Interactive Brokers
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Re: Interactive Brokers
Inak rozumiem správne, že cez IB sa dá Forex obchodovať v ľubovoľných objemoch ? Ja kľudne môžem obchodvať aj 1/2-nu lotu, ak nakúpim/predám 50K, že ? tým pádom 1 tick = 5 USD ( v prípade napr. AUD/USD)
Dá sa nastaviť, že sa budem prihlasovať bez grid card? Už mi to začína liezť na nervy, samé grid karty, tokeny mám... Zachvíľu aj k záchodu budem potrebovať grid card.
- Chris
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
- Been thanked: 5 times
Trochu leniva otazka odo mna. Ale ak si otvorim napr 2 ucty u IB, ale nepredplatim si ziadne data, ani nebudem nic obchodovat, platim nejaky mesacny pausalny poplatok ?
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
za neaktivitu na účte platíš 10$ / mesiac. tak isto aj pri nízkom počte obchodov ( tuším je minimum 10 na mesiac )Chris napísal:Trochu leniva otazka odo mna. Ale ak si otvorim napr 2 ucty u IB, ale nepredplatim si ziadne data, ani nebudem nic obchodovat, platim nejaky mesacny pausalny poplatok ?
keď si nad tak ti ten poplatok vrátia ( vynulujú )
Charles Bukowski " svet patrí tým čo sa neposerú "
IB ponúka klientom do 26 rokov celkom zaujímavú ponuku - min. vklad 3 000 USD a nonactivity fee iba 3 USD/mesačne. Ja ešte nemám 26, a preto rozmýšľam, že si u IB účet otvorím. Mám však nejaké otázky a vás prosím o pomoc:
1. možno blbosť, ale tých 3000 USD (min. vklad) nemusí byť v dolároch, že ? Určite to platí aj pre ekvivalent v cudzej mene. To znamená, že min. vklad v EUR by bol 2 200 EUR (pri kurze 1,37) ??
2. ak plánujem obchodovať nástroje prevažne v dolároch, base currency si mám dať v USD alebo v EUR ? Totiž, ak dám USD, musím poslať USD ? Lebo USD nemám. Ale sa dá dať base currency USD a poslať EURá ?
3. rozumiem správne, že base currency znamená len toľko, že do base currency sa všetko prepočítava (zostatky, margins, ...) ? A zároveň, všetky poplatky sa účtujú v base currency ?
4. stalo sa vám už, že ste mali nejaký problém s IB ? Ako postupovať v prípade, že sa niečo stane a súrne sa potrebujete spojiť s IB ? Napr. mám otvorený obchod a nemám nastavený stop loss , ale zrazu mi vypadne internet. Dá sa tam dovolať, že nech mi ustrážia obchod, alebo čo robiť ? (nepíšte, že mám mať stop loss)
Ďakujem.
1. možno blbosť, ale tých 3000 USD (min. vklad) nemusí byť v dolároch, že ? Určite to platí aj pre ekvivalent v cudzej mene. To znamená, že min. vklad v EUR by bol 2 200 EUR (pri kurze 1,37) ??
2. ak plánujem obchodovať nástroje prevažne v dolároch, base currency si mám dať v USD alebo v EUR ? Totiž, ak dám USD, musím poslať USD ? Lebo USD nemám. Ale sa dá dať base currency USD a poslať EURá ?
3. rozumiem správne, že base currency znamená len toľko, že do base currency sa všetko prepočítava (zostatky, margins, ...) ? A zároveň, všetky poplatky sa účtujú v base currency ?
4. stalo sa vám už, že ste mali nejaký problém s IB ? Ako postupovať v prípade, že sa niečo stane a súrne sa potrebujete spojiť s IB ? Napr. mám otvorený obchod a nemám nastavený stop loss , ale zrazu mi vypadne internet. Dá sa tam dovolať, že nech mi ustrážia obchod, alebo čo robiť ? (nepíšte, že mám mať stop loss)
Ďakujem.
1. Môžeš poslať aj €.
2. Base currency si daj €. Všetky výkazy budú v €.
3. Poplatky vo výpise uvidíš aj v USD aj v €.
4. Dovolať sa isto dá. Ja som však využíval chat. Radšej by som asi riešil zálohu na internet napr. v mobile. Urobiť z toho wi-fi nie je problém.
2. Base currency si daj €. Všetky výkazy budú v €.
3. Poplatky vo výpise uvidíš aj v USD aj v €.
4. Dovolať sa isto dá. Ja som však využíval chat. Radšej by som asi riešil zálohu na internet napr. v mobile. Urobiť z toho wi-fi nie je problém.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2397 times
- Been thanked: 2787 times
Neviem či je dobré mať základnú menu EUR a obchodovať prevážne v USD. S tým sa nestotožňujem. Pri nákupe dolárových aktív sa eurá automaticky zmenia na doláre, po predaji však na účte doláre ostanú a treba ich zmeniť späť. Ak to neurobíš, tak výška účtu v EUR kolíše podla kurzu EUR/USD. Druhá vec je, že kým nemáš všetko v základnej mene, tak za požičanie cudzej meny si broker zrejme niečo účtuje ( neviem to naisto ). Ak si aj neúčtuje, tak nevidím dôvod podstupovať pri každom obchode zmenárenske náklady...i napriek tomu, že spready sú fakt zanedbateľné.
