Akcie, výber brokera a začiatočnícke otázky
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Akcie, výber brokera a začiatočnícke otázky
Zdravím Vás všetkých, v prvom rade by som rád pochválil autora webu,rád toto fórum čítam.
Rozhodol som sa časť volných prostriedkov investovať do akcií.
Na začiatok cca 1000 Eur a postupne dokupovat, viem, že veľa zahodím na poplatkoch, ale radšej sa popáliť na menšej čiastke ako na väčšej.
Skor mi ide o postupné budovanie portfólia dividendových akcií ako CEZ,Templeton global income fund (mesačná divi), podniky s opakujúcim sa dopytom po ich produktoch alebo službách.
Skor pôjde o malé čiastky a postupne dokupovanie.Ako prvé som narazil pri výbere brokera.
Pozdáva sa mi FIO broker.A teraz moje otázky.
Aký je rozdiel, keď kúpim titul na BCPP resp. na RM-systém.Sú to oddelené burzy s rozdielnou likviditou?
Dividendy sú zdaňované v krajine , kde spoločnosť pôsobí a potom, čo mi vyplatia zdaňujem ešte aj ja?
Čo v prípade , ak máme podpísanú dohodu o zamedzení dvojitého zdaňovania?
Ako sa zdaňujú REITs, MLPs a BDCs?
ďakujem za odpovede.
Rozhodol som sa časť volných prostriedkov investovať do akcií.
Na začiatok cca 1000 Eur a postupne dokupovat, viem, že veľa zahodím na poplatkoch, ale radšej sa popáliť na menšej čiastke ako na väčšej.
Skor mi ide o postupné budovanie portfólia dividendových akcií ako CEZ,Templeton global income fund (mesačná divi), podniky s opakujúcim sa dopytom po ich produktoch alebo službách.
Skor pôjde o malé čiastky a postupne dokupovanie.Ako prvé som narazil pri výbere brokera.
Pozdáva sa mi FIO broker.A teraz moje otázky.
Aký je rozdiel, keď kúpim titul na BCPP resp. na RM-systém.Sú to oddelené burzy s rozdielnou likviditou?
Dividendy sú zdaňované v krajine , kde spoločnosť pôsobí a potom, čo mi vyplatia zdaňujem ešte aj ja?
Čo v prípade , ak máme podpísanú dohodu o zamedzení dvojitého zdaňovania?
Ako sa zdaňujú REITs, MLPs a BDCs?
ďakujem za odpovede.
Re: Akcie, výber brokera a začiatočnícke otázky
Na Slovensku nemáš daň z dividend.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
BCPP je burza a Rm-system je broker ktory ta zastupuje na tej burze, v tvojom pripade vsak pouzijes ako brokera FIO
na slovensku sa dan z dividend neplati ale plati sa zdravotny odvod (myslim ze 14%)
ak je podpisana dohoda o zamedzeni dvojiteho zdanenia - mozes si vybrat kde dividendy budes danit - kedze slovensko ma tuto dan 0% tak volba pada skor na slovensko - nasledne si mozes strhnutu dan ziadat spat z danoveho uradu krajiny kde dan bola strhnuta, byrokracia jak svina, dlho to trva, treba si zistit co ako to v tej ktorej krajine chodi
REITs a tie dalsie vyplacaju klasicku dividendu takze pre ne plati uplne to iste ako pri klasickych akciach
na slovensku sa dan z dividend neplati ale plati sa zdravotny odvod (myslim ze 14%)
ak je podpisana dohoda o zamedzeni dvojiteho zdanenia - mozes si vybrat kde dividendy budes danit - kedze slovensko ma tuto dan 0% tak volba pada skor na slovensko - nasledne si mozes strhnutu dan ziadat spat z danoveho uradu krajiny kde dan bola strhnuta, byrokracia jak svina, dlho to trva, treba si zistit co ako to v tej ktorej krajine chodi
REITs a tie dalsie vyplacaju klasicku dividendu takze pre ne plati uplne to iste ako pri klasickych akciach
- Ladis
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
- Been thanked: 27 times
- Kontaktovať používateľa:
Akcie na stálo pro dividendy jako důchod
Některé z nich jsou dnes už moc drahé
Bank of America, Wells Fargo, AT&T, General Electric,
Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Pfizer, United Technologies
Banco Bilbao, Banco Santander, Iberdrola, Telefonica SA,
Barclays, HSBC, BP, Royal Dutch Shell, Tesco,
Sanofi, BHP Billiton, Vale.
