ako naložiť so zarobenými peniazmi...

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
carlos5112
Dátum registrácie: So 20 07, 2013 8:13 pm

ako naložiť so zarobenými peniazmi...

Príspevok od používateľa carlos5112 »

Zdravím,

pred pár dnami som tu založil topic http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =51&t=4638 kde som sa pýtal, kde mám investovať 3500€-5000€. Pre preštudovaní mnohých diskusií som sa rozhodol, že obdarujem svojich blízkych(oco bude mat 50tku tak mu kúpim prelet lietadlom nad Liptovom, sestre laptor, mame zrkadlovku, kamošom rôzne prezenčné darčeky ich oblubených klubov, kedže sme veľkými milovníkmi futbalu.....), ďalšiu časť miniem na seba(VZDELANIE- kedže chcem po doštudovaní VŠ ísť do zahraničia chcem sa prihlásiť na jaz. školu a naučiť sa rozprávať anglicky a španielsky, dovolenka, hodinky, oblečko, zdravá výživa, športové vybavanie,..) a 1000eur by som chcel investovať do športového stávkovania a toto je presne to prečo zakladám tento topic..Nepochybujem o tom, že VIP tipy naozaj existujú, pretože poznám ľudí ktorí pôsobili v najvyšších hokejových,futbalovych ligách na slovensku a hovorili mi ako to funguje. Oplatí sa teda "investovať" do športového stávkovania?? Dokázal by som ísť do rizika, kedže mám príjem aj na slovensku (cca 200eur/mesiac) a momentálne zarobím v USA na deň 100eur, takže určitá strata by mi až tak neuškodila. Okolo 500eur by som si chcel ešte odložiť na účet, kebyže sa stane niečo neočakávané.

Ďakujem :wink:
davoo
Silver Member *
Dátum registrácie: Pi 10 02, 2012 10:37 am

Re: ako naložiť so zarobenými peniazmi...

Príspevok od používateľa davoo »

VIP tipy sú biznis podsvätia. Nie že by som sa do bettingu nejak moc vyznal, ale ľudia čo sa tým živia robia arbitráže, value bets alebo rovno trading na burzách typu betfair.
Používateľov profilový obrázok
rabdo
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 02 06, 2011 1:01 pm

Príspevok od používateľa rabdo »

a ešte si zabudol dať do darčekového koša

výnimočný zážitok z voľného pádu

napr. v SUPER FLY pri Tatralandii :D

http://www.superfly.sk" onclick="window.open(this.href);return false;
Charles Bukowski " svet patrí tým čo sa neposerú "
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Tu mas super navod ako zarobit na tom stavkovani:

http://skolapodvodu.cz/tipy-na-podplacene-zapasy/" onclick="window.open(this.href);return false;
slimak
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Príspevok od používateľa slimak »

Na stavkovani sa da zarabat,ale bez prace a nervou,ci odbornosti to nepojde. Ja som nestavkoval asi 3-4 mesiace, predtym som sa tomu venoval, necele 3 mesiace. Vynos bol asi 0. Realne som prehral 200 euro.

Dohodnute zapasy. Su iste ja som sa za 20 rokov dostal k tomu 2 krat. Vyslo to. Raz to bolo asi v 1998 bol typ asi z mafianskych kruhov Dubnica doma vyhra - maly kurz Asi 1,6 kurz, druhy remiza v liptovskom mikulasi s kosicami tam to bolo okolo 4. Ked sme to podavali v jednej stavkovej sa to uz nedalo podat. V nike asi ano mozno uz bol slabsi kurz. Teraz ,ked som tipoval online tie 3 mesiace. Nejaky mlady chlapec pisal, ze zvolen prehra v skalici,oni zvolencania dali prvy gol,teda tam bol dobry kurz. Prehrali. Za chvilu dostali par golov a prehrali.

Ci som tomu veril? TOmu chalanovi ano,ci tomu telefonatu tiez. Dal som vacsie sumy,ale polrocny plat by som nedal.

Este ked som tipoval,som sledoval tie zapasy. Pri volejbale o com som nevedel ale som presvedceny,ze bol zmanipulovany zapas. Muzstvo -boli to azerbajcanske dievcata v nejakom europskej lige - azerbajcanci su v tom spicka.
Vyhrali v pohode prve dve sety ,dalsie dve prehrali a posledny v pohode ako prve dve. Proste dobredu vedeli aky bude vysledok. Za stavu 2:0 a takom priebehu aky asi bol kurz na celkovy vysledok 3:2? Ci na jednotlive sety. O tom vedel len mozno majitel a par jeho zamestkanin ani trener - len to asi pochopil v priebehu zapasu.
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1566 times

Na nepotrebné veci míňame veľké sumy

Príspevok od používateľa MiBi »

Peniaze, ktoré nechávame za kávu či posedenia s priateľmi v baroch a reštauráciách, by sme si pri dlhodobom šetrení mohli odložiť napríklad na nové auto, vlastné bývanie alebo na dôstojný dôchodok.
Káva cestou do práce, obed v reštaurácii či taxík. Drobné výdavky, nad ktorými ani nerozmýšľame.