Je ovela jednoduchšie obchodovať Ameriku s účtom v dolároch a vklady aj výbery robiť v eurách.
To znamená, že účet si založíš v USD, ale vklad urobíš v EUR. Broker Ťa automaticky naviguje do SEPA prevodu do Nemecka ( teda nie do USA ). SEPA prevod stojí pár centov a je realizovaný ihneď. Eurá Ti nabehnú na účet do jedného dňa a Tebe stačí už len ich zameniť za doláre ako pri bežnom forexovom obchode. Ak niekedy chceš nejaké peniaze vybrať, postupuješ opačne: zameníš presne tolko EUR kolko chceš vybrať a urobíš výber v EUR. Systém ťa automaticky hodí do SEPA a peniaze Ti pošlú z Nemecka (nie z USA). Je to spravidla do jedného dňa a výber je raz do mesiaca úplne zadarmo.
P.S. Základnú menu nie je problém zmeniť kedykolvek sa ti zachce. Nakonfiguruješ žiadosť do softvéru a oni to potom schvália a zmenia. Takisto nie je problém robiť zmenárenske špekulácie priamo na účte. Napríklad, ked máš účet v USD a bojíš sa, že dolár oslabí, tak si časť dolárov, alebo všetky zameníš na eurá (alebo inej meny). Ak sa bojíš kurzových zmien, tak môžeš polovicu účtu držať v USD a polovicu v EUR, čím dosiahneš efekt spojených nádob...
Je ovela jednoduchšie obchodovať Ameriku s účtom v dolároch a vklady aj výbery robiť v eurách.
To znamená, že účet si založíš v USD, ale vklad urobíš v EUR. Broker Ťa automaticky naviguje do SEPA prevodu do Nemecka ( teda nie do USA ). SEPA prevod stojí pár centov a je realizovaný ihneď. Eurá Ti nabehnú na účet do jedného dňa a Tebe stačí už len ich zameniť za doláre ako pri bežnom forexovom obchode. Ak niekedy chceš nejaké peniaze vybrať, postupuješ opačne: zameníš presne tolko EUR kolko chceš vybrať a urobíš výber v EUR. Systém ťa automaticky hodí do SEPA a peniaze Ti pošlú z Nemecka (nie z USA). Je to spravidla do jedného dňa a výber je raz do mesiaca úplne zadarmo.
P.S. Základnú menu nie je problém zmeniť kedykolvek sa ti zachce. Nakonfiguruješ žiadosť do softvéru a oni to potom schvália a zmenia. Takisto nie je problém robiť zmenárenske špekulácie priamo na účte. Napríklad, ked máš účet v USD a bojíš sa, že dolár oslabí, tak si časť dolárov, alebo všetky zameníš na eurá (alebo inej meny). Ak sa bojíš kurzových zmien, tak môžeš polovicu účtu držať v USD a polovicu v EUR, čím dosiahneš efekt spojených nádob...
Mne aj po uzavretí pozície zostanú na účte iba EURá. Asi bude rozdiel v tom, čo obchoduješ. Ja len inkasujem, tak v tom prípade je všetko asi konvertované na EUR a margin sa len pre ten obchod zmení na USD. Ak by si kupoval akcie, tak to asi bude tak ako píše JUGGLER.JUGGLER napísal:Neviem či je dobré mať základnú menu EUR a obchodovať prevážne v USD. S tým sa nestotožňujem. Pri nákupe dolárových aktív sa eurá automaticky zmenia na doláre, po predaji však na účte doláre ostanú a treba ich zmeniť späť.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Ee, nemenia sa na dolare. Ak mas base currency EUR, tak broker ti celu ciastku v USD poziciava, takze na USD si v minuse v hodnote celeho objemu za aky si nakupil. Ked obchod uzavries v zisku, zisk ti ostane v USD. Ak v strate, aj strata ti ostane v USD = mas tam napr. +3000 Eur a -50 USD na dolarovom poducte. A mam taky pocit .. ale nie som si isty .. ze za pozicanie USD platis az vtedy, ak sa dostanes na paku = nakupis za viac USD ako je hodnota EUR ktorymi to "kryjes". Aspon tak sa mi zda z vypisov .. ale ja som na vlastnu statistuku lajdak lajdavy, takze nikdy som to blizsie neskumal.JUGGLER napísal:Neviem či je dobré mať základnú menu EUR a obchodovať prevážne v USD. S tým sa nestotožňujem. Pri nákupe dolárových aktív sa eurá automaticky zmenia na doláre, po predaji však na účte doláre ostanú a treba ich zmeniť späť.
