Tak hneď prvá vec mám vôbec šancu dostať hypotéku a kúpiť byt, keď som študent a nemám ''žiaden'' príjem?
Tak a teraz celý príbeh
Idem do Košíc na VS no ide nás tam asi 8, prvý rok chceme byť na internáte alebo len polrok, ale potom nám už asi ani internát nedajú a ani sa nám nechce byť na rozbitom internáte. Preto chceme ísť na byt a tam sa v mojej hlave zrodila bláznivá myšlienka, prečo si nekúpiť byt. Prenájom je drahý, taký drahý, že keby som to dával do hypotéky, mám na mesačné splátky pri nejakej hypotéke na 50 000€ na 15 rokov. Takže môj plán je kúpiť byt, a bývať tam z kamošmi, ktorý budu platiť ''nájom''. Asi bude aj veľká spotreba energií a hlavne vody tak aj z tým budem musieť počítať.
Viem, bude tam treba riešiť kopu ďalších vecí. Nepíšem tu ani žiadne presné čísla zámerne, lebo aj keď ho budem kupovať tak až o 8-16 mesiacov. Toto je len taká otázka, či sa oplatí o tom rozmýšľať a niečo si prečítať alebo je to úplná hlúposť.
Keď to má zmysel tak samozrejme mám prázdniny na ''štúdium'' a môžete dať linky na staršie témy alebo na nejaké stránky, knihy ...