N(acc) vs A(acc)

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
sono
Dátum registrácie: Št 21 11, 2013 6:18 pm

N(acc) vs A(acc)

Príspevok od používateľa sono »

Zdravim,

som novy v tejto oblasti, a kedze som sa rozhodol niekam investovat, zacal som svojpomocne studovat tuto tematiku. Narazil som vsak na nieco k comu som sa nevedel dopatrat. Ak to tu uz na fore bolo vysvetlene tak sorry za duplicitu. Ide o to aky je rozdiel medzi N(acc) a A(acc) fondami. Prva vec ktora mi udrela do oci je nakupny poplatok pytany fondovou spolocnostou ( mam na mysli purchase fee nie front-end sales load ), pri A to je bez problemov 5% pri N 0%. Ak by sa nasiel niekto kto by mi to vedel objasnit bol by som vdacny, mozno som to len zle pochopil. Dakujem.
Rokosák
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 03 08, 2011 11:43 pm
Has thanked: 71 times
Been thanked: 157 times

Re: N(acc) vs A(acc)

Príspevok od používateľa Rokosák »

Typujem, ze A a N su iba nazvy rozlisujuce fondy. Acc znamena, ze dividendy a ine prijmy sa investuju do fondu. Inymi slovami sa za to kupia ceniny. Dalsia moznost je "Inc" kde prijmy sa priamo vyplatia investorom vo fonde. Otazkou je, ci jeden, alebo druhy system je danovo vyhodnejsi. Odpoved nepoznam.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
kiikino
Silver Member *
Dátum registrácie: Št 23 08, 2012 7:05 pm

Re: N(acc) vs A(acc)

Príspevok od používateľa kiikino »

to pismeno A,B,C, I alebo N - urcuje ake vysoke a hlavne aka struktura poplatkov bude v tom fonde
tuto mas kratky popis
http://www.sec.gov/answers/mfclass.htm

triedu N mas vysvetlenu tuto
http://finance.zacks.com/n-class-mutual ... -4778.html

vacsinou sa tie triedy oznacuju aj ako share class

to v zatvorke znamena
acc - dividendy sa reinvestuju do fondu
ydis - dividendy sa vyplacaju rocne
tieto veci si mozu rozni spravcovia znacit podla seba alebo neznacit vobec

PS vzhladom na poplatky by si mohol porozmyslat na ETF fondami
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"