Demo opcie podla Joga

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
ice809
Gold Member **
Dátum registrácie: Ne 03 01, 2010 5:18 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Demo opcie podla Joga

Príspevok od používateľa ice809 »

Rado napísal:Dokončil som dnes kompletný IC na NDX. Na RUT mám pripravenú stratégiu tiež, ale počkám ako to zajtra bude pokračovať.
Tak to jsi do toho vlitnul! :) Je skoro 4 a 1/2 tydne do expirace. Ze jsi udelal celeho? Ja zatim pockam a budu otevirat postupne.

Mas tedy silny byci nahled? Jsem zvedavy jak to pujde.
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

jogo napísal: Predavam PUT SPY 156 JUN22 za +48$
Kupujem PUT SPY 154 JUN22 za -34$

Bilancia uctu: 664 +48 -34 -2 = +676$

Na ucte mam:
5x CALL SPY AUG17 (170/172)
1x PUT SPY JUN22 (154/156)
Broker by ti put spread na jún nedovolil otvoriť. Málo prostriedkov na účte. Dovolil by ti predať put spread na august alebo by si musel doložiť cash na účet.
Keď už demo, tak nech je to reálne lebo inak ti to nič nedá a potom v reále sa nebudeš stačiť čudovať. :D Radšej ako demo si to skús reál. Ten pocit, keď to ide proti tebe je iný ako keď o nič neide. Môžeš byť dobrý na tréningu, ale zápasovú prax nič nenahradí.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 194 times
Been thanked: 447 times

Príspevok od používateľa jogo »

Pocital si aj tych 500$, ktore mam na ucte na rolovanie? Cize 664$ + 500$ = 1164$.
Po tychto demo skusenostiach urcite nedam do vypisovania opcnych spreadov viac ako 20% uspor. Cize na nedostatok cashu na rolovanie nebudem trpiet.
Povedzme, ze na jednu opciu(opcny spread) budem mat vyhradenych 3000$, ako keby som ju vypisal nekrytu a nebude problem s cashom.
Ja tie opcie beriem ako take velmi slusne urocenie uspor a nie ako zdroj prijmu na zivobytie. Cize 10% rocne bohate staci.

Real sa odklada,ved aj v deme som vyrobil stratu. Tak naco stracat realne peniaze.
Zdalo sa mi, ze rolovanie spreadov prebieha kreditne(tak, ako som to robil pri double-diagonal), a zatial mi to prinasa dost velke straty, hoci som zatial stale pred trhom usiel.
Uvidim ako dalej a ako dlho budem tuto stratu dobiehat.

P.S: Asi uz nebudem pisat bilancia uctu ale obchodovania. Lebo nepoznam marginove poziadavky.
Cize toho casu je bilancia obchodovania -324$ a velkost uctu nech si kazdy domysli taku, aku uzna za vhodne.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
ice809
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Jogo, klidek :) rolujes moc brzy a take je treba nechat trh dychat. Vim, ze je to lehce receno , ale jiste pamatujes jak jsem uzavrel MNX a Rado by to tehdy jeste ustal a cekal. Myslim, ze je treba i nejakou miru stesti a take umet prijmout ztratu. Ja nestihl ted rolovat a navic jsem mel do dneska zablokovany jeden ucet. No a dnes jsem v pohode :)
V demu kdy jsem jen sledoval, to bylo uplne jinak. Tedy pokud jdes do spreadu kde vydelas 60 a ztratit muzes 1000 tak je treba prijmout ten -1000! Pak jsi v klidu. Co je vsak na tve strane je cas a to je dost velika vyhoda, lepsi nez predikce a pocity, cas je porad pokud je ho dost. Tento system je dle me zalozeny na case. Ucet je uz odblokovany, ale jeste put neoteviram a uvidim zitra , nebo pristi tyden.
Rado
VETERAN MEMBER *****