Pánové, podíval by se prosím někdo z vás do platformy, jestli máte aktivní API? (configure-API). Nebo jinak, čerpáte někdo data z IB do nějakého softwéru přes API? Nějak mi to přestalo fungovat (API access is disabled) a já nevím, jestli je to chyba moje nebo jestli IB přerušila tuhle službu. Vřelé díky za pomoc.
API funguje.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Barbara: musíš upgradovať na vyššiu verziu ( 945).
Ked máš TWS Standalone tak updatuj. Keď sa napájaš cez browser TWS ( na ich server ) tak si znova otvor ich stránku a napájaj sa cez button ,,LATEST TWS,,. Proste u verzií pod 945 API znefunkčnili.
Ked máš TWS Standalone tak updatuj. Keď sa napájaš cez browser TWS ( na ich server ) tak si znova otvor ich stránku a napájaj sa cez button ,,LATEST TWS,,. Proste u verzií pod 945 API znefunkčnili.
Díky Rado a Juggler. Na vyšší verzi jsem upgradovala už před cca třemi týdny a včera znovu - to mi poradili v IB. Jenomže nic se nestalo. API je pořád disabled. Napadlo mě zkontrolovat jakou mám verzi, ale neobjevila jsem, kde to píšou. Nicméně pro jistotu dělám znovu upgrade. Vyžaduje to restart počítače, tak o výsledku podám zprávu až zítra. 
Tak jsem si stáhla tu úplně nejnovější verzi a dobrá věc se konečně podařila. Díky za postrčení
-
airwolker
- Silver Member *
- Dátum registrácie: St 15 05, 2013 2:21 pm
- Has thanked: 4 times
Zdravim, otvoril som si ucet na IB a zacal som pouzivat TWS a viem zatial len zaklady zadavania objednavok. Skusal som pouzit bracket order pri prvotnom zadani objednavky, to je velmi dobra funkcia. Ale mam problem, pokial mam uz nakupenu poziciu ci uz long alebo short, tak neviem dodatocne zadat pre tuto poziciu take profit alebo stop loss na dlhsie obdobie ako 1 den. Prosim, viete mi niekto poradit ako dodatocne zadam take profit alebo stop loss na urcitu periodu, napriklad s platnostou na 1 mesiac. Vdaka za radu.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Ked zmeniš v stlpci TIF označenie DAY (platí jeden deň) na GTC ( Good till canceled), tak ti order platí až do zrušenia. IB ma na vsetko dobré guidy a dokonca aj videá. Ordery treba naštudovať , lebo je ich plno. Takisto TWS je najlepšie si nastaviť podla vlastných požiadaviek a netrejdiť cez tickety, ale rovno z riadkov ( kliknutím do bidu/asku sa vygeneruje order..dalsím klikom odchádza ). Treba si napr. nastaviť aby ti rovno generovalo príkazy z GTC a pri ukončení pozície rovno rovnaké množstvo ako máš otvorené....atd. atd. Treba sa s tým pobaviť.
https://www.interactivebrokers.com/en/s ... e_Left.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.interactivebrokers.com/en/s ... e_Left.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
FYI
Sick And Tired Of Being Frontrun By HFTs? Interactive Brokers Has A Solution
http://www.zerohedge.com/news/2014-04-0 ... s-solution" onclick="window.open(this.href);return false;
Tradestation a Lightspeed má zmluvu s IEX tiež. viz. http://www.iextrading.com/services/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sick And Tired Of Being Frontrun By HFTs? Interactive Brokers Has A Solution
http://www.zerohedge.com/news/2014-04-0 ... s-solution" onclick="window.open(this.href);return false;
Tradestation a Lightspeed má zmluvu s IEX tiež. viz. http://www.iextrading.com/services/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
airwolker
- Silver Member *
Vdaka Juggler za radu. Este mam jeden problem, ktoremu az tak dobre nerozumiem. Mam IB margin ucet, mam teraz takmer cely account na long poziciach a som v pluse asi 30%, a stale mi chodi, ze tam mam mat zostatok cashu viac ako 5%, ze mi bez oznamenia zacnu uzatvarat pozicie aby doplnili cash na minimum 5%. To by som este chapal, keby tych 5% ratalo zo sumy v ktorej som mal pociatocny nakup pozicii, ale mam taky pocit, ze tych 5% rata z aktualnej hodnoty pozicii, co sa mi zda byt absolutne nelogicke... chapem ze potrebuju aby som tam mal nejaku vatu na poplatky ak by moje pozicie zbankrotovali a isli na nulu. Mozno doplnujuca informacia je este, ze som tam posielal eura ale obchodujem v USD. Dnes som si pozeral tvoj navod ako zamenit eura na usd, a zadal som ten prikaz, cize v pondelok by som mal uz mat zamene vsetky EURA za USD. Z tych minimalnych 5% cashu, mam pozit ze ak nahodou mi pojdu pozicie este do vacsieho plusu, tak mi ich zacnu postupne automaticky uzatvarat aby nahromadili cash zostatok 5%. Dolezite je tiez, ze pozicie mam vacsinou OTC akcie. Mozes prosim poradit, ako to vlastne je, a ked pojdu pozicie do vacsieho zisku, tak mi zacnu postupne uzatvarat alebo sa mylim ? Dakujem pekne.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
