Prechod z FIO

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
hal_sk
Dátum registrácie: St 16 11, 2011 8:50 pm

Prechod z FIO

Príspevok od používateľa hal_sk »

Zdravím,
Celkovo sa veľmi nevyznám v obchodovaní na burze, ale mám predstavu do čoho chcem investovať a s akou stratégiou. Snažím sa to riešiť nakupovaním ETF, lebo je to jednoduchšie, lacnejšie a je tam väčší výber v porovnaní s klasickými podielovými fondmi. Nakupujem/rozširujem svoje ETF pozície asi 4 až 6 krát ročne. Zatiaľ som ešte nepredával. Investujem dlhodobo. Objem mojich obchodov je asi 6000 EUR ročne. Mám nejaké portfólio vo FIO e-broker, ale ich aplikácia pôsobí ako bakalárska práca nejakého študenta. Je vhodné pre mňa ostať vo FIO, alebo je na trhu niečo pre mňa vhodnejšie, vzhľadom na objem a množstvo mojich obchodov. Občas vo FIO niečo nenájdem, ako napr. nedávno ETF s tickerom GNAT.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Prechod z FIO

Príspevok od používateľa filip glasa »

Vzhladom na pocet obchodov by bol Interactove Brokers drahsi - vysiel by ta rocne 120 USD ( standardne poplatky 1 USD na US burzach, 4 EUR na EU burzach - ale minimalne 10 USD mesacne).

Pri tvojom pocte obchodov by bol dobry asi Lynx. Platforma a burzy - to iste ako vyssie zmeneny IB, ale nemas tie minimalne mesacne poplatky (poplatok za neaktivitu). Jednotlive poplatky sice vyssie ako u IB, ale nizsie ako u FIO.
hal_sk
Dátum registrácie: St 16 11, 2011 8:50 pm

Príspevok od používateľa hal_sk »

filip glasa napísal:Vzhladom na pocet obchodov by bol Interactove Brokers drahsi - vysiel by ta rocne 120 USD ( standardne poplatky 1 USD na US burzach, 4 EUR na EU burzach - ale minimalne 10 USD mesacne).

Pri tvojom pocte obchodov by bol dobry asi Lynx. Platforma a burzy - to iste ako vyssie zmeneny IB, ale nemas tie minimalne mesacne poplatky (poplatok za neaktivitu). Jednotlive poplatky sice vyssie ako u IB, ale nizsie ako u FIO.
Díky za reakciu. V budúcnosti pouvažujem nad Lynx. Zaujímavé, že ten titul ktorý som na FIO hľadal a nenašiel, mi po napísaní správy na FIO helpdesk doplnili.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2483 times
Been thanked: 2866 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Ten Lynx a RMS ked používajú platformu IB, tak ich pridaná hodnota by mala byť v prvom rade v tom, že ponúkajú tzv. priamy prístup ( direct access ). Ale to neviem, či fakt ponúkajú...

Na tomto portáli je mimo diskusie veľa užitočných článkov. Viď hore sekcia ,,nový web a články,, kde nájdeš porovnania CZ a SK brokerov v záložke brokeri:
http://ako-investovat.sk/brokeri" onclick="window.open(this.href);return false;

Na novom webe v záložke ,,Články,, je vlákno ,,Trading a brokeri,, je pár článkov napr.tento:
http://ako-investovat.sk/clanok/557/slo ... ki-brokeri" onclick="window.open(this.href);return false;

ale aj tento: http://ako-investovat.sk/clanok/512/vyb ... alou-sumou" onclick="window.open(this.href);return false;

Ďalej v záložke ,,Staré články,, nájdeš kopu výborných článkov medziinými aj recenzie na forex, či CFD platformy.

P.S. Dosť veľa ľudí sa tu v diskusii pýta kde začať naberať informácie a vedomosti. Podľa mňa je ideálne začať práve týmito článkami a potom sa pregooglovať ďalej.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"