Ja otvorím put čím skôr. O dva týždne bude týždeň bohatý na data a ak budú dobre, tak skôr pôjdeme hore. Teraz je to reakcia na možné zastavenie kupovania dlhopisov Fed-om. Data však nie sú zlé. Potrebujem nahnať cash, ktorý som stratil pri rolovaní.
Jogo máš otvorený spread na august. Tam ti nehrozí uplatnenie opcie lebo je ešte dosť času do expirácie. Aj keby sa stala opcia ITM, tak pre vlastníka je ju lepšie predať ako uplatniť. Mal by si byť hlavne v začiatkoch trpezlivejší pri otváraní a zobrať možno menšie prémium a vzdialenejšie striky ako potom rolovať. Neskôr, keď už to budeš mať "ochytané", tak budéš môcť aj zariskovať.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
jogo
VETERAN MEMBER *****

No neviem, neviem, ci to mam rolovat neskor.
Ano, prve rolovanie 11.4.2013 ste ustali a ja som odroloval. To mi nasledne pritiahlo dalsie rolovacie striky velmi blizko a uz som sa viezol.Preto mam v porovnani s vami vysoke straty. Na druhej strane aprilova korekcia nemusela prist a trh mohol bezkorekcne rast dalej ako v maji a to by som zase ja mal nizsie straty ako vy, lebo by ste rolovali hlbsie ITM a nasledne by vam to hadzalo blizsie rolovacie striky ako mne.
Mam doma v zosite aj "tienoveho supercondora - piskoviste- double diagonal" a tam som dokonca v zisku +260$ pri velmi podobnych rolovacich strikoch. Len marginove poziadavky su ovela vyssie, cize percentualne zhodnotenia uctu su podstatne nizsie, na druhu stranu zase tam nevyrabam straty.
System bud 60$ zisk alebo 1000$ strata, tzn. ze sa necham hodit do ITM a "vysedim to" moze skoncit vyssim ziskom ale aj velkou az 70% stratou na ucte.
Ale ved preto robim demo, aby som si "otukal" ako sa spravaju tie opcie. A vychadza mi, ze cim skor rolujem, tym vzdialenejsie striky dokazem este kreditne odrolovat.Teda aspon pri diagonalnych spreadoch kreditne, u vertikalnych spreadov je to skoro vzdy debetne.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Rado
VETERAN MEMBER *****

My máme menšie straty? To je v tomto prípade relatívne. Rolovanie ťa niečo stojí ako napríklad mňa a hotovosť, ktorá mi ostala na účte je cca 8-9% pod môj vklad. Čistá hodnota na účte je však nižšia. Trhy sú v pohybe a tak opcie znova narástli na cene. Ak by som dnes všetko zavrel, tak mám stratu cca 25% z účtu. Pokiaľ jún expiruje tak ako potrebujem, tak to skončím v strate 8-9%. Našťastie pri roluješ stále iba jednú stranu a tak mi ostal priestor na korekciu v podobe otvorenia put spreadov. Tiež mám ešte voľný margin, ktorý ak použijem, tak je dosť možné, že jún nakoniec skončím v zisku. Je to ako šachová partia - veľa možností a kombinácií.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Mate mensie straty, lebo ste aprilove opcie nechali expirovat a ja som ich preroloval.
Nasledne ste majove opcie mohli vypisat na vzdialenejsi strike, podla pravidla 5% zisku na spread, ako ja, pretoze ja som musel vypisat majove striky tam, kde sa dalo odrolovat, cize iba o 3 strike.

Vsetko sa to odvija od rolovania aprilovych opcii...

A prvu chybu(a asi najvacsiu) som urobil 19.3, ked som v jeden den vypisal 4 CALL spready (160/162) v aprilovej expiracii.
Ak by som bol vypisoval postupne 160/162, 161/163,162/164,163/165, 164/166 musel by som rolovat iba jeden spread 160/162.
Clovek sa uci na vlastnych chybach.

Keby som zratal priebeznu stratu na ucte dnes,cize ak by som dnes zavrel 5x CALL(170/172) bez rolovania, tak by to bolo dalsich odhadujem 300$ navyse a to uz by bolo dokopy okolo 620$ strata. Nebudem pisat v %, lebo neviem, ake mam marginove poziadavky. Povedzme, ze by som mal stratu 62 uspesnych spreadov, aby to bolo porovnatelne...
ice809
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Co delat, kdyz mam cely spread ITM -50/+60 a cena je 70? Uvazoval jsem o vypsani put strany -60/+50 a ztrata by byla cca polovicni at uz jde trh kam chce. Nebo cekat do expiracniho tydne a rolovat? NeBO JE DALSI MOZNOST?
Rado
VETERAN MEMBER *****