ty asi ides do max "buying power" co ti v accounte ukazuje, tz. vyuzivas maximalnu paku, ktoru ti ucet dovoluje a silne pochybujem, ze s niecim takym ma Juggler skusenost 
-
airwolker
- Silver Member *
Ja prave nemam nic na paku, podla mne ten margin je preto ze som posielal eura, nezmenil na usd ale nakupil som US akcie long pozicie asi v hodnote 90% uctu. To znamena, ze mi ukazuje plusovu hodnotu v Eurach ta suma co som v kladal a priblizne 90% minusovej hodnoty v USD, to je to co som nakupil. Toto vsetko chapem, mne pozicivaju USD v tej hodnote ako mam eurovy ucet, ale pozicie zacali rast hore cize som v plavajucom zisku cca 30% - 50% a zacali mi chodit upozornenia ze minimalny cash musi byt vacsi ako 5% marginu. Lenze nechapem preco mi ten margin rataju z celkovej hodnoty pozicii. Cize nepriklad, poslal som 2500Euro, nakupil som za 3000usd, a teraz tie pozicie plavaju v ziskovej hodnote okolo 4500 - 5000USD..... a cash mam povedzme cca 150USD, z predoslych ziskov co som uzatvaral pozitivne zisky. Dnes som preto zadal pokyn na zmenu EUR na USD a dufam ze to pomoze a cakam do pondelka, lebo zmena bude realizovana az po zavercenych hodinach.
A chcel som od niekoho vysvetlit ako to je s tym 5% minimalnym cash zostatkom, ktory neviem preco rataju z rastucej celej hodnoty portfolia.... ved tomu vobec nerozumiem. Nedava to zmysel... Mne to dava zmysel ak by to ratali z pocitocnej hodnoty marginu, cize to co mi pozicali pri nakupe pozicii.
A chcel som od niekoho vysvetlit ako to je s tym 5% minimalnym cash zostatkom, ktory neviem preco rataju z rastucej celej hodnoty portfolia.... ved tomu vobec nerozumiem. Nedava to zmysel... Mne to dava zmysel ak by to ratali z pocitocnej hodnoty marginu, cize to co mi pozicali pri nakupe pozicii.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Čiže máš Base Currency EUR ( účet v eurách ) a nakúpené máš na margin v USD?
Ak je to tak, tak si urobil dobre, že si zažiadal o zmenu na base currency v USD.
Ak držíš pozície v USD, je lepšie mať účet v USD.
Ak chceš obchodovať Ameriku, tak je dobré mať účet v USD a vklady a výbery môžeš v pohode robiť v EUR.
Keď pri vklade (deposit ) udáš, že ho robíš v EUR, tak Ti vygenerujú inštrukcie na SEPA platbu do Nemecka. Na účet ti prídu eurá a tie si môžeš zmeniť na USD. Ked robíš výber ( withdrawal ) tak na USD účte si zameníš potrebný počet EUR a potom zadáš inštrukcie na výber tých EUR. Eurá ti cez SEPA platbu pošlu z Nemecka a robia to raz mesačne úplne zadarmo.
Skrátka. Netreba si robiť starosti, že máš účet v USD a potrebuješ robiť výbery a vklady v EUR. IB má najlepšiu zmenáreň na svete, lebo konverzia meny prebieha ako forexový obchod ( rozdiel medzi nákupom a predajom je 1 pip = jedna desatisícina..dokonca sa mi zdá, že IB má spread 0,5 pipu )
S tým marginom Ti neviem povedať ako to presne je. Bývalo to tak, že margin na overnight bol 1:2. Potom k tomu pridali nejakú rezervu v cashi...asi tých 5% ako píšeš. Ked však máš účet v EUR a robíš obchod v USD môže sa tam započítavať i niečo navyše, kedže de facto prebieha i forexový obchod. Ďalej suma do 2000 je nemarginovateľná, takže je možné, že margin sa vypočítava až zo sumy nad 2000.
Ak ťa upozornujú na margin , tak jednoducho zníž pozíciu. Ked máš napr. 100 akcií tak predaj 5 akcií a máš pokoj. Akcie môžeš nakupovať v akomkolvek množstve..aj po jednej. To sa len kótujú po stovkách ( lotoch ). Oni Ti tiež nezlikvidujú celé pozície..to sa neboj...oni zvyknú len znížiť pozície...ale robia to až vtedy, keď musia.