No keď si to spočítame, na konci roka nám to z rodinného rozpočtu zoberie nemalé peniaze. Len na obedy, kávu a posedenia s priateľmi minie 45 percent Slovákov viac ako 100 eur mesačne. Vyplýva to z prieskumu 365 invest
Od 50 do 99 eur utratí 36 percent ľudí a do 50 eur len 13 percent z nás.

V ktorých krajoch míňajú ľudia najviac? 
„Podľa prieskumu je tento finančný zlozvyk vidieť naprieč celým Slovenskom, pričom najviac míňajú na kávu, obedy a posedenia s priateľmi Slovenky a Slováci v Bratislavskom, Prešovskom a Trenčianskom kraji, kde prieskum ukázal úplnú percentuálnu zhodu 14,3 percenta. Naopak, najmenej minú obyvatelia Trnavského kraja, 7 percent a Nitrianskeho kraja 8,5 percenta,“ uviedla Zuzana Blažečková Janove, hovorkyňa 365.bank.

Dôležité je najmä v dnešnej dobe ušetriť. Odložiť si čo i len 2 až 3 eurá denne nám môže za niekoľko rokov pomôcť. Napríklad, pri kúpe nového bývania, auta, alebo nás môže zabezpečiť na dôchodok. 
„Ak chcem ušetriť na niektorých výdavkoch, je ideálne si ich začať zapisovať. Ak si ich budem sledovať povedzme aspoň jeden mesiac, presne zistím, koľko dokážem na takéto výdavky, ako je napríklad káva, denne minúť,“ povedal Marián Bulík z OVB.

Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/10046 ... le-radosti

A nazor nato z:https://www.linkedin.com/posts/j%C3%A1n ... 42048-KVkS

Už aj markízackí redaktori naskočili na tento nezmysel o finančnej gramotnosti o zbytočnom míňaní na latéčka.Vraj ľudia utrácajú zbytočne na kávičky a obedičky namiesto toho, aby tie peniaze investovali. Podľa prieskumu 45% Slovákov minie 100 eur a viac mesačne. Tak sa na to poďme pozrieť.

Takže, ak by človek neminul tých 100 eur mesačne a ušetril ich (investoval s priemerným ročným výnosom 7%), tak by po započítaní inflácie a rastu cien nehnuteľností, a za ideálnych podmienok, na kúpu bytu ušetril za viac ako 200 rokov (čo sa určite vyplatí). Za menej ideálnych podmienok NIKDY. Problémom však je, že ak by ušetril tých 100 eur v reštauráciách a kaviarňach, tak reálne by minul časť z týchto peňazí doma, alebo v potravinách (pretože jesť sa jednoducho musí - ešte sme si neodvykli) - takže reálne by ušetril ešte menej ako tých nedostatočných 100 eur.

A teraz druhý pohľad na to, po čom volajú autori reportáže. Ak by tých 45 % Slovákov prestalo míňať 100 eur mesačne v prevádzkach HORECA, tak ročne by sme mali v tomto sektore výpadok tržieb cca. vo výške 2,5 miliardy eur. čo by mohlo mať za následok stratu asi 65 tisíc pracovných miezd na plný úväzok.

A čo povedať na to, že v reportáži dajú priestor zástupcovi finančnej sekty, ktorý dlhodobo omieľa tie isté tvrdenia, bez ohľadu na realitu? Asi bez komentára.
Možno by už konečne mohol nastať čas, kedy namiesto bludov o finančnej gramotnosti začneme riešiť príčiny chudoby na Slovensku.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2785 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Môžeme sa učiť od mladých užívať si život.
Nestotožňujem sa s tým, že práve na kafíčkach, pivečkách a žrádielku treba šetriť.
Je to aj určitá socializácia, odbúravanie stresu a pod.

Ušetrené peniaze sú najlahšie zarobené peniaze...ale neodopieral by som si nič, len sa sústredil na zbytočné nevyhadzovanie peňazí tam kde sa nemusí...