ice809 napísal:Co delat, kdyz mam cely spread ITM -50/+60 a cena je 70? Uvazoval jsem o vypsani put strany -60/+50 a ztrata by byla cca polovicni at uz jde trh kam chce. Nebo cekat do expiracniho tydne a rolovat? NeBO JE DALSI MOZNOST?
Ja som plánoval na RUT vypísať put spread za celý blokovaný margin za 1,25$ na kontrakt a zároveň predať 25% call spreadu, ktory sa dostával pod tlak. Takto by sa mi na účte zvýšila hotovosť a na call strane by sa mi uvoľnil margin na otvorenie call s vyšším strikom. V prípade, že by trh ďalej rástol tak by som put spread zavrel za cca 0,2$/spread. Neskôr by som otvoril ďalší, aby som získal ďalší cash na rolovanie. Pri opciách je strašne veľa kombinácií ako sa chrániť. Nie je to 0 a 1 ako v IT alebo pri akciách. Honzo možno ti niečo podobné pomôže.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Vypisujem PUT spread na SPY, lebo sa mi nepaci, ze ked index rastie, nemozem na neho vypisat dostatok PUT spreadov pri korekciach.

Predavam PUT SPY 158 JUN22 za +43$
Kupujem PUT SPY 156 JUN22 za -30$

Bilancia uctu: 676 +43 -30 -2 = +687$

Na ucte mam:
1x PUT SPY JUN22 (156/158)
jogo
VETERAN MEMBER *****

Zase pisem bilancia uctu a nepoznam presne marginove poziadavky. :roll:
Teda bilancia obchodovania je -313$. :)
ice809
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Take oteviram postupne :) a pomalu. Pokud nebudou dnes vyhodne ceny, tak az pristi tyden. Ale je jeste 3 tydny cas. Zatim jsem od May -8% na uctu. Mam jeste nejake volne prostredky tak doufam, ze neco stahnu uz v Jun a take otevru put strany na vsechny call.
Chris
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 5 times

Príspevok od používateľa Chris »

tí co to obchodujete okrem rada ste kolko v zisku a za ake dlhe obdobie ?
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
ice809
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Duben jsem zisk vybral a za kveten -8%.
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:
Na ucte mam:
Vypisujem dalsi PUT spread na SPY

Predavam PUT SPY 154 JUN22 za +42$
Kupujem PUT SPY 152 JUN22 za -30$

Bilancia obchodovania: -313$ +42$ -30$ -2$ = -303$

Na ucte mam:

1x PUT SPY JUN22 (152/154)
Lance
Silver Member *
Dátum registrácie: St 08 07, 2009 2:35 pm

Príspevok od používateľa Lance »

Jogo az by som zobral tento tvoj posledny spread tak moj poplatok by bol viacej ako $11.Je to sice na TOS(kde su poplatky drahsie) a demo,ale az taky rozdiel?
jogo
VETERAN MEMBER *****

Lance, nerozumiem presne ako to myslis.

Toto, co robim je demo a mam spozdene data na opcie z finance.yahoo.com 20 min.
Cize, ked som videl, ze SPY o 15:45 kleslo dole, tak som si o 16:05 pozrel spozdene ceny opcii, ake boli o 15:45 ci nevzrastli tak, ze je mozne vypisat PUT spread 152/154 za 12$.
Ked som videl, ze ano, tak som ho predal a bol by som to urobil aj real-time..
Predal som jeden opcny kontrakt PUT SPY 154 exp. 22.jun za 42$ a kupil som ochranny opcny kontrakt PUT 152 exp.22.jun za 30$. 2$ su poplatky, cize zarobil som 10$.
Kedze uz nepisem stav uctu, nakolko nepoznam presne marginove poziadavky na opcie, ale vysledok obchodovania, tak som znizil stratu z -313$ na -303$.
Co sa ti na tom nepozdava?
Rado
VETERAN MEMBER *****