Ak je to tak, tak si urobil dobre, že si zažiadal o zmenu na base currency v USD.
Ak držíš pozície v USD, je lepšie mať účet v USD.
Ak chceš obchodovať Ameriku, tak je dobré mať účet v USD a vklady a výbery môžeš v pohode robiť v EUR.
Keď pri vklade (deposit ) udáš, že ho robíš v EUR, tak Ti vygenerujú inštrukcie na SEPA platbu do Nemecka. Na účet ti prídu eurá a tie si môžeš zmeniť na USD. Ked robíš výber ( withdrawal ) tak na USD účte si zameníš potrebný počet EUR a potom zadáš inštrukcie na výber tých EUR. Eurá ti cez SEPA platbu pošlu z Nemecka a robia to raz mesačne úplne zadarmo.
Skrátka. Netreba si robiť starosti, že máš účet v USD a potrebuješ robiť výbery a vklady v EUR. IB má najlepšiu zmenáreň na svete, lebo konverzia meny prebieha ako forexový obchod ( rozdiel medzi nákupom a predajom je 1 pip = jedna desatisícina..dokonca sa mi zdá, že IB má spread 0,5 pipu )
S tým marginom Ti neviem povedať ako to presne je. Bývalo to tak, že margin na overnight bol 1:2. Potom k tomu pridali nejakú rezervu v cashi...asi tých 5% ako píšeš. Ked však máš účet v EUR a robíš obchod v USD môže sa tam započítavať i niečo navyše, kedže de facto prebieha i forexový obchod. Ďalej suma do 2000 je nemarginovateľná, takže je možné, že margin sa vypočítava až zo sumy nad 2000.
Ak ťa upozornujú na margin , tak jednoducho zníž pozíciu. Ked máš napr. 100 akcií tak predaj 5 akcií a máš pokoj. Akcie môžeš nakupovať v akomkolvek množstve..aj po jednej. To sa len kótujú po stovkách ( lotoch ). Oni Ti tiež nezlikvidujú celé pozície..to sa neboj...oni zvyknú len znížiť pozície...ale robia to až vtedy, keď musia.
-
airwolker
- Silver Member *
Ahoj Juggler, vdaka za odpoved.
vynoril sa dalsi problem, minuly tyzden v piatok som zadal zmenu Base Currency EURO na USD.
Pokyn som zadal podla tohto tvojho navodu :
" .............................Cez browser based alebo TWS sa to robí cez ,,Account,,.
V oddelení Market Value - real Forex Balance je prvý stlpik ,,currency,,.
Ked sa klikne pravou myškou priamo na menu ( JPY atd ) tak sa zobrazí možnosť ,,close currency Balance,, alebo ,,close all currency balances,,. Táto možnosť vygeneruje market order na predaj danej meny. Po odkliknutí obchodu máš po starostiach..........................................."
Pokyn bol cely obchodny den vidiet normalne v okne Orders, pokyn bol za market cenu EURO/USD.
Ono mi to tusim vtedy vypisalo, ze zmenu currency uvidim az na dalsi obchodny den, tak som to neriesil nechal som to bezat v okne Orders. Dnes je druhy obchodny den, a stale mi na ucte ukazuje povodny vklad v Eurach a minusovu hodnotu v USD, za ktoru som priblizne nakupil moje long pozicie. Ako vies som nalozeny hlavne v akcii DRIO, cena rastie vysoko, a to sposobuje, ze leverage je 0.97, ale ja mam mat 0.95, cize 5% cash z marginovej sumy..... takze teraz uz fakt neviem co mam robit, dufam ze mi nezacnu postupne uzatvarat plusovu longovu poziciu, kedze chcem kazdu jednu akciu, a nechem nic odpredavat na tychto hodnotach, verim v omnoho vyssi rast ceny. Moja otazka znie, preco mi nezamenili tie Eura za USD ? Nemoze to byt tym, ze uz som mal nakupene longove pozicie a vlastne zablokovali celu base currency sumu v Eurach a tuto zamenu na base currency do USD je mozne len ak nemam nakupene pozicie ? Lutujem, ze som tu zamenu USD nespravil hned na zaciatku ked som si otvoril ucet....
....... Vdaka za radu a za pomoc.
vynoril sa dalsi problem, minuly tyzden v piatok som zadal zmenu Base Currency EURO na USD.
Pokyn som zadal podla tohto tvojho navodu :
" .............................Cez browser based alebo TWS sa to robí cez ,,Account,,.
V oddelení Market Value - real Forex Balance je prvý stlpik ,,currency,,.
Ked sa klikne pravou myškou priamo na menu ( JPY atd ) tak sa zobrazí možnosť ,,close currency Balance,, alebo ,,close all currency balances,,. Táto možnosť vygeneruje market order na predaj danej meny. Po odkliknutí obchodu máš po starostiach..........................................."
