"ekonomicky kalendar" na akcie

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
faust
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 10:02 pm

"ekonomicky kalendar" na akcie

Príspevok od používateľa faust »

Ahojte,
viete mi poradit, kde by som nasiel informacie o tom,co sa bude diat s akciami jednotlivych firiem nasledujuci den, tyzden.... nie iba sales reports, ale aj rozhodnutia o bailoutoch, udeleni patentov, sudnych sporov...
aspon den dopredu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2496 times
Been thanked: 2880 times

Re: "ekonomicky kalendar" na akcie

Príspevok od používateľa JUGGLER »

faust napísal:Ahojte,
viete mi poradit, kde by som nasiel informacie o tom,co sa bude diat s akciami jednotlivych firiem nasledujuci den, tyzden.... nie iba sales reports, ale aj rozhodnutia o bailoutoch, udeleni patentov, sudnych sporov...
aspon den dopredu.

Čo sa bude diať s akciami nasledujúci deň...to by som aj ja rád vedel :wink: ...a už by som bol miliardár.

Ale ty zrejme myslíš kalendár udalostí v jednotlivých firmách...
Také niečo, pokiaľ viem neexistuje... resp. o tom neviem.
Sú len kalendáre eventov ako investorské dni, mítingy, konferencie...zo strany firiem, ale aj zo strany análov, takisto odvetvové. Ďalej ipo kalendáre, kalendáre splitov a pod.

Také niečo, čo sa týka presných udalostí ohľadom jednotlivých firiem - to si väčšinou musíš zistiť sám.
Vlastne nemusíš... na tom si robí biznis väčšina pochybných predpovedačov, ktorí za tipy pýtajú peniaze, alebo ich zaujíma len schéma ,,pump and dump,,... Kašli na nich. Spoľahni sa na seba a na info ktoré si sám nájdeš. Takisto info, ktoré vyšťúrali naši chlapci ako Tilbur, či Prepinakos je zaujímavé. Pokiaľ si to vieš preveriť a urobiť vlastný názor, tak prečo nie? Príležitosti sa vždy nájdu. Len treba na nich pracovať.

Ja som kedysi používal nasledujúcu stratégiu.
Vyselektoval som 100 akcií zo všetkých zhruba 10 000 čo sú dnes na US trhu. Podla vlastných fundamentálnych a technických kritérií ( na to slúžia tzv. screeneri ). Následne som tých 100 akcií nahodil do pozorovacích portfólii (napr. na yahoo, alebo marketwatch ), kde sa mi ku nim generovali správy. Tie správy som potom denne čítal, a keď ma niečo zaujalo, tak som ihneď nakúpil. Fungovalo to fajn. K jednotlivým akciám som postupom času získal vzťah a vedel som o nich všetko - dopodrobna. Tak sa nakoniec môžeš dostať k príležitostiam skôr ako sa o nich dozvie trh.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
faust

A ktore spravy odporucas? pretoze na bloombergu som toho zatial nasiel najviac, ale aj tak to je dost malo.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2496 times
Been thanked: 2880 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Pri správach je doležité, čo od nich očakávaš. Rýchlosť? Výcuc? Špecializovaný výcuc? Komentár z hladiska tradingu? Široký záber zdrojov? ..atd. Niekde som už o tom písal článok. Aký Bloomberg myslíš? Profesionálny terminál, alebo ich stránku zadara? Každý trejder má individuálne požiadavky a kritéria.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
faust

Nieco podobne, ako je ich market makers, ale aby som vedel do predu, co sa stane, nielen sales, ale aj ine dolezite veci v spolocnosti. Pocitam s tym, ze ich je vela, ktore musim mat real-time, ale na to mi naozaj posluzi to portfolio na marketwatch... Jednoducho mat prehlad o fundamentalnych spravach, ktore vyjdu k spolocnosti tak 2 dni dopredu
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"