Margin na tvoj SPY je 200$/spread. Tým, že máš otvorený jún aj august, tak by si mal mať na každý mesiac 200$/ spread. V tomto prípade je jedno, že jeden je put a druhý call.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Rado napísal:Margin na tvoj SPY je 200$/spread. Tým, že máš otvorený jún aj august, tak by si mal mať na každý mesiac 200$/ spread. V tomto prípade je jedno, že jeden je put a druhý call.
Aha, tak to Lance myslel.
Nuz povedzme, ze na 1000$ uspor vypisujem jeden spread, to by znamenalo, ze v tomto mojom deme by som musel mat uspory v hodnote 10 000$ a cieloval by som ich zhodnotenie maximalne 12% rocne.
Lance
Silver Member *

Ahoj Jogo,
To bolo myslene tak,ze ked si uviedol ten svoj spread tak som kukol na TOS,ze ake maju oni premium a za kolko by sa dal u nich kupit a vychadzalo to viacej ako $11,takze to som sa divil,ze aky rozdiel v poplatku za kontrakt(tusim,ale ze u nich sa plati aj nejaka comm.).Myslim,ze ty pocitas s $2/k u brokera IB.
To co potom Rado uviedol,to som vobec ani nepostrehol,kedze len som zacal opcie okukavat.

Chcem sa spytat az niekto obchoduje npr.:
RUT,NDX,SPY,SPX,tak z ,ktory z tychto indexov by mohol plnit ulohu leading indexu?Pripadne aky dalsi index by sa dal pouzit ako leading indicator?Ma to niekto okukane?
Rado v jednom prispevku spominal VIX,ale nie uplne v takej spojitosti.

Vdaka.
jogo
VETERAN MEMBER *****

Lance napísal:Ahoj Jogo,
To bolo myslene tak,ze ked si uviedol ten svoj spread tak som kukol na TOS,ze ake maju oni premium a za kolko by sa dal u nich kupit a vychadzalo to viacej ako $11,takze to som sa divil,ze aky rozdiel v poplatku za kontrakt(tusim,ale ze u nich sa plati aj nejaka comm.).Myslim,ze ty pocitas s $2/k u brokera IB.
Aku cenu by si dostal v TOS za tento vypisany spread?
Inac som si vsimol, ze chlapci, ktory tuna obchoduju na realnych uctoch opcie ziskavaju lepsie ceny za spready ako ja.
Ked si otvorim tabulku opcii na napr. SPX, tak je tam rozdiel medzi bid a askom aj pol dolara.Cize musim predat opciu za Bid-cenu a kupit opciu za Ask- cenu, cize kupujem za najnepriaznivejsiu cenu v tom case.
Pritom chlapci davaju ponuky na nakup a predaj niekde do rozpetia Bid-Ask a cakaju, ci sa im nevyplnia.
Tym padom dostavaju ovela lepsie ceny ako ja.
Ale s tym v deme nic neurobim, tesi ma len, ze v reali to v tomto smere bude lepsie ako mi ukazuje demo.
Lance
Silver Member *

Cenu by som dostal velmi podobnu k tvojej(ked hovorim o vcerajsku a o SPY. +/-2 centy,ale s tym,ze som to pozeral neskor ako si to sem dal)),ale tiez to je len demo a tam ako si sam povedal nemas sancu dostat lepsiu cenu.
jogo
VETERAN MEMBER *****

jogo napísal:Bilancia obchodovania: -313$ +42$ -30$ -2$ = -303$

Na ucte mam:

Vypisujem dalsi PUT spread na SPY

Predavam PUT SPY 152 JUN22 za +39$
Kupujem PUT SPY 150 JUN22 za -27$

Bilancia obchodovania: -303$ +39$ -27$ -2$ = -293$

Na ucte mam:
1x PUT SPY JUN22 (150/152)
Rado
VETERAN MEMBER *****

Tak, čo opční obchodníci ako ste na tom? Ja som sa mesiac poflakoval a vyzerá to po rolovaní májovej expirácie na návrat k ziskom.
morom
Dátum registrácie: Po 14 05, 2007 12:09 pm
Has thanked: 80 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa morom »

Dobry mesiac, putky uplne v klude. Na call strane mi este zostava SPY165, co mi zostal po rolovani v maji, tak ten by som rad uzavrel za co najmenej ;-)
ice809
Gold Member **
Kontaktovať používateľa:

Ja si na zisk musim pockat do dalsiho mesice, JUN mi pokryje ztraty a jeste trochu zbyde do pristiho. Takze snad JUL bude ziskovy. :) Parada ze jsem prisel jen o malo. :)
Rado
VETERAN MEMBER *****