Pokyn bol cely obchodny den vidiet normalne v okne Orders, pokyn bol za market cenu EURO/USD.
Ono mi to tusim vtedy vypisalo, ze zmenu currency uvidim az na dalsi obchodny den, tak som to neriesil nechal som to bezat v okne Orders. Dnes je druhy obchodny den, a stale mi na ucte ukazuje povodny vklad v Eurach a minusovu hodnotu v USD, za ktoru som priblizne nakupil moje long pozicie. Ako vies som nalozeny hlavne v akcii DRIO, cena rastie vysoko, a to sposobuje, ze leverage je 0.97, ale ja mam mat 0.95, cize 5% cash z marginovej sumy..... takze teraz uz fakt neviem co mam robit, dufam ze mi nezacnu postupne uzatvarat plusovu longovu poziciu, kedze chcem kazdu jednu akciu, a nechem nic odpredavat na tychto hodnotach, verim v omnoho vyssi rast ceny. Moja otazka znie, preco mi nezamenili tie Eura za USD ? Nemoze to byt tym, ze uz som mal nakupene longove pozicie a vlastne zablokovali celu base currency sumu v Eurach a tuto zamenu na base currency do USD je mozne len ak nemam nakupene pozicie ? Lutujem, ze som tu zamenu USD nespravil hned na zaciatku ked som si otvoril ucet....
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Pozor. Toto čo si urobil je len zmena peňazí na účte. Napr. máš eurový účet a máš tam nejaké doláre..tak ich zmeniš späť na eurá aby bol tvoj účet iba v base curency, teda v eurách.
Ale ked cheš zmeniť svoj eurový účet na dolárový ( teda základná mena tvojho účtu bude natrvalo dolár), tak sa to robí cez nalogovanie sa z IB web stránky (vpravo hore ) do account manažmentu a potom tam nájdi, že chceš zmeniť účet na dolárový.
Nepleť si ACCOUNT MANAGEMENT (odkial spravuješ svoj účet) a button ACCOUNT v platforme TWS. Cez button account v platforme vidíš len stav účtu, margin a aké meny, či aktíva máš na účte...môžeš tam meniť iné peniaze na base currency, ale nemôžeš odtial meniť samotnú base currency.
Do account manažmentu sa loguje s tejto stránky:
https://www.interactivebrokers.com/ind/en/main.php" onclick="window.open(this.href);return false;
...a linka na login vpravom rohu hore : https://gdcdyn.interactivebrokers.com/sso/Login" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale ked cheš zmeniť svoj eurový účet na dolárový ( teda základná mena tvojho účtu bude natrvalo dolár), tak sa to robí cez nalogovanie sa z IB web stránky (vpravo hore ) do account manažmentu a potom tam nájdi, že chceš zmeniť účet na dolárový.
Nepleť si ACCOUNT MANAGEMENT (odkial spravuješ svoj účet) a button ACCOUNT v platforme TWS. Cez button account v platforme vidíš len stav účtu, margin a aké meny, či aktíva máš na účte...môžeš tam meniť iné peniaze na base currency, ale nemôžeš odtial meniť samotnú base currency.
Do account manažmentu sa loguje s tejto stránky:
https://www.interactivebrokers.com/ind/en/main.php" onclick="window.open(this.href);return false;
...a linka na login vpravom rohu hore : https://gdcdyn.interactivebrokers.com/sso/Login" onclick="window.open(this.href);return false;
-
airwolker
- Silver Member *
Fuuu, asi som ti to zle vyvetlil. Ono ja chcem ostat pri base currency EURO. Aby som mohol vkladat a vyberat peniaze cez IB ucet v Nemecku. A na Slovensku pouzivam Euro bankovy ucet tiez. Ja som len chcel zamenit tie Eura na USD aby mi to neukazovalo ten minusovy margin v USD. A myslim, ze ked teraz planujem drzat 95% uctu na jednej longovej pozicii dlhodobo tak to bude asi najrozumnejsie aby som nemusel platit poplatky za to, ze mam vlastne pozicane USD v hodnote mojich Eur.
Takze mozes prosim poradit ako zmenim tie Eura na USD.... vdaka....
otvor si TWS platformu zadaj eur.usd a nasledne si nastav ake množstvo EUR chceš zmenit klikni na sell a vyber Currency Conversion a potvrd,airwolker napísal:Fuuu, asi som ti to zle vyvetlil. Ono ja chcem ostat pri base currency EURO. Aby som mohol vkladat a vyberat peniaze cez IB ucet v Nemecku. A na Slovensku pouzivam Euro bankovy ucet tiez. Ja som len chcel zamenit tie Eura na USD aby mi to neukazovalo ten minusovy margin v USD. A myslim, ze ked teraz planujem drzat 95% uctu na jednej longovej pozicii dlhodobo tak to bude asi najrozumnejsie aby som nemusel platit poplatky za to, ze mam vlastne pozicane USD v hodnote mojich Eur.