Mňa napríklad baví nakupovať potraviny.
Najprv som čítal etikety kvôli chémii, potom kvôli kalóriám...
z hľadiska toho sa len snažím o málo chémie a málo kalórii.
Z hľadiska cenového o čo najvyššiu kvalitu za čo najnižšiu cenu.

Bavím sa na tom, že vôbec necítim infláciu, ked celé roky nakupujem šunku z min. obsahom mäsa 95% v cene cca 1€/100g.

Zásadne nakupujem v zľavách a ked doprevádzam niekoho, kto nehľadí na ceny, tak sa rehoceme, že ja nakúpim raz toľko a zaplatím nižšiu cenu.

Poviem príklad: doma pijem pivo 16 stupňové, nemecké a zaplatím za 10 pív (5 litrov) spolu 5,50 €.
Ale ked ideme vonku, nemám problém dať za pivo 4€, ani cena ma nezaujíma...lebo je to súčasť spoločenského zážitku.

Za rok vypijem doma 1,5 hektolitra vína...len francúzske, alebo talianské, ale nikdy neplatím viac ako za slovenské.
No v reštike pustím aj desaťnásobok za flašu, lebo je to súčasť gastronomického zážitku.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Ivix
Silver Member *
Dátum registrácie: Po 05 12, 2022 9:00 am
Has thanked: 390 times
Been thanked: 48 times

Príspevok od používateľa Ivix »

Tak to prilisne setrenie by malo vplyv na ekonomiku zalozenu na dlhu a inflacnom cieli FEDu, ktora nuti peniaze cirkulovat.

The most powerful force on the planet
Is the energy of the youth
One can stimulate the economy
But when this powerful youth becomes activated
And stimulated
And collectively decides not to buy things
What will happen to the economy

[Black Eyed Peas, The E.N.D., Showdown, Album Interlude Outro]
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
Ivix
Silver Member *

JUGGLER napísal: St 17 12, 2025 12:27 am Za rok vypijem doma 1,5 hektolitra vína...len francúzske, alebo talianské, ale nikdy neplatím viac ako za slovenské.
Juggy porad nejake dobre cervene (polosuche alebo aj polosladke) za rozumny peniaz.
Jediny trh, z ktoreho vo vypredaji ludia utekaju, je akciovy trh. Warren Buffett.
Diverzifikovane portfolio moze bohatstvo ochranit, ale koncentrovane portfolio ho buduje. Warren Buffett.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2397 times
Been thanked: 2785 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ivix napísal: St 24 12, 2025 10:27 am Juggy porad nejake dobre cervene (polosuche alebo aj polosladke) za rozumny peniaz.
Víno je velmi špecifické. To čo chutí mne, nemusí chutiť tebe.
Tu je vinotéka Lídla. Môžeš tam zaškrtnúť červené suché a polosladké a vybrať si.
https://kuchynalidla.sk/vinoteka/vina
Ceny tam nie sú, ale v priemere sú do 5 €.

Lídl má však akcie mimo vinotéky, kde kúpiš vína z vysokým ocenením za 10-20 €.
Po sviatkoch bude výpredaj - napr. Rizerva, čo bežne stojí 20, bude pod 10€.
Slávne Châteauneuf-du-Pape napr. stojí 15€...pôjde ku 10.

Ja pijem Bordeaux , Chianti (nie je v zozname, neviem prečo), Primitivo Puglia, Nero zo Sicilie (tiež nie je v zozname) a austrálsky Shiraz.
Ale ako správny sedliak nepohrdnem ani talianským stolovým Merlotom v 1,5 l flaši.
Ked majú akciu na slovenské ( teraz majú ) zobral som Cabernet Savignon, Alibernet a Dunaj.
Výborný po stejkoch a červenom mäse je maďarský Egri Bikavér. Podľa mňa špica.
Ženy majú radi sladké: Danko cuvée, alebo Porto.

Na sviatky kupujem aj biele - kvôli návštevám. Ponúkam Chardonnay, Tramín červený a úplna špica podľa mňa
je Tokaj..ak chceš sladšie tak Tokajský výber viac putňový ( pridávajú sa hrozienka do druhého kvasenia).
Čím starší ročník, tým lepšie. To zvyknem kupovať aj ako dar. napr. revolučný ročník 1989.

Pekné sviatky prajem!
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Ivix
Silver Member *

Tokajske mam odskusane od samorodneho sladkeho po 4-putnove. Kvalitka. Nieco vyskusam z cervenych, ktore si spomenul. Diki.

Pekne sviatky vsetkym a nazdravie :vinko: .
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"