Ja, ak to všetko dobre dopadne, sa dostanem z počiatočnej približne 8% straty do cca 6,5% zisku. Trochu som pritiahol striky viac k trhovej cene a dostal veľmi zaujímavé prémiá.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2785 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Rado napísal:Ja, ak to všetko dobre dopadne, sa dostanem z počiatočnej približne 8% straty do cca 6,5% zisku. Trochu som pritiahol striky viac k trhovej cene a dostal veľmi zaujímavé prémiá.
Ahoj. Mne, ako opciovému analfabetovi môžeš tak zhruba - po lopate vysvetliť, čo sa musí udiať, aby sa strata 8% premenila na zisk 6,5%. ? Dobre predpokladám, keď si myslím, že indexy sa musia udržať v nejakom pásme?
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Rado
VETERAN MEMBER *****

Celé moje obchodovanie je o tom, že sa index resp. indexy udržia v určitom pásme, ktoré si vyčlením predanou put a call opciou. V danom pásme si trh môže robiť čo chce a ja zarobím.
Minulý mesiac však trhy rástli a to tak výrazne, že sa dostali až k mojej vypísanej call opcii. Ak som nechcel nechať trh vyrobiť mi väčšiu stratu, tak som musel svoju predanú opciu kúpiť späť a následne ju predať na vyššom striku do ďalšieho mesiaca. Príklad RUT na 980, májová expirácia sa posunul na jún 1010. Matematika z pohľadu prémia bola cca: predaj máj 980 za 0,6$, odkup späť -2,3$, predaj jún 1010 za 1,3$. Výsledok po rolovaní 0,6-2,3+1,3 je strata 0,4$/kontrakt. (čísla som si vymýšľal, nie sú presné, ale princíp je taký) Vypísané put opcie na máj expirovali v zisku, keďže trh v čase expirácie má len jednu hodnotu a môže tak ohroziť len jednu stranu intervalu. Časť call opcií expirovala, keďže sa trh k nim nedostal a mne sa vďaka tomu uvoľnil margin na ďalšie obchodovanie.
V júni som potom predal put stranu za nové prémiá a za margin, ktorý už blokovalo rolovanie. Ďalej som využil voľný margin na predaj put a call strany. Striky som pritiahol bližšie k trhu (hlavne call stranu, keďže trh už rástol až príliš dlho). Inkasoval som veľmi zaujímavé prémia, ktoré potom čo trh začal byť v chope začali veľmi rýchlo strácať na hodnote a mňa dostávali do stále väčšieho zisku. Ak trh bude do stredy taký nijaký, čo v ďaka Fedu bude, tak v piatok pri otvorení trhov by mohla byť cena v rámci intervalu, ktorý mám nastavený, tak sa dostanem cca 6,5% nad svoj vklad.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 246 times
Been thanked: 594 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Rado, ak by trhy padli, teda korekcia by nezastala na SPY cca 160 ale letelo by to dalej prudko dole, tiez by si roloval putky a zvysoval tak svoje straty, mas nejaky limit % z uctu dokedy?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Rado
VETERAN MEMBER *****

Roloval by som aj putky. S SPY by som mal asi problém, ale s ostatnými indexami asi nie. Taká situácia môže nastať, ale nič len nepadá a tiež len nerastie. Občas sa trh zastaví, ale opcie strácajú svoju hodnotu denne. Strop na rolovanie nemám iba v podobe voľného cashu na účte. Straty znižujem vypísaním opcií na opačnej strane kde mám problém.
europa
Dátum registrácie: St 21 11, 2012 10:30 pm
Been thanked: 1 time

Príspevok od používateľa europa »

Rado len taka uvaha...po par testoch v OPTIONSPY...
..ty vypisujes podla premii putky a callky niekde na delte 15% pri rozdiele strike 2 body. V pripade nerolovania je vyska straty relativne vysoka. V testoch od roku 2005 do 2012 (obr3)mi vyslo celkom zaujmavo vypisovat condor bez kupy ochranej call opcie a na spodnej strane rozdiel strike 1 bod, pretoze za cele testovacie obdobie nebol loss na call strane pri predanej call opcii, co vyrazne ovplyvnilo pomer rizika a vysky ziskaneho premia (obr3_risk). V pripade atakovania vypisanej call opcie je mozne rolovanie tak ako si to robil doteraz...z testu vychadza ze prudky pad smerom dole byva ale taky prudky narast, kde by nebola moznost vyuzit rolovanie sa casto asi neopakuje...
Prílohy
3_risk.JPG
3.JPG
3.JPG
Rado
VETERAN MEMBER *****