If God had wanted women to play ball,
he would've made them men.
It's only a game if you win but if you lose it's
a stinking waste of time
Insurance is like marriage.
You pay and pay but you never get anything back
Alo Bunda
a stinking waste of time
Alo Bunda
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Prečítaj si ešte raz pozorne čo som písal. Ked obchoduješ Ameriku, tak môžeš mať účet v base currency USD a pritom vkladať a vyberať EUR. Je to ľahké a lacné ( SEPA prevody).airwolker napísal:Fuuu, asi som ti to zle vyvetlil. Ono ja chcem ostat pri base currency EURO. Aby som mohol vkladat a vyberat peniaze cez IB ucet v Nemecku. A na Slovensku pouzivam Euro bankovy ucet tiez. Ja som len chcel zamenit tie Eura na USD aby mi to neukazovalo ten minusovy margin v USD. A myslim, ze ked teraz planujem drzat 95% uctu na jednej longovej pozicii dlhodobo tak to bude asi najrozumnejsie aby som nemusel platit poplatky za to, ze mam vlastne pozicane USD v hodnote mojich Eur.
Teraz, ked máš nakúpené americké akcie, tak sa ti automaticky nakúpili v USD..takže kým ich držíš, tak čo chceš zamieňať? Zamienat môžeš ked predáš akcie a na účte ti po nich ostane cash USD.
-
airwolker
- Silver Member *
To Alo Bunda & Juggler : vdaka za odpovede, uz som zadal sell EURO a mam to zamenene na USD. Super uz tam nevidim minusovy stav v USD. Ale aj tak vidim, ze nemozem vyuzit celu kapacitu uctu, kedze mi nedovoli nakupit dlhodoby long OTC akcie za viac ako 95% mojho uctu. Ono by to pustilo len ak by som tam mal na jednovy trade a do zaveru obchodneho dna by som musel poziciu uzvriet. Oni tam proste chcu mat 5% zostatok uctu na platbu poplatkov a podobne.... aj ked tych 5% sa mi zda byt moc vela....
Viete mi povedať či je možne aj na margin účte nakupovať cenne papiere bez marginu pomer 1:1 alebo je nutne si otvoriť cashový účet
If God had wanted women to play ball,
a stinking waste of time
Alo Bunda
a stinking waste of time
Alo Bunda
- RogueTrader
- Dátum registrácie: Ut 22 04, 2014 3:55 pm
Kdyz nakoupis jen za svoje penize ktere mas na uctu k dispozici, tak margin nepouzivas. Chce to dobre spocitat a pouzit k nakupu limitni prikaz, ne market.Alo Bunda napísal:Viete mi povedať či je možne aj na margin účte nakupovať cenne papiere bez marginu pomer 1:1 alebo je nutne si otvoriť cashový účet
Ahojte,
Riesim ako zmenit USD na EUR cez IB. Moj ucet ma base currency USD.
No a chcel by som trebars zmenit 2000USD na EUR a tie si potom poslat na svoj EUR ucet.
Tak som sa nalogoval do Account Management a tam som si dal Trade->QuickTrade. Nasledne som klikol na zalozku Forex.
No a skusim som dat Sell a symbol som zadal USD. Stlacil som Go ale vobec mi to neponuka moznost dat Sell USD na EUR. Je tam kadeco ako CZK, CHF, JPY atd ale nikde nevidim EUR. To je normalne?
Ked idem na to opacne a zadam nakup EUR tak vtedy mi to da moznost EUR.USD.
Nikdy som tam peniaze takto nemenil tak mozno mi len cosi jednoduche unika
Riesim ako zmenit USD na EUR cez IB. Moj ucet ma base currency USD.
No a chcel by som trebars zmenit 2000USD na EUR a tie si potom poslat na svoj EUR ucet.
Tak som sa nalogoval do Account Management a tam som si dal Trade->QuickTrade. Nasledne som klikol na zalozku Forex.
No a skusim som dat Sell a symbol som zadal USD. Stlacil som Go ale vobec mi to neponuka moznost dat Sell USD na EUR. Je tam kadeco ako CZK, CHF, JPY atd ale nikde nevidim EUR. To je normalne?
Ked idem na to opacne a zadam nakup EUR tak vtedy mi to da moznost EUR.USD.
Nikdy som tam peniaze takto nemenil tak mozno mi len cosi jednoduche unika
To bude tým, že tam je cross EUR/USD a nie USD/EUR... a inak to je úplne jedno, keďže buy EUR/USD je úplne to isté ako sell USD/EUR. 