Tyto firmy dlouhá léta zvyšovaly dividendy 10% ročně, to znamená každých 7 až 8 let zdvojnásobení dividend a ve 38. roce by byla roční dividenda už tak vysoká, jako je dnešní vklad do těch akcié, tedy tisíce eur. Kdyby i po krizi se zvyšovaly dividendy 10% ročně.
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =10&t=1942" onclick="window.open(this.href);return false;
Tyto firmy dlouhá léta zvyšovaly dividendy 10% ročně, to znamená každých 7 až 8 let zdvojnásobení dividend a ve 38. roce by byla roční dividenda už tak vysoká, jako je dnešní vklad do těch akcié, tedy tisíce eur. Kdyby i po krizi se zvyšovaly dividendy 10% ročně.
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =10&t=1942" onclick="window.open(this.href);return false;
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ Facebook skupina https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ Facebook skupina https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
Akcie na stálo pro dividendy jako důchod
Tyto firmy dlouhá létazvyšovaly dividendy 10% ročně, to znamená každých 7 až 8 let zdvojnásobení dividend a ve 38. roce by byla roční dividenda už tak vysoká, jako je dnešní vklad do těch akcié, tedy tisíce eur. Kdybyi po krizi se zvyšovaly dividendy 10% ročně.
Dovolil som si vybrať najpodstatnejšie z textu.
Tyto firmy dlouhá létazvyšovaly dividendy 10% ročně, to znamená každých 7 až 8 let zdvojnásobení dividend a ve 38. roce by byla roční dividenda už tak vysoká, jako je dnešní vklad do těch akcié, tedy tisíce eur. Kdybyi po krizi se zvyšovaly dividendy 10% ročně.
Dovolil som si vybrať najpodstatnejšie z textu.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
budovanie portfólia dividendových akcií ako CEZ,Templeton global income fund (mesačná divi),
Nemyslim si ze CEZ je zrovna nejake velke Terno.
Templeton fund - viac sa ti oplati fond, ktory dividendy reinvestuje. Co budes robit s takymi drobnymi mesacne? Pridu ti nejake centiky z tej tisicky. Nemas ich ani ako reinvestovat a zbytocne kvoli nim musis vypisovat papiere na rocne zuctovanie zdravonteho poistenia.
ak vyslovene chces cesku burzu (nie je nanej nic atraktivneho) tak ok,ale inak ma FIO strasne obmedzeny vyber.Pozdáva sa mi FIO broker.
RM systém je kváziburza - OTC trh. Likvidita je menšia, ale poplatkovo by to malo vyjsť pri malých sumách možno lepšie.Aký je rozdiel, keď kúpim titul na BCPP resp. na RM-systém.Sú to oddelené burzy s rozdielnou likviditou?
Problém je len s americkými akciami, ktorých dividendy sa ti zdania priamo v USA a nevieš tie dane za divi dostať naspať.Dividendy sú zdaňované v krajine , kde spoločnosť pôsobí a potom, čo mi vyplatia zdaňujem ešte aj ja? Čo v prípade , ak máme podpísanú dohodu o zamedzení dvojitého zdaňovania?
Ak ide o americké, ktoré spĺňajú US kritériá na oslobodenie od americkej dane z dividendy, tak sú výhodnejšie ako iné akcie. Nemajú daň z dividend v USA vôbec a ty tu doma tiež nemáš daň z dividend. Ale treba pozrieť presne prospekt toho ktorého REITsu a zistiť aká daňová schéma to je.Ako sa zdaňujú REITs, MLPs a BDCs?
Každopádne ak sú u nás 14% odvody z dividend, ktoré musíš každoročne riešiť, tak je otázka či nebude lepšie pri týchto drobných peniazoch pozerať po fondoch a firmách, ktoré divi nevyplácajú na obchodný účet, ale ktoré dividendu reinvestujú.
Na to aby si mal z dividend príjem je 1000 EURveľmi malá suma. Ak divi nereinvestuješ, tak prichádzaš o časť výnosu ("úroky z úrokov" - dividendy z dividend).
Som laik a hladám seminar, kurz, event individ. pristup , ktory ma nauči pracovat on- line na portali zkb.ch. Zaujimam sa o strednodobe akcie, doteraz som pracovala iba cez banku.