Krycia call alebo put opcia definuje maximálnu možnú stratu. Nie je to však z pohľadu obchodníka, ktorý sa snaží svoju stratu minimalizovať a nebrať stratu definovanú predanou a kupovanou opciou, ale z pohľadu brokera tým definuješ margin, ktorý ti má blokovať. Čisto teoreticky pri vypísanej call opcie bez nákupu krycej call opcie čelíš neobmedzenej strate lebo trh môže rásť teoreticky do nekonečna. Pri naked put spadne max na nulu. Všetko je to však teória.

Žiadne demo ti však nedá odpoveď na pocity, ktoré máš ak ide trh proti tebe. Predstav si, že máš otvorenú pozíciu za 100k €. Vypísaný strike na RUT 980 sú dva dni do expirácie a dnešné obchodovanie začalo na cene 975$. Roluješ? Počkáš, chamtivosť a vidina zisku o dva dni víťazí. O hodinu je cena 984$ a trh ďalej rastie. Trieskaš si hlavu a chamtivosť strieda strach lebo si v strate a nevyužil si príležitosť na rolovanie, keď si mohol "z rýchlika prestúpiť na pomalší osobák a možno by ti platil pôvodný lístok." Teraz je prestup medzi vlakmi o 400% drahší lebo ponuka prevyšuje dopyt.
Trh ti však o hodinu dá šancu znova lebo cena klesne na 989$ a cena podkladu má zrazu tendenciu klesať. Roluješ? Strach strieda chamtivosť! Kua, už v podstate len 1,5 dňa do maximálneho zisku. Počkáš. Záverečné hodiny potlačia cenu na 989$ a zajtra už ti ostáva na rozhodnutie iba jeden obchodný deň.
Také pocity v žiadnom deme a backteste nezažiješ. Najväčší nepriateľ ziskovosti je osobnosť obchodníka. Tú preverí až obchodovanie naostro a veľkosť účtu v tom nehrá veľkú úlohu. Úplne stačí, keď sa virtuálne peniaze, zmenia na reálne.
europa

Islo skor o uvahu na temu vyuzitia statistiky v prospech zvysenia celkoveho premia...
To vsetko ostatne co si napisal je samozrejme pravda...tvoje vysledky hovoria za vsetko...
Aky margin by bol blokovany (bol potrebny) na jeden cont. keby nebola kupena ochranna call opcia a predana opcia by bola pri delte 15% ?
Rado
VETERAN MEMBER *****

To neviem. Iba call opciu som ešte nevypisoval. Svoje výnosy zvyšujem navyšovaním kapitálu. Systém, ktorý obchodujem nemením. Mohlo by to byť pre mňa nebezpečné.
jogo
VETERAN MEMBER *****

europa napísal:Aky margin by bol blokovany (bol potrebny) na jeden cont. keby nebola kupena ochranna call opcia a predana opcia by bola pri delte 15% ?
Udajne na jeden nekryty predany opcny kontrakt na SPY blokuje broker margin 3000$.
Ale neviem to z vlastnej skusenosti, len mi to napisal jeden chlapik na inom fore.
europa

Aky margin by bol blokovany k uvedenemu obchodu na obrazku? ...a aka by musela byt hodnota obchodneho uctu aby bol vyuzity pri tomto obchode na 100%?
Prílohy
ucet1.JPG
Rado
VETERAN MEMBER *****

Máš rozdiel 2$ medzi strikami tzn. 2*100 =200$/kontrakt. Predal si ich 50ks. Broker ti zablokuje 10000$ a potrebuješ mať ešte niečo na úpravy, ak by si mal problémy. Ja by som to obchodoval, ak by som mal na účte 13000$.
Rado
VETERAN MEMBER *****

Fed nám dal šancu na full profit. :D Thank You, Mr. Bernanke.
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"