, čo sa musí udiať, aby sa strata 8% premenila na zisk 6,5%. ? Dobre predpokladám, keď si myslím, že indexy sa musia udržať v nejakom pásme?Rado napísal:Ja, ak to všetko dobre dopadne, sa dostanem z počiatočnej približne 8% straty do cca 6,5% zisku. Trochu som pritiahol striky viac k trhovej cene a dostal veľmi zaujímavé prémiá.
Udajne na jeden nekryty predany opcny kontrakt na SPY blokuje broker margin 3000$.europa napísal:Aky margin by bol blokovany (bol potrebny) na jeden cont. keby nebola kupena ochranna call opcia a predana opcia by bola pri delte 15% ?