No to ma tiez napadlo. Len ja skratka by som chcel zmenit presnu sumu dolarov na eura. A nie zadat sumu v eurach, ktoru chcem dostat, tj. nechcem zadat BUY 1000EUR ale chcem zadat SELL 1000USD a dostat za to tie EURa. A to tam neviem spravit.davoo napísal:To bude tým, že tam je cross EUR/USD a nie USD/EUR... a inak to je úplne jedno, keďže buy EUR/USD je úplne to isté ako sell USD/EUR.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Robí sa to tak , že do riadku das EUR ako pár k USD a potom nakúpiš eurá. Čiže buy 1000 EUR (nie sell USD! ). V ,,account,, sa ti potom ukáže , že máš X USD a 1000 EUR. Na tých 1000 EUR potom spravíš withdrawal cez SEPA initiated.
Ak sa chces zbavit presnej sumy v dolároch, tak si to prepocítaj podla kurzu v riadku a kúp tolko EUR, kolko treba. Len to nerob tak, že predávaš dolár, lebo to podla mna nie je jedno. To nie je forexový obchod, to je nákup EUR, ktoré pošleš preč.
Ak sa chces zbavit presnej sumy v dolároch, tak si to prepocítaj podla kurzu v riadku a kúp tolko EUR, kolko treba. Len to nerob tak, že predávaš dolár, lebo to podla mna nie je jedno. To nie je forexový obchod, to je nákup EUR, ktoré pošleš preč.
Veď stále bude robiť to isté. buy EUR/USD znamená buy EUR/sell USD, čiže je to úplne to isté ako sell USD/EUR (sell USD/buy EUR). Jediné rozdiely sú pretočený graf na ruby a to, že kótovaná cena je rozdielna. Vzťah v danom crosse sa nemení. A toto je čistý forexový trejdík.JUGGLER napísal: Len to nerob tak, že predávaš dolár, lebo to podla mna nie je jedno. To nie je forexový obchod, to je nákup EUR, ktoré pošleš preč.
Naposledy upravil/-a davoo v St 05 11, 2014 3:27 pm, upravené celkom 1 krát.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Davoo: pri obchodovaní forexu je to jedno, či kúpiš EUR/USD ale predáš USD/EUR. Ale v zmenárni na IB nemôžeš predať USD, lebo tak by si tie eurá mal akoby požičané. Aspoň tak to ja chápem a zrejme preto sa nedá k USD v riadku priradiť pár EUR. Čiže predaj USD tam ani nefunguje...
On má účet v USD a USD je súčasť crossu EUR/USD, USD/EUR. On si nič požičiavať nepotrebuje. USD/EUR je inverzný cross a proste sa nepoužíva, preto tam nie je.
Juggler tu máš príklad: Rasto800 je japonec a účet má v CHF a chce si prekonvertovať CHF naspať na svoju domácu menu, aby si to poslal domov na účet. Cross, ktorý má IB v ponuke je samozrejme CHF/JPY. Potom čo spraví? sell CHF/JPY
Počkáme si na Miku, ten rozhodne kto má pravdu. Ja čo som konvertoval. Tak som to robil normálne v TWS na forexe, neviem o akej IB zmenárni tu rozprávate, tak je možné, že trepem.
Inak ja mám zaujímavejšiu situáciu. Práve som sa prihlásil do IB, čo už nepoužívam dobré dva roky a ako je možné, že tam mám 2x toľko peňazí ako som tam nechal? Zabudol som predať nejaké pozície a stal sa zo mňa bagholder, no fuj. Hnusný daytrader je lepší na bagholding ako Ladis. No toto, keď sa dozvie verejnosť to bude iná hanba.
Juggler tu máš príklad: Rasto800 je japonec a účet má v CHF a chce si prekonvertovať CHF naspať na svoju domácu menu, aby si to poslal domov na účet. Cross, ktorý má IB v ponuke je samozrejme CHF/JPY. Potom čo spraví? sell CHF/JPY
Počkáme si na Miku, ten rozhodne kto má pravdu. Ja čo som konvertoval. Tak som to robil normálne v TWS na forexe, neviem o akej IB zmenárni tu rozprávate, tak je možné, že trepem.
Inak ja mám zaujímavejšiu situáciu. Práve som sa prihlásil do IB, čo už nepoužívam dobré dva roky a ako je možné, že tam mám 2x toľko peňazí ako som tam nechal? Zabudol som predať nejaké pozície a stal sa zo mňa bagholder, no fuj. Hnusný daytrader je lepší na bagholding ako Ladis. No toto, keď sa dozvie verejnosť to bude iná hanba.
-
jaja
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Pi 05 11, 2010 12:54 pm
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 68 times
Juggler asi myslel rozdíl mezi IDEALPRO a FXCONV - tam není rozdíl v půjčování nebo nepůjčování ale v tom jestli to zůstane v TWS jako otevřená pozice nebo ne. Takže jen kosmetický rozdíl, který jde i upravit dodatečně v Account summary.